Landgenoot Wöber: 'Moet stap voor stap gaan'

JesseTH, 11-01-2019 om 20:20, 6998 views, ABC de Sevilla |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Anton Polster, voormalig Oostenrijks voetballer en all-time topscorer voor zijn land, is lovend over de kwaliteiten die Max Wöber herbergt. De verdediger lijkt nu de overstap te gaan maken naar Sevilla en dat keurt ook de oud-speler goed. Wel vraagt het Oostenrijkse icoon om geduld voor het talent.

'Ik ken hem erg goed. Hij speelde bij Rapid Wien en was toen al international', vertelt Polster tegenover ABC de Sevilla. 'Iedereen in Oostenrijk heeft vertrouwen in zijn kwaliteiten. Hij is nog maar twintig jaar oud. Het is nog maar een jongen, maar hij is wel erg talentvol. Hij weet wanneer hij moet ingrijpen, is goed aan de bal en sterk in de lucht. Tot dusver neemt hij de benodigde stappen.'

Polster waakt echter wel voor te veel haast in de carrière van Wöber en vraagt dan ook om geduld van de kant van de Spaanse club van bestemming. 'Hij vertrok anderhalf jaar geleden uit Oostenrijk en wordt nu een echte voetballer. Je kunt niet van hem vragen om plots de leider te zijn van de defensie. Dat moet stap voor stap gaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lane 8
Polster was een beest in world cup 98
0 0
Schip
Zeer balvaste speler met een goed inzicht en schot.
0 0
Pierre Heno
Is Magallan meteen beter of minimaal gelijk aan Max? Precies dàt is wat we nu nodig hebben voor de 2e seizoenshelft. Of gaat het toch gewoon weer om de centen binnen te halen...
0 0
AlexIbarra
Volgens mij heeft Magallan andere kwaliteiten.
Voetballende verdedigers hebben we meestal in overvloed bij Ajax, hij is wat meer slot op de deur type. Een prima aanvulling dus op wat we al hebben.

Omdat Wöber nog ervaring en hardheid mist in de duels, voegt hij ondanks zijn lengte eigenlijk niet meer defensieve zekerheid toe dan de betere voetballer Blind. Vandaar dat hij ook niet veel perspectief had, tenzij Daley iets afscheurt.

Ik vraag me af of Magallan ooit echt een vaste basisplaats gaat veroveren bij ons, het type Veltman krijgt uiteindelijk bij ons vaak de voorkeur over het type VdHoorn.
Maar met het oog op evt. vertrek De Ligt kun je beter vast iemand in huis hebben die ook z'n mannetje kan staan tegen een Lewandowski, Luuk de Jank, Weghorst.
0 0
Ozymandias
Magallán is verdedigend een stuk beter dan Wöber.
1 -4
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Hoe weet je dat?
2 0
Wereld
als Blind volgend seizoen cv blijft en niet cvm wordt, snap ik wel dat hij weggaat.
Ten Hag ziet het vgm niet in hem zitten

goede club, mooi land, mooi weer, goed salaris, goed niveau etc.
3 0
AjaxBaggio
Zal in Sevilla ook niet zoveel spelen. Dus ja, rare move. En het bedrag slaat ook nergens op. Voor 10-11 mil had ik hem in Amsterdam gehouden.
6 -1