De Mos: 'Scherp Feyenoord maakt zondag kans'

BartVeenstra, 25-01-2019 om 11:50, 7885 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Aad de Mos is er niet zo zeker van dat Ajax zondagmiddag gaat winnen op bezoek bij Feyenoord. De voetbalanalist vindt de Amsterdammers op een bepaalde manier arrogant en wanneer Feyenoord scherp is, zijn er kansen voor de Rotterdammers.

'In het spel van Ajax zit een bepaalde arrogantie', zegt De Mos tegenover Voetbal International. 'Spelers brengen elkaar in de problemen en gaan mee in elkaars overmoed. Dan zie je dat het een keer afgestraft wordt.'

De Mos vindt dat Ten Hag moet ingrijpen. 'Er wordt niet tegen opgetreden. Als Feyenoord heel scherp is, dan maken ze aanstaande zondag een grote kans. Het is niet het Ajax van voor de winterstop. Ik denk dat Feyenoord met de agressiviteit die ze tegen PSV hebben getoond zeker niet kansloos is. Als Ajax er niet staat, staan ze vijf punten achter PSV en verspelen ze de titel.'

Tegen sc Heerenveen ging het lange tijd goed, maar door een fout van Rasmus Kristensen werd het toch nog een beetje spannend. 'Die was tegen Roda JC ook al heel zwak. Dan komt Ajax automatisch in de problemen. Het had nog heel spannend kunnen worden als die penalty van Sam Lammers erin was gegaan.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
koenos1
Mooi Ajax gaat dus dik winnen
0 0
Hans Kraay Jr.
Ik denk Juste niet.
0 0
Ar
Een scherp Feyenoord maakt zondag zeker kans, en zeker als ze zo messcherp zijn als in Amsterdam maken ze een kans. Op gele en rode kaarten.
4 0
Ajaxadept
Denk dat Aad redelijk onpartijdig en realistisch is en het spelletje redelijk goed ziet. Met backs als Kristensen breng je een ploeg ook in de problemen. De man heeft geen dreiging, kan geen mannetje uitspelen en heeft een povere voorzet. Zonder spelers zoals Mazraui merk je dat Ziyech niet of nauwelijks bedient wordt en Donny en Ziyech veel herstelwerk moeten verrichten aan de rechterkant. Neres kwam gisteren in de 2e helft niet of nauwelijks aan spelen toe. Hoop wel dat ze er zondag staan, in de kuip je kampioenschap verspelen zou toch wel héél zuur zijn!
2 -1
VanDeMolen
Ik ben er niet zo heel bang voor, maar we moeten wel de hele wedstrijd 100% concentratie hebben. Gisteren de tweede helft liep de Jong nauwelijks mee te verdedigen en hij staat wel verdedigende middenvelder.

Niet zo gemakzuchtig in de tweede helft en het wordt makkelijk 0-3.
0 0
Vierendertigste
Dergelijke teksten doen het natuurlijk heel goed in VI; dat willen de lezers graag zien.
Gelukkig ben ik al lang geen abonnee meer
0 0
Freddy Al
Aad heeft weer eens helemaal gelijk..... gekregen van zijn vouw.
Natuurlijk moet Ajax op zijn hoede zijn in de Kuip, natuurlijk moet er geen gemakzucht of onderschatting gaan heersen.
Maar de stelling dat Ajax dit doet uit arrogantie snap ik niet.

Kijkend naar de laatste wedstrijden zie ik Ajax als grootste kanshebber, de kuipdruk op F'noord is immens dat speelt in ons voordeel.
0 0
ajaxxcied4life
Aad heeft deels gelijk, alhoewel hij nu doet voorkomen alsof Ajax dramatisch was gisteren wat gewoon niet zo is. Dan nog iets, wat nu als Ajax het Feyenoord van tegen PEC treft, hoe sta je er dan in Aad? Tja, daar geeft Aadje geen antwoord op. Aad is een gloryhunter met een antipathie jegens Ajax maar als het goed gaat dan begint hij superlatieven op te sommen en is weer helemaal zichzelf zodra er crisis dreigt.
0 -1
Woodenshoe1
Neem het niet te serieus allemaal he..
0 0
RuffRhythim
Ja als je de bal achterin als een mongool direct naar de best vrijstaande tegenstander in het strafschopgebied passt dan kom je wel in de problemen ja, pfff....

