Swart: 'Niet vertellen dat F'noord zo goed was'

BvdPloeg, 28-01-2019 om 16:30, 19700 views, De Telegraaf/Alles op Swart |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sjaak Swart is zondagmiddag naar eigen zeggen 'gek geworden' voor zijn televisie. De ras-Ajacied spreekt tegenover De Telegraaf over een 'heel, heel pijnlijke middag', doelend op de 6-2 nederlaag van Ajax op bezoek bij Feyenoord.

De voormalig rechtsbuiten is behoorlijk kritisch. 'Je ziet aan alles dat er geen klik is tussen Ten Hag en de spelers, zeker nu. Dat hoor je ook, maar vind ik raar, omdat hij al een jaar trainer is. Erik moet nu echt heel snel het vertrouwen gaan winnen', aldus Swart, die van mening is dat Ajax mogelijk niet naar Florida had moeten gaan. 'Ajax was in vorm, had gewoon lekker een paar dagen vrij moeten krijgen met de Kerst en het goede gevoel moeten vasthouden. Nu kwamen ze doodvermoeid terug uit Amerika.'

Toch denkt Swart dat de titelstrijd nog niet beslist is. 'Als je PSV ziet spelen, denk ik dat zij ook punten gaan verspelen. Wanneer Ajax het onderlinge duel wint, is het verschil twee punten en dat is te overbruggen', aldus Mister Ajax. Peter Boeve, ook een oud-Ajacied, vreest dat het al gespeeld is. 'Vijf jaar op rij geen kampioen … dat kan toch helemaal niet?'

Boeve geeft Feyenoord de complimenten, maar wijst er ook op dat Ajax wel heel slecht voor de dag kwam. 'Ajax was niet uitgeslapen, de weg kwijt. Er werd zelfs in het strafschopgebied niet gedekt en spelers lieten keer op keer hun man lopen', aldus de analist, die Ten Hag kritiek geeft. 'Een trainer moet de organisatie in het veld bewaken en dat heeft hij totaal niet gedaan. Ze zeggen weleens dat een trainer zo goed is als zijn materiaal. Maar je kunt toch niet zeggen dat hij géén kwaliteit heeft. Als je in twee wedstrijden tien tegengoals krijgt, klopt het van geen kant.'

Swart: 'Zo'n klassieker heb ik nog nooit meegemaakt'

Bij Alles op Swart vervolgt Swart nog even zijn relaas. Hij heeft het opnieuw over de vermoeidheid bij spelers en over de enorme omslag na de 0-1. 'Ajax speelde Feyenoord weg en had met 3-0 voor moeten staan. En na die 2-2 moet Ajax gewoon 3-2 maken, dus ga niet vertellen dat Feyenoord nu zo goed was... Het had ook 3-2 of 4-2 voor Ajax kunnen zijn bij rust. Dat is gek. Na rust was Ajax helemaal weg. Ze moeten het nu oppakken, goed trainen en alle overige wedstrijden winnen. Dat kunnen ze, want ze hebben kwaliteiten, maar dan moet je wel als team spelen.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bocarra
Bevoordeelden, successupporters en meelopers buitelen over elkaar heen. Het lijkt wel of Ajax kansloos in Cl is geweest, in de eerste ronde van de KNVB beker is uitgeschakeld en 12 punten achterstaan op de nr 1 en er nog maar 6 wedstrijden te spelen zijn in de competitie.
0 -1
Schip
Ik ben nog steeds razend. Hier op AS is het feit dat Ten Hag niet goed ligt bij de spelers altijd afgedaan als onzin, omdat de Telegraaf er als enige mee kwam. Dat is een waardeloze krant, met Driessen als vleesgeworden dieptepunt, maar je merkte aan alles dat het ook zo was.

Niet in het minst aan de interviews en het spel in de eerste seizoenshelft. Daarna heeft een andere aanpak en het CL avontuur de aandacht verlegd, niet in de laatste plaats voor de spelers, maar het was na een nieuw trainingskamp wel op. Die vent verlamt de groep. Dat krijg je als je gek wordt van de coach.

