'Nog nooit op een goede wedstrijd betrapt'

JesseTH, 25-01-2019 om 22:30, 22031 views, Veronica |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Johan Derksen en René van der Gijp zijn niet te spreken over het niveau dat Rasmus Kristensen weet te halen. Ook donderdag tegen sc Heerenveen ging hij in de fout met een fatale terugspeelbal, en de heren van Veronica Inside vragen zich af waarom Ajax hem ooit aantrok.

'Die heb ik nog nooit op een goede wedstrijd weten te betrappen', klinken er harde woorden uit de mond van Derksen. 'Een scout gaat naar Denemarken, dan gaat een ander er nog eens kijken en dan gaan ze een videoband met allemaal wedstrijden bekijken. Na een dag kijken weet je dan toch wel dat zo’n gozer helemaal niets toevoegt aan Ajax?'

Van der Gijp sluit zich aan bij zijn collega, die meent dat Kristensen er 'helemaal niets van kan'. 'Het leuke van Nederland is dat je dat (de fatale terugspeelbal tegen sc Heerenveen, red.) hier vijftig keer per jaar kunt doen en dan geven ze je nog een kans. Doe dat één keer bij Schalke of Bayern München en dan word je verkocht. Er is toch wel ergens een middenvelder die je om kan toveren tot rechtsback?'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AnsB
Tja, dat Kristensen tot nu toe niet gebracht heeft wat van hem werd verwacht lijkt me duidelijk, maar mij zegt dat niet alles. Ik kijk al te lang voetbal om te weten dat niet iedereens pad steil omhoog gaat, en ik weet ook dat zelfvertrouwen en rust in je kop van onnoemlijk belang zijn voor goed presteren. En vanaf het moment dat Van Basten tijdens het WK in Italië geen bal goed raakte en Van Persie dat op zo ongeveer elk eindtoernooi herhaalde weet ik dat zelfs wereldvoetballers eruit kunnen zien als armzalige stumperds.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat Kristensen nog geen moment vanuit die 'rust in de kop' of zelfvertrouwen heeft kunnen spelen. Hij was in principe gehaald voor een basisplek of tenminste als goede concurrent/opvolger van Veltman. En ineens was daar Mazraoui die je aan alle kanten voorbij streeft. Dat doet iets met een voetballer, en zeker met een jonge speler die dat waarschijnlijk nog niet eerder heeft meegemaakt.

Ik vind dat je hem pas echt kunt beoordelen als hij een serie van wedstrijden speelt en op die manier de gelegenheid krijgt om ritme te krijgen, zelfvertrouwen op te bouwen en rust in zijn hoofd te krijgen. Dan kun je groeien en beter worden. Maar normaal gesproken krijgt hij die kans niet, tenzij Mazraoui langer geblesseerd raakt (wat ik niet hoop). En zolang hij die gelegenheid niet heeft beoordeel ik hem puur op hoe hij omgaat met die druk van moeten presteren en zijn kans pakken als hij incidenteel wél speelt (en nog niet op zijn potentie). Dat doet hij wisselend vind ik. Een paar goede voorzetten/assists, maar ook veel aarzeling (wat dan wel past bij een gebrek aan vertrouwen en ritme) en verdedigend niet supersterk.
Maar je moet ook een beetje geluk hebben in het voetbal en tot nu toe heeft hij dat niet direct. En die terugspeelbal? Ja verschrikkelijk, maar het overkomt ook de besten wel eens. Dat zegt op zichzelf helemaal niets.

