'Neres heeft zich niet altijd even prettig gedragen'

NielsOpdam, 15-01-2019 om 09:30, 30135 views, NOS Voetbalpodcast |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Volgens Jeroen Elshoff, commentator bij de NOS, heeft David Neres zich niet altijd even prettig gedragen op de momenten dat hij op de bank zat. Dat vertelt Elshoff in de NOS Voetbalpodcast. 

Het lijkt erop dat Ajax niet bereid is om Neres deze maand te laten gaan. Volgens De Telegraaf ontving Ajax een bod van 43 miljoen euro op de Braziliaan van het Chinese Guangzhou Evergrande. Elshoff begrijpt dat Ajax Neres niet laat gaan, maar waarschuwt de Amsterdammers voor mogelijke onvrede.

'Ik zou wel even met hem gaan zitten', opent Elshoff. 'Hij heeft zich niet altijd even prettig gedragen op de momenten dat hij op de bank zat. Een van de bekende geruchten die gaat is dat toen hij hoorde dat hij tegen Benfica niet zou spelen de boel echt op stelten heeft gezet. Je moet wel zeker weten dat hij normaal verder gaat.'

30% korting op de Ajax-uitcollectie in de Ajaxshop!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Sportjournalistiek...
"Persoon X heeft zus of zo gedaan." Volgende zin: "Er gaat namelijk het gerucht dat zus of zo."

Heeft hij nou iets gedaan? Of is er een gerucht dat hij iets heeft gedaan? Zo ja van wie komt dat gerucht? Van de zaakwaarnemer van Donny vdBeek? De Telegraaf? Of van jezelf?
Dan kom je ook nog met een bullshit term als 'op stelten zetten' die geen fuck betekent.
Heeft hij een spiegel stukgeslagen? Ten Hag verrot gescholden? Een schaar naar Hakim gegooid?
Welke foute handelingen heeft hij verricht?

Als je niks te melden hebt Jeroen, houd dan lekker je bek dicht.
Niet doen alsof je een feit brengt, het meteen afzwakken tot 'een bekend gerucht' en uiteindelijk niets zeggen, laat staan bewijzen. Als hij zich echt zo raar gedraagt had je wel de vraag gesteld waarom Ajax deze etterende puist in de selectie niet voor een transferrecord laat gaan.
Maar dat doe je dan weer niet. Dat zou immers echte journalistiek zijn.
0 0
Petterson1964
Als ik de reacties zo bekijk mag Neres dus gewoon boos en teleurgesteld zijn.
Maar Donny daarintegen werd afgezaagd omdat zijn zaakwaarnemer een keer wat geroepen heeft.
2 -1
Chesterson93
Ahahahaha reverse .. ach, laat ook maar.
0 0
Rentokill
Precies. En terecht. Stennis schoppen omdat je vind dat je niet spelt is primair en kun je verwachten van een speler met drive. Je zaakwaarnemer erbij halen is een doordachte sluwe actie.
0 -1
Ajax27
En dat is idd het grote verschil ja. Denk je dat de zaakwaarnemer van Donny dit zonder overleg met hem naar buiten heeft gebracht?
1 -1
hallo1
Sinds wanneer geven voetbalcommentatoren hun mening en plein public?