Er was een tijdelijke opleving en voor de CL kun je je over ergernissen heenzetten. In de eredivisie niet, waarschijnlijk omdat de spelers onbewust denken dat ze dat niveau makkelijk aankunnen.

Zet er maar een tussenpaus op en redt het seizoen. Koekje van eigen deeg voor deze charlatan.
4 -6
Van Reenen
Charlatan? Is aangesteld door Overmars en hoe heet die lange ook al weer....oja, Van der Sar.
0 0
Knalpot
Ik wil niet zeggen dat het vooral door TH kwam dat Ajax zn beste voetbal speelde sinds 20 jaar wellicht, maar vaak is daar wel een wisselwerking in.
0 0
3*stars*3
En als tussenpaus het ook niet gaat redden, moeten Marc en Edwin vertrekken en als die zijn vertrokken, hele RVC!?
Kom op, tussenpaus gaat niets fixen.
Ik ben zeker niet met alles eens wat ten Hag doet maar sommige mensen slaan door.
Ajax liet in 1e seizoenshelft zien wat het kan.
Ten Hag is de 1e trainer na jaren die Met Ajax via voorrondes, de CL heeft gehaald.
Ook nog eens met een groep dat weinig tijd had door het WK en blessures.

Maar als ik het zo lees, heeft Ajax goede fases te danken ondanks Ten Hag en lag het aan de spelersgroep.
Als het slecht gaat is het dankzij Ten Hag...
1 -1
Kuningast
Er gaan zo ongelooflijk veel dingen fout.
Zoveel geld en nog zoveel matige aankopen en niet voor de posities waar het nodig is.
Selectie is helemaal niet in balans (1 goede back, 1 goede keerper, 1 goede buitenspeler, 48 middenvelders) Alleen met Blind en Tadic redt je het niet.

Een trainer die faalt in elke wedstrijd waar de druk hoog is. Als we achter staan kan hij het niet ombuigen. Goede spelers niet gebruiken of verkopen of op verkeerde posities zetten (Wober, Neres, Blind, Tadic, Sinkgraven)

Spelers die in vorm zijn worden de volgende wedstrijd op de bank gezet. (Neres, Huntelaar)
Spelers die kut spelen mogen wel blijven staan (Dolberg, vd Beek, Tadic)

Tadic of Ziyech durft hij niet eens te wisselen. Alleen bij een dikke voorsprong om ze zogenaamd rust te geven.

Met deze ruggegraatloze trainer en zn maatje Overmars heb ik er heel weinig vertrouwen in.
2 -6
Remark
De metamorfose die ManU onderging na het ontslag van Mourinho toont aan dat het aanstellen van een nieuwe coach opmerkelijke gevolgen kan hebben. Bij ManU verving men een ijzeren vuist door een fluwelen handschoen. Ik vermoed dat Ajax precies het tegenovergestelde nodig heeft.
3 -4
Knalpot
Pfoe als we hier Mourinho aan gaan stellen dan wordt het wel heel erg leeg in de arena....aan de andere kant dan worden er wel weer prijzen gewonnen.
0 0
Vazajax
Sjakie, heeft groot gelijk.
Nu keihard gaan trainen en knokken om alles te winnen.
5 -1
shachalnur
Sjaak Zwart IS Ajax.

En als hij zo ver gaat om dit soort zaken aan te kaarten maakt hij zich echt ongerust.

Mensen die Sjaak beledigen en respectloos behandelen snappen niks van Ajax,en hoe je met je club en echte helden om dient te gaan.

Sjaak kent Ajax van binnen,ook het eerste team.

Als jullie dit soort grootheden afzagen is de situatie van Ajax wellicht erger dan sommigen vinden.

Hoeveel geld er ook op de rekening staat.

