'Silooy haalde De Jong over voor Ajax te kiezen'

BVeenstra, 28-01-2019 om 12:55, 4267 views, Exprofs |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ten tijde van het EK-19 in 2015 twijfelde Frenkie de Jong heel erg tussen Ajax en PSV. Een gesprek met Sonny Silooy, destijds trainer bij de KNVB, haalde De Jong uiteindelijk over om voor Ajax te kiezen, zo schrijft de oud-verdediger in zijn column op de website van Exprofs.

Het Nederlands jeugdelftal speelde tegen Jong Ajax en volgens Silooy speelde het middenveld van Oranje O19 het middenveld van de beloften van Ajax weg. Beste spelers? Frenkie de Jong en Abdelhak Nouri. 'Na de wedstrijd maakt Marc Overmars er werk van om Frenkie naar Ajax te halen', schrijft Silooy.

Tijdens het EK twijfelde De Jong nog tussen Ajax en PSV. 'Natuurlijk begreep ik hem. Hij is een familiemens en wilde in zijn beschermende omgeving in het zuiden blijven. Ik zeg: "Frenkie, je krijgt waarschijnlijk één kans om voor Ajax te spelen. En als je bij Ajax hebt gespeeld en faalt daar, kom je nog altijd goed terecht. Als je doet waar je goed in bent, staan de deuren voor je open". Gelukkig maakte Frenkie de juiste keuze waardoor hij nu voor de rest van zijn leven zich geen zorgen hoeft te maken. Ik hoef van helemaal niemand hiervoor credits te hebben, want als je deze speler over het hoofd hebt gezien dan ben je geen liefhebber van voetbal.'

In de zomer van 2018 kwam Silooy De Jong tegen in de medische ruimte van De Toekomst. 'Hé trainer, jij hebt mij het laatste zetje gegeven om voor Ajax te kiezen', zei De Jong. 'Fijn om te horen Frenkie, maar ik heb je in Griekenland alleen geadviseerd samen met je zaakwaarnemer om de voordelen en nadelen van Ajax en PSV naast elkaar te leggen. Jij moest zelf de keuze maken, maar ik ben wel blij dat je hier bent', luidde het antwoord van Silooy.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Murph
En nu Jan Jacobus?
Wil jij jou aandeel haha
0 0