'Veel mis in scouting en afhandeling inkomende transfers'

BartVeenstra, 24-01-2019 om 13:35, 12633 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Journalist Dick Sintenie vindt het knap dat Ajax voor veel spelers enorm hoge bedragen binnenhaalt, maar de Ajax-watcher namens Het Parool wijst er in de krant wel op dat het Ajax sportief nog niets heeft opgeleverd. De financiële groei van de Amsterdamse club is de grootste verdienste van Overmars, maar de kop zegt genoeg: 'Zonder titels is het weinig waard'.

Sintenie schrijft dat Overmars in zijn dagelijks werk niet meer zo zuinig is als eerder. Zo worden er spelers voor veel geld gehaald (Dusan Tadic en Daley Blind), zijn sommige spelers door het salarisplafond geschoten en van sommige talenten is hun eerste contract (vanaf zestien jaar) financieel flink opgeschroefd. 'Toch lukt het maar niet om de juiste balans te vinden tussen (transfer) beleid voeren en presteren', schrijft Sintenie. 'Onder Peter Bosz (finale Europa League) en Erik ten Hag (achtste finales Champions League) is duidelijk geworden dat er al een paar jaar best muziek in Ajax zit, maar concreet heeft dat niets opgeleverd. Behalve dan een vette bankrekening dankzij de miljoenenjacht op de beste spelers van Ajax.'

Volgens Sintenie wringt de schoen in de interne communicatie en daarin blinkt Overmars, die de spil in de organisatie genoemd wordt, niet uit. 'In het technisch hart kreeg hij Wim Jonk en Dennis Bergkamp niet op één lijn. De strubbelingen tussen Peter Bosz en diens staf liet hij op hun beloop. De onervaren trainer Marcel Keizer liet hij hard vallen - daarover is nog steeds een aantal spelers boos', schrijft Sintenie, die het Overmars ook verwijt dat hij Diego Lainez niet opzocht in Mexico, terwijl een delegatie van Real Betis dit wel deed.

'In scouting en afhandeling inkomende transfers gaat veel mis'

Sintenie is verder van mening dat voor het aantrekken van spelers als Blind, Tadic en Hakim Ziyech geen speurwerk nodig is. 'Alleen geld en overredingskracht. In de scouting (waaraan Overmars leiding geeft) en de afhandeling van inkomende transfers gaat sowieso veel mis, ook sinds de aanstelling van Henk Veldmate als hoofdscout.'

De krant noemt een aantal spelers - Luis Orejuela, Rasmus Kristensen, Perr Schuurs, Max Wöber, Zakaria Labyad, Mateo Cassierra, David Neres, Dennis Johnsen en Kostas Lamprou - die zich (nog) niet bewezen hebben of ontevreden zijn (Neres). Twee van hen - Orejuela en Wöber - zijn al vertrokken, Cassierra moet dat ook. 'En Johnsen wil het zelf.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
VakO
Het verhaal LIJKT te kloppen, maar in werkelijkheid kloppen de argumenten van geen kant. Ajax was al jaren bezig hun bankrekening te spekken d.m.v. lucratieve transfers. Overmars lag echter aan de ketting van de RvC en mocht nauwelijks iets uitgeven. Daardoor werden altijd goedkope spelers binnengehaald, die meer als handelswaar beschouwd werden dan als versterking voor het elftal. Incidenteel werd er de laatste jaren wel eens een wat duurdere speler aangetrokken (Neres, Tagliafico), maar het was incidenteel en het salarisplafond bleef in stand. Pas afgelopen zomer is het Overmars pas toegestaan om echt serieus geld uit te geven en het salarisplafond op te trekken naar normen waarmee je ook spelers kunt behouden. Dat heeft inderdaad nog geen concrete prijzen opgeleverd, maar wel een aantal aansprekende resultaten waar we jarenlang van mochten dromen:
- 3 CL voorrondes overleven
- Overwinteren in de CL
- In de competitie nog slechts 7 punten verspeeld (normaal gesproken sta je daarmee een straatlengte voor).
- Halve finale KNVB beker.
- Een megatransfer voor Frenkie de Jong van 75/86 mio.