De kans van slagen bij Ajax acht ik nu heel laag, maar dat ligt wat mij betreft aan het hele plaatje (dus ook aan de omstandigheden waarin hij moet presteren). Hij heeft geluk nodig (een hele serie spelen, of tenminste 2-3 absolute topwedstrijden onder moeilijke omstandigheden) of een uitleenperiode. Geen van die opties is op dit moment voor de hand liggend.
1 0
Youri08
Mooie woorden maar hij komt echt tekort. Leuk voor Nac e.d..
0 0
AmSTERdamzuid
Mooie woorden!
0 0
Freddy Al
Dat is dezelfde Gijppie die Magallan een "houten klaas " noemt die toch zeker in de jeugd ook wel te vinden is.
Kristensen maakte inderdaad een grote fout maar deed het verder niet slecht,in aanvallend opzicht zeker niet maar heeft veel moeite met positioneren verdedigend. Hoewel ik ook niet meteen een topper in hem zie, zie ik wel vooruitgang.
Effe een middenvelder omtoveren tot back, ach ja het klinkt leuk maar is gewoon onzin .

Die mensen zitten er om een gezellig kletsprogramma te vullen en dat doen ze maar inhoudelijk heeft het de waarde van een natte scheet.
1 0
pimp
Kristensen gauw verkopen, en kijken of we Fosu-Mensah terug kunnen halen. Lijkt me een goede opvolger van De Ligt.
1 -1
Knalpot
Die scout acht ik echt wel wat hoger in dan een pretentieus ventje uit Grollo die van zichzelf beweerd dat ie een uitstekend linkerbeen heeft. Deze speler is misschien een te ruw talent voor Ajax, en via een andere route had ie misschien alsnog wel bij Ajax terecht kunnen komen maar vooralsnog geef ik hem weinig toekomst.
0 -2
Ajaxadept
Door de snelle ontwikkeling van Mazraoui , die zich vrijwel moeiteloos staande hield tussen de gearriveerde jongens, valt het het gebrekkige en vaak stuntelige spel van Kristensen extra op. Mazraoui heeft waarschijnlijk echt iedereen verrast door op alle fronten goed te scoren. Hij verdedigd prima, je moet hem vaak 2x voorbij, hij weet prima onder druk uit te voetballen met zijn sublieme techniek, en hij weet op beslissende momenten op de goeie plek te staan, het befaamde neusje voor! Tja als je dan als Kristensen eens een kans krijgt lijkt alles wat hij doet echt ver onder het niveau. Verder zoeken voor een 2e Zuid-Amerikaan is het beste. Een 2e soort speler als Tagliafico dus! Inzet, verdedigen tot het gaatje, altijd gaan voor de bal, kopduels winnen ondanks je lengte enz!
0 0
TOOL
Gelukkig hebben we Veltman nog! Maar over deze jongen, het is niet het niveau wat je na zou moeten streven. Het verschil met Tagliafico is enorm.
1 0
PJK54
Helemaal niets kan vind ik wat ver gaan. Ajax-niveau nee dat zeker niet maar er moet toch iets zijn wat ze in die jongen hebben gezien anders koop je die niet want cadeautjes koop je niet als Ajax dat doet de Sint. Ik vind deze jongen een middenmoter niveau.
Ik heb het al eens eerder geschreven dacht ik maar zie dat programma meer als "kroegpraat" verder niets, als de heren echt iets hadden toegevoegd aan het voetbal dan waren ze wel trainer o.i.d. geworden.
0 0
komopajax777
Kristensen speelde gewoon een aardige pot op die black out na dan.Bij VI is "hij kan er niets van" zo'n beetje een oneliner geworden die te pas en te onpas gebruikt wordt.
1 -3
Ar
Ach, Ik heb deze twee heren nog nooit een aflevering op enige deskundigheid betrapt.
De enige daar aan tafel die soms wat deskundigs zegt is Hansiehansie, maar die wordt dan meestal afgekapt en belachelijk gemaakt, want dat past zo lekker in het onderbroekenlol format.
1 -5
marrene
Ze hebben gelijk. Die kan erook helemaal niks van op eredivisie niveau. Niveau AFC (met alle respect).
7 -3
komopajax777
Nou dan speelt AFC zeker binnenkort in de Eredivisie.
3 -2
ETM
Mannen als Gijp en Derksen zitten er om mensen te vermaken. 'Die jongen kan er heeeeeeeeelemaal niets van'. Hahahahahahahahahaha.
Het is een formule die goed werkt. Ik vind er zelf geen bal aan, maar goed ieder zn ding ofzo.. Zo'n slungelige verschijning leent zich daar ook extra goed voor, veel mensen zullen het verhaaltje Kristensen-kan-er-heeeeeeelemaal-niets-van dan sneller aannemen.
Je hebt supporters die echt van het spel houden en supporters die het een heerlijke emotionele uitklaapklep vinden. Voor die 2de groep zijn Gijp en Derksen goede 'obers'.

