'De Ligt de enige die echt aan collectief dacht'

FinnDekker, 29-01-2019 om 07:55, 8441 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daniël Dwarswaard is van mening dat Ajax niet als één team functioneert als het slecht gaat. De Amsterdammers hebben geen enkel probleem om in goede tijden samen te werken, maar als er minder wordt gepresteerd, dan lijkt het geheel op los zand.

'Eigenlijk was Matthijs de Ligt de enige die écht aan het collectief dacht. De anderen speelden voor eigen glorie en staken meer energie in het zeuren op elkaar en tegen de scheidsrechter dan in het afstoppen van Feyenoord. De spelers van Ajax gingen vrolijk gezamenlijk op de foto na de plaatsing in Athene voor de achtste finale van de Champions League. Maar van dat gevoel is na de desastreuze herstart niets meer over', schrijft de Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad

Dwarswaard staat vooral te kijken van de optredens van de grote aankopen, die juist voor dit soort momenten zijn aangetrokken afgelopen zomer. 'Kijk naar de routiniers en grootverdieners Daley Blind en Tadic. Die werden gehaald om eindelijk eens die ondergrens te bewaken en om de verstoorde hiërarchie in de selectie te herstellen. Daar bleek in De Kuip weinig van.'

'Na de Klassieker gingen de verwijten over en weer. Voordat het elftal in de zomer definitief uit elkaar valt, hebben de spelers afgesproken om vooral afscheid te nemen met een prijs. Dan moeten ze elkaar niet meer zo in de steek laten als zondag in de Kuip', besluit de verslaggever.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA.
Wat ik al zei, Ajax heeft teveel voetballers. Alleen maar voetballers zelfs. Je kunt gewoon niet zonder waterdragers die andere jongens laten excelleren. Frenkie heeft Matusiwa nodig. Geen Schöne waar je meer last als gemak van hebt als het tempo omhoog gaat.
0 0
ajaxinho
Schöne (als verdedigende middenvelder) en Blind (als verdediger)
deden teveel mee met het naïeve aanvalsspel.

Zij als ouderen hadden de balans moeten bewaken.
Vooral omdat de scherpte voorin ontbrak.

Misschien is het weer tijd
om het duo Huntelaar-Neres weer in ere te herstellen.
0 0
GvanderK
De Ligt speelde ook niet zijn beste wedstrijd, maar het leek wel alsof hij alleen stond te verdedigen.
2 0
RaynoFischer
Matthijs speelde ook niet goed, maar hij werd duidelijk in de steek gelaten door de rest....
Dan wordt het ook voor hem een lastig verhaal, probeerde het in ieder geval nog
1 0
Schip
Punt is dat een medespeler helpen, ertoe leidt dat hij ook weer geholpen moet worden. En Mazraoui was geestelijk gewoon niet aanwezig. Bizar. Leek wel aangeslagen.

Het team reageert niet als team. Blind zou als leider gehaald zijn, om vanuit zijn ervaring de jongeren te sturen. Was volledig afwezig. Tadic: idem. Ziyech: kon niets uitrichten, maar krijgt ook de boel niet bij elkaar. Frenkie: geen controleur. Schone: geen controleur. En dan vdBeek slachtofferen voor het slechtere spel van de anderen. Want wissel Frenkie maar. Of Tadic. Doe je als TH zijnde niet.

Sorry, maar dit is een hond kwalijk nemen dat hij niet goed is getraind. Deze ploeg heeft een vaste hand nodig kennelijk. Het is los zand. Zelfs na een goede eerste helft, zie H'veen, valt het zo uit elkaar.

Ben toch zo benieuwd hoe lang men gaat volhouden dat dit niet bij uitstek het pakkie an van de trainer is.
0 0
petwes
Speelde wel goed, maar je kan het gewoon niet alleen, als iedereen met zijn instelling speelde zou het lijken alsof hij wel goed speelde, wat hij dus ook deed.
1 0
Rhythim
Laten ze dit artikel maar eens goed lezen bij Ajax !
0 0
marrene
Klopt als een bus. Wil je succes hebben dienen alle spelers zich ondergeschikt te maken aan het team. Maar er zijn er teveel die zichzelf in de kijker willen spelen. Ze zijn ook nog zo dom niet te zien dat het juist averechts werkt. Niet voor niets speelt Ziyech nog bij ons. In het buitenland worden dergelijk ego's niet gepruimd. Hij is wel het ultieme voorbeeld van een egotripper.
8 -2
RaynoFischer
Nouja, alleen als het terecht is en ze ook kwaliteit leveren kijk naar Zlatan of Ronaldo, gotere ego's beataan er bijna niet :P
1 0