Tja, of zich dat uitbetaald in echte prijzen moeten we afwachten. Maar slecht is het niet en het is ook niet fair om te roepen dat er al eerder prijzen hadden moeten komen.
0 0
debarbaar
Het is godgeklaagd dat een azijnzeiker als Dick Sintenie niet door zijn eigen redactie aan een fact check wordt onderworpen. De man praat poep. Hij heeft het over 40 miljoen alsof dat over de balk is gegooid. In het rijtje mislukte en dure spelers staan dan vervolgens Schuurs, die gehaald is voor de toekomst en die slechts 3 miljoen gekost heeft en dat straks dubbel en dwars waard is. Wober, die notabene al weg is en met winst is verkocht en Neres waarop al twee keer een bod van boven de 40 miljoen is gedaan. Kortom, Wober en Neres zijn al meer waard dan het bedrag dat Overmars neergeteld heeft voor de groep spelers.

Ook Kristensen is gewoon zijn geld waard gebleven, Orejuela is ook weg en daarop wordt dan een miljoen afgeschreven. Voor Cassiera is ook interesse dus die levert ook nog wat op. Wat zou Sintenie denken dat elke aankoop van Overmars in de roos zou moeten zijn? Laten we het erop houden dat wanneer het Parool net zo succesvol zou zijn geweest als Overmars ze nu niet met een handvol redacteuren had gezeten en kopij had moeten inkopen van een vaag Belgische dagblad bedrijf.
1 -1
Chesterson93
Het zou mooi zijn als Ajax Perr Schuurs verhuurt aan Fortuna en Dennis Johnsen aan Heerenveen of Excelsior.
1 0
debarbaar
Aan Fortuna? Hoezo dan? Die jongen gaat gewoon spelen volgend jaar en als je 'm verhuurt dan verhuur je 'm überhaupt aan een club die speelt in het zelfde systeem als Ajax.
0 0
de-Ajacied
Heeft Neres zich niet bewezen????
Die man kan je niet series nemen
0 -1
trodat4030
Ik neem eerder mensen die te lui zijn om goed te lezen niet serieus...
1 0
Freddy Al
Ik denk dat alles beter kan, ook bij Overmars maar gelijkertijd zie ik niet wat hij allemaal fout doet.
Een club als Ajax zou nog meer aandacht en middelen kunnen stoppen in de jeugdopleiding en wat mij betreft ook een uitgebreider scoutingsapparaat kunnen inzetten.
Zeker bij de jeugd valt er wat te halen.

De aankopen komen niet heel makkelijk tot stand lijkt me maar daarin speelt de aantrekkingskracht van de Nederlandse competitie een grote rol .
Ajax moet zich ook niet laten verleiden tot het uitgeven van extreem hoge transferbedragen, hierin is al een grote stap gemaakt maar waakzaamheid is nodig omdat je zomaar in financieel zwaar weer komt als het een aantal malen verkeerd uitpakt..

Wat mij betreft een dikke voldoende voor Overmars .
0 0
AlexIbarra
Cassierra --- Sanchez
Orejuela --- Tagliafico
Lamprou --- Onana
Schuurs --- Blind
Johnsen --- Tadic
You win some, you lose some.

Wöber is net met winst verkocht aan een EU subtopclub en Neres is een prima aankoop.
4,5 jaar zonder prijs dat weten we nu wel maar de selectie was sterk genoeg voor titels.

2014-15 was treurig en vorig rampseizoen vergeet ik niet gauw. Verder waren we altijd dicht bij de titel, werd er vaak goed gevoetbald en presteerden we goed in Europa.
Overmars kan de kans voor Cerny tegen De Graafschap er niet inschieten. Hij kan de inworp van Riedewald tegen ManU niet naar de juiste kleur shirt gooien en Frenkie's kutpass tegen Bayern niet corrigeren.