Dat gelul bij de wedstrijden is al irritant genoeg.
0 0
Chesterson93
Tegenwoordig veel te vaak.
0 0
Mike4wheelz
Wat is dit voor kontverhaal? Mist werkelijk alle nieuwswaarde, schrijf dan niets. Gebaseerd op geruchten, man man man hou toch op. Ik had namelijk uit het geruchten circuit begrepen dat Neres zich voorbeeldig had gedragen, hij zou een kaarsje hebben gebrand en een gebed in de kleedkamer voor het team hebben opgedragen... tjonge jonge jonge hou toch op.
2 0
Ajaxvooraltijd
Er zijn nog mensen te vinden die af gaan op geruchten en nepnieuws dus in deze tijd...
2 0
Mokum_32
Prima die dingen gebeuren, ik heb liever dat die baalt dan dat het hem niks boeit.
4 -1
Cruijff4ever
Maar muiten voor 1 van de beslissende CL-wedstrijden?
0 0
Red Devil
Laat die Elshoff lekker zijn eigen collega's gaan afzeiken met hun kutcommentaar bij de wedstrijden.
Neres speelt goed en scoort ook regelmatig.
Ik hoop dat hij zich niet gek laat maken en gewoon blijft presteren zodat hij komende zomer een mooie transfer kan gaan maken.
3 -1
mickey2602
Ik hoop dat hij zich niet gek laat maken en gewoon blijft presteren(mee eens!) maar niet dat ie komende zomer dan maar een mooie transfer kan maken.
We raken er al een aantal kwijt en Neres is nog steeds maar 21. Hem een jaar langer houden moet toch wel kunnen? Volgend seizoen kan hij waarschijnlijk weer op rechts en dan komen de clubs daarna ook wel voor hem.
0 0
Joseph
Mooi, hij is jong en moet voor de basis blijven vechten. Hij moet er alleen niet in blijven hangen en gewoon blijven knokken voor een plek. Dan zal hij die in ieder geval volgend seizoen krijgen bij Ajax of een andere ploeg.
1 0
Schip
Dat zou ook heel begrijpelijk zijn. Neres speelde goed, was belangrijk tegen Bayern en mocht weer banken.

Zou ook echt de enige reden kunnen zijn waarom Ajax daadwerkelijk na heeft gedacht over het aanbod uit China. Dat vond ik al opvallend nadat een transfer voor Neres eerder al resoluut werd afgewezen.
0 0
DarkDefender
Het gerucht was mij niet bekend. Maar goed, ik kan me we voorstellen dat het frustrerend is voor hem. Ik heb van het weekend nog eens wat teruggekeken van hem en hij kan echt goed voetballen. Het is eigenlijk alsof psv Lozano op de bank zet. En dan vind ik Neres nog beter ook. Maar ja hij heeft dan ook hele dikke pech dat uitgerekend Ziyech op zijn plek staat. Volgend jaar hopelijk een basisplek voor deze man.
Dit is toch genieten: https://www.youtube.com/watch?v=Ej-bYw0ff7k
3 0
Pheadrus
Zal allemaal best meevallen. Het wordt tijd dat we weer gaan voetballen.
1 -2
zaalberg
Wanneer een werknemer van je met een zodanige zak geld is gek gemaakt en je houdt hem toch aan z'n contract, dan is het altijd nodig om even met elkaar te gaan zitten ten aanzien van de vraag "hoe gaan we op een constructieve manier met elkaar verder". Dat snapt iedere directie. Dus open deur van Elshoff.
6 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Bij een bod van boven de 60 miljoen een hele grote strik eromheen van de zomer en bedankt voor je diensten. Elshoff is gewoon een kwakkerd.
0 0
Kuningast
Gelijk heeft ie! Die jongen hoort altijd te spelen met zijn diepgang en hij heeft ook een hoog rendement. Van mij mag Donny ff op de bank hoor..
7 -2
Joseph
Wat heeft Donny er mee te maken? Hij moet op de plek van Ziyech of Tadic spelen.

Er moet gewoon meer gerouleerd worden, zeker Tadic heeft te veel gespeeld, werd daardoor ook minder. Daarnaast zou je Donny af en toe op de plek van Schone kunnen zetten, dan is er een plekje op 10 vrij, maar dat wil je alleen tegen de wat mindere tegenstanders, waar Blind ook achterin kan staan.
0 0
Schip
Nee, Schone moet banken, Ziyech moet gewoon op 10 waar hij nu ook speelt en Neres op rechts. Zo moeilijk is het niet.
1 -2
ETM
De rechts vleugel/middenvelder positie is de beste positie voor Ziyech, veel beter dan de 10-rol. Ziyech kan zich dan juist beter met de opbouw bemoeien en hij floreert met t spel voor zich. Neres kan gewoon overal in de voorhoede. Heeft hij al bewezen. Tadic is de meest geschikte 10. Schone is geschikter dan Donny als sobere controleur. Donny bank. Ziyech blijven staan. En hoe je Tadic en Neres weg zet maakt me nu niet uit ;)
0 0
Barra
Ik vind Ziyech toch veel beter tot zijn recht komen in een vrije rol op rechts, waar balverlies niet direct gevaarlijk hoeft te zijn en hij lekker kan zwerven.
3 0
Schip
Dat balverlies valt enorm mee en juist zijn werk in de omschakeling is belangrijk in een centrale positie.

