Bruggink en Mossou positief: 'Super degelijk'

ThijsZwagerman, 26-01-2019 om 23:25, 11639 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Arnold Bruggink en Sjoerd Mossou verwachten dat Ajax de absentie van Nico Tagliafico tegen Feyenoord gaat opvangen met Lisandro Magallán. De Argentijnse aankoop maakte een goede eerste indruk op de voetbalkenners en zij zien hem dan ook graag starten in De Kuip.

Bruggink zou Daley Blind opnieuw als linksback posteren en Magallán het centrum laten vormen met Matthijs de Ligt. De oud-prof is onder de indruk van de Argentijn. 'Die Magallán is wel super degelijk. Hij doet geen gekke dingen. Hij loopt nooit weg (naar voren, red.). Blind of De Ligt stappen soms nog weleens het middenveld in, maar dat doet hij nooit. Ik vind het wel dat Ajax specifiek gaat kijken naar wat de club nodig heeft en naar hoe het het elftal sterker kan maken.'

Mossou sluit zich aan bij de woorden van Bruggink en vindt Magallán niet voldoet aan het stereotype van een Argentijnse verdediger. 'Magallán is niet een typische Zuid-Amerikaanse verdediger in de zin dat het echt een slager is. Het is wel een redelijk voetballende verdediger en hij is ook redelijk rustig', zo zei de columnist bij De Eretribune.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
En niet te vergeten, hij is intelligenter dan die 2 bij elkaar.
0 -1
Youri08
Welke 2?
0 0
Ajaxxxisdebeste
Hij is wel wat vijandigheid gewend bij Boca, oogt tot nu toe goed
0 0
SPLNDD
En volgens de kenners bij VI afgelopen vrijdag kan ie er he-le-maal niets van.
0 -1
Ballemabbe
... dat doet hij nooit...

Ok, kijken wat hij de tweede wedstrijd doet..
/sarcasm off
0 0
Ozymandias
Ik begin me af te vragen of Ajax hem eigenlijk gewoon voor de positie van linkercentrale verdediger heeft gekocht. Hij is rechtsbenig maar heeft bijna al zijn wedstrijden voor Boca Juniors als LCV gespeeld. Hij vormde in de bekerwedstrijd tegen Heerenveen een goed centraal duo met De Ligt. Het lijkt me waarschijnlijk dat hij tegen Feyenoord weer als LCV zal spelen. Als hij het dan weer goed doet kan hij zich zomaar in de basis spelen. Al is dat nu nog zeker wat voorbarig om te schrijven na één goede wedstrijd.
2 -1
JariHeijden
Ik denk dat Magallán gehaald is voor 1) directe versterking in de verdediging en 2) voor over een half jaar vervanger van De Ligt. Het maakt Magallán niet uit of hij rechts of links centraal in de verdediging staat een ik denk niet dat Ten Hag Blind per se op het middenveld wil hebben. Ik denk dat komend jaar de combi Magallán - Blind ook een heel succesvol duo kan zijn.
0 0