Laten we voor de statistieken dit seizoen maar meerdere prijzen pakken..
0 0
Babangida83
Valide punt. Erg scherp verhaal. Dat Tadic en Blind nog geen kampioenschap hebben opgeleverd, dat lijkt me nogal wiedes. Maar daaraan refereert hij vanwege de scouting die daar niet voor nodig was. Met de scouting, inkomende transfers en communicatie van Overmars kan nog wel wat worden verbeterd, dat is een ding wat zeker is.
2 -2
MickS
wat een onzin weer. De transfers van Ajax liggen onder de vergrootglas, maar zijn echt niet slechter dan die van (bjiv.) PSV en Feyenoord. Eerder beter, als je kijkt wat Ajax vervolgens weer ontvangt voor aangekochte speler in totaal gezien, netto onderaan de streep.
Dat er de nodige missers tussen zitten is doodnormaal. Je hoopt het nooit, ook al neem je een gokje, maar je weet dat een speler, hoe veelbelovend ook, altijd een misser kan blijken te zijn.
5 -2
Minsc
Pfff, wat een onzin weer. Kijk nou eens naar die lijst met miskopen.
3 -1
Juichtoon
Ajax speelt dit jaar als een kampioen, ondanks dat we het ms niet worden. Ik heb Ajax kampioen zien worden met 25 p minder.
Dus dit is ook een beetje scorebordjournalistiek. Aan de andere kant is 5 jr zonder prijzen voor Ajax natuurlijk niet goed te noemen. Dus we mogen en moeten onze eisen aan alles aanscherpen.
3 -1
ajaxinho
In de beginjaren van FdBoer waren de tegenstanders veel minder.
Nu kun je je geen misstap meer veroorloven.

Je moet ook niet teveel kijken naar de prijzen en punten.
Maar meer naar het voetbal en het proces.
0 -2
Daneman
Ons club met de naam AJAX heeft een groot voordeel. Het is de grootste club van het land. Met deze voordelen is te weinig gedaan. Bij de 3 kampioenschappen was enig geluk omdat PSV toen na de winterstop in elkaar storten. Er zijn meerdere positieve moves geweest, zoals Eriksen, Onana, Blind, Tadic. Laatste jaren gaat het beter. Maar nog steeds zou ik zeggen redelijk team aan de top, met vd Sar, Overmars. Waslijst aan missers
3 -2
Hagmag
Ik mis het laten tekenen van een voorcontract door die Lainez.
0 -6
Ozymandias
Je hebt toestemming van een verkopende club nog om een speler een voorcontract te laten tekenen (tenzij die speler in de laatste zes maanden van zijn contract zit). De meeste clubs geven die toestemming niet omdat het hun onderhandelingspositie verzwakt. Het is dus kortzichtig om te doen alsof Overmars hem een voorcontract had moeten laten tekenen. Dat was waarschijnlijk niet eens een optie.
7 -1
insectenverdelg
Leuk en aardig allemaal. maar er zijn ook heel veel wel goed gescout. zoals Sanchez, Onana, Frenkie de Jong, Milik en Nerez. en ook jongens als el Ghazi n Bazoer waren goed binnen gehaald. Als je kijkt wat voor einst hierop is gemaakt of gaat worden kan je niet zeggen dat de scouting niet functioneert. Dat Overmars een stroef begin had klopt idd. en dat nog steeds niet alles een schot in se roos is klopt ook. Maar de bovenstaande spelers hebben meer opgebracht als alle transferuitgave in de afgelopen 10 jaar bij elkaar.

Dat we geen prijzen hrbben gepakt tot nu toe komt niet alleen door de scouting.

Overigens moet je is kijken voor hoeveel deze7 spelers zijn aangetrokken door Marc Netto en wat het oplevert. Dit is de grootste reden dat we nu opeens spelers als tadic kunnen betalen en door het salarisplafond konden gaan. Onana was 150.000. zal niet onder de 30 miljoen weg gaan. Neres was 12 miljoen zal niet onder de 40 miljoen weg gaan. de jonge was 1 euro levert 86 op. (Ajax rond de 75 miljoen). Milik was 2.8 miljorn leverde 32 miljoen op
sanchez was 5 miljoen leverde 40 miljoen op. Jongens als Bazoer en el Ghazi waren te vroeg weg maar financieel zeer aantrekkelijk. kostte samen 5 duizend euro en leverde 21 miljoen op.

Dat is in totaal een uitgave van € 19.955.001 euro en leverde al 167 miljorn op waar Onana en Nerez nog verkocht moeten worden!. Ala we Nerez en Onana dus nog niet meenemen is dat zelfs een totaal bedrag van €7. 800.001 waar je als Ajax zijnde dus 167 miljoen mee ophaalt.