Daarnaast vind ik dat Ziyech zo snel mogelijk de bal moet krijgen. Ook in counters.

Zwerven / positiewisselingen helemaal voor. Maar een keuze tussen Schone en Neres is geen keuze.
0 -1
talent020
Een van de bekende geruchten aldus Elshoff... knap staaltje riool journalistiek weer! word langzamerhand misselijk van de media die met dit soort vage journalistiek de boel bij Ajax op stelten proberen te zetten.
3 0
AJAXTHELEGEND
Geruchten ,geruchten ,roddel en achterklap, ouwewijvenpraat,slapgeouwehoer .
7 0
AjaxDUde123hk
Ik erger me erg aan de commentatoren al de enige tijd. Nu gaat die ook nog onrust zitten zaaien Lekker is dat
2 -1
Ozymandias
Ik hoop dat Ten Hag de komende helft van het seizoen rouleert met Tadic, Ziyech en Neres. Alle drie zijn meer dan basiswaardige spelers voor Ajax en als ze allen twee van elke drie wedstrijden in de basis beginnen en de derde wedstrijd na ongeveer een uur invallen kunnen ze allen meer dan genoeg aan spelen toe komen. Daarbij zou het waarschijnlijk wel goed zijn voor de fitheid van Tadic en Ziyech als Neres regelmatig in plaats van één van die twee in de basis begint. De loopacties van Neres tussen de centrale verdediger en (links- of rechts)back van de tegenpartij zijn een enorm wapen. Hij heeft het in zich om in één Eredivisie seizoen meer dan 15 keer te scoren en meer dan 15 assists te geven. Ajax moet hem zeker tot (minstens) medio 2020 bij de club houden.
5 -4
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Heb je al werk gevonden?
1 -6
Ozymandias
Ik doe een PhD, en ik werk vooral 's vooral nachts. Niet iedereen is zo jong of oud dat ze 7 uur slaap nodig hebben. Maak je geen zorgen mijn PhD thesis is bijna af. Dan zal ik een echte baan moeten vinden en mij aan normale uren moeten houden. Zal ik uit bore dom dan net zo verzuurd worden als jij Ajaxvooraltijdinmijnbloed?
1 0
Pheadrus
Moet jij werken voor je geld? Niets mis mee hoor. Je kunt er veel voldoening uit halen en je heb een warm droog plekje om de dag door te brengen.
1 -1
Rsv
Groot gelijk heeft ie, na Bayern uit hoort Neres in principe gewoon altijd te spelen. Wat speelde hij toen geweldig.
1 -3
Van Reenen
Het wordt de hoogste tijd dat Ajax aan de KNVB vraagt of wij 12 spelers mogen opstellen. Elf in het veld en één op doel. Zijn we van een groot probleem verlost
2 0
Frankkie
Ben benieuwd hoe Jeroen Elshoff zou reageren wanneer hij van zijn baas te horen krijgt niks meer over voetbal te mogen schrijven of commentaar mag geven en zich alleen maar met korfbal mag bezig houden.....
11 0
PJSM
Volgens mij doet hij dat al. Nietszeggende stukjes altijd.
1 -1
markk
Allemaal speculatie. Zo kan ik er nog wel 1: Ten Hag is aan het kijken hoe hij zowel Neres, Ziyech als Tadic kan laten spelen echter is het risico te groot om in de Champions League wedstrijd volgende maand al met een gewijzigd elftal te spelen. Mocht Ajax zich niet kwalificeren voor de volgende ronde is er een kans dat Ten Hag het elftal om gooit en Neres weer terug in de basis ten koste van Van de Beek. Mogelijke opstelling:
Tadic - Dolberg - Neres
De Jong - Blind - Ziyech
Tagliafico - Magallan - De Ligt - Mazraoui
Onana
0 0
Illegaal
Mooie opstelling maar Schone hoort echt in de basis
2 -1
LANS
Schone is een kanjer, zeer onderschat ( by too many).
Gelukkig niet door Ten Hag cs
9 -1
Sommelier
Van de Beek moet er ook gewoon in. Scorend vermogen vanuit het middenveld is belangrijk. De jong en Blind gaan echt niet veel goals maken.
0 -2
Rentokill
"De boel op stelten zetten" Daar kun je echt alle kanten mee op. Nu weten we nog niks. En de schrijver van dit verhaal waarschijnlijk ook niet.
3 0
Ruff Rhythim
"De boel op stelten zetten" is meestal wel feest dan...
0 0
Nana999
Al is hij een keer flink boos geworden, wat dan nog. Volledig te begrijpen als je ten onrechte op de bank wordt gezet, terwijl je nog meer talent in je linkerteen hebt dan dertiende in een dozijn Donny.
8 -10
Petterson1964
8 likes voor deze reactie..
Maargoed, Aangezien jij als 12 jarige Van de Beek pas sinds deze zomer kent snap ik je reactie.
Ten Hag maakt een simpele loper van Donny.
Misschien moet je wat oude beelden opzoeken van Donny vroeger op de Toekomst.
0 0
godenzonenssuper
Iemand die jarenlang het vermogen had om een geweldig duo te vormen met Nouri even wegzetten als een 13 in een dozijn speler.