De club zal zijn magie verliezen.
16 -3
Bocarra
Als zaakwaarnemer en vertrouwenspersoon van enkele spelers heeft hij een agenda. Deze agenda staat primair in het belang van deze spelers die indirect zijn zakken vullen. Ik vermoed dat hij continu lekt naar naar de Televaag. Van de Beek is 1 van zijn protégés. We weten allemaal welke positie de Televaag in heeft genomen als het om van de Beek gaat. Zijn cliënt werd gewisseld en ging zwaar verontwaardigd van het veld af met veel misgebaar. De volgende dag staat er allemaal shit in de krant over ten Hag. Het is allemaal zo doorzichtig.
0 0
X-RaY
Kwestie van tijd dat de duivel genaamd 'onrust' zich aandient bij Ajax voor zover dat al niet het geval is. Als een icoon als Sjaak die waarschijnlijk als een soort vader figuur zich voortbeweegt tussen de spelers al met zulke uitspraken komt dan moet er wel meer aan de hand zijn.

Is dit het begin van een nieuwe episode zoals we die al vaak genoeg hebben gezien bij deze helaas altijd onrustige club? Ben bang van wel.
2 -1
Hagmag
Als er in een team een aantal verzaken, dan loopt de motor vast.
Degene die de sleutels heeft, was niet in staat de motor te herstarten na de rust.
Het ging gewoon verder, alsof er geen rust geweest was.
Al die woorden in de rust zijn dus niet aangekomen of begrepen.
Of dat nou onwil of onkunde is, dat is mij nog niet duidelijk.
Kan mij toch niet voorstellen, dat een paar individuen niet wilden winnen in die kuip.
Ik vermoed dat het een kwestie van tijd is, dat hierover nog wel eea naar buiten zal gaan komen.
In ieder geval een schandelijke en beschamende vertoning die Ajax en ons Ajacieden weer met 2 benen op de grond heeft gezet.
De schaal is weer buiten handbereik.
5 -1
BokkieBokstra
Het was niet alleen dat Feyenoord zo goed was het was ook dat Ajax hopeloos was met een hele slechte onsamenhangende verdediging waar al drie weken lang de tegenstanders doorheen snijden. Ik zie het niet gebeuren dat Ajax hier zomaar overheen komt. Er lijkt iets gebroken in de winterstop en denk aan het transfergezeik. Het lozen van Wober, het proberen te lozen van Neres, aankopen doen in de winter en die ook nog meteen opstellen. Het helpt niet.
2 -1
Ajaxxxisdebeste
Tijdens KNVB beker ze helemaal zoek spelen en dik winnen. Alles winnen en het seizoen is alsnog geslaagd.
3 0
10Sneijder10
Feyenoord was idd niet zo goed, Ajax hield open huis achterin en iedereen bleef apatisch staan terwijl de middenvelders van Feyenoord eroverheen liepen.
De gehele verdediging was dramatisch maar dat was simpelweg niet alleen hun schuld.
Schöne kan niet meer lopen en de Jong was constant uit positie aan het lopen en postbode aan het spelen.
Daar gaat je middenveld dan.
Je liep ook vanaf het begin met een man minder want wat Mazraoui aan het doen was weet niemand.
De Ligt was ook dramatisch, van Persie kon overal vrij aannemen, kappen en draaien.
Dan hebben we het dus over de van Persie die haast niet meer kan lopen.
Nog maar even wachten met die transfer?
3 -2
rogerbandit
Ik heb vandaag ergens gelezen dat onze top drie allemaal hun eigen roeptoeters hebben....... 010 heeft Van Hanegem, PisV heeft de Kerkhofjes en wij hebben Sjaak. Daar sluit ik me graag bij aan.
Respect voor hem uit het verleden maar zijn meningen worden wat vermoeiend.......
2 -15
Hobbemastraat
Ik vind meningen van types als jou wat vermoeiend worden
5 -2
DelPiero
Pas zei Sjaakie nog dat de titelrace klaar is als je in de Kuip verliest. Weet ook niet meer wat hij zegt dus. Zal de leeftijd zijn.
0 -13
Cruijff4ever
Als je nou even kijkt, dan had je ook geweten waarom hij zijn mening bijstelt. Hij zegt het namelijk letterlijk!
5 -1
BRAMHOUTEN
maar als je psv voor de winterstop en na de winterstop ziet spelen is dat ook een groot verschil, daarom heeft hij het bijgesteld
5 -2
Gecko
Gewoon knopen doorhakken. Die Ten Hag is geen coach voor Ajax. Tactisch een onbenul. De spelers gaan niet voor hem door het vuur
Dat doen ze wel voor Gio gisteren
Afscheid nemen. Afkoopsom betalen en Louis ven Gaal proberen te halen. Zn maatje Blind zit er al.
Wat een droefenis gisteren. De reacties van de lampen en de kakkerlakken deed me pijn
1 -2
Middenweg401
Geen idee over welke reacties je het hebt. Ik kom daar niet. De liedjes interesseren me ook geen fuck. Ze hebben groot gelijk dat ze het vieren. Onze spelers moeten zich enkel schamen voor hun eigen fans.
0 0
erwtenpeller
Je kan een mening hebben maar Sjaak Swart is een echt clubman ik wou dat het hele stadion de mentaliteit had van sjaak , ik heb hem zien spelen tegen Benfica als er een man voor ging was het deze man ,een echte Ajaxied met zijn hart op de juiste plaats,waar Ten Hag mee terug kwam uit Florida was niet om aan te zien het lijk wel of ze er alleen maar hebben zitten kaarten,je moet spelers iedere dag afknijpen en beter maken,man man wat mis ik Rinus Michels
4 -1
Ajax114
onbegrijpelijk de reacties hier. Jullie willen maar niet zien dat er geen klik is tussen trainer en spelers. Ga eens vijf minuten luisteren naar Ten Hag en daarna vijf minuten naar Peter Bosz luisteren en je ziet meteen waarom .
7 -6
Jojo49
Ten hag ,, heeft ruis op de lijn,, Peter bosz niet.
1 0
Daveajax1976
Sjakie ouwe zeikerd!!!!