Vertel mij maar welke TD beter werk levert Dick.
4 -4
Minsc
Jij begrijpt duidelijk helemaal niks van de strekking van het verhaal, helemaal niks.
1 -1
insectenverdelg
ik snap alles. Maar de voorbeelden die komen slaan helemaal nergens op en zijn 1 zijdig. Daarnaast is t niet alleen aan de TD en de scouting dat er geen prijzen gepakt worden. dat heeft ook andere factoren. Zowel Bosz als ten Hag hebben prima selecties.en tegen de Graafschap lag t ook niet aan de selectie. Verder hebben ze vorig jaar wel een hele grote knauw gehad met Nouri. De hele selectie.

Dit is gewoon heel goedkoop proberen te scoren
1 0
stopperspil
Ze mogen best sneller handelen zie Richarlison en Lainez, nu loopt de wakkergeworden concurrentie er mee weg..
5 -1
AFCAPolarBear
Parool is al niet een krant met aanzien, met zulke journalisten schiet het ook niet echt op. Het is letterlijk scorebordjournalistiek. Want Ajax is al 4 seizoenen niet kampioen, dus dan gaat het niet goed bij Ajax. Wat hij niet ziet: Ajax is al 10 jaar minimaal 2de geworden en als het geen kampioen werd (op 1 seizoen na) binnen enkele punten 2de geworden. Daarnaast is Ajax de afgelopen 5 jaar (of langer) bezig om op lange termijn weer de beste te worden en te blijven. Waar hij mogelijk wel gelijk in kan hebben is de aankopen, hoe dit begeleidt worden en hoeveel aandacht aan potentiële aankopen wordt geschonken. Daar heb ik geen zicht op, dus kan ik geen mening over geven.
2 -3
noppenkoning
Al die stukjes van Dick Sintenie zorgen niet voor een stijgende oplage van Het Parool, sterker nog, elk jaar daalt de oplage van deze toch al kleine krant.
2 0
AJAXAFC1
Wat een gelul is dit zeg tuurlijk sla je af en toe ook flaters of spelers die het net niet allemaal redden, zoals een Johnson sinkgraven , schuurs enz waren gewoon grote talenten alleen konden het niet brengen op dit moment, Wober is gewoon voor winst verkocht en heeft echt zijn waarde bewezen, Lamprou, orejuela zijn echt miskopen geweest maar als je daartegenover zet dat je afgelopen jaren zulke goeie aankopen hebt gedaan met sanchez de jong enz kan dat ook gebeuren zou wat zijn als ajax alleen maar Frenkies en danvinsons binnen hengelde,
ook heb je met zaakwaarnemers te maken zeker in het geval met colombia daar heeft ajax wss gewoon cassiera en orejuela bij moeten kopen voor de relaties daar.
Een en al hulde voor het spelersbeleid zeker afgelopen paar jaar nu moten de prijzen wel echt gaan komen indd dat is het enige waar ik het mee eens ben in dit stuk 4 jaar niks kan echt niet als AJAX
1 0
AFCAPolarBear
Grappig, precies tegenovergestelde van mijn verhaal hierboven :-)
0 0
DeMeervanweleer
Veel mis in de jounalistiek ook, of in de verzorgingstehuizen, de bankensector, of sowieso in de welvaartsverdeling in de wereld.
2 0
Pointer1
Nou Internationaal succes is ook wat waard. Natuurlijk is het bijna niet te doen om de CL te winnen maar dat wil niet zeggen dat wanneer men de landstitel net niet zou halen dat "het helemaal niets in Amsterdam" dan serieus genomen moet worden. Normaal gesproken zou Ajax met dit punten aantal allang bovenaan staan in de competitie. PSV heeft weinig aan het hoofd en kan zich volledig focussen op het landskampioenschap. Geen last van Beker CL en vooral de enorme druk die op sommige spelers ligt betreft absolute top-transfers. Voor Bergwijn en Lozano is dan wel belangstelling maar die hebben niet 5 a 6 topclubs achter zich aan die maar smeken om een handtekening. Maar onder het motto we hebben alles in eigen hand. Laten we de schaal maar gewoon meenemen naar Amsterdam. Dan zijn we ook van dit gedoe af.
