Landgenoot Wöber: 'Moet stap voor stap gaan'

JesseTH, 11-01-2019 om 20:20, 5532 views, ABC de Sevilla | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Anton Polster, voormalig Oostenrijks voetballer en all-time topscorer voor zijn land, is lovend over de kwaliteiten die Max Wöber herbergt. De verdediger lijkt nu de overstap te gaan maken naar Sevilla en dat keurt ook de oud-speler goed. Wel vraagt het Oostenrijkse icoon om geduld voor het talent.

'Ik ken hem erg goed. Hij speelde bij Rapid Wien en was toen al international', vertelt Polster tegenover ABC de Sevilla. 'Iedereen in Oostenrijk heeft vertrouwen in zijn kwaliteiten. Hij is nog maar twintig jaar oud. Het is nog maar een jongen, maar hij is wel erg talentvol. Hij weet wanneer hij moet ingrijpen, is goed aan de bal en sterk in de lucht. Tot dusver neemt hij de benodigde stappen.'

Polster waakt echter wel voor te veel haast in de carrière van Wöber en vraagt dan ook om geduld van de kant van de Spaanse club van bestemming. 'Hij vertrok anderhalf jaar geleden uit Oostenrijk en wordt nu een echte voetballer. Je kunt niet van hem vragen om plots de leider te zijn van de defensie. Dat moet stap voor stap gaan.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lane 8
Polster was een beest in world cup 98
0 0
Schip
Zeer balvaste speler met een goed inzicht en schot.
0 0
Pierre Heno
Is Magallan meteen beter of minimaal gelijk aan Max? Precies dàt is wat we nu nodig hebben voor de 2e seizoenshelft. Of gaat het toch gewoon weer om de centen binnen te halen...
0 0
AlexIbarra
Volgens mij heeft Magallan andere kwaliteiten.
Voetballende verdedigers hebben we meestal in overvloed bij Ajax, hij is wat meer slot op de deur type. Een prima aanvulling dus op wat we al hebben.

Omdat Wöber nog ervaring en hardheid mist in de duels, voegt hij ondanks zijn lengte eigenlijk niet meer defensieve zekerheid toe dan de betere voetballer Blind. Vandaar dat hij ook niet veel perspectief had, tenzij Daley iets afscheurt.

Ik vraag me af of Magallan ooit echt een vaste basisplaats gaat veroveren bij ons, het type Veltman krijgt uiteindelijk bij ons vaak de voorkeur over het type VdHoorn.
Maar met het oog op evt. vertrek De Ligt kun je beter vast iemand in huis hebben die ook z'n mannetje kan staan tegen een Lewandowski, Luuk de Jank, Weghorst.
0 0
ajaxdordtt
Dumfries heeft een fijner balgevoel dan magallan.
0 -1
Ozymandias
Magallán is verdedigend een stuk beter dan Wöber.
1 -4
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Hoe weet je dat?
2 0
Wereld
als Blind volgend seizoen cv blijft en niet cvm wordt, snap ik wel dat hij weggaat.
Ten Hag ziet het vgm niet in hem zitten

goede club, mooi land, mooi weer, goed salaris, goed niveau etc.
3 0
AjaxBaggio
Zal in Sevilla ook niet zoveel spelen. Dus ja, rare move. En het bedrag slaat ook nergens op. Voor 10-11 mil had ik hem in Amsterdam gehouden.
6 -1
AjaxDaniel
Wober verkocht voor 11 miljoen incl. bonussen wat een laag bedrag
9 -2
WantAmsterdam
Bizar, was hij zoooo ontevreden? Anders zou ik er echt helemaal niets meer van begrijpen. Is imo naar de ligt onze beste centrale verdediger, en de enige linksbenige, want Blind is imo gewoon een ‘6’, en hoort daar ook te spelen
6 -1
Schip
Wober is twee klassen beter als 4. Daarvoor komt Daley lengte en kracht tekort. Polster heeft gelijk als hij de kwaliteiten van Wober benoemt. Hij was ook een solide keuze wat mij betreft.