Zeker omdat je Donny werd gewisseld
2 -16
Cruijff4ever
Ja man..... een beetje klagen nadat je met 6-2 op je reet hebt gehad van je rivaal. Is hij helemaal van de pot gerukt zeg.
3 0
AjaxBaggio
Begint steeds meer op v Hanegem te lijken. Wat een zeikerd!
7 -17
Inhartennieren
Ja je kunt ook je ogen dicht houden.
Er is nog nooit een echte klik geweest tussen ten Hag en de spelers.
6 0
MaxAjaxx75
Ja en wij voelen steeds minder klik met de heer Swart en zijn lievelingetje Donny.

Heb veel respect voor Sjaak, maar hij mag toch echt wel eens wat beter op zijn woorden gaan letten als hij wat om de club geeft en niet alleen zijn eigen ego. Dit soort interviews zorgen alleen maar voor meer chaos en problemen binnen de club.
14 -24
Cruijff4ever
De woorden van Sjaak zorgen voor chaos en problemen? Goh, dacht ik toch even dat een pak rammel van 6-2 voor problemen zou zorgen, maar het is natuurlijk good old Sjaak. Straks al 5 jaar geen hoofdprijs, maar dat komt natuurlijk ook door Sjaak. Goh wat een eyeopener zeg.
3 0
niquedegraaff
Sjaak heeft gewoon gelijk. Helemaal over dat idiote trainings kamp..
8 0
Boer Gijs
Trainer is passant. Hij heeft al veel te veel concessies gedaan aan dat stelletje lamzakken. Een trainer moet niet naar spelers luisteren maar omgekeerd. Het is duidelijk dat ze dat niet doen. Dat heeft niet met vertrouwen te maken maar met gezaag van buitenaf. Bijv een zaakwaarnemer van vd Beek die basisplaats eist. Gevolg: Neres een van je beste spelers verpest je. Einde is zo zoek. En dan moet de trainer weer weg? Het probleem zit hoger in de directie. Bij degene die Ajax en selectie mismanagement en die trainer aanstelt. Ik zou ze wel willen behouden, Sar en Overmars, het zijn clubmensen, maar benut ze nou alleen op hun specifieke kwaliteiten.
2 -4
Ajaxvooraltijd
Zet Frank er maar weer voor om ze mentaliteit bij te brengen want dit gaat nooit meer goed komen. Ten Hag is al beschadigd toen hij aan kwam.
4 -2
Starkoo
Als supporters al twijfel hebben meteen al over een trainer moet je hem niet aan stellen!
2 -4
AFCAsphere
Hahaha, alsof de overgrote deel van de supporters er überhaupt verstand van hebben. Dat denken ze zelf ja. Ben blij dat de supporters het beleid niet voeren.
0 0
PetrusKeizer
die trip naar Florida is pure commercie, Ajax zoekt commerciele mogelijkheden in USA. En die trip was natuurlijk al lang en breed gepland, dan ga je die niet ff afzeggen omdat t ineens lekker loopt in de Cl en de eredivisie. Dus daar kan de trainer niks aan doen, dat is t management, waarschijnlijk m.n. Sar. En 'Erik moet nu echt heel snel het vertrouwen gaan winnen' is onzin, dat weet je zelf ook best, Sjaak. Als t er na 1 jaar niet zou zijn (zou, zeg ik met nadruk. want wie weet er t fijne van?!) dan komt t ook niet meer.
3 -1
niquedegraaff
Commercie.. Want er hebben nog niet genoeg centen? Het begint al met een directeur die notabene zelf weet wat topsport inhoud en dat een trip naar een ander continent gewoon slecht is midden in een seizoen. Had dat lekker in de zomer gedaan! Maar nee, commercie staat boven het voetbal bij Ajax
1 -1
Freddy Al