3 -1
afcamuc
wat een onzin, deze gast probeert gewoon onrust te stoken om meer clicks te krijgen. hoe kun je neres in de lijst met ''spelers die zich (nog) niet bewezen hebben noemen alleen omdat die, naar verluidt, ontevreden is. verder was wöber absoluut geen slechte aankoop, is labyad gewoon een goede breedteversterking en zijn schuurs en johnsen gewoon gokjes die je als topclub absoluut kan en eigenlijk moet nemen. er bestaat geen enkele club die geen miskopen heeft, het is een risico dat bij transfers hoort. en dan al dat gezeur over de interne communicatie, dat lijkt mij toch eerder de verantwoording van van de sar
7 -2
Pointer1
En Schuurs heb ik nog lang niet afgeschreven.
5 0
Redrum
Dick Sintenie, ik heb werkelijk geen idee wie die vent is. Het is wel duidelijk dat hij totaal geen idee heeft waar hij het over heeft. Ajax is met afstand de moeilijkste club van Nederland om te runnen. Daarnaast voeren zij desondanks met afstand het meest gezonde beleid, iets dat tegenwoordig ook wel wat waard is. Maar ja, we hebben al 4 jaar niks gewonnen dus ook Dick Sintenie moet ons even vertellen hoe slecht het eigenlijk gaat. De oorzaak weet hij ook wel, de scouting en de afhandeling van inkomende transfers. Dit heeft Dick natuurlijk als een ware journalist zelf onderzocht en het is niet zo alsof hij lekker meewaait met de meningen van duimzuigjournalisten van het AD of de Telegraaf. Voor een club uit Nederland is het natuurlijk ook heel makkelijk om alleen maar goeie spelers te kopen, zeker als je het meeste geld hebt. Wie wil er tenslotte niet in deze prachtige competitie komen voetballen voor een riant Nederlands salaris?
3 -2
Duif63
Goh, dit stuk had ik zelf geschreven kunnen hebben. Ook in medialand komen ze zo langzamerhand tot de ontdekking dat het allemaal niet zo geweldig is bij Ajax.
2 -14
Redrum
De media heeft jou er in ieder geval aardig van weten te overtuigen dat het super slecht gaat met Ajax.
5 -2
Duif63
Nee hoor daar heb ik de media niet voor nodig. Jij blijkbaar wel.
1 -3
Boer Gijs
En jij neemt blijkbaar genoeg met Ajax als opleidingsclub in Europa. Zeker valt er best plezier aan Ajax te beleven dit seizoen en 2 seizoenen terug. Maar het gaat in voetbal om prijzen winnen. En daar is ons beleid niet toereikend voor.
2 -1
Pointer1
Hahaha of zijn favo club PSV dat kan natuurlijk ook.
0 -2
Redrum
Maak jij je maar geen zorgen Dick, die titels komen er wel hoor. Dan kan iedereen in Nederland weer rustig slapen.
5 -2
Red Devil
Ze moeten eens sneller en daadkrachtiger gaan handelen bij Ajax en minder lullen.
5 -4
GerardAjax26
Begrijp niet waarom Neres in dat rijtje genoemd wordt. Die jongen doet het gewoon goed en was vorig jaar nog topscoorder en kon deze transferperiode nog met veel winst verkocht worden. Dat hij ontevreden zou zijn is nergens op gebaseerd. Wober net zo, heeft het prima gedaan en is met winst verkocht. Schuurs is gehaald voor de toekomst, dus ook niet echt fair om die als voorbeeld te gebruiken dat er ''sowieso veel mis gaat''. Overigens is het ook wel zo netjes als je Orejuela en Cassiera benoemd om ook Tagliafico en Sanchez te vermelden, die beiden goed gescout zijn.