Ben je dan in de war.
2 0
BarcoVanMasten
Kan het me wel in deze comment vinden. Ik was groot fan van Donny in de jeugd, heel dynamische middenvelder en een zeer complete speler voor zijn leeftijd toen. Kon echt heersen op het middenveld, verdedigde mee, had een goede pass, positioneerde prima, en dreigend voor het doel.
Ik vind hem echter na zijn eerste half jaar dat hij echt een vaste basisplaats had (onder Keizer). Enorm gaan tegenvallen, te geobsedeerd met doelpuntjes meepikken, combineert weinig en laat het middenveld regelmatig juist in de steek doordat hij voorin blijft hangen. Ook zijn scherpte voor de goal valt tegenwoordig nogal tegen, heeft in een aantal belangrijk wedstrijden grote kansen verprutst. Dus zowel voor de balans op het middenveld als de doelpunten voegt hij eigenlijk niet zoveel meer toe naar mijn mening.

Wat dat betreft kan het punt over balans van Ozymandias wat mij betreft naar de prullenbak. Die balans kun je ook vinden met bijvoorbeeld Neres op rechtsbuiten en een middenveld met Blind, De Jong en Ziyech.
4 -3
godenzonenssuper
Maakt Van De Beek de opstelling en bepaalt hij zijn eigen rol? Aah ok.
2 0
CR14FF
Amen!
1 0
Illegaal
Ja vd Beek wordt zwaar overgewaardeerd, hij is niks meer dan een simpele draver.
2 -14
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Oproerkraaier en Trol
2 -1
Ozymandias
Ongelofelijk hoe de supporters van een club die bekent staat om hun tactische voetbal niet inzien dat een speler als Vd Beek veel meer is dan een "simpele draver"...
12 -5
Illegaal
Ongelooflijk dat jij niet ziet dat hij een simpele draver alla Klaassen is. Er zijn er meer die de ruimtes kunnen belopen en de gaten in rennen.
Maar feit blijft dat bij deze voetballers de naam dravers hoort.
1 -11
Schwalbino
Hahaha, Klaassen een simpele draver noemen. Dat getuigt van weinig inzicht. Ik weet wel dat veel fans het met je eens zijn maar dat zijn ook meestal de mensen die niet zien waarom Blind zo veel toevoegt. 'Als je geen verstand van voetbal hebt', aldus Maduro, 'dan zie je het niet'.

Ik zal het nog eens proberen uit te leggen en aangeven waarop je moet letten bij Klaassen. Het is vrij zinloos maar allez, laat ik het toch maar proberen, het jaar is nog nieuw en een beetje positivisme aan het begin mag best.

Als je Klaassen voor het eerst ziet voetballen, valt je niet zo veel op. Ja, hij is vaak in de buurt van de bal, is ook vaak aan de bal en hij is vaak in combinaties betrokken maar hij valt zelden op door een mooi steekballetje of een mooie actie. Wat je wel meteen ziet is dat hij houterig beweegt. Hoe hij voetbalt oogt niet mooi. En hier houdt het dan op voor de meeste fans. De conclusie is dan: niet mooi dus geen Ajax-voetballer.

Het is ook lastig om te zien waarom Klaassen zo goed functioneert op het middenveld. Zijn loopvermogen en werklust ok die zien we allemaal. Maar verder?