Los van de persoonlijke band die Ten Hag heeft met de spelers mag je van deze groep verwachten dat ze op het veld elkaar niet laten zakken.
Als de spelers er niet alles voor willen doen om een prijs te pakken kan er geen enkele trainer wat mee beginnen.
De startopstelling vond ik niet zo vreemd, als je dan op het middenveld iedere tegenstander maar laat lopen ben je klaar met klossen.
Dit moeten de spelers zich aantrekken en er voor zorgen dat ze het snel omzetten,tegen Real Madrid ga je er anders af met nog grotere cijfers en gaan er een aantal transfertjes niet door.
4 0
Boer Gijs
Zo simpel is, beginfase was er geen vuiltje aan de lucht. En dat was niet omdat de thuisploeg de tactiek eerst 0-1 of 0-2 achter te komen. Toen was er maar één ploeg aan het voetballen. Ik heb niet gehoord of gezien dat Ten Hag daarna ingreep en zei: laat je man maar lopen. Waar ik vraagtekens bij heb is de wedstrijd coaching van Ten Hag. Niet ingrijpen als het fout loopt. En ook tactiek niet aanpassen per wedstrijd. Gisteren was mandekking ipv zonedekking wel een goed idee namelijk.
1 0
Knalpot
Gio liet feyenoord op zn klopp's spelen alle creativiteit voorin en voor de rest sturmen mahr. Pep is daar ook al een paar keer op afgetroefd en onze Pep liet zich daar door verrassen en heeft de selectie niet om een passend weerwoord te vinden.
0 0
Duif63
Zou Viergever al uitgelachen zijn ?
3 0
Bocarra
De spreekwoordelijke vijfde colonne onder aanvoering van de Televaag is ook weer actief. Sjakies oogappel en cliënt van de Beek ging over de zeik van het veld af. Hij was het niet met zijn wissel eens. Na Riola heeft Ajax dus nog een intrigant, Sjakie Swart. Ik denk dat Ajax er goed aan doet om snel afscheid van van de Beek te nemen. Onder druk van de Televaag en de vijfde collone heeft hij een de nummer 10 positie gekregen. Sinds Donny op deze positie speelt zakt Ajax eigenlijk steeds verder weg. Het gaat indirect ten koste van Neres. Nou had Ten Hag gisteren het hele team kunnen wisselen maar de aanleiding is van de Beek. Een proces dat al een tijdje aan de gang is. Ook heb ik niet begrepen waarom Ajax spelers die onder contract liggen toestaan te praten met andere clubs. Duidelijk is dat de transferperikelen de verhoudingen binnen het veld behoorlijk scheef hebben getrokken. Iemand die nog geen hele competitie in het eerste heeft doorlopen wordt voor heel veel geld getransfereerd. Dat geeft natuurlijk scheve gezichten binnen het team. Vorig seizoen heeft Ajax last gehad van het Nouri drama en nu dus van de extreme transferperikelen. Het team is duidelijk niet meer geconcentreerd en de verhoudingen liggen scheef. Een trainer is voor al die primitieve emoties een makkelijk doelwit. Het is belangrijk dat Ajax dit onderkend en de verhoudingen gaat managen. Dat zal niet makkelijk worden. Ik Vrees dat alleen door keihard in te grijpen de concentratie weer terug kan komen. De trainer hiervoor verantwoordelijk maken is veel te makkelijk.
2 -14
3sterren
De trainer verantwoordelijk houden vind je te gemakkelijk?
Misschien een idee om tante Sjaan eindverantwoordelijk te maken?
Of ome Nelis?