Ik denk ook dat Kristensen te kort schiet/gaat schieten. Vooral verdedigend vind ik hem te kwetsbaar ogen in de 1vs1. Dat gaf hij zelf ook al vroeg aan, dat hij daar aan moest werken. Maar ik denk dat daar een pijnpunt zit.
Voetballend is het allemaal vrij functioneel wat hij doet en hij heeft idd duidelijk een goede voorzet in de benen. Het is een type back voor overlappingen, en daar zal hij op gescout zijn. Kristensen is ook een jeugd international van Denemarken, en die zullen vast niet voor de gein die jongen de kans geven...
Ik denk alleen dat hij voetballend niet gaat brengen waar de veeleisende speelwijze van Ajax om vraagt. Niet voldoende gaat compenseren, zn verdedigende kwetsbaarheid.
Ik zie hem nog wel redelijk tijd overbruggen als stand-in tot dat de volgende back zich aandient.

Je leest, voorspelbaar genoeg, veel de vergelijking met Dijks. Ook lang, en ook 'houterig'. Ik vind ze helemaal niet op elkaar lijken. Dijks verdedigend sterker, maar ook een stuk ontwikkelder. Kristensen heeft aanvallend duidelijk meer in zn mars.
Dijks, ook al zo'n overdreven mikpunt geweest. Heeft het onder Frank verdienstelijk gedaan in een systeem waarbinnen hij aardig paste. De snelle voetjes van Boilesen werden eindeloos opgehemeld terwijl die niet kon verdedigen en aanvallend teerde op een paar rushes.
Alleen onbegrijpelijk hoevaak Dijks 'vroeg' mocht voorgeven in 15/16. Dijks had anderzijds aanvallend gewoon weinig inzicht en als wapen eigenlijk alleen snelheid. Verdedigend was hij solide.
Kristensen oogt juist verdedigend kwetsbaar. Aanvallend heeft hij goed oog voor medespelers en een goede trap, ook scorend vermogen.

Afijn, heeft nog maar een handje vol gespeeld in Ajax1 en zal in principe voorlopig back-up zijn. Zowel Kristensen als Veltman gaan Mazraoui er op zeker niet uitspelen en ik schat dat ze beiden volgend seizoen elders spelen.
Interessant om te zien of Veltman zich boven hem knokt. Veltman is verdedigend denk ik beter en kan beter onder druk uit voetballen en lijkt me een stuk stabieler, maar Kristensen heeft denk ik aanvallend meer te bieden en dat is wel waar klepel aan gehangen wordt ;)
3 -3
MarcoB1971
Jonge jonge wat zijn de heren weer goedkoop. Hij speelde een goede wedstrijd tot minuut 80. Daarnaast moet je niet vergeten die jongen moet het alleen van trainingen hebben en heeft totaal geen wedstrijdritme. Je kunt hem pas echt beoordelen als hij 5 wedstrijden achterelkaar speelt.
Ze vonden Magalan ook al een houten klaas. Op basis van 1 wedstrijd....
4 -4
ajaxinho
Nee, Kristensen is pas een houten klaas.

