'Hij is linksback, linkshalf en linksbuiten in één'

FinnDekker, 05-02-2019 om 07:25, 8684 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Volgens Daniël Dwarswaard heeft Nicolás Tagliafico een te grote rol om gemist te worden bij Ajax. De linksback moest onder andere de Klassieker tegen Feyenoord missen door een blessure, hetgeen Ajax duur kwam te staan, zo stelt de Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad. 

'Ruim een jaar verder is Tagliafico een onmisbare schakel geworden. Een linksback nota bene. Maar 'Nico' is veel meer dan een linksback. Hij is linksachter, linkshalf en linksbuiten in één.' Dwarswaard meent dat Ajax in het begin heel erg verbaasd was over zijn voetballende capaciteiten. 'Vaak is het kiezen: een back die verdedigend ijzersterk is (type Kenny Tete als rechtsback) óf een 'voetballer' in de categorie Daley Sinkgraven. Tagliafico heeft het allebei.'

'Tagliafico is dus nog maar een jaar Ajacied. Het voelt veel langer, zo vertrouwd is hij bij de club en andersom. Vier miljoen euro tikte Ajax af, een schot in de roos. Zijn status groeide bliksemsnel. Het gaat Ajax dit seizoen nog pijn doen als hij onverhoopt nog meer wedstrijden mist door een blessure of schorsing', besluit de verslaggever.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Gelijk zijn contract openbreken, verhogen en verlengen.
0 0
Pierre Heno
Ze gaan weg wanneer ze willen. Waarde van het contract zie je alleen nog terug in de uiteindelijke transfersom. Maar dat is beter dan niets.
0 0
Pierre Heno
Gelukkig heeft de tandem Overmars-Ten Hag er tijdig voor gezorgd dat we een nagenoeg gelijkwaardige stand-in hebben voor die positie komende belangrijke allesbepalende 2e seizoenshelft. Toppie dus!
0 0
Red Devil
Ben bang dat ook hij vertrekt komende zomer als hij zo blijft spelen.
En helemaal als de instelling van een groot aantal spelers niet verandert want hij heeft het denk ik wel gehad met dat nichtengedrag in het veld van sommige spelers. Hadden we nog maar 3 of 4 spelers met zijn strijdlust in de selectie.
0 -2
Pauw
We hebben op dit moment geen betrouwbaar alternatief voor de linksbackpositie, maar zou Nico goed kunnen presteren in bepaalde wedstrijden als één van de twee verdedigende middenvelders (vervanging Schone)?
0 -5
AjaxPassion
Nou kan hij wel weer... Waar was deze jongen toen we met 3-0 afgedroogd werden door PSV en zijn directe tegenstanders Lozano en Pereiro eenvoudig konden scoren?
0 -8
Web
Onbegrijpelijke opmerking van jou.
O ja jij zij dat mentaliteit bulshit is, nu snap ik het.
Met afstand de speler die het meest brengt bij Ajax.
En dan met een wedstrijd komen dat het hele team verzaakte, en hij de minst slechtste was. Zijn tegenstander ging maar snel op de andere vleugel spelen
3 -1
AjaxPassion
Mentaliteit is niks. IEDEREEN die bij Ajax 1 haalt heeft een goede mentaliteit, anders wordt je uit miljoenen mensen niet verkozen in Ajax 1. Mentaliteit heeft altijd een achterliggende oorzaak (dit kan ook loopvermogen, snelheid of verdedigend inzicht zijn). Maar als je alles op de grote hoop wilt gooien, dan moet je dat lekker doen pik. Lekker makkelijk, maar dan snap je er geen kut van.

Met afstand de speler die het meest brengt? Waarop baseer je dit? Dus je vind hem beter dan De Ligt, Frenkie, Onana, Ziyech, Tadic, Dolberg, en alle anderen? Dan snap je er niet veel van.

Haha, komt ie weer met het hele team argument. Natuurlijk verzaakte het hele team, maar dat gebeurde tegen Feyenoord toch ook? Ik vind het gewoon lachwekkend dat er nu wordt gedaan alsof Tagliafico de redder des vaderlands is. Tagliafico is een uitstekende speler voor Ajax gebleken, maar ik vind het nu wel heel ver gaan allemaal.