Ik vind dat de aankopen van Overmars tegenwoordig een stuk beter zijn dan in zijn eerste periode, maar het is onmogelijk dat elke speler een succes wordt. De enige aankoop die ik niet begrijp is die van Labyad.

Ik begrijp eigenlijk het punt ook niet dat er voor spelers als Blind, Ziyech en Tadic weinig speurwerk nodig is. Het gaat er toch om of spelers een toegevoegde waarde zijn, kan mij het schelen hoe lastig die spelers te vinden zijn.
6 0
scstan94
Labyad is een prima back-up.
En mocht Ziyech afgelopen zomer toch verkocht zijn dan had hij meer minuten gemaakt. Daarnaast hebben we in verhouding weinig blessures dit seizoen.

Ook was hij relatief goedkoop voor de beste speler van Utrecht
5 -2
GerardAjax26
Ik ben het met je eens dat hij een prima speler is hoor, maar ik dacht dat de visie van Ajax was om alleen directe versterkingen of talenten te halen. Persoonlijk zie ik liever jeugdspelers op de bank dan een 25 jarige aankoop.
2 0
scstan94
Dat klopt ook. Al zou de vervanger van Labyad, De Wit zijn geweest. Toch een minder technische voetballer en Sinkgraven en Cerny zijn net pas weer terug. Daarnaast past dit wel in de visie: Het Bayern van Nederland worden. Kortom beste spelers bij concurrentie ophalen voor een prikkie
0 0
GerardAjax26
Ik zie niet hoe je het ''Bayern van Nederland'' wordt door de beste speler van FC Utrecht te kopen. Dat is toch geen concurrent van Ajax. Labyad vind ik een prima speler hoor, maar ik ben van mening dat hij geen directe versterking is.
0 0
scstan94
Ik zeg ook niet dat Labyad een directe versterking is. Hij heeft wel toegevoegde waarde voor onze huidige selectie. Daarnaast bedoel ik met het Bayern voorbeeld dat ze voor relatief weinig geld de beste spelers uit de vaderlandse competitie halen en daar was Labyad er afgelopen seizoen er zeker een van. Zo'n zelfde soort speler kost in het buitenland het dubbele
1 0
Ozymandias
Elke club doet regelmatig miskopen en zeker clubs in vergelijkbare situaties als Ajax (Europese subtop in een matige competitie). Kijk bijvoorbeeld naar de vele miskopen van Benfica en FC Porto. Laten we ook niet vergeten dat Ajax de afgelopen jaren met spelers als Tagliafico, Sánchez en Neres ook een aantal absolute toppers heeft gescout en aangetrokken. Natuurlijk is er verbetering mogelijk maar daarom heeft Overmars de afgelopen jaren ook topscouts Veldmate, Haesaert en Doesburg aangetrokken. Overmars is duidelijk bezig met het verbeteren van de scouting.
3 0
Schwalbino
Zelfs de Europese topclubs peren regelmatig mis. Kijk naar Manu en wat ze de laatste jaren aan geld hebben uitgegeven. Dat is niet misselijk. En zo kun je tot de avond doorgaan met het geven van voorbeelden van aankopen die mislukt zijn.

Er bestaat geen enkele td die alleen maar goede spelers haalt. Het sprookje van Leicester werd mogelijk gemaakt door het goede werk van Steve Walsh. Die ontdekte de ene ruwe diamant na de andere. Nadat Leicester kampioen werd vertrok Walsh naar Everton. Maar bij Everton herhaalde het sprookje zich niet. Walsh bakte er weinig van en werd vervangen door Marcel Brands.
3 0
Sanalologo
Welke speler zijn door topscout doesburg gescout?
0 0
Ozymandias
Hij was als hoofd jeugdscouting van AZ verantwoordelijk voor het aantrekken van talenten als Koopmeiners, Stengs en Boadu.
0 0
Rhythim
Een gelijkspelletje en alle vliegen komen weer op de hoop stront zitten hoor...
6 -3
RaynoFischer
Neres heeft al lang bewezen een prima speler te zijn, heeft alleen pech dat rechts echt zijn beste positie is en Ziyech daar staat...
Schuurs is 19, kom op zeg
En Wober speelde over het algemeen redelijk als hij er moest staan, is nu gewoon naar de subtop van Spanje

Sommige kunnen net zo goed gescout zijn, maar alsnog mislukken
3 0
Stamhoofd
"Toch lukt het maar niet om balans te vinden in (transfer) beleid voeren en presteren". Dit beleid is pas sinds dit seizoen en het seizoen is pas halverwege, deze conclusies zijn behoorlijk voorbarig.
2 -1
scstan94
Natuurlijk zijn valt er nog een hoop te verbeteren. Maar dit is lekker makkelijk scoren. Tadic overtuigen is geen verdienste van Overmars maar Lainez niet hebben kunnen overtuigen zou wel de fout van Overmars zijn geweest..?!

