'Magallán wist echt niet wat hij moest doen'

BartVeenstra, 02-02-2019 om 10:40, 10255 views, NH Sportcafé |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voetbalcommentator Vincent Schildkamp zag Ajax-nieuweling Lisandro Magallán afgelopen zondag tegen Feyenoord (6-2) door het ijs zakken. De Argentijn speelde een moeizame wedstrijd en werd na een uur spelen door trainer Erik ten Hag naar de kant gehaald.

Schildkamp legt bij NH Sportcafé uit dat er een tactisch probleem ontstond als Matthijs de Ligt doorschoof naar Feyenoorder Robin van Persie. 'Toen kwam Magalláni in de problemen met de doorlopende Vilhena en Toornstra. Hij wist echt niet wat hij moest doen. Daarna is De Ligt weer ingezakt, waardoor Van Persie vanaf het middenveld kon doen wat hij wilde.'

Steun voor Magallán, kritiek op De Ligt

Jan Jongbloed, voormalig doelman, vindt het vooral een fout van De Ligt. 'De Ligt hoeft zich toch niet weg te laten lokken? Dat is toch dom! Zeker bij een 0-1 voorsprong hoef je dat niet te doen', zegt Jongbloed. Max Huiberts, de man van technische zaken bij AZ, neemt het eveneens op voor Magallán. 'In de winterse transferperiode haal je vaak spelers die je haalt voor het seizoen erna, zodat ze rustig kunnen acclimatiseren. Als je er dan middenin het seizoen moet staan, is dat lastig. Zeker bij een team dat al redelijk op elkaar ingespeeld is. Ik denk niet dat je die speler daarop kunt afrekenen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mercurius3
Middenveld en vleugelbacks waren ook probleem
0 0
CruijffiaansNouriaans
Had idd hem niet op moeten stellen - team is zo sterk als zwakste schakel - zeker met deze pressing en restvddging. Dan moet je em er niet inzetten. Dat is vragen om problemen.
0 -1
chrisjuhhh
de fout lag op het middenveld en zeker als er vrije mensen op het midden staan !

Ook Makelie stond ergens , maar wist niet waar .
0 0
marty21
Die gast kwam van het strand en + 20 naar Amsterdam -1. En moet zich aanpassen binnen een week?? Hij had nooit moeten starten. Bescherming nemen die goser en niet hem de schuld geven.
1 0
DonAdam
Die gast is gewoon niet goed genoeg, dat weten we al sinds de finale van de Copa America; die was live hier op televisie. Zijn sterke punt zou zijn dat hij 1 op 1 onpasseerbaar zou zijn; nou, dat hebben we kunnen zien. Overigens klopt het dat het niet zijn schuld is, want hij heeft zichzelf niet opgesteld of naar Ajax gehaald.
0 0
Milan95
Tagliafico stond er ook gewoon direct. Ik ga zeker niet al definitief oordelen over Magallán op basis van zo'n wedstrijd, maar basis zaken als dekken hoef je niet voor te wennen.
1 0
PetrusKeizer
wat n subtiele analyses allemaal. Maar bij die goal waar van Persie tussen de Ligt en Magallan opduikt stond Magallan gewoon lucht te dekken, hoor. Zeer zwak verdedigd en heeft niets met 'wennen' te maken. t Zag er heel amateuristisch uit. Ik hoop voor die jongen dat hij t oppakt maar op dit moment heb ik er weinig vertrouwen in.Heb van meet af aan gezegd, afgaande op wedstrijdbeelden, dat hij als pure mandekker goed is, maar zonedekking kan-ie niet. Hij heeft gewoon geen gevoel voor de ruimte om hem heen en wat daar allemaal gebeurt en KAN gaan gebeuren. Vooral dat laatste.
2 -1
witchmaster11
klopt niet , andere spelers die konden wennen aan het susteem hij moet er na 2 wedstrijden direct staan ik rekent dit ter hag aan acclimatiseren dan [pas opstellen dat was geen fout MAAR een blunder van de hr ter hag
1 0
PetrusKeizer
ik houd t er nu nog ff op dat hij bij ballen op zn directe tegenstander die over de lengte vh veld ingespeeld worden hij er goed tussenkomt, omdat je dan zicht op de bal en de man voor je hebt. Komt de bal schuin en in de diepte gespeeld, of van de zijkant, dan raakt hij t zicht nogal makkelijk kwijt. My 2 cents.
0 0
Web
Huiberts heeft gelijk, Maggalan heeft nog nooit verdedigt zoals het bij Ajax hoort, doordekken en met veel ruimte in de rug.
Maar hier is hij al afgeschreven, was met Taliafigo net zo.
Maggalan bezit een goede inspeel pas met de juiste snelheid, en beschikt over een goede lange bal, en sterk in de duels, was goed te zien tegen Heerenveen.
Zondag tegen Feyenoord werd er wat meer gevraagd, dat heeft hij nog niet onder de knie, ik heb er vertrouwen in dat hij dit zo door heeft, en straks als De Ligt vertrokken is, een volwaardige vervanger is.
2 -2
Schwalbino
Als je twee seizoenen bij Boca als cv in de basis staat dan mag je wel verwachten dat hij een goede verdediger is. Opbouwend zal waarschijnlijk niet de kwaliteiten van De Ligt hebben maar dat is op te vangen.

