De Mos haalt uit: 'Topcoaches voelen dat'

BVeenstra, 01-02-2019 om 07:25, 5167 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voetbalanalist Aad de Mos heeft in gesprek met de NOS uitgehaald naar Ajax-trainer Erik ten Hag. Volgens de oud-trainer heeft de huidig oefenmeester van Ajax niet goed ingezien dat het in de Verenigde Staten al fout ging. En dat met alle gevolgen van dien.

In de eerste twee competitieduels verloor Ajax al vijf punten en werden er bovendien al tien treffers geïncasseerd. De vraag is of het trainingskamp in de Verenigde Staten hiervan een oorzaak kan zijn. 'Ja, Ten Hag heeft niet gezien wat zich in Amerika heeft afgespeeld. Daar is iedereen in oefenwedstrijden begonnen met het verwaarlozen van zijn taken. Daar had hij al moeten ingrijpen, maar dat heeft hij niet gedaan. Dat heeft zich vertaald in tien tegengoals in de competitie en nu is het te laat.'

'Ze hadden daar veel alerter op moeten zijn en daar al oorlog moeten maken', vervolgt De Mos, die vervolgens een pijnlijke sneer uitdeelt aan Ten Hag. 'Topcoaches doen dat van tevoren, die voelen dat, die ruiken dat. Ten Hag rekende er waarschijnlijk op dat het in de competitie wel zou meevallen.'

Bovendien lijkt het er bij Ajax op dat Dusan Tadic en Hakim Ziyech een uitzonderingspositie hebben. Beide spelers worden zelden tot nooit gewisseld. 'Dat speelt ook een hele belangrijke rol, dat zij nooit gewisseld worden, ook als ze slecht spelen', vindt De Mos. 'De coach wisselt niet naar wat hij ziet tijdens de wedstrijd. Daardoor wordt hij niet meer serieus genomen.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Inhartennieren
Het trieste is dat we het weer niet gaan redden dit jaar.
En precies om de redenen die de Mos aangeeft.
Onze speler moeten gewoon bij tijd en wijlen de huid vol gescholden worden. En dat gebeurd niet, of het maakt geen indruk.
Het is wel erg triest dat de spelers het zelf niet op kunnen pakken
Maar dat komt waarschijnlijk omdat het geheel zonder overtuigende leiding volledig uit elkaar valt.
Dan gaan spelers in een keer hun eigen belangen voor het team belang plaatsen.
Ik geloof er dan ook totaal niet meer in.
Je kunt namelijk wel uitspreken dat je er met zn alle voor gaat. Maar iets uitspreken, en er ook werkelijk in geloven, daar zit nog veel verschil in.
4 -1
ajaxinho
Daarom moet Huntelaar weer spelen.
Die zet zijn medespelers op scherp.
Hij wordt boos als passen onzuiver zijn.
4 0
Bky
Moet je nagaan hoevaak hij boos op zichzelf moet zijn dan.
2 -3
Inhartennieren
Ben ik ook voor.
2 0
ajaxinho
Ik zag het al fout gaan tegen Bayern thuis.
Heel veel kansen en goals tegen.

Toen dacht ik dat TH een signaal wilde afgeven
om na de winterstop hoger druk te willen zetten.
Zoals in de tijd van Bosz.

Maar het blijkt dus een teken van wanorganisatie te zijn.
Ook in de VS en tegen Heerenveen kregen we veel tegen.

Ik ben het niet vaak eens met Aad.
Maar hij heeft hierover gelijk.
Hij had maatregelen moeten nemen tegen de vele tegengoals.

