'De Jong voetbalt een beetje als een veteraan'

SJvanveen, 27-01-2019 om 10:32, 8225 views, FOX Sports |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Na zijn recordtransfer naar FC Barcelona is Frenkie de Jong in medialand onderwerp van gesprek. Ook bij De Tafel van Kees op FOX Sports spraken de mannen aan tafel over de speler die komende zomer van Ajax naar Barcelona vertrekt. 

Willem van Hanegem, Aad de Mos, Hans Kraay junior en Hans Westerhof zien dat de transferbedragen in principe nergens meer over gaan, al vinden ze de vervolgstap van De Jong meer dan terecht. Alle mannen zijn lovend over de Ajacied en Van Hanegem bijt het spits af. 'Het is een geweldige speler, maar vroeger zaten bij elke club dit soort spelers. Nu is hij uniek en dat is best een rare draai. Maar hij speelt heel simpel en dat is het moeilijkste dat er is. Als alles uitkomt, is dat geweldig', doelt de Feyenoord-icoon op het spelen in Camp Nou, het stadion van Barcelona. 

Westerhof, in het verleden werkzaam bij Ajax, vindt het mooi dat in tijden van praten over systemen, tactiek en fysiek, techniek bij De Jong de boventoon voert. 'De basis van voetbal is techniek. Hij doet alles op techniek. Hij maakt nooit een fout, maar hij voetbalt al een beetje als een veteraan. De versnellingen die hij wel heeft, zie je niet meer altijd terug in zijn wedstrijden', heeft de oud-trainer een puntje van kritiek. 

'Diego Lainez een echte Ajax-voetballer'

Laatstgenoemde werkt in Mexico en probeerde Diego Lainez te overreden om voor Ajax te kiezen. De Mexicaan werd veelvuldig in verband gebracht met de Amsterdammers, maar koos uiteindelijk voor Real Betis. Volgens Westerhof een jammerlijke stap. 'Of hij er gelijk had gestaan, weet ik niet, maar hij is een echte Ajax-voetballer', besluit Westerhof over de Mexicaanse dribbelaar. 'Hij is technisch heel vaardig, creatief en bovenal sierlijk. Ik heb hem proberen over te halen voor Ajax te kiezen, maar de hele familie gaat mee en dan geeft Spanje met haar warme klimaat en taal de doorslag. Als voetballer had hij echter voor Ajax moeten kiezen.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Was nog geen stuiver waard vandaag!
1 0
RaynoFischer
Ìk zou hem lekker nu laten vertrekken, zit duidelijk al met zijn kop in Barcelona...
Ongeloofelijk dat we 86 miljoen hebben gehad voor deze overhypte speler
2 0
mercurius3
Het is onbegrijpelijk dat Barcelona zoveel geld heeft gespendeerd aan dit vaatdoekje. Ik zou er nog geen 10 miljoen euro aan uitgeven.
2 0
altijdwelwat
Het is een stijlvolle speler , die nog nooit doorslaggevend is geweest of het team op sleeptouw heeft genomen. 86 miljoen is krankzinning maar een geschenk uit de hemel.
2 0
JJT86
Had zo 20 miljoen kunnen schelen als ze na dit weekend zouden onderhandelen. Is bij Ajax nog lang niet uitgeleerd. Is ook wel door Ten Hag veranderd van een avontuurlijke middenvelder met dribbels, schijnbewegingen naar een Galasek.
4 0
dirkreus
Wat heeft Ajax ontzettend veel geld gekregen voor deze speler !!
3 0
ZlatanI
Uit de eerste wereldoorlog zeker? Dooie boel weer. Ik vind Frenkie een prachtvoetballer, maar vandaag even niet.
3 0
MPAjax
speelt als een veteraan betekent dat hij een oude van dagen is haha ja net als opa van persie zeker
3 0
Ar
Veteraan? Vandaag is het meer een amateur.
Twee goals, twee keer De Jong die laat lopen waardoor Toornstra en Berghuis alle vrijheid hadden.
3 0
Bocarra
Het collectief gaat boven het individu. Frenkie vult in wat het team nodig heeft. Een lange rush of te veel lopen met de bal aan de voet hoort daar niet bij. Stelletje amateurs zijn het bij FOX sports. Ik kan niet wachten op het moment dat de rechten in handen komen van John de Mol.
1 0
Ronaldinho020
Vroegah, toen je poep nog met een lange oe schreef.

Stom gelul weer
1 0
Youri08
Vermoeiend dat er altijd maar naar vroeger wordt gewezen. Ook vroeger waren er niet bij iedere (top) club een paar spelers van zijn niveau. Sentimenteel gelul. Niveau en tempo waren dusdanig lager dat er meer uitblinkers waren.
1 0
Web
Waarom mogen ze dat niet zeggen?
Ajax en Feyenoord wonnen vier keer achter elkaar de Europa cup
Nederland was de sensatie in 1974
Zijn wij dat nu ook?
Willem deed alles op techniek, geweldige pass in de benen, naruurlijk het tempo was lager, maar in deze tijd waren dat ook toppers geweest.
Als Johan het zegt, vond je het wel goed?
Maar nog een vraag, was Johan dus ook niet zo goed? Tempo was toch laag
0 -1
Jeugd
Je kunt niet zomaar tonnen salaris meer bieden. Ten 1e weten we niet wat Betis geboden heeft en ten 2e moet je de balans in de salarissen van huidige selectie bewaken om onrust onder elkaar te voorkomen. Als zo'n ventje binnenkomt met een hoger salaris dan een vergelijkbare Ajax speler heb je problemen.
Westerhof heeft gelijk m.b.t. Frenkie. Hij voetbalt de laatste tijd als een veteraan. Waar blijven zijn rushes? Leuk hoor 100% van je pasjes aankomen maar als 90% daarvan een nutteloze pas over 5 meter is dan hoeft het voor mij niet.
2 0
Schwalbino
Westerhof over Lainez: 'Ik heb hem proberen over te halen voor Ajax te kiezen maar de hele familie gaat mee en dan geeft Spanje met haar warme klimaat en taal de doorslag'.

Dat is toch een heel andere lezing dan onze vrienden van het Teleriool ons deden geloven. In die lezing lag de schuld bij Ajax: https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/118583/ajax-niet-adequaat-gereageerd-bij-lainez
2 -1
Nick
Had je dat van die taal en klimaat niet zelf ook al kunnen bedenken?
Maar dat neemt alsnog de manier van handelen van Ajax niet weg. Het is een combinatie van beiden.
1 0
Civilengineer
Als Guardado, aanvoerder van Mexico, langs komt om met je te praten hoe goed Betis is, hoe fijn de stad is, de cultuur. Dan verlies je direct, ook al bied jij tonnen salaris meer.
1 0