'Speler waarvan we grote dingen zullen horen'

JesseTH, 05-02-2019 om 19:45, 10220 views, Sport360 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Patrick Kluivert is nog altijd erg te spreken over Frenkie de Jong en diens transfer naar FC Barcelona. De voormalig international zag het bij Ajax vaak over Justin Kluivert, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek gaan, maar later voegde De Jong zich daarbij. 

'Een aantal jaren geleden speelde De Jong samen met mijn zoon in de jeugdopleiding van Ajax', opent Kluivert zijn verhaal tegenover Sport360. 'Vanaf dat moment zag ik al dat hij een speler is waarvan we in de nabije toekomst grote dingen zullen horen. FC Barcelona heeft een goede speler gekocht.'

'Met de manier waarop hij speelt kan hij direct invoegen in de manier van spelen van FC Barcelona', vervolgt de oud-spits zijn verhaal over de middenvelder. 'Hij is een erg goede speler, die wanneer hij de bal krijgt al weet waar hij hem heen moet spelen. Hij kan nog een paar meter hoger op het middenveld spelen. Hij is verbazingwekkend snel en zijn passing is ook erg goed.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oudegarde 126
Jaja kluivert! Volgens mij was je TD bij PSG.. Dan zou je de ligt en de jong toch kopen voor 25 miljoen samen 2 jaar geleden!??

0 0
Suarez16_
Wees blij dat hij dat niet heeft gedaan....
0 0
scstan94
Ik snap het gezeik op Frenkie de laatste tijd niet zo. Nu hij voor 86 miljoen verkocht is verwacht iedereen dat hij elke wedstrijd iedereen voorbij dribbelt, 2 assists geeft en nog een keer scoort.

Frenkie is op zijn best in een dienende rol, hij zorgt voor balbezit en controle op het veld. Hij moet ervoor zorgen dat mannen als Ziyech, Tadic, Dolberg en vd Beek in de buurt van de 16 in balbezit komen, waarna zij de kansen moeten creëren.
Daarnaast wint hij in verdedigend opzicht veel kopduels en met zijn snelheid weet hij menig tegenaanval te onderbreken. Vaak zie je zelfs bij counters van de tegenpartij dat Frenkie eerder terug is als Schone en Blind. Het zal nooit een Casemiro of Nigel de Jong worden in verdedigend opzicht maar hij staat zeker zijn mannetje.


Xavi scoorde bij Barcelona gemiddeld 1x in 10 wedstrijden en gaf 1 assist per 5 wedstrijden. En dat in het beste team van deze eeuw. Modric staat nou ook niet bekend als iemand die veel scoort. En da terwijl deze spelers met een Busquets en Casemiro achter zich speelden.
1 -1
mercurius3
Mentaliteit van de jong is matig. Geldgedreven en te weinig power/wilskracht in het veld. Geen enkele speler die vroegtijdig bij Ajax vertrekt heeft het in het buitenland gered.
8 -9
insectenverdelg
VdV, Eriksen,Zlatan, Nigel de Jong en Sanchez waren hier allemaal niet klaar.(zoals Sneijder of Suarez waren) Hebben allen toch een mooie carriere gehad.
0 -1
mercurius3
Van der vaart heeft twee geweldige seizoenen bij Ajax gedraaid. Sanchez was een baas achterin. De jong heeft niks laten zien. Dát is het verschil.
0 0
EuforischeRealist
Ga eens gewoon poepen als er iets dwars zit ipv je onzin hier te melden.
3 -1
BennJii020
Hahahaha
0 0
Barra
Daar is ie weer, op zijn kruistocht om mensen te overtuigen dat Frenkie stiekem een waardeloze voetvaller is.
5 -3
GrandMasterFlex
Ja jij wel een alle of voetballers en trainers zien het compleet verkeerd. Pep spreekt persoonlijk met Frenkie om hem binnen te halen, maar hij kan eigenlijk totaal niet voetballen.
3 -3
AgeM
Wat een gelul en gelieg weer .
Iedere keer weer mensen ten tonele voeren , die iets over de Jong zeggen .
Enorme doorzichtige mediakramp . "Hij is niet zo goed , maar hoor eens wat anderen zeggen" !
Das zielig en bewijst eens te meer dat het behoorlijk mis gaat straks !
Pep heeft nooit iets over de Jong gezegd.
Toen hem iets over de jong gevraagd werd zei hij dat Barcelona hem gekocht had en verder niks .
0 0
mercurius3
Bazoer was een geweldig talent, Kishna was dat, Andersen, en nog een hele rits talenten. Ook allemaal enorm geprezen. Hadden niet de juiste mentaliteit, en de jong heeft ook niet de mentaliteit van een winnaar. Laat zich teveel leiden door geld in plaats van zichzelf verbeteren. Hij heeft te weinig gif in zich in het veld en heeft bij Ajax weinig opzienbarends getoond. Niet onder de indruk van wat ie heeft laten zien.Bij Barcelona kom je niet weg met balletjes breed en mannetjes uit je rug laten weglopen. De hele wereld kijkt mee, één verkeerde beweging en je krijgt bakken kritiek. Kan de jong niet aan.
5 -6
Remark
AgeM en Mercurius3, twee losers die wel eventjes bepalen wie er wel of geen winnaar is, en dat aan de lopende band en in toenemende hevigheid. Voer voor psychologen... psychiaters more likely.
0 0
NaarCLbeker5
Frenkie is juist niet geldgedreven.
0 -2
mercurius3
Neuh helemaal niet. Daarom bij Willem 2 in 1 x weg voor een beter contact zonder ook maar 1 wedstrijd terug te betalen in het eerste en bij Ajax al 2.5 jaar bezig met het zoeken van een club die hem het hoogste salaris kan bieden. Slaap lekker.
0 0
Schwalbino
Lijkt wel of je stiekum verliefd bent op hem.
3 -2
markk
Wanneer heeft De Jong in de jeugdopleiding van Ajax gespeeld dan of bedoelt hij Jong Ajax?
3 -2
GrandMasterFlex
Heeft nog in de jeugd gespeeld met Nouri. Jong Ajax doelen ze op.
0 0