'Dan moet je toch een Plan B hebben?'

ThijsZwagerman, 27-01-2019 om 20:05, 4910 views, Ziggo Sport |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Henk Spaan en Ronald Waterreus vragen zich af hoe het mogelijk kan zijn dat Ajax niet over een plan B beschikt. De analisten zetten bij Rondo vraagtekens bij de tactiek die trainer Erik ten Hag hanteerde in de verloren Klassieker. 

'De tacticus Ten Hag is afgetroefd door Van Bronckhorst en verder hebben alle spelers van Ajax het afgelegd tegen hun directe tegenstanders. Dat vind ik echt heel schrijnend om te zien', zo opent Spaan bij Rondo. Waterreus, eveneens tafelgast bij het praatprogramma, is het eens met Spaan. 'Ze kunnen natuurlijk heel goed voetballen, dat hebben we allemaal geconstateerd en daar zijn we het over eens, dus zijn ze vaak de bovenliggende partij. Maar als dat een keer niet zo is, heeft Ajax geen plan B.'

Spaan vraagt zich hardop af hoe dat mogelijk kan zijn. 'Ze hebben maar één tactiek. Je ziet dat het niet gaat met de manier van voetballen, dan moet je toch een plan B hebben?' Wim Kieft is het niet helemaal met Spaan eens en neemt het op voor Ten Hag. 'De speelwijze is heel moeilijk en kwetsbaar. Het is wel een mooie speelwijze, maar als je in de duels, en met name  op het middenveld, niet honderd procent geeft, dan krijg je het moeilijk. Aan de andere kant hebben we, met name Europees, gezien dat Ajax ook succes kan hebben met die speelwijze.'

'Tagliafico blijkt nu heel belangrijk'

Youri Mulder neemt ook Daley Blind het nodige kwalijk. De gelegenheidslinksback speelde een moeizame wedstrijd tegen Feyenoord en dat komt volgens Mulder omdat Blind geen linksachter is. Het belang van de aanwezigheid van Nico Tagliafico werd hierdoor, volgens Mulder, eens te meer duidelijk. 'Op links hebben ze problemen. Tagliafico blijkt nu heel belangrijk voor Ajax, maar nu moet Blind daar staan. Dat is alleen niet meer zijn beste positie. Als hij in het midden speelt is het oké, samen met De Ligt. Maar aan die zijkant is hij gewoon kwetsbaar.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aspers73
Blind was de eerste helft echt dramatisch, liep overal behalve op links.
0 0
AjaxPassion
Hahaha, daar is ie weer. Stokpaardje Plan B.

Iemand die plan B in de mond durft te nemen snapt er gewoon simpelweg geen kut van en gaat dan maar interessant lopen doen over een Plan B. Reality check: je kunt een keer een wedstrijd verliezen omdat het voor geen meter loopt, dat maakt élk team élk jaar mee.
1 0
Ajaxadept
Helemaal mee eens. Hoor die Spaan telkens blaten over plan B, weet die zelf wel wat het inhoud! Ajax kan en moet gewoon zijn eigen spel spelen, resultaat voor de winter is het bewijs, alleen dan moet iedereen wel meedoen met druk zetten en bal afjagen. Als daar op wordt verzaakt kan zelfs Feyenoord tegen Ajax winnen, helaas.
0 0
arigold
Ik vind Ten Hag dus helemaal geen tacticus, sterker ik vind hem een tactisch onbenul. Hij wisselt altijd als het te laat is en verrast de tegenstander ook nooit. Tadic in de spits tegen Bayern was uit nood geboren.
7 -2
T.reckveugel
Sinkgraven er in voor vdBeek, hij wisselt nog slechter dan Bosz
1 -1
AjaxPassion
Heb jij met stront in je ogen gekeken? Volgens mij kwam Neres erin.
2 0
ARUCAMBA
het eerste kwartier had feijenoord niets in te brengen, de eerste beste aanval van feijenoord was onmiddellijk een goal, de speelwijze van ajax houdt in dat vanaf de spits tot aan de keeper verdedigt moet worden, als iemand een seconde te laat is valt alles om, het eist veel concentratie en vertrouwen in je medespelers waarom dit in een maand tijd verloren is gegaan is mij een raadsel, heeft total niets met een plan B te maken
8 0
Raikkonen94
Er mist wat interpunctie hier en daar, maar je verhaal klopt 100%. Het was vandaag, en vorige week tegen Heerenveen, gewoon open huis zodra er balverlies geleden werd. Dat begint bij de aanvallers en de middenvelders, terwijl diezelfde spelers het zo goed deden in Europees verband en in de 1e helft van de competitie. Hoe dat ineens verloren kan zijn is mij echt een raadsel.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Dit dus.
0 0
Mokum_32
Dit heeft werkelijk waar niets met plan B te maken. Als hem je plannen van A t/m Z met deze instelling kom je nergens
1 0
Bocarra
Ik gun Feyenoord alle credits maar het ligt toch echt aan Ajax. Natuurlijk was het veld dramatisch slecht. De scheidsrechter onder de indruk van de haat de van de tribunes neerdaalde. Maar Ajax zakte na de 1-1 dramatisch ver onder de ondergrens van de eerste seizonshelft. Ik denk dat alle transferperikelen de teamspirrit en focus heeft aangetast. Feyenoord speelde bij vlagen een redelijke wedstrijd maar ook bij hun was het af en toe commedycapers.
0 0
Bramzel
Gelukkig hebben ze het bij Rondo wel over het onsportieve gedrag van PSV en hun ballenjongens. Wanneer grijpt de KNVB eens in is niet de eerste keer dat ze het daar doen.
1 0
AsensioWillemsen
Tactisch afgetroefd? Vooral op basis van strijd en felheid heb je verloren. Want tactisch stond het bij Feyenoord ook voor geen meter achterin. Wat een ruimte gaven die weg zeg
2 -1
Bocarra
Je kunt spaan toch echt niet meer serieus nemen. Wat is zijn agenda?
2 -3
T.reckveugel
Spaan is perschef van vPersie. Spaan is zelfverklaard kenner van het Franse voetbal. Spaan is de ontdekker van Iedereen die het gemaakt heeft bij Ajax. Spaan is de ontdekker van iedereen die weggestuurd is bij Ajax en het elders gemaakt heeft. Spaan is de ontdekker van iedereen die Ajax had moeten halen. Spaan ziet alles beter dan de rest, zit er nooit naast en had een hekel aan Cruijff en steunde Henrichs cs.
1 0
Pierre Heno
Volgens mij ben jij compleet verkeerd geïnformeerd. Ik zou maar eens wat serieuzere bronnen gaan raadplegen. Dan zul je gaan beseffen dat Spaan een prima kijk op voetbal heeft. Dat wil zeker niet zeggen dat hij altijd gelijk heeft maar zijn argumenten houden vaak steek i.t.t. vele andere 'analytici'. Zoals Ronald de Boer bv.
0 -2
Bramzel
Inderdaad alleen maar van de Beek verdedigen. Hij lijkt wel de zaakwaarnemer van van de Beek.
0 -2
Petterson1964
Van de Beek was met Dolberg de beste man in de 1e helft.
1 0
Pierre Heno
en op welke wedstrijd doel je dan precies? Moet al lang geleden zijn wat Dolberg betreft. Ajax-NEC , november 2016 bedoel je zeker? Ja klopt!!
0 -2
Mözil
In de wat met Swart?
0 0