De Boer ziet drie oorzaken voor minder Ajax

BVeenstra, 01-02-2019 om 12:15, 9815 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frank de Boer heeft vorige week zondag met stijgende verbazing zitten kijken naar de wedstrijd van Ajax tegen Feyenoord. In de Rotterdamse Kuip werd Ajax met 6-2 vernederd en daar schrok de oud-trainer van Ajax best even van. 'Toen ik terugkwam van een bespreking stond het ineens 4-2. Verrassend, maar Feyenoord verdiende het wel dik en dik', zegt hij in gesprek met de NOS.

De Boer zag in dat het tegen sc Heerenveen (4-4) ook al verkeerd ging. 'De restverdediging was er niet. Dan kan het tegen elk team gevaarlijk worden. Als ze dit tegen Real Madrid doen, krijgen ze er daar ook zes om de oren.'

De oefenmeester, tegenwoordig werkzaam bij Atlanta United, ziet drie oorzaken voor de huidige problemen bij Ajax. 'Eerst die reis, in Orlando, wat toch niet helemaal ideaal is. Dan de transferperikelen met Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, want dat gaat toch in de hoofden spelen. En: het ging allemaal zó goed, als je dan andere dingen gaat doen, ben je kwetsbaar. Dat is elke club, niet alleen Ajax', aldus De Boer, die erop wijst dat Ajax nu snel terug moet naar de basis. 'Doen ze dat niet, dan is zelfs Ajax kwetsbaar in de competitie.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Wat een reacties hier onder weer.
Frank heeft een groot interview met de NOS, dit weekend word dit uitgezonden
Ze vragen aan hem wat hij vind van de terugslag bij Ajax, hij geeft daar antwoord op en heeft daar een mening over.
Frank mag niet zijn mening geven, maar wij wel allemaal.
En daar kun je het wel of niet mee eens zijn, prima toch
Het word steeds gekker hier.
1 0
Juichtoon
Volgens mij zijn er 2 redenen voor de slechte start. Ajax heeft als club te weinig wil om te winnen (men vindt alles goed daar zie je dat aan, heel weinig verbetenheid) en dat sijpelt door. En daarnaast is het systeem verdedigend kwetsbaar als er veel fouten worden gemaakt. En deze 2 gingen de afgelopen maand hand in hand en hangen ook samen.
1 0
rogerbandit
Ook Frank kan dus open deuren opentrappen........
2 0
Web
Hij mag niet zijn mening geven?
0 0
blessure
De Boer haalt tegen de Graafschap, zijn spits er af.
De Boer kan beter zwijgen, kijk naar zijn recente resultaten, in Engeland en Italie.
9 -2
Web
Stoer man om dit aan te halen, verder niets goeds gedaan Frank
En daar krijg je 9 plusjes voor, heel bedenkelijk AS
0 0
Deepblue
De Boer heeft genoeg met en voor Ajax gepresteerd om zijn licht erop te mogen laten schijnen (op een nette manier)
Jij daarentegen...
8 -4
blessure
Natuurlijk heeft de Boer, prima gepresteerd bij AJAX.
Maar commentaar leveren op een andere trainer, komt niet echt symphatiek over.
2 -2
Web
Waar geeft hij commentaar op Ten Hag?
Geef eens even aan
0 0
koenos1
Zwijgen met 4 kampioenschappen? Ja, precies ja
4 -6
TheRiviera
Naar mijn mening zeggen die 4 kampioenschappen heel weinig. Veel mensen vergeten de manier waarop deze kampioenschappen behaald werden. FdB kan niet veel credit nemen voor de eerste titel onder zijn naam want hij stond maar een half jaar aan het roer en ik heb niet het gevoel gehad dat er veel was veranderd. Maar winnen in een kampioenswedstrijd is een mooie prestatie.

Maar de 3 titels daarna zijn altijd behaald door een inhaal race in te zetten. En dat is Ajax onwaardig naar mijn mening. Ook nu moeten we hopen op fouten van PSV. Maar als je kijkt naar de kwaliteit van de selectie hoort Ajax gewoon van het begin tot het eind op de eerste plaats te staan en op die manier kampioen worden. Niet door continue achter de kont aan van PSV te lopen en hopen dat ze een misstap maken.

