Dwarswaard over Onana: 'Ongelofelijke vreugde'

FinnDekker, 10-01-2019 om 17:05, 8519 views, Algemeen Dagblad |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

André Onana straalt in Orlando op het trainingskamp van Ajax. Dat is wat Daniël Dwarswaard van het Algemeen Dagblad donderdag schrijft. De Ajax-doelman toont in Amerika zowel zijn klasse als zijn leuke karakter, zo blijkt. 

'Het fanatisme, de sprongkracht, maar vooral: de ongelofelijke vreugde die hij uitstraalt op het veld', aldus Dwarswaard, die een voorbeeld heeft van een afwerkoefening. 'Vaak een hel voor een keeper met al die schotvaardige spelers voor je neus. Zoals Klaas-Jan Huntelaar. Maar als Onana één van zijn schoten knap pareert, is het zijn tijd. Hij roep Huntelaar en imiteert het geluid van een leeuw. Huntelaar lacht. Onana knipoogt naar een paar toeschouwers achter het doel.'

Onana is niet de enige keeper die aanwezig is. Ook Kostas Lamprou en Issam El Maach zijn mee. Bovendien trainde ook Edwin van der Sar weer een dag mee, hetgeen Onana prachtig vond. 'Onana kijkt enorm op naar Van der Sar.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Koningtoto
Ik ben zelf jarenlang keeper geweest en dus let ik altijd wat meer op keepers dan een andere voetbalfan zou doen. Onana staat zo ver van zijn goal af, dat je de hele wedstrijd denkt, ga ff tien meter terug, maar dan valt er een bal tussen de verdediging en hem en denk je, tja hij staat er dan toch. Onze verdedigers kunnen zo hoog staan, omdat hij het vertrouwen heeft om er zo dicht op te staan. Sar deed in mijn herinneringen niet zo ver. Ik was altijd idolaat van Sar, maar ik ben meer fan van Onana. Het is een geweldige keeper en niet minder belangrijk een geweldig mens. Ik ga een traantje laten bij zijn afscheid, hopelijk pas over een paar jaar.
1 0
3*stars*3
Ik ben niet snel fan van keepers.
Laatste...Casillas in zijn goede periode bij Real en Neuer was indrukwekkend maar ik was geen echte fan van hun maar meer onder de indruk.
Maar ik ben onder de indruk en ben echt fan van Onana.
Dacht er zelf aan om een keeperstenue met zijn naam te halen.

Dat doe ik zelden, laatste was Zlatan shirt in 2002z
0 0
Joseph
Doet het ontzettend goed, ik ben benieuwd of het lukt om hem nog een jaar te houden. Het is een geweldige keeper, die na Ajax gewoon bij een topclub onder de lat terecht moet komen. Dat de concurrentie daar zo groot is, kan een voordeel zijn.
Ik denk wel dat als er een grote leegloop komt, Onana ook genoegen kan nemen met een ploeg uit de sub-top.
0 0
AjaxGLM
Topkeeper. Normaal gesproken gaat die vertrekken, maar welke topclub heeft een keeper nodig? PSG of Juve eventueel? Verder is iedereen voorzien van een topkeeper volgens mij en Onana gaat niet voor de bank.
0 0
OpaVerteld
Een van de beste keepers die Ajax ooit gehad heeft....en gelukkig nog heeft
1 0
Labrador
Gewoon genieten.
1 0
Ozymandias
Ik zou Onana een contractverlenging van een seizoen aanbieden waarmee hij één van de grootverdienaars wordt. Als hij een contract heeft tot medio 2022 kan Ajax hem volgend seizoen bij de club houden zonder dat hij aan transferwaarde zou verliezen. Ik denk dat Kotarski hem medio 2020 wel op kan volgen maar komende zomer lijkt me net een jaar te vroeg. Al stond Onana ook opeens op toen Cillessen was vertrokken.
10 0
3*stars*3
Heel goed idee.
0 0
JBM
Een machtige vent! Vrees wel dat hij niet te houden is aan het einde van het seizoen
7 0
ETM
Dat vrees ik zeker. Hij valt gewoon binnen het rijtje supertalenten bij Ajax. De Ligt, Frenkie, Onana..
Maar misschien ga ik hem wel het meest missen. Zo'n aanstekelijke vent om te zien.
0 0