Perez: 'Dekken de ruimte en niet de man'

ThijsZwagerman, 27-01-2019 om 17:55, 8177 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kenneth Perez, analist van FOX Sports, heeft na afloop van Feyenoord - Ajax hard uitgehaald naar de Amsterdammers. De ploeg van trainer Erik ten Hag ging met liefst 6-2 onderuit in Rotterdam en volgens Perez komt dat mede door Ajax' arrogantie.

'Ajax is best een arrogant team, dat zichzelf zo goed aan de bal vindt dat ze niet hoeven te verdedigen. Dat breekt ze nu op in twee wedstrijden, en zeker vandaag', zo zei de oud-Ajacied na afloop van De Klassieker. Die arrogantie kan Ajax volgens Perez gaan opbreken in de titelstrijd. 'Misschien is dat waarom ze nu voor het vijfde jaar op rij waarschijnlijk geen prijs pakken.'

Ook de manier van verdedigen kan de Deense analist niet bekoren. 'Bij een aantal doelpunten werd gewoon niet gedekt in het zestienmetergebied. Ze dekken de ruimte en niet de man. Dat kan op het middenveld, maar niet op acht meter van het doel. Het kan niet zo zijn dat Lisandro Magallán en Matthijs de Ligt allebei de ruimte dekken als Robin van Persie in het midden staat.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
komopajax777
In al die jaren dat ik Ajax volg heb ik zelden gezien dat de doelpunten zo makkelijk weggeven werden.Vogeltje vrij stonden die spelers van Feyenoord!En dat de hele wedstrijd lang op het
begin na.
1 0
Middenweg401
Ik vroeg het me serieus af tijdens deze wedstrijd wat de afspraken waren. Niemand werd in de gaten gehouden. Hun centrale man (vaak Van Persie) rond de 16 kon vogel vrij worden ingespeeld. Opkomende mensen konden ongestraft weglopen en vervolgens voorgeven op een wederom vogelvrije afmaker in de 16. Mazraoui was dra-ma-tisch slecht (er kwam heel veel van die kant) en centraal stonden ze inderdaad lucht te dekken.

Inderdaad wilde Feyenoord veel en veel harder (eigenlijk hetzelfde probleem als tegen PSV), en dit kun je vooral zien in het afjagen en de duels in onze voorste 2 linies, maar achterin was het vooral (naast een deel scherpte) organisatorisch een bende. Achteraf makkelijk lullen, maar wellicht niets zo slim om met onze verse Argentijn te starten. Haggie heeft hier wel wat te regelen!
2 0
AJAIXIXIXI
Dekken eigenlijk helemaal niks.
0 0
PetrusKeizer
ik snap Perez niet. Hoezo bij de 3e goal de RUIMTE dekken? Magallan had duidelijk geen idee wat er om hem heen aan de hand was. Dat is geen ruimte dekken, hij stond LUCHT te dekken.
1 -1
Van Reenen
Lucht is ook ruimte
0 0
stopperspil
“we waren niet goed in de restverdediging” Afschaffen die Restuimte hype
2 -1
niquedegraaff
De hand van ten Hag.
3 0
DarkChild
Magallan, positioneel zo zwak en traag. Leuk als hij zich in een spits kan vastbijten, maar bij ons wordt meer gevraagd.

Het erge, iedereen zag het aankomen, eigen fans waren dolblij dat hij wegging...en wij halen hem na een jaar volgen. Iedereen denkt maar dat dit kleine foutjes zijn, maar het is een weeffout in voetbalinzicht. Zijn wel allemaal die net op het laatst afgeketste deal van die Kroatische houthakker vergeten? Zelfde soort miskoop, alleen is deze duurder.
2 -2
komopajax777
Aan Magallan kun je deze nederlaag niet ophangen.Hij is er net en krijgt amper de tijd om te wennen.Een Sanchez speelde zijn eerste wedstrijden in Jong.Bovendien gaat het bij verdedigen om het geheel.Als je als verdediger voortdurend met een overmacht wordt geconfronteerd dan zijn zelfs de besten kansloos.Het grootste gemis in deze wedstrijd was die van Nico met zijn strijdlust en een fitte Nous.Verder hadden ze Wöber natuurlijk nooit moeten laten gaan.
1 0
FlyingDutchMan
Inderdaad, het was een zooitje ongeregeld die te lam waren om met hun man mee te lopen.. Dan kan je er Guardiola neerzetten of wie dan ook, wordt hem niet..
0 0
insectenverdelg
gelukkis was mazraoui wel lekker scherp.
1 0
freshfield
straks lekker tegen Real en over een tijdje de genadeslag tegen de boeren.
1 -1
zaalberg
Ik roep dat op deze site al jaren. Zelfs in eigen zestien geeft Ajax soms nog minimaal anderhalve meter ruimte. Wat moet dat heerlijk voetballen zijn voor tegenstander.
3 -1
Schip
Dat is toch wat TH wil? Hij wil toch zonedekking en geen koppeltjes?
0 0
Noxin
Zelfde beeld als tegen Heerenveen. Ze konden zo door lopen. Pas rond 16 werden ze een beetje gehinderd. Dan kan je Robin van Persie, Sam Lammers of voor mijn part Henk de Vries heten, het word je dan wel erg makkelijk gemaakt.
2 0
Labrador
Au
0 0