Daarnaast is Kristensen een redelijke back-up, heeft Labyad laten zien een toegevoegde waarde te kunnen zijn, Schuurs heeft nog tijd nodig. Neres en Wober zijn/waren gewoon prima aankopen. die met winst verkocht gaan worden en daaarnaast ook iets toevoegen aan Ajax1.

Dat Johnson, Orejuela en Cassierra niet brengen wat werd verwacht kan altijd gebeuren. Hiertegenover staat natuurlijk Sanchez die met zijn waarde op het veld en in cash zich dubbel en dwars heeft terugverdient en hebben we met Nico en ik hoop ook met Magallan weer prima spelers binnen de selectie gehaald.
2 -1
M.Olsen
1 omdat Neres ontevreden is, is het geen goede aankoop?
2 Dat mensen het niet net elkaar eens zijn komt door Overmars?
3 Keizer presteerde toch niet? Heel normaal dat je er dan uit gaat he
4 voor Tadic geen speurwerk nodig?
5 Noem 1 club zo der miskopen
6 Had Lainez gekomen als Overmars persoonlijk was geweest? Ajax had al heel lang persoonlijk contact nml
7. Wober is met winst verkocht, geen miskoop dan he
8. Labyad heeft amper gespeeld maar doet het redelijk
9. Lamprou wordt geslacht nu maar was een prima 3e keeper en heeft het top gedaan vorig jaar in jong. Was nog gratis ook
10. Finale EL is “niks opgeleverd”?

Wat een gek deze man
3 -3
Ajax114
Nou volgens mij ben jezelf niet helemaal goed. Ga lekker de keuze voor Lamprou hier verdedigen hahhaha. Het is een zeer goed stuk en precies de spijker op zijn kop. Hij had gewoon naar mexico moeten vliegen en het contract moeten rondmaken.
2 -3
Danos
Hij zegt niks raars hoor, lamprou als 3de keeper die je voor niks kan oppikken is prima, hoevaak staat nu je 3de keeper in het veld? Als van leer geen zware blessure had gekregen was hij nu 2de keeper geweest ipv kostas maar ik snap wel dat je van leer lekker wil laten spelen om zo weer helemaal fit te worden. En dan nog een keeper halen was maybe wel teveel van het goede geweest ook als je ziet hoeveel keepers ajax al onder contract heeft staan.

En hij bedoelt ook dat het wel heel nederlands is om Kostas na 1 wedstrijd af te zeiken, hoe schuldig was hij aan de tegendoelpunten afgelopen wedstrijd?? Ik denk 1 maar hij kon het bij voorbaat al niet goed doen bij de supporters terwijl vooral de verdedigers en de defensie middenvelders liepen te schutteren.
Naar mexico vliegen had echt geen zak uitgemaakt, de onderhandelingen versnellen, oke dat zou een punt zijn.
0 -2
AJAIXIXIXI
Dat is iets wat nog beter kan bij Overmars, inkomende transfers lijken vaak erg moeizaam te gaan. Verkopen gaat daarintegen fantastisch.
0 0
Jariiii
Nee, hè hè, we zitten nog midden in het eerste seizoen waarin Overmars' beleid vruchten kán afwerpen. En oké, je hebt de pech dat PSV zo lang aanhaakt, maar de kloof met de rest is aanzienlijk en we zijn nog actief in de CL. Iets meer credits voor Overmars zouden op hun plaats zijn.
9 -1
Sanalologo
Wat een onzin stukje weer. Vergeet voor het gemak maar dat Milik, Sanchez en Neres erg goed gescout zijn.
10 -3
dezengene
Nou, inderdaad. Wöber is met winst verkocht en deed het verder prima. Schuurs en Kristensen zijn nog jong, Labyad is gewoon een goede speler. Als Labyad wel slaagt, wordt hij bovendien onder het rijtje 'dat kan iedereen zien' geschaard, net als Tadic, Blind en Ziyech. Stemmingmakerij, dit stuk.
5 -1
RaynoFischer
En vergeet onze Argentijnse baas Nico niet! ;)
6 -2
Bramzel
Inderdaad wat dacht je van Onana weer een journalist die alleen maar het negatieve bekijkt.
5 -1
Ajaxxxisdebeste
Ja idd argumenten éénzijdig bekrachtigen...
4 -1