Klaassen is het type dat vooral met zijn verstand voetbalt. Voordat hij de bal krijgt weet hij waar de bal naartoe moet. Hij hoeft daar geen moeite voor te doen want dat gaat vanzelf. Zijn brein houdt gewoon automatisch bij waar de ruimtes liggen voor zijn ploeg. Voor hem is dat een automatisme zoals autorijden ook een automatisme is als je je rijbewijs wat langer hebt. Dat vermogen stelt hem ondanks zijn niet heel erg verfijnde techniek in staat om direct te spelen. En dan komt meteen zijn tweede bijzondere kwaliteit: als hij direct speelt, mikt hij niet zo zeer om een medespeler aan te spelen maar hij probeert de bal zo goed mogelijk in de ruimte te laten vallen zodat zijn medespeler de vaart erin kan houden. Daardoor verdeelt hij het spel.

Cruijff zag dat. Die zei over Klaassen dat hij de 6 positie prima zou kunnen invullen. Link: https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/82834/-xavi-toni-kroos-en-davy-klaassen-kunnen-dat-.html

Cruijff zag ook dat de manier waarop Klaassen voetbalt een beetje pijn aan de ogen doet maar daar keek hij doorheen. Koeman keek daar ook doorheen toen hij hem naar Everton haalde. Koeman dacht niet: 'die Klaassen is een prima loper en werker'. Daar heb je er meer dan genoeg van in de PL. Daarvoor wilde hij Klaassen niet hebben.

Ik volg Klaassen ook bij Werder. Werder speelt een beetje hotseknots voetbal. Elke wedstrijd ploft de bal wel een paar keer onverwachts voor de voeten van Klaassen en die geeft er dan een lel tegenaan. Het lijkt er dan gewoon op dat hij alleen maar probeert de bal te raken en meer niet maar heel vaak gaat die bal naar een plek in het veld waar een medespeler vrij staat. Toeval? 1 keer is toeval. Heel vaak is geen toeval meer.

Een paar dagen geleden las ik hier dat je alleen de mening van Cruijff boven die van jou stelt. Fijn om te weten dat je nu je mening over Klaassen kunt bijstellen!
6 -2
Ozymandias
De Wit is een simpele draver. Klaassen en Vd Beek zijn intelligente bespelers en manipuleerders van ruimtes.
5 -2
Petterson1964
Van de Beek kan achter de bal spelen en combineren. Dat kon Klaassen niet. Van de Beek heeft ook een betere techniek, betere passing en meer inzicht om een steekbal te geven.
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Je mocht willen dat je zo kon voetballen!
0 0
Illegaal
De Wit is niet minder dan vd Beek... let maar eens op met hoever die jongen het nog gaat schoppen.


Haha manipuleerders van de ruimte.... heb je nog meer van dit soort onzin gelul?
2 -7
Ozymandias
Okay, ik zal er op letten...

"Haha manipuleerders van de ruimte.... heb je nog meer van dit soort onzin gelul?"

Gelul wat al sinds jaar en dag een ongelofelijk belangrijk aspect van de Ajax School is maar hier op AS blijkbaar totaal onbekent is...
3 -3
Illegaal
Er zijn meer voetballers die kunnen rennen, ook de Wit kan dat!
2 -3
Ozymandias
De Wit heeft veel kwantiteit in zijn loopacties maar nauwelijks kwaliteit. Als je zo vaak diep gaat zal je af en toe wel op het juiste moment op de juiste plaats in de zestien staan. Dat is heel iets anders dan middels intelligente loopacties ruimtes bespelen of creëren voor teamgenoten zoals Vd Beek doet. De Wit maakt loopacties in dienst van zichzelf. Vd Beek maakt loopacties in dienst van zichzelf én het team. Niet elke loopactie diep op diagonaal heeft dezelfde kwaliteit.

Siem de Jong is een ander goed voorbeeld. Net als De Wit maakt die vooral loopacties voor zichzelf (om in de zestien aan de bal te komen) en veel minder vaak maakt hij vuile meters om gaten open te trekken voor de spelers om hem heen. Van het type De Jong-De Wit ben ik geen fan, van het type Klaassen-Vd Beek wel.

