'Ajax heeft Wöber heel makkelijk laten gaan'

BVeenstra, 19-01-2019 om 11:30, 9748 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Valentijn Driessen, journalist van De Telegraaf, is van mening dat Ajax Maximilian Wöber eigenlijk had moeten behouden. De Oostenrijker stapte deze week definitief over naar Sevilla, omdat hij - naar eigen zeggen - weinig perspectief had meer in Amsterdam.

'Ik vond dat ze Wöber wel heel makkelijk lieten gaan', zegt Driessen. 'Ze hebben er wel wat aan verdiend, maar niet eens heel veel en ze gunnen hem die transfer. Ik had hem graag behouden. Hij is ook groot en je kunt hem altijd op de bank hebben. Normaal gesproken zou Wöber door de blessure van Tagliafico spelen tegen sc Heerenveen, maar dat kan nu niet', aldus Driessen, die nu zelf zou kiezen voor Daley Sinkgraven. 'Hij lijkt aanvallend het meest op Tagliafico. Hij heeft er in de tijd onder Bosz goed gespeeld.'

Voor Joël Veltman komt het duel met de Friezen nog te vroeg. 'Hij moet nog een heel traject doorlopen voor hij kan terugkeren in de selectie. En dan moet je kijken of hij het niveau heeft van de huidige selectie. Mazraou heeft een hele hoge standaard neergezet', vervolgt de journalist, die het typerend noemt dat Veltman twijfelt over zijn toekomst. 'Hij zit al een aardig tijdje bij Ajax en het zou mij niet verbazen als dit zijn laatste halfjaar bij Ajax is. Of Ajax hem moet laten gaan? Ja, ik vind van wel. Mazraou heeft een hoger niveau en dan moet je doorselecteren.' 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chloorbestendig
Het zou niet uit moeten maken, maar Valentijn lijkt me wel het type wat een leeg flesje wijn in zijn arie laat stoppen door zijn vrouw.
0 0
***1900***
Hahaha, ik zag de titel en dacht meteen: dat is Valentijn.. en ja hoor :')
0 0
geronimo
Heeft die Driessen niets anders te doen ofzo
0 -1
Stroeve
Hij krijgt hiervoor betaald.
0 0
chloorbestendig
Nee.
0 0
glob
Het is heel simpel; Ajax heeft er in de winterstop 3 verdedigers bijgekregen. Magalan, Sinkgraven en Veltman. Toen kwam er een mooi bod op Wöber en daarmee was de transfersom voor Magalan al terug verdiend en blijkbaar dichtte ajax Wöber geen grote toekomst toe in Amsterdam. Paste dus perfect.
3 -1
sucre
Waarom staat er 2x Mazraou ipv Mazraoui in dit artikel.....???
2 -1
Schwalbino
Een speler met zijn voetbaltalent moet iets extra's brengen, bijvoorbeeld leiderschap, bluf, slimheid/inzicht, een tomeloos loopvermogen (oid). Als hij zo'n extra kwaliteit had dan hield hij die te zeer verborgen. Op de bank wil je spelers hebben die het de vaste keuze lastig kunnen maken.
1 0
AlexIbarra
We hebben hem idd makkelijk laten gaan maar je kunt een international van 20 niet 4 jaar lang op de bank laten zitten.

Hij kan gewoon niet LB spelen en Blind speelt hij op LCV ook niet uit de basis. Alleen tegen PSV had TH hem Moeten opstellen maar deed het niet. (Ook geen teken van vertrouwen.)
Ik zag het wel in hem zitten maar zijn gebrek aan degelijkheid stelde me soms teleur. Hij is wel degelijk maar ik kan met toch een stuk of 5 echt domme fouten herinneren.
Hij is ook al geen echte knokker of iemand die er 8 corners per jaar inkopt.

Dan kun je hem beter voor een redelijk bedrag naar een mooie club laten gaan als hij dat zelf ook wil. Als je hem nog jaren laat banken wordt hij echt niet meer waard.

Het is ook niet altijd slecht om je als club een beetje schappelijk op te stellen. Het onderste uit de kan halen doen we wel met Frenkie, De Ligt, etc.
1 0
Babayaka
Valentijn wat doet Ajax wel goed eigenlijk?
3 -2
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Valentrein ga jij maar op pisvee letten triest mannetje.
2 -2
Libero
Wöber was in eerste instantie al terughouden om naar Ajax te komen. Pas toen er meer kans op een basisplaats was kwam hij. Ik denk dat er afspraken zijn gemaakt dat als hij niet veel zou spelen Ajax hem niet voor de hoofdprijs zou willen verkopen. Ten Hag ziet het niet in hem en of je hem daarin gelijk geeft of niet, met de komst van Magallán zijn Wöbers kansen danig geslonken.
Ajax had er qua som inderdaad meer uit kunnen halen, maar aan de andere kant geeft het m.i. wel een goed signaal af aan toekomstige targets.
2 0
Asociaal
Persoonlijk zag ik hem ook liever niet gaan... De Ligt is na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk weg. Zo ja, had ie volgend seizoen een centrum kunnen vormen met Magallan.
0 0
Bocarra
Het is elke keer weer verbazingwekkend hoe snel het sentiment kan keren. Alles om maar lezers en clicks te genereren. Eerst kon hij niet voetballen nu weer wel...
0 0
BRAMHOUTEN
grappig dat hij nu wober ziet als linksback en toen hij er was, kon hij er niks van. wat een triest niveau dit
6 -4
rotynl
Klopt, die Valentijntje nemen we dus al lang niet meer serieus.
0 0
Noxin
Alles om onrust te creeeren.
1 -1