Snap ook niet dat Blind niet standaard op 6 komt. De balans is veel beter, Blind is beter, Frenkie krijgt meer uitdaging door in kleinere ruimtes te spelen omdat hij een halve linie opschuift, verdedigend is het meer solide.

Met Blind op 4 kun je spelen als je ultra dominant bent. Maar goed, Magallan is er nu eenmaal en dan begrijp ik de transfer.
2 -1
TheRiviera
Je opstelling veranderen is niet altijd een optie. Vooral niet wanneer er gewonnen word. En daar komt ook bij kijken dat Ten Hag iedereen tevreden probeert te houden wat niet altijd lukt. De situatie op het middenveld is nou eenmaal ook wat lastiger dan in de defensie.

Als je Blind een linie naar voren schuift zou je in principe Schöne moeten laten banken. Maar op gezien zijn spel maakt Schöne meer dan logisch aanspraak op een basisplaats. Maar hetzelfde geld voor Frenkie en Donny. Dus schuiven heeft consequenties. Maar in de defensie is dit minder een issue. Je hebt nou eenmaal een solide defensie staan met spelers die aanspraak maken op een basisplaats. Daar komt bij kijken dat Wöber nog jong is en absoluut wel minuten gaat maken als De Ligt zou vertrekken. Maar spelers willen spelen en je kan niet iedereen tevreden houden.
0 0
Schip
Zeker. Maar ik vind Schone helemaal geen basiskracht. Hij komt handelingssnelheid, kracht en loopvermogen tekort als controleur in Europese wedstrijden. Zo vaak als hij in de rug wordt gelopen, omdat hij zichzelf niet beschermt in het duel en niet snel genoeg handelt is echt een aparte DVD waard.

Hij is goud waard als 12e man. Een opbouwend sterke, ervaren speler met scorend vermogen en een goeie trap wil je erbij hebben. Maar je hebt al genoeg voetballend vermogen met Frenkie en Ziyech. En veel te weinig controlerend vermogen. Hij is echt zo kwetsbaar als er druk op hem wordt gezet.

Donny ben ik fan van en ik begrijp zijn frustratie als hij moet banken terwijl Schone mag spelen. Maar Frenkie en Ziyech zijn gewoon beter. Op 6 zie ik Donny meer tot zijn recht komen, maar die transformatie had begin seizoen doorgezet moeten worden. Waarom TH een 10 in hem ziet, is beyond me.

Neres moet ook spelen in deze opzet. Meer ritme, meer vertrouwen. Wil je echt eens met een versterkt middenveld spelen, kun je Donny inzetten.

Voor TH is dit een incidentele variant. Voor mij de logische voorkeursformatie. Anyways. Ik zie het nog wel wijzigen.
0 0
AlexIbarra
Het is een probleem dat zichzelf in stand houdt.
Schöne haalt bijna elke week een zesje, terwijl ik een 8 wil zien.

Maar dan komt er een vervanger in, die onwennig is en het nog minder doet op de lastige 6 positie (of in ons huidige systeem, de defensievere vd twee controleurs).
Dan doet Lasse het daarna weer een tikje beter en jast ook nog ff een bal in de bovenhoek, en klaar is de strijd.

Hij is zeker niet mijn favoriete Ajacied maar oogt fit dit seizoen en is goed in vorm. 4-3-3 en 4-2-3-1 voelt hij gewoon veel beter dan Donny of Frenkie aan dat stilstaand een gat dichthouden soms meer bijdraagt dan meehollen naar voren. Hij verrast me echt positief dit seizoen.

Ook is het soms fijn dat hij Ziyech 'ontlast' van het moeten nemen van alle vrije trappen. :P
0 0
Knalpot
Ja die Schone heeft ons echt heel veel punten gekost in onze europese campagne. Napratertje nummer zoveel.
0 0