Dit trouwens geheel los van het feit dat Vd Beek (en in mindere mate Klaassen) ook een veel groter voetballend vermogen heeft dan De Jong en De Wit.
4 -3
Ozymandias
De beste individuele speler is niet altijd de beste keuze voor een team. Neres is duidelijk een betere individuele speler maar Vd Beek voegt iets toe aan het team (een geweldig spelinzicht) wat van enorm belang is en waardoor het team beter presteert als hij er in staat. Neres is een buitenspeler maar Tadic en Ziyech komen ook het beste tot hun recht vanaf de flanken (in een andere rol dan Neres). Ik hoop dat Ten Hag deze drie spelers vaker rouleerd maar geen van de drie zou ik regelmatig op '10' zetten.
4 -8
Illegaal
Hou op met je geweldig spelinzicht want die is bij hem ZEKER niet beter dan bij iedere andere basisspeler.

Jullie komen altijd met tekort komende voetballers zoals vd Beek en Blind met hij heeft een geweldig inzicht.... dat kan zijn maar dat hebben alle anderen ook, zelfs Onana is hier niet minder in dan die 2
1 -9
Ozymandias
De manier waarop Vd Beek voor andere gaten trekt in het centrum en de half-spaces in de laatste 1/3 van toont aan hoe ongelofelijk slim hij is in het bespelen en manipuleren van ruimtes. Dat is iets wat weinig basisspelers bij Ajax zo goed kunnen als hij.

Blind komt voetballend te kort?! Hij heeft een geweldige pass- en traptechniek. Hoe komt hij in godsnaam voetballend te kort?!
6 -5
Illegaal
Jonge ga spelen met je plastic autotje, aan dit kinderachtig gelul heb ik geen zin in.
0 -10
Knalpot
Oudje zelfs Cruyff zegt dat je maar beter je mond kan houden.
0 0
Jaridebeste
Zo, goede argumenten zeg.
5 -1
Cisco2
Kijk, dat zijn tenminste goede onderbouwingen
7 -1
Illegaal
Jong Voetbal is simpel, er is geen reden om zoveel onzinnig dom gelul te typen als die osmandus.
0 -7
Ozymandias
Kleuter... Ajax staat in de wereld bekend vanwege hun vooruitstrevend tactisch voetbal maar zodra er hier op AzijnShowtime iets dieper op tactiek wordt ingegaan dan zonder argumentatie schrijven dat speler met een '6' beter is dan met een '10' of visa versa raken bepaalde AS-leden van slag...

Half-spaces, rückraum, inverted backs, raumdeuter... allen enge onbekende woorden voor AS-leden die niet verder kunnen kijken dan hun neus lang is.
5 -2
Illegaal
Waar Ajax voetbal om beklend staat boeit me niet.

De clubs met de Messi,s de Ronaldo,s de Robbens etc. zijn de clubs die het meeste winnen om het simpele feit dat zij de beste voetballers zijn en niet om het sterkste team, dat team wordt om deze jongens heengebouwd en er zijn vele die dat kunnen.

Je kan ook zo simpel als Frankrijk gaan voetballen... gewoon de verdediging met zijn alle dichthouden en dan de snelle Mbappe zijn werk laten doen.


Voetbal is heel simpel... dit nogmaals voor jou.

Hie nog zoiets simpels.... zonder Frenkie en Matthijs had Ajax niet bereikt als dat wat ze tot nu toe bereikt hebben met deze 2 jongens in de basis.
En dan doet het er niet toe of je een draver alla vd Beek in je team hebt, clubs als Barca hebben zo een draver niet nodig
0 -7
Knalpot
klopt daar heet de draver Raketic zeg maar.
0 0
Ozymandias
"Waar Ajax voetbal om beklend staat boeit me niet."

Vreemde mening voor een Ajax fan...

"De clubs met de Messis, de Ronaldos, de Robbens zijn de clubs die het meeste winnen om het simpele feit dat zij de beste voetballers zijn en niet om het sterkste team, dat team wordt om deze jongens heengebouwd en er zijn vele die dat kunnen."

De clubs die het meest succesvol zijn geweest zijn de clubs die een goede tactiek koppelde aan een goede individuele kwaliteit.

"Voetbal is heel simpel... dit nogmaals voor jou."

Inderdaad, voetbal is heel simpel.

"Hier nog zoiets simpels.... zonder Frenkie en Matthijs had Ajax niet bereikt als dat wat ze tot nu toe bereikt hebben met deze 2 jongens in de basis."