Een concreet voorbeeld is hoe naïef Blind meegaat in de aanval, zelfs als CV.
Dan moet TH roepen: "Frenkie, jij bent middenvelder. Jij moet leveren."
Anders kun je net zo goed Blind op het middenveld zetten.
5 -1
4xEC1
'Topcoaches voelen dat'
Toch wel frappant dat juist Aad dit zegt. Na de winterstop van het seizoen '84/'85 begon Ajax ook ineens punten te verliezen en later ging aanvoerder Dick Schoenaker naar het bestuur, de spelers hadden geen vertrouwen meer in Aadje, later vloog hij de laan uit alhoewel Ajax nèt niet werd ingehaald en kampioen werd. Voelde je dat toen niet aan Aadje? Topcoaches voelen dat toch? Zegt genoeg denk ik..
4 0
ST
Aad is niet serieus te nemen, maar hij heeft in dit geval wel gelijk.
3 0
trodat4030
Die laatste zin klopt helemaal, maar vraag me af welke topcoach Aad heeft geleerd dat zij zoiets ruiken en voelen... Das geen eigen ervaring natuurlijk dat daar spreekt.
1 0
Ajacied33
Alleen om de Mos wil je dat Ajax de beker en de schaal pakt. Man, wat irriteer ik me aan deze klote Psver
1 -1
AFCAsphere
En dan staat Aadje natuurlijk weer vooraan om te zeggen wat er allemaal zo goed aan was en dat hij dat van mijlenver aan zag komen.
0 -1
Gijsje
Onbegrijpelijk dat deze man nog een podium krijgt.
Altijd achteraf clichés in de ether gooien
Ga lekker met je kleinkinderen wandelen of geef Obispo, het grote talent.l, extra training
Lelijke man bah.
2 -1
Puurvoetbal
Met terugwerkende kracht toch respect voor de nare man van Bommel die nog voor de rust Pereiro wisselde. Dat had hij met Tadic en Mazraoui moeten doen afgelopen zondag.
2 -3
Stephen
Grootste irritatie bij Ten Hag is dat hij apathisch blijft toekijken vanaf de bank op momenten dat het helemaal niet loopt. We hadden 15 basisspelers toch? Als je rechtsback zichtbaar geblesseerd over het veld hobbelt dan mag je best wisselen!

Verder dient een trainingskamp in Florida halfverwege het seizoen enkel het bedrijfsmatige belang. Je zadelt je spelers binnen een week 2 keer met een jet lag op om tussendoor intensief te trainen en een oefenpot in te roosteren tegen een notoire schopploeg ‘om de weerstand te trainen.’ De weerstand van de fysiotherapeut zeker.

Tel daar nog eens de deal voor verkoop ,middenin het seizoen, van je grootste talent voor een bizar bedrag bij op en je hebt de ingrediënten wel te pakken. Natuurlijk werkt dat door binnen de selectie. We kunnen de spelers er wel om afzeiken maar het zijn net mensen. Om prijzen te winnen moet de focus 100% bij Ajax en dit seizoen zijn en helemaal nergens anders. Je kunt ook elke onderhandeling afhouden tot de zomer i.p.v. voor het oog van de pers clubs waarmee je zelf nota bene nog mee in competitie bent tegen elkaar uit te spelen voor De Jong. Het bedrijfsmatige belang overstijgt hier wederom het sportieve en faciliteert hiermee een verschuiving van de focus.

Voor nu is er maar 1 antwoord mogelijk. Vlammen tegen Real, revanche in Rotterdam en in de competitie iedereen zoek spelen. De kwaliteit is er in ieder geval.
6 -1
RedFeather
Deze man kan toch niet meer?
Met z'n filmpjes
Kan niet meer Aad, voel dat.
1 -1
Remark
Hiermee is bewezen dat iemand die onafgebroken uit z'n nek lult, per ongeluk ook wel es iets zinnigs zegt.
2 -1
Boer Gijs
Theo Janssen had bij Andy in de auto een mooi verhaal over de Mos bij Vitesse. Dag voor de wedstrijd vertelde Aad dat hij belangrijke rol voor Theo zag in de komende pot. Maar de dag van de wedstrijd vertelde Aad dat hij een droom heeft gehad en zet die Theo op de bank. Bedoeld Aad dat met topcoach?
7 0
3*stars*3
Hahaha ik had het ook gezien.
Dan is het helemaal grappig als Aad zijn tekst hierboven afsluit met, ‘Daardoor wordt Ten Hag niet meer serieus genomen’.

Nee, Aad moeten we vooral serieus nemen.
De man die tijdens een kampioenswedstrijd van PSV, de 1e doelman eruit haalde in de rust omdat hij volgens Aad zorgde voor een ''grimmige sfeer''.
Hij bracht een piepjonge Velthuizen erin en PSV kon werken aan doelsaldo en titel pakken.
Dat is Aad...
1 -1
Inhartennieren
We hoeven hem niet serieus te nemen.
Het vervellende is dat hij volledig gelijk heeft
1 0
3*stars*3
Hij heeft ergens een punt maar dat is ook Aad.
Het zo weten recht te lullen en gaatjes induiken, zodat hij er achteraf als een expert uitkomt...
0 -1
Ronaldinho020
Ja dat was inderdaad heel typisch haha.
Ja sorry Andy ik had een droom, we gaan het anders doen hahah. Ik heb plat gelegen.
2 0
Boer Gijs
Ja precies moet je net Theo hebben, die is zo down to earth als wat volgens mij.
0 0
SamW
Als je de reacties op AS leest, lijkt het altijd of wij nooit tegen tegenstanders spelen. Soms jongens, kan het gebeuren dat het in een wedstrijd net even tegenzit en het bij de tegenstander meezit. Want zo is het en niets anders. Dat kan iedereen een keer overkomen. Ga dat maar eens navragen in Madrid, Barcelona, Rome, Manchester, Liverpool etc etc. Tegen Benfica zat het twee keer in de laatste minuut mee. Valt dat twee keer de andere kant op, had je nu in de Europa League gespeeld.
Dat we zondag toevallig tegen een tegenstander speelden die zijn hele seizoen afstemt op die ene wedstrijd en waarbij het toevallig allemaal goed viel, is heel vervelend. Zij scoorden op precies de goede momenten. 0-2 hing in de lucht en uit het niets werd het 1-1 waarbij alles net goed ging. De 3-2 vlak voor rust en de 4-2 vlak erna waren vervelende momenten. En wij hadden een beetje pech. de 2-0 bleef uit (schot Ziyech dat gelukkig geblokt werd bijvoorbeeld). En de 4-3 viel ook niet (paal).

