'Zou mij niet verbazen als Cillessen teruggaat'

JesseTH, 01-02-2019 om 21:50, 14008 views, Veronica |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Valentijn Driessen en Johan Derksen zien een zomerse terugkeer van Jasper Cillessen naar Ajax wel zitten. De twee zien een gunstig perspectief weggelegd voor de doelman en daarnaast lijkt het financiële gedeelte heden ten dage ook geen probleem voor Ajax.

'Het zou mij niet verbazen als hij in de zomer eventueel teruggaat naar Ajax', openbaart Driessen aan tafel bij Veronica Inside. 'Onana wil per se weg aan het einde van het jaar en dan heb je de beste Nederlandse keeper én hij kan iedere week keepen. Er zal dan wel betaald moeten worden.'

Dat laatste is volgens analist Derksen geen probleem voor de Amsterdamse club. Afgelopen zomer immers, heeft Ajax laten zien bereid te zijn om in de buidel te tasten. 'Nu Ajax door het salarisplafond gaat, zou hij tot in de lengte van jaren bij Ajax kunnen keepen. Als je Tadic kunt halen, kun je hem ook aantrekken', aldus Derksen.

Een andere speler die de laatste tijd vaker in één adem wordt genoemd met Ajax, is Ritsu Doan. De Japanner blinkt uit bij FC Groningen en Driessen ziet hem dan ook wel naar Amsterdam trekken. 'Doan kan toch op de plaats van Ziyech spelen? Daar speelt hij bij Groningen ook in een vrije rol. Je moet ook een twaalfde en een dertiende man hebben. Als je ziet hoeveel moeite ze nu al hebben om het op te vullen in de aanval…'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Onana wil perse weg?
Het zou logisch zijn als er een club voor hem komt van naam die hem een goed perspectief bieden kan. Maar dat is wat anders dan perse weg willen. Als Ajax dit seizoen succesvol vervolgt en zich daarna goed versterkt en er geen passende club komt wil Onana volgens mij gewoon blijven.
Cillessen terug is helemaal niet logisch.

Voorhoede nauwelijks vullen klopt wel een beetje. Neres en Huntelaar zijn de enige spelers die daadwerkelijk vanaf de bank gebruikt worden. Dolberg scoort over het geheel genomen een onvoldoende. En Ziyech vertrekt hoogst waarschijnlijk. Labyad wordt niet voor niets niet gebruikt. Bande moet komen van een zware blessure, zeer de vraag of je daar op korte termijn wat aan hebt. Of Doan een goede voor Ajax is, geen idee.
1 -1
AFCAsphere
Ik hoop dat Ajax een serieuze poging gaat wagen om Doan te contracteren.

Jij woont toch in Azië? Kan me volgens mij wel herinneren dat je iets over Indonesië had gezegd...

Ik ben zelf Aziatisch, maar ik heb nog niet kunnen inschatten hoe populair iemand zoals Doan is in Azië, buiten Japan. In zijn eigen land is hij blijkbaar heel populair, maar ik vraag me af hoeveel mensen in Vietnam, Thailand en Indonesië hem zouden kennen? Zie jij hem wel eens in Indonesië op tv? Spreek je wel eens met mensen daar over hem?

Ik denk dat als hij bij Ajax tekent, de club ook een enorme hoeveelheid nieuwe Aziatische volgers krijgen.
0 0
VivaEspana
Spelen met Ronaldo bij Juve of lekker verliezen op het kunstgras bij Pec. Die komt echt niet hoor.
1 -1
mercurius3
Geen slechte keeper maar Ajax kan hem niet betalen. Zyiech verdient bij Ajax 2.5 miljoen en dat is de max. Cillessen verdient bij Barcelona 3 miljoen euro en kan in Engeland ook zoiets verdienen als ie daar eerste keeper wordt.
0 -1
Youri08
Dus die 500k zou het probleem zijn? Geloof er niets van. In de media staat trouwens regelmatig dat Blind, Ziyech en Tadic ruim 3.5 mln hebben per jaar.
2 -1
Joseph
Zou ik heel vreemd vinden, dan zitten er heel veel topclubs te slapen. Enige reden die ik kan beddenken waarom hij niet in de top terecht zou komen is zijn uitstraling.

Ik denk inderdaad dat Onana weg wilt, maar ook voor hem is het moeilijk. Hij is nog erg jong om nu al eerste keeper te worden bij een topclub, en hij zal en moet geen genoegen nemen met een rol als 2e keeper. Onana kan dus ook zomaar blijven, er zal namelijk ook een goed bod moeten komen..
0 -1
AFCA1996
Topclubs zitten niet te slapen ze hebben op dit moment gewoon gelijkwaardig/betere keepers tot hun beschikking. Als Jasper wekelijks wil keepen moet hij mikken op een subtopper, en dat zie ik hem niet zo snel doen. En terecht
0 -1
3*stars*3
Cillessen is 30 en keepers gaan nog wel een tijdje mee.
Hij gaat nog een mooie stap maken naar een club in een topcompetitie.

Wel kut voor hem dat hij vandaag een blessure heeft opgelopen en mooie duels gaat missen.
2 -1
AJAIXIXIXI
Ajax heeft totaal geen moeite om het op te vullen in de aanval. Huntelaar, Labyad en Neres op de bank, dat zijn toch zeker spelers met kwaliteiten. Wat een lulverhaal weer van Driessen.
1 -5
diwa
Wat een negativiteit over driessen hier altijd. Huntelaar en labyad brengen het niet (meer). Ziyech en tadic zijn geen buitenspelers. Dolberg is in potentie een fantastische spits, maar niets duidt erop dat hij meer dan 5 goals gaat maken na de winterstop. Neres heeft zeker potentie, maar lijkt gefrustreerd door ten hag. We moeten het hebben van 2 geweldige '10'en op de flanken en verder is er geen opvulling volgens mij.
0 0
geronimo
slap gelul van driessen en derksen
0 -3
diwa
Ik heb het terug gezien. Ik vind dat driessen zinnige teksten heeft. Wat vind je precies onzin?
1 0
Spuit11
Ik zou het prachtig vinden als het gebeurt, maar als je heel realistisch bent en je bent Jasper, dan is de keus toch niet heel moeilijk als je je wekelijks mag meten in de PL.
1 -2
dianaajax
geloof er ook niets van
0 0
Barra
Zou het toejuichen, maar totaal niet realistisch lijkt me. Wil zich eerst nog bewijzen als eerste keeper in een topcompetitie.
9 -2
Schip
Die heeft zichzelf in de picture gekeept en gaat eerder naar Italië of de PL.

Moet ook zeggen dat ik Cillessen zeker niet een van de betere Ajax keepers vond. Mooi dat hij nu goed bezig is.
2 -6
Ajax95Duivendrecht
Mwah zeker wel, hoor. Sinds de eeuwwisselingen kan ik me weinig betere keepers dan Jasper herinneren. Alleen Stekelenburg en Onana misschien, maar Cillessen was ook heel erg goed.
5 -2
Schip
Ik vond hem onrustig, ook vaak in oranje. Penalties bij Ajax pakte hij niet, vaak wilde. lange trappen zonder noodzaak. Prima lijnkeeper, maar Onana vind ik op alle fronten beter.
2 -3
4xEC1
Voor mij mag hij terugkomen hoor. Maar ik ben idd bang dat hij nog wel de ambitie heeft om 1e doelman te worden bij een goede buitenlandse club.
3 -2