Inderdaad.

"Je kan ook zo simpel als Frankrijk gaan voetballen... gewoon de verdediging met zijn alle dichthouden en dan de snelle Mbappe zijn werk laten doen."

Als je dat als club doet zullen andere clubs een manier vinden om de aanvoer naar Mbappé af te sluiten en dan blijft er als team direct weinig meer over.

"En dan doet het er niet toe of je een draver alla vd Beek in je team hebt, clubs als Barca hebben zo een draver niet nodig."

Barcelona had een type Vd Beek niet nodig omdat ze tactisch zo goed waren en zo veel individuele kwaliteit in de kleine ruimte hadden dat ze door middel van Tiki-Taka voetbal ruimtes konden bespelen en manipuleren. City kan dat nu ook maar het is belachelijk om te denken dat Ajax dat zou kunnen. Daar hebben ze niet het juiste team voor (met of zonder Neres of Vd Beek in de basis).
3 -2
Habalaski
Ik ben het met je eens dat donny belangrijk is met zijn loopacties zonder bal, hierdoor kunnen onder andere Ziyech en tadic in dat gat duiken. Echter vind ik het wel storend dat van de beek te vaak 'in de weg' loopt als de bal daadwerkelijk de zestien in komt, alsof hij even niet meer weet waar hij dan tactisch goed staat. En de keren dat hij al goed staat, helpt hij de grootste kansen omzeep dit seizoen helaas. Daarnaast vind ik vaak de diepgang met bal van neres waardoor hij vanaf de halfspaces de bal terug voor de goal kan leggen belangrijker dan de acties zonder bal van van de beek.
2 0
Ozymandias
De loopacties van Neres zijn vooral erg goed wanneer hij vanaf de flanken komt en wat de Engelse "het kanaal" (de ruimte tussen de centrale verdediger en back) in kan duiken om vervolgens de bal in de zestien te krijgen. Sterling is iemand die dat als geen ander doet maar Neres is ook erg slim in dat soort loopacties. Alleen zijn dat vaak geen loopacties die ruimtes creëren voor andere spelers maar puur en alleen in dienst zijn van de speler die de loopactie maakt. Wat niet betekent dat het geen zeer belangrijke loopacties zijn. Het is zeker iets wat ik bij Ajax mis wanneer Neres niet op één van de twee flanken staat.

