Jonker: 'Wöber geen Ajax-speler, te houterig'

SJvanveen, 13-01-2019 om 20:28, 11145 views, Rondo |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De mannen aan tafel bij Rondo op Ziggo Sport zondagavond waren te spreken over de Ajax-talenten die tegen Flamengo en Sao Paolo in actie kwamen. Jürgen Ekkelenkamp oogste lof met een steekbal, Ryan Gravenberch en Noa Lang kregen ook complimenten. 

'Ekkelenkamp... De mooiste goal van de avond', doelt Aad de Mos op de steekbal voor de vierde treffer van Ajax tegen Sao Paolo. Mulder: 'Noa Lang, hij is ook goed.' 'En Gravenberch... Pas zestien jaar', stelt Jack van Gelder, alvorens men verder praat over de Zuid-Amerikanen die Ajax haalt, Maximilian Wöber en Perr Schuurs.  

'Ze verlangen veel van Veldmate, dat is een specialist in Zuid-Amerika. Ze hebben met Sánchez en Neres goed geschoten, maar je hebt ook Orejuela en Cassierra... Wanneer doe je het goed?', vraagt men zich af. In de persoon van Lisandro Magallán heeft Ajax weer een Zuid-Amerikaan gehaald en De Mos denkt dat dit een teken aan de wand is voor Schuurs. 'Als je Magallán haalt en praat over Vertonghen en Alderweireld, zou ik niet blij zijn als jonge speler...' 

Maximilian Wöber

Wöber is vertrokken naar Sevilla en terwijl Van Gelder de verdediger 'niet zo slecht' vond, is hij van mening dat Wöbers vertrek ietwat vroeg komt, ook voor Ajax. Andries Jonker is het daar niet mee eens. 'Dat je zo slecht vond ik hem niet zegt, zegt genoeg. Het is geen Ajax-speler, te houterig.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kuningast
Andries Jonker en Aad de Mos.. Blij dat ik niet gekeken heb!
1 -1
PetrusKeizer
'houterige speler'

was getekend: stroperige trainer.
1 -1
Ar
Wel mee eens eigenlijk.
En wat Perr Schuurs betreft. Die moet gewoon de trainers eens voorstellen hem in zijn kracht te laten spelen. Hij is geen laatste man. Hij is meer een libero zoals Koeman was. Zijn kwaliteiten liggen niet in de laatste linie, maar in op het middenveld komen.
Je kan Perr natuurlijk nooit vergelijken met Frenkie, maar in zo’n soort rol zal zijn meerwaarde meer liggen dan in de pure laatste man spelen.
0 0
Pierre Heno
Perr Schuurs had beter bij Fortuna kunnen blijven voetballen. Dan had hij meer progressie kunnen maken dan nu.
1 0
Ar
Helemaal mee eens. Jaar eredivisie was beter geweest voor zijn ontwikkeling.
0 0
stefanwillem
Dat gewauwel van de Mos, zijn er echt mensen die daar naar luisteren? Ik hoorde hem ook weer bij tottenham - united en het is echt zaaddodend dat gelul van die man.
4 -1
Kuningast
Tip, geluid veranderen en dan krijg je lekker engels commentaar. Doe ik standaard bij die Albert Manting, de Mos en Schelvis.
1 0
Labrador
De Mos : Graz is een lastig ploegje. Ook de Mos: Ajax gaat het moeilijk krijgen tegen Luik. Ow en ook de Mos: Kiev is beter dan Ajax. Conclusie: Niet luisteren naar ome Aad
4 0
Aspers73
Een Jonker die aan mag schuiven in voetbalpraatprogramma's, HAHA! Wat een kwal om te horen.
1 -1
sjaakahz94
Wober is een houterige spits. Echter is hij CV en dan valt het allemaal wel mee.
0 0
Bijgoochem
Lijkt me wel lekker hoor, als je even de samenvatting mag kijken, een steekbal ziet van iemand waar je nog nooit eerder van hebt gehoord, en dan als kenner bij Jack v Gelder aan mag schuiven en zeggen dat die jongen een groot talent is. En de Euro's zijn weer verdiend.
1 -1
Sjaakvaak
"alvorens men verder praat over de Zuid-Amerikanen die Ajax haalt, Maximilian Wöber en Perr Schuurs."