Die wedstrijd tegen Feyenoord kwam gewoon te vroeg voor hem. Het is ook vreemd dat mensen hem daarop afrekenen. Alsof we met plug and play robots te maken hebben.
0 0
komopajax777
Als je Wöber had behouden was het niet zo fout gegaan.Dan had Magallan rustig gebracht kunnen worden en was de linksbackpositie in ieder geval redelijk bezet geweest.Het laten gaan van Max is een blunder van Overmars en Ten Hag samen op basis van dom redeneren.
4 0
Web
Maakt Wober niet beter dan hij is, tegen Feyenoord was hij de redder geweest, kom op zeg.
1 -2
Schip
Je komt niet mee in de inhoudelijke discussie en dus krijg je weer zo'n reactie.
0 0
Web
Inhoudelijk
Ik sta achter Ajax wat betreft Wober.
Ik vind het een matige speler, past niet bij Ajax
0 0
CruijffiaansNouriaans
Eerste pot tegen bayern was ie wel lekker bezig hoor
0 0
CruijffiaansNouriaans
Eerste pot tegen bayern was ie wel lekker bezig hoor
0 0
Duif63
Absoluut heel dom gehandeld van Overmars en TH. En het was niet hun eerste en ik vrees ook niet hun laatste grote fout. Kansloos voor de titel hierdoor, dan exit deze 2.
2 -1
Web
Wober was de man, sinds hij vertrokken is loopt het niet meer.
Wat een onzin
0 -4
goajaxgo
Dat is het punt helemaal niet.
1 0
Joseph
Mag de naam van Schone echt niet genoemd worden? Heeft Schone een aparte status bij team en media dat geaccepteerd is dat hij middenvelders mag laten lopen?

Het is van de zotte dat Magallan de schuld krijgt als er middenvelders van de tegenpartij zijn die het in de 16 voor het zeggen hebben. Bovendien werd het zonder Magallan niet bepaald beter.

Het controlerende middenveld en de geblesseerde Mazraoui heeft ons de kop gekost.
4 -1
chrisjuhhh
niet bij mij , want ik vind hem al diverse seizoen niet tot de selectie behoren qua niveau
0 0
Schip
Schone heeft een aparte status. Kan anders niet begrijpen dat hij altijd maar speelt. Dat is Ten Hag ten voeten uit. Aan de routiniers komt hij niet.
2 0
diwa
Helemaal met je eens. Schone is alleen nuttig tegen een slechte, of een hele goede tegenstander.
Maar die laatste zin.. Mazraoui is toch een eikel eerste klas als hij niet aangeeft dat het niet gaat?
0 0
Joseph
Wanneer is Schone nuttig geweest tegen een hele goede tegenstander? Viel in Europa altijd uit de toon. Alleen als een tegenstander geen druk zet op het middenveld kan hij mee komen.

Mazraoui heeft heel misschien niks gezegd omdat hij graag tegen Feyenoord wilde spelen, maar welke trainer laat een speler op deze manier in het veld staan??
0 0
diwa
Uit tegen Bayern was hij erg goed.
En je argument over Mazraoui bevestigd juist het feit dat hij een eikel eerste klas is. Typische marokkaan die zichzelf belangrijker vindt dan de club
0 0
Schwalbino
Zo gek is dat niet. Was pas zijn tweede wedstrijd met Ajax. TH had hem niet moeten opstellen.
1 0
Ajacied33
We zijn een week verder. Kunnen ze deze pot laten rusten nu?
4 -2
3*stars*3
Nh sportcafé is elk zaterdag en dit was toch een hoofdonderwerp voor die gasten, om op terug te keren.
Pijnlijk voor ons maar begrijpelijk.

Maar verder is het idd wel genoeg geweest voor rest van die analisten want we zitten nu in een nieuwe speelronde en we moeten door.
0 0
PJK54
Ik ben het met je eens maar ben bang dat we nog jaren zullen horen hoe we af zijn gegaan zelfs als we 010 met 10-0 zouden oprollen in de beker.
0 0
AlexIbarra
Als mensen er jaren later nog over praten wanneer ze van ons winnen terwijl wij 2 dagen na een gewonnen Klassieker alweer met de volgende wedstrijd bezig zijn, moet je ze gewoon lekker laten praten.