Overigens gaan we daar weer gewoon winnen.
"Alleen met hoeveel is de vraag....."
1 0
GvanderK
Als Aad dit zegt, winnen wij zondag met 0-5.
3 0
Ajacied33
Enige waar ik het met Aadje mee eens ben is de vorm van Ajax op dit moment. Voor de winterstop wist je van tevoren al dat je ging winnen, vraag was alleen met hoeveel. Ik vind, al is het na 2 potjes, dat we die onoverwinnelijkheid een beetje kwijt zijn. En daar baal ik flink van. We zijn achterin onzeker geworden tov 1e seizoenshelft
2 0
3sterren
De onzekerheid komt voort uit het feit dat er geen adequate backup is als één van de basisspelers wegvalt. Dat was al toen De Ligt er niet bij was tegen PSV en nu omdat Tagliafico er niet bij was.

Ik denk dat ze nu wel weer scherp zullen zijn ...
2 0
3*stars*3
Dat hoopt Aad300 natuurlijk want zijn PSV moet uitlopen.
Fey was dramatisch tegen PEC en tegen Fortuna hadden ze die penalty nodig want Fortuna was zeker niet minder.

Ajax vertrekt zondag lachend uit de kuip.
0 0
AFCAPolarBear
Wedstrijd van zondag staat (zoals vaak in de Klassieker) op zichzelf. Hoe Feyenoord en Ajax de afgelopen weken hebben gespeeld, speelt niet mee. Feyenoord maakt alleen maar kans als ze volle druk en agressief gaan spelen. Maar dan komt er wel ruimte, als Ajax hieronder uit voetbalt. Dan kan Feyenoord geslacht worden. Maar als Ajax niet dezelfde intensiteit erin legt als Feyenoord, dan kunnen we wel in problemen komen. Maar dan komen er wel veel kansen te liggen aan het eind van wedstrijd (na minuut 65), als Feyenoord vermoeid raakt. Ik geef Ajax 80% kans op een overwinning
3 0
3*stars*3
Fey kan dat agressieve spel idd niet lang volhouden en door dat schuimbekkende publiek, gaan ze nog harder tekeer dan tegen PSV en zijn ze nog eerder op.
Bij een tegenslag, zijn ze ook gelijk de weg kwijt en ze hebben geen 1 bankzitter die erin kan komen en wat kan omdraaien.

Zoals alle klassiekers onder Gio, gaan ze deze ook niet winnen.
Ajax weet wat er op het spel staat en speelt in hun lievelingsstadion buiten de Arena.
Gaat een pijnlijke middag worden voor die gasten...
0 0
AFCAsphere
Ik ben het grotendeels met je eens, maar in 15/16 wonnen ze een bekerduel van ons, met Gio als trainer...
0 0
Redrum
Dat denk ik ook. Tegen psv konden ze ook maar één helftje razen en daarna werd het laf verdedigen in eigen huis. Ajax gaat ze even laten uitrazen en slaat dan toe en speelt de wedstrijd rustig uit. Daar hebben ze inmiddels de kwaliteit en volwassenheid voor.
0 0
3*stars*3
Eerlijk is eerlijk, het leek in de 2e helft ook wachten op die 2-2 van PSV want leek nergens op wat Fey in de 2e helft liet zien.
Gewoon een hele matige ploeg, die door zwakte van de ED nog comfortabel 3e staat en een redelijk groot gat heeft met de nr4
Zegt alles over niveau van de ED, drama gewoon.
1 0
PJK54
Ik moet Aad toch wel gelijk geven want hij geeft precies aan wat er zondag fout is gegaan, arrogant en egoïstisch spel, en dat moet Ten Hag zeker de kop indrukken. Als Ajax speelt zoals gisterenavond dan hebben ze zeker kans om 010 een pak slaag te geven maar dan moet de teamspirit heel groot zijn.
1 -1
Freddy Al
Ik zag eerder dat er een terugval was in automatismen en dat Ajax te ver naar voren en te gehaast ,en dus slordig, ging spelen.
Dat geleuter over arrogantie slaat nergens op en is eerder onderdeel van stemmingmakerij als van wat anders.
1 0
fanforeffer
Ben ook bang dat Ajax zondag verliest .Ze zijn weer zo arrogant en gemakzuchtig, 010 zal scherp en gebrand zijn.
1 -4
Redrum
Tegen Heerenveen ja.. Ik ga er toch vanuit dat ze uit tegen Feyenoord wel alles zullen geven.
2 0
DannTheDon020
Fanforeffer van Rotjeknor zeker
2 -1
fanforeffer
H.veen en roda alweer vergeten zeker.we hadden aan kop kunnen staan. en waarom staan wij niet aan kop ............
1 0
Hagmag
Zelfs Aad de Mos zegt dat Kristensen er niets van kan.