Euhm, Wöber en Schuurs zijn toch echt Europeanen Sjors.
3 -8
Gooseman
Misschien iets eerder naar bed Sjaak
3 -1
Babangida83
Eens met Jonker. Zeker geen slechte speler, en sluit niet uit dat hij ver gaat komen. Maar Ajax vraagt voetballend en technisch wat meer van een verdediger.
1 -7
PetrusKeizer
herinnert U zich Ronald Spelbos nog? Ik denk dat geen enkele Ajaxfan er destijds wakker van lag dat hij bij gymles een 6je zou scoren. Ik in elk geval niet. Zn teamgenoten ook niet.
0 0
jackwolf
Wat hebben we daar nou mee gewonnen?
0 0
Leviathan
Mwa je kan als je wat minder voetballend en technisch bent prima CV bij Ajax zijn als je elke verdediger opvreet kan de CV ernaast meer opkomen en mee voetballen. Maar dan moet je dus wel top in verdedigen zijn
0 0
Babangida83
Zoals Sanchez bijvoorbeeld. En wat mij betreft iets beter in de lucht, zodat je aanvallend een extra wapen hebt.
0 0
Sterspeler
Voor een houterige speler had hij wel gewoon effe Lewandowski in z'n broekzak met Matthijs.
12 -3
Bocarra
Wat te denken van de Ligt? De meeste CV’s zijn nou niet bepaald van de die slangenmensen. Onzin dus.
8 -2
MosesD
Wat een kolder verkondigd die Jonker over Wöber. En ook nog eens beweren dat je nu Neres voor dat geld moet verkopen. Gelukkig heeft deze man het niet voor het zeggen.
6 -2
MPAjax
wober heeft het goed gedaan, is pas 20 dus die gaat zn beste jaren nog krijgen, sevilla heeft een goede verdediger voor de toekomst, sevilla heeft eerder een rechtsback nodig maarja, een zesde centrum verdediger erbij terwijl ze er maar 1 opstellen is ook niet verkeerd
4 0
RedFeather
Wober wordt gewoon degelijke cv
0 0
Mario65
Alsof Jonker zo'n autoriteit in de voetballerij is...
Nee Wöber is geen wereldster, maar heeft zich prima laten zien in dienst van Ajax.
8 0
Pheadrus
Als Wober te houterig is, wat te denken van Schuurs. Ik nodig iedereen uit nog eens naar de eerste 14 minuten van Ajax - Flamengo te kijken en dan enkel Schuurs volgen. Elke keer als hij "instapt" om een tegenstander met de bal op te pakken wordt hij kinderlijk eenvoudig uitgespeelt. Ik zie het niet in Schuurs maar ik hoop dat ik er naast zit. Opbouwend is hij zeker niet slecht.
4 -1
Babangida83
Je bent zeker niet de enige. Precies wat je zegt. Iedere keer als hij instapt is hij weg.
Hoop echt dat er nog ontwikkeling in zit, maar dat moet dan wel aardig veel zijn, in verdedigend opzicht.
1 0
Schip
Jonker is zo'n niet innemend figuur. Hij straalt uit dat hij het voetbal heeft uitgevonden, maar dan ook echt enkel door zijn houding. Niet door visie zoals Jonk of voetbal zoals Bosz. Wober te houterig is zo oppervlakkig. Ga eens op zijn skillset af en beoordeel hem op die punten. Mathijssen was ook vrij stijf, maar een prima mandekker. Wober vind ik opbouwend veel sterker, hij is kopsterk, rustig, stabiel zonder passief te zijn. Goede inspeelpass, redelijk snel, dekt de ruimtes goed af. Als je geen Ajax verdediger bent, val je uit tegen Bayern door de mand. Dan ga je aan noodremmen trekken, rare dingen doen, alles komt op je collega verdediger aan etc. Niets van dat alles.
12 -2
Knalpot
Je kan nu wel zelf gaan doen alsof jij het voetbal uitgevonden hebt en leuk proberen die jongen te verdedigen, het feit dat ze Magellan halen en dat hij direct weg mag zegt genoeg dat de technische staf de mening van jonker wel deelt.
0 0
RusselWestbrook
Behalve dan dat ie rood pakte voor een belachelijke tackel aan de zijlijn.
3 -2
PetrusKeizer
gelul, Russul. Ik kan me heel wat onbenullige overtredingen (met o.a. strafschoppen ten gevolg) herinneren ,van nederlandse topverdedigers. Krol, Hovenkamp.
0 0
Schip
We hebben het over de wedstrijd tegen Bayern en daarin viel geen rode kaart. Dat hij niet goed in zijn vel zit als back is iets heel anders. Ik herinner me ook nog een wedstrijd tegen een Russische club, of uit die regio, in de eerste periode van Blind bij Ajax, toen hij volkomen weg geblazen werd door een snelle rechtsbuiten. Sommige centrale verdedigers zijn gewoon geen backs. Maar dan ben je niet opeens een matige centrale verdediger, zoals jij kennelijk suggereert.
0 0
RusselWestbrook
Hij pakte rood tegen Bayern, hoor. Een oerstomme rode kaart ook nog.
0 0
mickey2602
Schip heeft het over de uit wedstrijd tegen Bayern. Niet de thuiswedstrijd.
0 0
ETM
Die mannen willen helemaal niet analyseren, als ze het al kunnen. Echt nadenken over een speler.
Gewoon wat makkelijke one-liners ertegen aangooien en lekker geld ontvangen. En programmamakers denken kennelijk dat Nederlandse voetbalfans daarop zitten te wachten.

Was Blind niet gekomen dan was Wober bijna zeker steevast basis geweest. Ging door een mindere periode maar dat hoort erbij, daar krabbelde hij weer uit. En dan had hij het waarschijnlijk prima gedaan. Wel is het zo dat Ajax natuurlijk de kans 'Blind' moest grijpen en dat Blind nu meer kwaliteit brengt. Dat is pech voor Wober. Het is ook zo dat met de huidige financiele situatie er minder ruimte voor ontwikkeling geboden wordt. Wober was goed maar niet a la De Ligt goed.
Daar ligt een moeilijk spanningsveld.
2 0
3*stars*3
Helemaal mee eens.
1 0
ajaxinho
Kristensen spant toch echt de kroon.

Alderweireld was ook niet bepaald flexibel.
Als je genoeg wedstrijden speelt hoeft dat geen zwakte te zijn.
4 0
AFCAwooz
Als dat een vereiste is voor een ajax speler is Blind ook geen ajax speler en Huntelaar al helemaal niet.
3 -9
Web
Blind is een veel betere voetballer dan Wober, opbouwend veel sterker.
Kun je totaal niet vergelijken
11 -7