Ik zou eerder Dolberg uit de basis halen (en Tadic in de spits zetten) dan dat ik Vd Beek eruit zou halen en (Ziyech of) Neres op '10' zou zetten.
1 -2
Habalaski
Dit vind ik lastig. Ik zou toch van de beek eruit halen denk ik. Dolberg is een expert als het gaat om het positioneren voor de goal bij een teruggetrokken voorzet, en vind ik in combinatie met neres erg nuttig. Het voordeel van neres op 10 vind ik dat hij beide kanten de achterlijn op kan zoeken op de rand van de 16, de ruimte die jij het kanaal noemde en ik de halfspaces. Doordat hij beide kanten op kan heb je een zekere onvoorspelbaarheid. Tadic en Ziyech vind ik beide slim en dynamisch genoeg om de ruimtes achter Dolberg te vinden, ook als van de beek daar niet de ruimte trekt zoals hij dat goed kan. Daarnaast vind ik dat we met Tadic en steeds meer ook frenkie (al moet dat nog stukken beter) genoeg mensen hebben die op het juiste moment op de juiste plek moeten kunnen komen om af te maken. Dus dan zie ik de meerwaarde van van de beek niet meer..
0 0
BokkieBokstra
Misschien niet goed, wel begrijpelijk. Vind ook dat Neres soms opzichtig genegeerd wordt ook al speelt Tadic als een drol. Want denk dat links de plek voor hem is. En dat hij als Braziliaan uitgerekend tegen Benfica wil spelen is te begrijpen.
1 0
Ozymandias
Tadic scoort 19 keer en geeft 11 assists in 30 wedstrijden (gemiddeld is hij dus elke wedstrijd direct bij een doelpunt betrokken). Daarnaast is Tadic duidelijk één van de leidinggevende figuren in de spelersgroep. Alleen een absolute gek zou die uit de basis halen zodat Neres kan spelen. Zeker aangezien Neres vanaf links nooit hetzelfde niveau haalt als hij op rechts structureel haalt.
6 -3
BokkieBokstra
Maar, Neres is juist op links heel goed vind ik en niet op rechts. Voor een spits ook lekker, een linkspoot op links.
0 0
BokkieBokstra
Ja ja ja, ik ben het met je eens! Zo is het ook weer. De cijfers liegen niet ook al vind ik Tadic niet altijd je dat. Jammer voor Neres want hij is te goed voor de bank.
0 0
Raoul14
Het zou pas vervelend zijn als het hem niks kon schelen. Hij weet ook dat hij eigenlijk te goed is voor de bank.
1 0
Hagmag
Hij wil spelen.
Neres moet ook meer spelen, dat is mijn mening.
0 0
Ozymandias
Alsof het erg is als een speler af en toe boos is op de trainer. Zolang hij zijn werk goed blijft doen mag hij Ten Hag haten.
3 0
AFCA.
Logisch. Ik ben ook niet te genieten en niet bevorderlijk voor het teamproces als ik op de bank zit. En ik speel in de kelderklasse.
0 0
trodat4030
Nemanja, is that you?
0 0
Daveajax1976
Jeroen elshoff? Oke next
3 -3
Ajaxvooraltijd
Een gerucht gebaseerd op een gerucht. Wtf? Waar gaat dit goedkope kuttijdperk naartoe met die goedkope roddeljournalistiek voorop? Zelfde nieuws als Paris Hilton laat een scheet en krijgt 80 miljoen likes....Echt wtf!
6 0
MosesD
Bij mij zou Neres spelen. Schöne of van de Beek op de bank.
7 0
Ajaxxxisdebeste
Is moeilijke keuze denk dat ik van de Beek laat sneuvelen voorlopig... Schone heeft net iets meer rendement momenteel.
3 -1
megaonion
Jij zou niet boos zijn als je één van de beste spelers bent van Ajax en dan op de bank moet zitten voor een loper met aardig techniek... Vergeet zijn inval beurt tegen Benfica ook nooit meer. Het liep allemaal niet, we kwamen er niet doorheen. Hij komt er in , rent de diepte in , krijgt de bal op randje 16 en mazraoui scoort. Allemaal dankzij deze held. Give credits where you should give credits...
6 -1
Knalpot
Kom op zeg je kan het ook overdrijven, dat had Dani ook kunnen doen....1 sprintje, een kutvoorzet en toevallig via via een Mazraoui die hem tegen de touwen jaagt.
0 0
GvanderK
Okee ik ben ook wel is boos geweest zoals meerdere mensen op deze aardbol, iedereen uit dat weer ietsje anders. Neres is gewoon fanatiek en wil het liefst iedere minuut spelen, alleen maar positief dus. Ik zeg opstellen!
8 0
RaynoFischer
Precies, als hij een probleem zou zijn is Ten Hag wel een van de 1ste die ingrijpt.
Hij zegt niet voor niks, dat hij Neres er perse bij wilt houden ;)
0 0
Ajaxxxisdebeste
Even sfeerkwekerij, lukt niet wij zijn niet te beïnvloeden!
0 0
Mikey Stormram
Geweldige stukje journalistiek weer, van de NOS notabene... Er wordt niet eens benoemd wát hij dan gedaan zou hebben. Lekkere stemmingmakerij in ieder geval.
3 0
RaynoFischer
Oke missxhien is hij een keer boos geworden, kan toch? :P
Als hij zich echt meerdere keren zou misdragen had Ten Hag hem wel uit de selectie gezet denk ik...
Neem een Donny, die speelde het gelijk weer via zijn zaakwaarnemer en de media
2 -1
Benleiden
Met druk van onze mister Ajax. Een echte Mister Ajax bemoeit zich met de overall gang van zaken, maar niet specifiek met één persoon. Lievelingskindje is Donny, he?

Ik ben ook geen fan van Donny, maar ik moet wel zeggen dat het met hem wel vaak beter in balans is. Als je met Schone speelt moet je ergens anders je balans vandaan halen. Dit leest Donny als de beste.
3 -2
gwn_rj
haha wat een stemmingmakerij. Zal allemaal wel meevallen zou t niet?! De zaakwaarnemer van Donny.. die heeft de boel op stelten gezet en kennelijk met het gewenste resultaat..
6 0