Met Wöber er nog bij had de wedstrijd tegen Feyenoord waarschijnlijk ook heel anders gelopen. Maarja, die mocht vertrekken van Erik...
0 -4
Web
Tagliafigo word helemaal niet overdreven mee gedaan
Die brengt team spirit in het spel, sleept anderen mee naar een hoger nivaue, daar krijg je geen kans bij om te verzaken.

Misschien komt dit omdat ik dat zelf heb mee gemaakt als speler
Ik was een technische voetballer, naast mij stond een type waar je altijd van op aan kon, mindere voetballer, maar verzaakte nooit, ook wij de andere spelers kregen geen kans bij hem om te verzaken, hij maakte was los bij de rest, dat merkte wij toen hij er een tijd uit was door een blesure. Ik denk zelfs dat Ajax maar zo had kunnen winnen in Rotterdam als hij er bij was geweest
Dat onderschat jij echt.
3 0
Web
Iedereen die het bij Ajax haalt, heeft met kwaliteit te maken, talent en aanleg, wat je van onze lieve heer heb mee gekregen, sommigen kunnen dit op een dooie akkertje doen, heeft dus niet met mentalteit te maken hebben. Maar met kwaliteit

Loopvermogen, snelheid is een kwaliteit, heeft niets met mentalteit te maken, het publiek houd daar vaak van, en krijgen dan vaak de credits.

Tagiloafigo brengt het meest, daar bedoel ik mee dat hij het beste uit zijn positie haalt, zeg ik dat hij de beste voetballer is? Nee
Ziyech en Dolberg hebben veel meer talent.

Onana haalt ook het beste uit zijn eigen positie

Viergever vind ik een matige speler, maar haalt wel het beste uit zijn eigen positie, mentalteit is zijn goal tegen Schalke. Totaal geen kans, helemaal niets, maar door zijn mentalteit scoort hij

Riedewald is een speler die niet het beste uit zijn positie haalt, die haalt niet het beste uit zich zelf, heeft met zijn karakter te maken, maar loop je dan weg, komt mentalteit in zicht

Bazoer is misschien wel het beste voorbeeld. Doet alles op zijn positie wat hij niet moet doen, haalt niet het beste uit zich zelf, terwijl hij een hele goede box toe box speler kan worden
Mentalteit is wat hij tegen de spelers van PEC zij ik verdien meer dan jullie, verkeerde mentalteit is zijn handen niet thuis kunnen houden.

Een trainer zijn taak is om het beste uit een speler te halen op zijn plek, dan kom je tot het maximale team prestatie
1 0
Pierre Heno
Ervaren linkspoot Viergever is ook afgedankt (speelt wekelijks bij de koploper), net als zijn opvolger Wöber. Beiden zouden prima stand-ins zijn geweest dit seizoen, zeker deze 2e allesbepalende seizoenshelft.
0 0
behangdelul
Op de linksbackpositie terwijl de ellende van rechts en rechts centrum kwam.
6 0
AjaxPassion
Kijken jullie allemaal eens even de 2-0 en de 3-0 terug.

Bij de 2-0 krijgt Nico hem door zijn beentjes en bij de 3-0 is Lozano 100% de man die Nico moet dekken. Maar hij is hem gewoon kwijt en kan vanaf Nico zijn kant (links voor Ajax dus) simpel binnentikken.
0 0
Ajax_026
Het was die wedstrijd waarin Lozano vaker op de ander kant ging spelen om zijn kansen te vergroten.
3 0
AjaxPassion
Dan moet je de 2-0 en 3-0 nog eens even terugkijken...

Alstublieft:
https://www.youtube.com/watch?v=TLj-l5RwywI

Vanaf minuut 7:32 moet je eens even op Nico letten...
0 -1
xMilkshake
gezien zijn kwaliteiten, is hij van meer waarde dan Mr. 75 mil
4 0
Hagmag
Nico is een lichtend voorbeeld voor iedereen.
Hij heeft charisma in het veld.
Onze nieuwe aanvoerder voor het komende seizoen.
Svp snel zijn contract openbreken, verlengen en opwaarderen.
8 0
atouba19
Moet hij wel snel engels leren. Volgens mij spreekt hij dit niet of nauwelijks. Aanvoerder die alleen spaans spreekt lijkt me lastig
2 0