Dus die 4 kampioenschappen zijn mooi maar niks waar je enorm trots op hoef te zijn.
1 -1
3sterren
Bij een inhaalrace moet je mentaal sterk zijn en stevig in de voetbalschoenen staan. En daarin speelt een coach een grote en zeer belangrijke rol ...
1 0
trainerdv
Van de restverdediging klopt. Magallan moet enorm inkomen. Sinkgraven is een bang mannetje, ongeveer het tegenovergestelde van een verdediger. Je krijgt het zo inderdaad tegen elke tegenstander lastig
2 0
Jojo49
Restverdediging,,, ? restafval kan ook . Dat heb ik bij huis.
1 -4
trodat4030
O joh, ik dacht het systeem (punt naar voren met een 10 die geen 10 is), verkeerde spelers op verkeerde posities (Donny op 10, Ziyech niet op 10 (als je dan toch met een 10 speelt...), Neres op de bank of 10, Frenkie cv, wel met 2 rechtspoten durven spelen in t centrum maar niet met 2 linkspoten, Schone 1649262648 wedstrijden in de basis, Sink laten verdedigen en Lamprou... Lamprou!?!) en het wisselbeleid (nu al weten dat Donny eruit gaat voor Neres morgenavond na een uur tot 70 min, tegen Feyenoord niet inzien dat Nous een dramátische wedstrijd speelde, terwijl elk moment benut wordt om Kristensen de hemel in te prijzen, 2x aanvallend wisselen tegen Feyenoord terwijl je verdedigend vooral problemen hebt).

Dat dacht ik.. Had ik t toch mis..
3 -8
Web
Zo dat ben je weer kwijt
Verder gaat het wel goed?
1 0
AsensioWillemsen
Waarom is het systeem verkeerd? Kijkend naar het spel en resultaten dit seizoen ligt het daar niet aan. Daarnaast is het nogal beperkt om in systemen te denken. Ziyech op 10 is geen succes. Dan loopt er altijd een 6 met hem mee of een 4 die uit stapt. Als rechtsbuiten heeft ie alle vrijheid omdat de back nooit over het veld gaat zwerven, want dat creëert ruimte voor de tegenstander.
Ten Hag vind Ziyech nu beter als rechtsbuiten dan Neres. En Donny beter als 10.
Natuurlijk moet schone er uit, maar het is niet zo dat er veel opties zijn die op die plek passen van voetballende 6. Eiting is nooit fit en Donny is voetballend niet van Schone’s niveau.
Er waren geen andere opties op dat moment om Onana te vervangen. Dat is Overmars schuld, niet Ten Hag. Hij kon niks doen dat Onana en Kotarski geblesseerd waren en El Maach & VBladeren ver van Eredivisie niveau afzitten.
Wat is er mis met die wissel? De keren dat Donny het beste speelt van de 3 aanvallers is op 1 hand te tellen. Logisch dat hij er eerder af gaat dan Ziyech en Tadic.
7 -1
Archy
Oh god daar is die weer: “restverdediging”
2 -2
Lagasj
Klinkt als broekhoest.
We verwaarloosden de broekhoest.
1 0
fanforeffer
De arrogantie en gemakzucht kroop erin ! tegen roda in Amerika en H,Veen. Het is een gebrek aan inzicht en kwaliteit dat er niet is ingegrepen. Amsterdamse domheid.
5 -1
3*stars*3
Toch heb ik mijn bedenkingen over reis naar Florida.
Onder Frank ging Ajax naar Brazilië in de winterstop en kwam het terug en haalde het die schaal toch binnen.
PSV ging vorig jaar ook naar Florida en wisten ook die schaal te pakken...

Hij heeft wel goed punt over transferperikelen want dat heeft sowieso een impact in een groep en bij spelers die ook spotlights willen pakken.
Maar genoeg over de klassieker, we moeten door en volgende maand revancheren in de beker.
7 -1
KlasseLasse
toen werd je kampioen met veel minder punten!
dat de boer 4 schalen binnen hengelde is natuurlijk fantastich, en alle lof voor hem!
maar toen verspeelde de concurentten ook veel meer punten
7 0
ricky10
die winterse reis wordt bepaald door de club omdat er geld mee gemoeid is. wil dus niet zeggen dat de Boer dat toen ideaal vond. neemt niet weg dat je ten alle tijden 100% moet geven en tegen 010 nog iets meer.
bovendien zou die winterse transfer periode eruit moeten.
3 0
Gecko
Wat een trainer. 4x kampioen met veel minder materiaal
7 -4
appeltje
Inderdaad. Na 19 speelronden:
18/19: PSV 52 punten, Ajax 47, Feyenoord 39

13/14: Ajax 40, Vitesse 40, Twente 37
12/13: Twente 41, PSV 40, Ajax 40
11/12: PSV 41, Twente 39, AZ 39, Ajax 43
10/11: PSV 41, Twente 40, Ajax 38

Het venijn zat 'm in de staart. Ajax draait ook een relatief geweldig seizoen. Het heeft de pech dat PSV de laatse twee jaar het nog geweldiger doet...
7 0
MankeNelis
We gaan zowaar terug verlangen naar Frank..
0 -4
Ajacied33
Zal nooit terug verlangen naar het voetbal van de Boer. Ben hem dankbaar voor de 4 titels, maar verder mag hij ff daar zitten waar hij nu zit
1 -2
SamW
Na een halfjaar heerlijk voetbal en nu één gelijkspel en één nederlaag? Poepoe.
6 -3
AFCAsphere
AS stelt ons nooit teleur met haar opportunisme.
0 0
Ajaxmax
Klopt
4 0