Ik word een beetje moe van dat achteraf gelul hier en dat pessimistische geleuter. Ik heb wel de eerste seizoenshelft en al die wedstrijden in de CL nog in mijn hoofd. En ik weet zeker dat we dat weer gaan zien.
8 -3
RedFeather
Zo voel ik hem ook
2 0
Boer Gijs
Wedstrijd staat niet op zich, dat is het probleem, spelers zelf komen daar ronduit voor uit en hebben beterschap beloofd.
1 0
MankeNelis
Ik denk dat dezelfde spelers die het nog leuk deden tegen Bayern nu met hun hoofd ergens anders zijn, ook al ontkennen ze dat.
Hoe kan je anders 10 goals in 2 wedstrijden tegen krijgen. Tegen twee ploegen die voor de rest matig presteren in de competitie.
2 0
Ajacied33
Ze moeten met hun hoofd nu bij Ajax zijn. Ze hebben geen keus, markt is gesloten. Ik verwacht vanaf nu weer een getergd Ajax
1 0
Engeltje
Welke coach wisselt zijn beste spelers, wat wil je daarmee bereiken allemaal achteraf gelul en die is nb zelf coach geweest. dan gaat het over ervaring, dan over kwaliteit, dan over creativiteit maar allemaal achteraf , deze man gooit er altijd van die onderbuik gevoelens in, maar raakt kant nog wal.
2 0
Welja
Probleem zat hem er volgens mij meer in dat ze maar 1 oefenwedstrijd speelde in de winterstop. En eentje met de reserves.

Vervolgens 2 blessures en je hebt nagenoeg geen voorbereiding gehad.
0 -1
Inhartennieren
Ik doe ook vaak lacherig over Aad de Mos.
Maar als hij ooit gelijk heeft gehad, is het nu.
Het is echt onvoorstelbaar dat dit is gebeurt, na drie keer te zijn gewaarschuwd. En in Amerika, n tegen Herenveen 2x.
Je kunt maar twee dingen concluderen.
1. Ze hebben niks met het sein gedaan dat het fout ging.
2. De staf heeft er op gewezen, maar de Heren luisteren gewoon niet naar de staf.
1 -1
Johan1
Helaas heeft Aad hierin gewoon gelijk. De gemakzucht kroop in dit elftal. Hij had er veel korter op moeten zitten. Verschil tussen een trainer van Utrecht en die van Ajax.
Met Ten Hag worden we geen kampioen, dat is duidelijk.
4 -4
Knalpot
Nee de onervaren van Bommel maakt PSV wel kampioen, geeft maar weer eens aan dat het gewoon niet allemaal aan de trainer ligt. De spelers hebben hierin gewoon de grootste rol, je hebt de selectie met de meeste kwaliteit van de hele eredivsie toch verdommen ze het soms om met elkaar ervoor te strijden.
2 -1
marrene
De Mos is een lulhannes. Maar wat betreft het niet wisselen van Tadic en Ziyech heeft hij gelijk. Daar heeft Ten Hag de ballen niet voor.
De rest van zijn verhaal is zoals gewoonlijk weer lulkoek. Conclusies verbinden aan oefenwedstrijden is mesjogge. Het zijn niet voor niks oefenwedstrijden waarin zaken worden uitgeprobeerd.
2 -5
Joseph
2X kansloos verliezen van PSV en tegen Feyenoord afgeslacht en vernederd.

Nee, ten Hag is geen top coach. Die heeft heel veel geluk gehad met de vele reddingen van Onana, het verdedigen van de Ligt, Frenkie die het doet lijken alsof er goede patronen zijn en Ziyech die uit het niets iets kan creëeren.