Ten Hagmag Kristensen niet meer opstellen op de rechtsback positie.
Ajax moet ook op zoek naar een 2e rechtsback.

Veltman, hebben we nog op stal staan, maar dat is ook geen rechtsback.
1 -6
Koekepeer
Veltman is fit gewoon prima in staat iedereen bij Feyenoord op te vreten. Moet je Elia nog maar eens vragen.
1 0
behangdelul
Vind je jezelf nou niet ontzettend sneu met je Hagmag?
1 -1
Schip
Apart, maar ik ben het nu een keertje met Aad de Super Ziener eens.

Ajax blinkt in de tweede helft weer uit in gemakzucht, gebrek aan pressie, niet meelopen met je tegenstander. Zondag was het ook al eilandjes voetbal. Zonder collectief afjagen, ben je met dit middenveld van voetballers en fysieke lichtgewichten zelfs kwetsbaar tegen matige ploegen als H'veen.

Voor de winterstop zat er meer samenhang, eenheid en discipline in.

Misschien is dit de stilte voor de storm, in die zin dat ze een stapje terug doen in de concentratie om straks drie vooruit te zetten. Ik sluit het niet uit. Ik hoop het zelfs.
0 0
Redrum
Ik had het gevoel dat ze vooral krachten aan het sparen waren voor zondag de tweede helft. Aan de ene kant kan je dat professioneel noemen, aan de andere kant zit je als supporter wel weer drie kwartier naar stront te kijken. Zondag verwacht ik wel dat ze 90 minuten los gaan en ik ben in ieder geval blij dat ze de eerste helft wel weer in de buurt kwamen van het niveau van de eerste seizoenshelft.
4 0
3sterren
Duidelijk een schoolvoorbeeld van in de spaarstand de wedstrijd uitspelen inderdaad.
Als tegen Feijenoord de volle buit wordt binnengehaald is het vergeten en vergeven.
Voetballers zijn net mensen ...
1 0
Schip
Mee eens, die 2e helft was zeker naar de mensen in het stadion echt niet acceptabel. Scoor er tenminste 1/2 en temporiseer daarna pas.

Ik hoop iig dat ze in een soort onbewuste spaarstand zitten, om daarna te exploderen. Ziyech eruit was ook een verschil. Die jongen is een pure dynamo.
0 0
Redrum
Ziyech was weer on fire gisteren. Een paar heerlijke acties gooide hij er weer uit. Ik hoop ook dat ze onbewust wat gas terug namen omdat Feyenoord al in het hoofd zat. Zondag zullen we het zien. Blijft natuurlijk altijd een kutwedstrijd aangezien je met 11 man omringd wordt door 50.000 schuimbekkende mongolen die meer hun best doen te laten zien hoeveel ze jou haten dan dat ze hun eigen houthakkersploeg steunen.
1 0
Schip
Speel die maar stil. Veel mooiers in het voetbal zul je behalve (gewonnen) finales niet krijgen.

