'De Jong is als een soort trainer in het veld'

SJvanveen, 13-01-2019 om 18:27, 9944 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Süleyman Öztürk denkt dat Frenkie de Jong goed bij Barcelona zou passen. De Catalanen hebben na Sergio Busquets geen goede vervanger voor de positie '6' en de journalist van Voetbal International is van mening dat De Jong (op termijn) die plek goed kan invullen. 

De scribent spreekt in een drieluik over de ideale bestemming van De Jong na Ajax en eerder passeerde Paris Saint-Germain en Manchester City de revue. Kiest de middenvelder voor Barcelona, hebben de Spanjaarden eindelijk de verbindingsspeler die ze zoeken. 'Frenkie de Jong is iemand in de as die goed weet waar hij en zijn teamgenoten moeten staan. Hij weet wanneer hij welke bal moet spelen en wanneer hij moet inzakken of doorschuiven. Hij is tactisch ver, als een soort trainer in het veld die zijn teamgenoten bij de hand neemt.'

Bij Ajax is De Jong een controlerende speler en die rol ziet Öztürk ook weggelegd voor de Ajacied bij Barcelona. 'Hij heeft het Barcelona-DNA. Hij is goed in de communicatie en iemand die het spel kan verleggen, versnellen of juist vertragen. Ik denk dat ze (Barcelona, red.) zo een type speler zoeken. De Jong kan twee, drie jaar in de leer bij Busquets.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RusselWestbrook
Ah, daar is ie weer... de scribent.
0 0
AgeM
"De Jong als een soort trainer in het veld "
Goede analyse !
Maar is het nou juist net de achilleshiel van Frenkie dat hij dat ook denkt ?
Een training , of trainer is om te oefenen ,en daar is ook sprake van enige vrijblijvendheid , maar dat kan je je in topwedstrijden niet veroorloven , en het is juist daar waar Frenkie zijn steekjes laat vallen .Soms met grote gevolgen (bayern)
Ik gun Frenkie en zijn belanghebbenden omstanders natuurlijk een megatransfer zodat men in het zuiden weer opgelucht carnaval kan vieren , maar kom op , volgens mij heeft Barca allang uitstekende jonge vervangers in eigen jeugd die als verbindingsspeler kunnen spelen en die zijn ook nog jonger . Waarom dan toch al die miljoenen uitgeven ?
Ik zou vol inzetten op PSG ! Die 75 miljoen ligt bij iedereen nog vers in het geheugen !
0 -2
Pieter14
AgeM
Wat dom van je, Heb je het werkelijk gezien tegen Bayern , Blind was toen de man die niet naar binnen kwam,,waardoor Frenkie niet op tijd de bal kwijt kon,door dat er 2 tot 3 mensen van Bayern om hem heen stonden. Het was frenkie zijn schuld niet. Vd GIjp en ook Kieft heeft dat zo gezien.
0 0
ajaxinho
Blind is beter op 6.

Tegenwoordig speelt Barca ook met 2 VM's.
Dan komt Frenkie wel in aanmerking.
0 -2
hallo1
Dan kan hij beter nog een seizoen blijven.

Frenkie gaat nu Busquets of Rakitic er nog niet uitspelen.
1 0
Schwalbino
Busquets is statischer dan Frenkie. Frenkie beweegt makkelijker. Tactisch is Busquets natuurlijk veel ervarener maar Frenkie leert snel. Frenkie kun je ook gewoon 20 meter verder naar voren zetten.
0 0
Schip
Zijn timing is duels is wel uitzonderlijk hoor. En dat krijg je door een uitstekend inzicht, niet hoe jij moet opbouwen, maar hoe de ander wil opbouwen/counteren. Dat is bij Frenkie nog niet zo ontwikkeld.

Is ook een unieke kwaliteit van Busquets. Zoals hij op het WK 2010 alle counters smoorde op het middenveld door erop te klappen was echt indrukwekkend. Zo belangrijk voor dat team geweest, terwijl mensen meer denken aan Iniesta, Xavi etc.

Maar Frenkie is snel, en leert nog. Benieuwd of hij zich die rol goed eigen kan maken. Goed, in de zin van topniveau.
1 0
Schwalbino
Mee eens. Busquets staat verdedigend altijd goed.
1 0
amthree
Flikker op met het "Barca DNA" Het is het AJAX DNA!!!
7 0
Schip
Van mij er een ban op dat woord. Iedere journalist praat de ander na.
1 0
Web
Mooie analyse over Frenkie
Ik kan hier ver in mee gaan
0 -2