6-2 of 3-0 scheelt 1 doelpuntje.
Laten we in de beker het doelsaldo in ons voordeel ombuigen.
1 0
Redrum
Voor Feyenoord is dit genoeg om weer 20 jaar een grote bek over te hebben, ook al verliezen ze alle wedstrijden van ons de komende 20 jaar. Maar goed, dat is ook niet zo heel gek. Als Utrecht of Ado met deze cijfers van ons wint zijn ze daar ook heel lang zoet mee.
2 0
gras
Als Magallan uit hetzelfde hout is gesneden als Tagliafico, komt het wel goed. Beetje vertrouwen in deze jongen. Zal best tijd nodig hebben, maar dat wist de scouting ook wel.
2 0
Duif63
De scouting misschien wel maar Overmars en TH blijkbaar niet. Anders verkoop je Wober niet.
3 0
davidgravemaker
Ben blij als we volgende wedstrijd weer dik winnen. Beetje moe van iedereen die nu zijn menig geeft over die ene wedstrijd. Straks verliest Feyenoord weer van een laagvlieger en kunnen ze er niks van en wint Ajax dik en zijn ze weer de Eredivisie ontgroeit.
1 0
AJAIXIXIXI
Magallan wist zeker wel wat hi moest doen, maar als je tegenstander bij elk duel die je aangaat een vrije trap krijgt kan je er ook weinig aan doen.
0 -2
ajaxinho
Het lijkt op een herhaling van het duo DLigt-Sanchez.
Twee pure verdedigers die niet met elkaar kunnen communiceren.

Snel het duo DLigt-Blind in ere herstellen.
Maar wie zet je dan op linksback?
Wöber is er niet meer :(
1 -2
Joseph
Het duo dat er tegen een afgekoeld Feyenoord alsnog 2 tegen kreeg? De Ligt is geen pure verdediger, die kan het beste verdedigen, maar wilt ook naar voren lopen. Magallan is de enige echte pure verdediger. Ten Hag moet zijn verdediging gewoon beter coachen.

Blind moet heel snel naar het middenveld en we moeten hopen dat Tagliafico fit blijft!
1 -1
Jojo49
Makkelijk om iemand , die er net is , af te kraken , en dan in zo'n klassieker. Erik had hem , op de bank moeten houden tegen Feyenoord. Had hij het rustig aan kunnen zien. Nu werd ie afgebrand. De taal is ook een probleem nog.
4 -3
appeltje
En dan Blind centraal en Sinkgraven linksback of wat?
2 0
Ar
Magallan was degene die zich telkens door Van Persie uit het centrum liet lokken.
Dus men kraamt maar waar weer wat.
0 -1
Joseph
Zelfde verhaal toen de Ligt het over nam.
0 0
MankeNelis
Tactische blunders twee wedstrijden op rij. Eigenlijk ook in de bekerwedstrijd, dat zag er ondanks de winst ook niet goed uit.
Dat kan je de trainer aanrekenen.
2 -1
Schip
Magallan moet gewoon wennen. Het Ajax systeem is specifiek, omdat je juist met dit soort keuzes te maken krijgt. En als je dan niet makkelijk kunt communiceren en het systeem niet kent, ga je nat. Dat hij kan verdedigen, zag je eigenlijk al tegen H'veen.

Dus roepen om een miskoop slaat nergens op. Al is het een risico om een niet voetballende centrale verdediger aan te trekken. Je weet nu al dat ze Magallan gaan vrijlaten in de opbouw.

Het probleem is dat er geen alternatieven zijn voor hem. Ja Blind, maar zonder linksback verschuif je dan het probleem. Komen we weer op hoe belangrijk het is om een solide stand in te hebben. Wober. Bekend verhaal.

Zowel de trainer als de directie hebben echt steken laten vallen op een moment dat je de inhaalrace moet inzetten. Magallan halen om te laten wennen: prima, maar hou je verdere selectie intact en verkoop pas nadat je sportief hebt geoogst.

Over de wedstrijd: natuurlijk moet De Ligt doorschuiven op van Persie. Maar je WEET dat van Persie zich laat terugzakken omdat hij tegen sterke fysieke verdedigers op 9 nooit iets heeft gekund. Zie het WK 2010. En dat weet je ook dat de lopende spelers over hem heen komen. Waar waren Schone en Frenkie om met Vilhena mee te lopen...
9 -2
Barra
Hopelijk weet hij zich te herpakken, want het is natuurlijk hopeloos voetballen wanneer een heel team het laat afweten. De ene speler heeft een aanpassingsperiode nodig, waar bv een Sanchez er vanaf de 1e wedstrijd direct stond. Maar Magallan nu al afschrijven is echt belachelijk
3 -3