1-op-1 ga ik 9 van de 10 keer langs hem.
En daar heb ik geen truc voor nodig… kan ik ook niet.
4 -3
ajaxxcied4life
Als ik dit lees dan moet ik ze wel gelijk geven. Kristenen is zeer zwak vind ik. Kan niet goed verdedigen en is daarnaast ook niet de snelste. Zijn voorzetten zijn wel uitgekiend naar mijn beleving en dat is te karig voor een moderne RB.
3 -2
ajaxinho
Kristensen is de slechtste verdediger die ik heb gezien bij Ajax.

Ik tel Roger, die als linksback werd opgesteld, niet mee.
7 -9
Bky
Haha, wtf. Kuffour? Atouba? Colin?
1 -1
ajaxinho
Die komen zeker in de buurt.
Ook verdedigers die het seizoen kunnen verknallen
in de 2-3 wedstrijden dat ze mogen spelen.

Ik ben bijna altijd positief als supporter.
Maar als het puur op voetbal aankomt moet ik objectief zijn.

Het vertrouwen dat TH hem geeft is onterecht.
Hij heeft geen potentie en geen ervaring waar je op kan vertrouwen.
Dan zou ik Dest eerder een kans geven zoals Kluivert en DLigt op hun 17e.
2 -1
Gouda
Weet niet of hij de slechtste verdediger is, maar staat zeker in de top 3 van slechtste backs bij Ajax.
3 -2
Duif63
Ik heb Wim Meutstege, Jan Everse en Jantje Weggelaar nog als backs zien schutteren. Vergeleken daarbij is Kristensen een wereldvoetballer.
0 0
Ferd
Dan kijk je pas sinds heel kort Ajax zeker. Er zijn namelijk wel wat slechtere gepasseerd.
0 -1
Remark
Kristensen is vanaf dag één dankbaar prooi voor Gijp, Derksen en het merendeel van de Ajax-supporters. Wat Gijp en Derksen betreft, ach, die voerden destijds eenzelfde hetze tegen Blind en Pellè, terwijl ook Virgil van Dijk tot subtop bestempeld werd, dus deze 'deskundigen' neem ik met een kuub zout. Van Ajax-supporters zou je iets meer loyaliteit en geduld verwachten, vooral omdat ze dat wél kunnen opbrengen voor Dolberg, die al drie jaar lang geen radijs van tafel schopt.
Ikzelf ben van mening dat ontzettend veel mensen zich ontzettend vergissen in Kristensen, en voor het geval de tijd mij in het gelijk stelt, maak ik alvast een screenshotje van deze post. Dat lijkt me wel zo handig, want toen ik het twee jaar geleden op dit forum opnam voor Philippe Sandler en mij verbaasde over het feit dat Ajax zo'n wereldtalent had kunnen laten lopen, werd ik ook bedolven onder de ridicuul, en wel door dezelfde lieden die, nu Sandler bij City in de basis staat, om 't hardst roepen dat ze 't altijd al hebben geweten. Wat de heren van VI en de gemiddelde supporter gemeen hebben is dat hun gebrek aan inzicht slechts wordt overtroffen door hun schaamteloosheid.
8 -9
Ferd
Sandler krijgt in nietszeggende wedstrijdjes wat speelminuten zodat City hem met winst kan verkopen. Alleen de minder slimmen onder ons zien dat niet.

De minder slimmen onder ons zien ook niet dat Kristensen geen enkele basistechniek heeft, qua balcontrole is hij minder dan Dijks, Sigthorsson en Boerrigter.
3 0
Sjaakvaak
Overigens hier je reactie over Sandler 2 jaar geleden; alsjeblieft:
https://www.ajaxshowtime.com/index.php/article/hoofdnieuws/108810/update-ajax-operatie-sinkgraven-geslaagd
0 0
Sjaakvaak
Sandler staat bij City in de basis? Grappenmaker. Hij is nog 0 keer opgenomen in de selectie voor Premier League wedstrijden. Hij heeft nu één keertje mogen invallen in de FA Cup. En dan nog één keertje basis in de League cup.