Maar er is geen enkele visie. Hij speelt met een 10, terwijl we die niet hebben in de selectie. We hebben 2 goede middenvelders, hij kreeg het voor elkaar om die beide als centrale verdediger op te stellen. We hebben 1 echte buitenspeler en die moet op 10 spelen. Moet je voorstellen hoeveel kwaliteit je in je selectie moet hebben om die domme fouten goed te maken?! Petje af voor Marc wat dat betreft, jammer dat hij Bosz niet terug gehaald heeft.

Dan vergeet ik zelfs de wissels, werkelijk waar, ik denk de slechtst wisselendr coach die we ooit gehad hebben.
2 -7
3sterrenAjax1
de mos lult vaak maar wat. maar deze keer heeft hij helaas gelijk. je zag tegen flamengo en sao paolo al dat iedereen zn eigen wedstrijd aan het spelen was waardoor we grote ruimtes weggaven. niemand was fel of scherp. daar had ten hag bovenop moeten zitten. de ligt zei toen na de wedstrijd letterlijk dat de focus wat minder was maar dat dat kwam omdat het oefenwedstrijd was. dat ze er in de competitie zouden staan. we hebben t gezien. slappe hap.
7 -4
Saanchez
Ik denk dat in nagenoeg alle oefenwedstrijden, iedere speler van iedere club minder scherp is. Waarom risico's lopen op oververmoeidheid en blessures tijdens een oefenduel? Die zijn er alleen om (wedstrijd)fit te raken en nieuwe dingen te proberen. Ik denk dat onze jongens een tikkeltje arrogant zijn geworden door het gemak waarmee we de meeste wedstrijden winnen en daarom in de tweede helft tegen Heerenveen niet scherp meer waren en tegen Feyenoord gebeurde hetzelfde (wat wel onacceptabel was uiteraard).
6 -1
X-RaY
Pure arrogantie. Denken dat ze dat varkentje wel even wassen op 90%. Niet dus.
4 -1
BRAMHOUTEN
Aad de mos, ongelofelijk dat deze man ooit trainer is geweest van ajax. de trainer die zo goed was dat cruijff tijdens de wedstrijd hem ff aanwijzingen kwam geven
4 -7
Duif63
God man, kan jij nou nooit is van de juiste feiten uitgaan ? Wat doe je hier in hemelsnaam op dit forum.
3 0
X-RaY
Dat was Beenhakker...
7 0
AjaxPassion
Dat was Aad niet...
8 0
dimi1976
Je kan zeggen wat je wilt. in dit geval heeft hij gelijk.
succes
3 -10
Wijnvoord
Ten Hag is de eindverantwoordelijke voor het elftal zeker wat de wissels betreft ben ik het helemaal mee eens. Ben bang voor een negatieve 2e helft van het seizoen. Dit zou zelfs nog erger kunnen eindigen, de andere ploegen ruiken bloed en het respect voor Ajax is al tijden ver te zoeken, kijk maar naar de reactie's in de gehele media. Ze lachen zich rot. Er moet echt iets gebeuren wellicht weer een klootzak zoals Frank de Boer kon zijn.
2 -2
Labrador
Aad. Hou gewoon je bek
5 -3
Bocarra
Gewoon wat blijven roepen om maar niet in de vergetelheid te raken.
6 -3
Saanchez
Ja want de oefenwedstrijden voor het seizoen waren ook echt een goede graadmeter voor de prestaties van Ajax in de eerste wedstrijden, die buiten Heracles om allemaal goed waren....
Serieus, waarom krijgt Aadje iedere keer weer een podium om zijn onzin te verkondigen? En nu ook weer dat gezeik over het wisselen van Tadic of Ziyech, notabene twee spelers die uit het niets een wedstrijd voor je kunnen beslissen of laten kantelen. Die hebben dit seizoen zoveel goeds gedaan, waarom zou je die er zo snel afhalen? Dat gezegd hebbende zijn de wissels alsnog één van de weinige punten van kritiek die ik op Ten Hag heb na de winterstop, had Donny laten staan tegen Feyenoord en Huntelaar naast Dolberg gezet ipv voor hem erin.
6 -1
3*stars*3
Precies, volgens mij won Ajax 1 oefenpot in de voorbereiding en dat was tegen een amateurclub.
Tegen Anderlecht, Nordsjaelland, Boekarest en Wolverhampton kon Ajax niet winnen.
Maar Ajax stond er wel in de voorrondes.

Ajax kwam erg zwak terug uit Florida maar om die oefenduels erbij te halen is echt bullshit.
5 -1
migilo
Topcoaches zoas Aadje Afkoopsom zeker. Flapdrol.
6 -2