Ik denk aan die 0-5 overwinning met een Bergkamp die iedereen het zwijgen oplegt met pracht acties en graag harde spelers als Bosz en Heus uitkapt en te kakken zet...
0 0
insectenverdelg
komt zometeen een interview dat Feyenoord kansloos is tegen een scherp Ajax en achteraf verwijs je lekker naar het interview en zeg je: ik zei het toch!
2 0
AlexIbarra
Als Heracles, Roda en Heerenveen ons op een gelijkspel kunnen houden, heeft Feyenoord ook een kans. Het is alleen wel een hele kleine kans. ;)

Ze hadden mbt de beker 2x een rustdag meer en een makkelijkere tegenstander, dat is hun voordeel. Maar dat kleine voordeel mag niet echt van betekenis zijn. Na de kakkies hebben we maar 2 wedstrijden in 2 weken dus de tank mag helemaal leeg.

Focus, inzet en lekker voetballen moet genoeg zijn voor een mooie overwinning.
0 0
chloorbestendig
Sinds Aadje voor De Speld werkt komt hij veel beter uit de verf, erg sterk artikel dit.
6 0
Freddy Al
Ja het zou me niet verbazen dat hij op AS een rubriek krijgt:" Het is weer naadje met Aadje"
2 0
Redrum
Haha
0 0
EricAjax1
Zei Aadje vorige week niet dat Ajax kampioen gaat worden?
3 0
Redrum
Dat zei hij inderdaad en daar heeft hij ook gelijk in. Afgelopen zondag was een wake-up call voor Ajax. Gisteren kwam Ajax de eerste helft weer langzaam uit de winterslaap, maar spaarde het de tweede helft krachten voor zondag. Zondag gaan ze definitief laten zien dat ze weer wakker zijn en dat zij degene zijn die de titel gaan pakken.
1 0
Labrador
Aadje roept iedere week wat anders
1 0
ZwartNazareth
Moet Aadje hier wel gelijk geven. Soms vallen er achterin grote gaten. Real zal dat meteen afstraffen en dan is de wedstrijd binnen 20 minuten gespeeld. Scherpte en bescheidenheid, graag.
1 0
Frank1978
Ik denk dat Ajax er wel staat tegen Real. Na de zeperd bij Psv dacht iedereen dat we een ongenadig pak slaag van Bayern zouden krijgen, maar deze tegenstanders maken het beste in onze spelers los... Ik vind wel dat de scherpte er eigenlijk altijd moet zijn en je de motivatie uit jezelf moet halen, maar ik heb wel vertrouwen in komende zondag, denk dat door die 4-4 van afgelopen weekend iedereen weer weet wat er gevraagd wordt.
1 0
Redrum
Ja vooral als Kristensen en Sinkgraven achterin lopen. Ik ga er toch vanuit dat die beide heren zondag rust krijgen.
3 0
Frank1978
Dat hoop ik ook ja, hoop dat Nous en Nico kunnen spelen!
3 0
Redrum
Ja dat is wel heel belangrijk. Met Kristensen wordt het een drama tegen Feyenoord en Sinkgraven is al helemaal niet geschikt voor zo'n wedstrijd.
1 0
Frank1978
Komt weer eens niet veel zinnigs uit Aadje A... What else is new?
0 0
EuforischeRealist
Je hebt gelijk hoor Aad, Heerenveen reeg de kansen aaneen en Ajax stond gisteren met de rug tegen de muur.

Woensdag ook een oogstrelend Feyenoord zitten kijken, die creëerden kans op kans en gaven verdedigend niks weg tegen Fortuna.


WELTRUSTEN!
5 0
Frank1978
Hij trapt wat open deuren in, maar zegt in feite weer eens niks. En dan te bedenken dat deze man hier nog dik voor betaald wordt ook...
2 0