Best netjes maar dit is absoluut niet 'in de basis staan bij City'.
2 0
Remark
I rest my case; zelfs nu nog die scepsis.
0 0
3*stars*3
Makkelijk om nu te toepen dat jij Sandler als een wereldtalent zag.
Ik zit hier al wat jaartjes en de vaste jeugdwatchers zagen nooit een toptalent in Sandler.
Hij speelde trouwens in een bekerpot met City, met aardig wat B keus.
Er komen is 1 maar er blijven is moeilijker.
Wens die jongen verder alle succes.

En sorry, Kristensen gaat em niet worden.
Hoop het voor hem en Ajax hoor maar ik wacht liever op Dest.
1 0
Remark
Via de link die Sjaakvaak zo vriendelijk was voor mij te traceren kun je zien dat ik al langer Sandler-fan ben dan nu. En je opmerking over die vaste jeugdwatchers bevestigt slechts dat ze bij City betere jeugdwatchers hebben.
0 0
Rsv
Dest is beter dan Rasmus
5 -2
Schwalbino
Tsja de ene no-look pass is de andere niet. Voor de rest geen verkeerde wedstrijd. Is hij een speler die iets toevoegt? Nee, dat niet.
1 -1
Hagmag
Gescout door de neef van Stevie Wonder.
Voegt inderdaad niets toe, niet eens een grijze muis.
Heeft nu wel zijn kapsel veranderd.
Ziet er nu ook angstaanjagend uit.
Zijn zicht wordt in ieder geval niet belemmerd.
Bord om zijn nek met tekst TE KOOP teab.
7 -7
Middenweg401
Ik kwam niet verder dan je "neef van een blinde" logica. Zijn je andere argumenten ook zo sterk?
4 0
Ajax2727
“Er is toch wel ergens een middenvelder die je kan omtoveren tot rechtsback?”
Ja simpele ziel, die is er inderdaad wel: noussair mazraoui, maar die was effe niet beschikbaar. Die Gijp heeft zo weinig denkvermogen en kennis van zaken voor iemand die zo’n groot podium krijgt.
5 -4
3*stars*3
Haha idd en ook niemand aan tafel die corrigeert.
Maar ben het verder wel eens met de heren over Kristensen.
Prima speler voor een Championship club maar gewoon geen Ajax materiaal.
1 0
Jajijdaar
Kristensen is echt een type Dijks 2.0

Draver, Houthakker, niet bewegelijk, verdedigend kwetsbaar, kan ook niet koppen.
Enige wat hij goed kan is een lage harde voorzet geven.

Voegt helaas niks toe aan dit Ajax en kan het niveau niet aan. Veltman hopelijk weer terug als 2de rechtsback achter Nous.
9 -5
korem
Ik vind hem serieus ook echt slechter dan dijks, aan alles zie je dat hij er echt niks van kan. Als ik hem zie lopen en aan de bal zie dan lijkt het op iemand die net voor het eerst voetbalt !
4 -3
sucre
heeft Gijp ook gezegd dat Magallan er niets van kan? Wat een ei...
10 -2
lf87
Gister eerste helft niet gezien dan.

Waarom moet er elk seizoen een of twee spelers zijn die gewoon altijd afgekraakt worden. Niemand wordt daar vrolijk of beter van.
7 -2
korem
In deze moet ik ze echt gelijk geven, heb nog niks positief gezien bij deze jongen!
2 -6
lf87
Zijn voorzet ook niet? Ik zat gister redelijk dicht bij het veld lange zijde, dus goed zicht en ik vond hem de eerste helft gewoon goed spelen. Heel zonde van die enorme fout en dat is natuurlijk ook wat mensen onthouden na zo'n wedstrijd.
7 0
Ferd
die zogenaamde goede voorzet van Kristensen is een mythe.
0 0
atouba19
Vind dat ze gelijk hebben. Aanvallend is t redelijk wat Kristensen laat zien. Maar verdedigend echt van het niveau Nac
4 -6