En voor de goede orde, het medium waarnaar je vermoedelijk verwijst heet ’De Telegraaf’.
0 0
trodat4030
‘Nou had Ten Hag gisteren het hele team kunnen wisselen maar de aanleiding is van de Beek.’

Wauw! Je bent echt helemaal knetter, maar dan ook écht helemaal knettergek! Ook mooi dat je dit roept, maar totaal niet uitlegt wat je er mee bedoelt, enkel en alleen je pispaaltje onderzeiken.. Maar gelukkig wordt je debiele ‘mening’ goed op waarde geschat hier, daar ben ik wel blij om. Kunnen we iig nog zeggen dat AS niet helemaal niveau FR12 is..
0 0
niquedegraaff
Mand! De trainer is per definitie al verantwoordelijk......
0 0
DS
Zou het er ook niet aan liggen dat eerst met een centrum Blind / De ligt, frenkie / De ligt het hele team wist we mogen ze niet laten lopen want dan licht het open achterin? En nu denken ze er staan 2 verdedigers die lossen het wel op,
1 0
niquedegraaff
Het probleem is dat er 4 verdedigers horen te staan achterin. Niet twee.
0 0
Jojo49
Ajax is de kluts kwijt ,,
0 -1
Duif63
Het begin van het einde van TH. De vulkaan van Kieft begint al hevig te rommelen.
1 -3
komop
Zoals we gisteren voor l*l stonden op het veld, zorgt Sjaak er met zijn domme praatjes steeds vaker voor dat we ook voor l*l staan buiten het veld.
6 -5
Rdk1983
Wat een onzin. EtH doet het prima. Als spelers er met de pet naar gooien en niet zich aan het plan houden kan je dat alleen hun verwijten.
9 -11
Pauw
Sjaak Swart zal wel informatie krijgen van Donny.
8 -1
BRAMHOUTEN
als ten hag donny had laten staan had hij niet zo kritisch op ten hag geweest
8 -10
Cisco2
Lekker suggestief weer.
4 -1
Jelephi
Ik begin sjaak Swart vervelend te vinden.
11 -13
Gerrr
Helemaal eens .
Op een of andere manier zit het niet goed tussen spelers en trainer.
5 -6
AsensioWillemsen
Hoe kan jij dat nou weer weten
5 -8
Gerrr
Ten Hag heeft het steeds over "afspraken niet nakomen en opdrachten worden niet uitgevoerd". Hoe zou dat komen?
Om het simpeler te houden ,ze doen niet wat hij zegt.
Dan nemen ze TH toch niet serieus?
6 -3
AsensioWillemsen
En in die andere 30 wedstrijden lukte het wel. Toen was het zeker op iniatief van de spelers?
3 -1
Ajax114
jij begrijpt het niet, dan kunnen spelers de rare fratsen nog opzij zetten maar op een gegeven moment is het teveel en denken ze zoiets van , bekijk het maar lekker met je gebrabbel.
0 -2
Gerrr
Lijkt het wel op
0 -1
MarcoB1971
Lekker makkelijk allemaal zo kan ik ook scoren!
2 -2
Ajaciedvooraltijd1434
Nou dan zetten we jou in de spits want Dolberg kan er ook geen kloten meer van
1 0