'Ajax moet nu voet bij stuk houden'

BVeenstra, 10-01-2019 om 12:40, 17167 views, Het Parool |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Nadat Dick Sintenie zich afgelopen zaterdagochtend al uitsprak over de mogelijke transfer van David Neres naar Guangzhou Evergrande heeft de journalist in Het Parool donderdag opnieuw aangegeven dat Ajax nu 'voet bij stuk moet houden'. 'De breedte van de reservebank bepaalt de kracht van Ajax. De club moet de selectie deze winter dan ook niet laten uithollen', schrijft hij.

Naar verluidt staan Max Wöber en David Neres in de belangstelling van respectievelijk Sevilla en Guangzhou Evergrande. De Amsterdammers kunnen flink zaken doen - veertien miljoen euro (Wöber) plus 43 miljoen euro (Neres) - maar Sintenie vindt dat niet noodzakelijk. 'De clubkas is de afgelopen jaren behoorlijk gevuld en komende zomer zal het eigen vermogen nog verder groeien als de beste spelers en de grootste talenten, onder wie Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, voor tientallen miljoenen zullen worden verkocht.'

Nog belangrijker vindt Sintenie de sportieve aderlating mochten Wöber en Neres tussentijds vertrekken. 'Beide spelers hebben ontegenzeggelijk hun waarde gehad in de eerste seizoenshelft. Denk aan het puike optreden van Wöber en Neres in de Allianz Arena tegen Bayern München en aan de beslissende actie van de Braziliaan tegen Benfica, die leidde tot de 1-0 zege', vervolgt Sintenie, die van mening is dat het 'geen straf' moet zijn om nog vijf maanden deel uit te moeten maken van dit Ajax.

Ajax versterkte zich eerder al met Lisandro Magallán en ook de Mexicaan Diego Lainez lijkt onderweg naar Amsterdam. Dat doet niets af aan de opvatting van Sintenie. 'Zij kunnen op korte termijn onmogelijk dezelfde inbreng en invloed hebben als Wöber en Neres. En die inbreng en invloed zijn van groot belang: de breedte van de bank bepaalt immers de kracht van Ajax.'

Deze week op Ajax Showtime: een nieuwe Onze Trots! Dit keer spreken wij met Rotjoch, presentator en oprichter van 101Barz! Lees zijn verhaal over Ajax hier!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Als onze Marcus ergens geld ruikt lijkt hij niet te houden...
1 0
JC4ever14
We zijn toch geen financiële instelling die zo veel mogelijk pegels op de bank wil hebben. Onze spelers moeten in de tweede seizoenshelft an de bak om de titel binnen te slepen en Real Madrid e een draai om de oren te geven. Waarom huilebalken over het niet doorgaan van de transfer van Lainez terwijl Neres op dit moment veel belangrijker is voor Ajax. Ik zie die Mexicaan in filmpjes 20 keer de Zidanedraai
0 0
Ajax23071973
Penny wise, pound foolish.
0 0
ErikDeBosz
Bijna 60 miljoen voor twee wisselspelers, waarvan je er 1 al hebt vervangen. Zo snel mogelijk verkopen. Wober is niks bijzonders en er zijn ook wel betere spelers te vinden dan Neres.
1 -1
Rdk1983
Eens. Ajax neemt onnodig risico ze te laten gaan. Plus, als je zegt er gaat niemand, is t wel eens fijn dat dat dan ook niet gebeurt.
1 0
Sunny_Boy
Het heeft geen zin een reizende op te houden. Beter geld pakken en de selectie versterken met spelers die graag willen.
0 0
Unuvar1980
Misschien is Lainez wel beter dan Neres en weet bijna zeker dat Magallan beter is dan Wober
1 -7
Schip
Dat is de inschatting, maar een speler moet zich soms aanpassen. En als hij bijvoorbeeld slecht speelt als er druk op de bal wordt gezet omdat hij geen voetballer is, of juist vrij wordt gelaten in de opbouw en dan niets kan, dan is hij niet per se beter, maar vooral anders dan Wober.

Ik ga er vanuit dat dat niet zo is, maar je moet dat afwachten. En als je in de knock out fase van de CL zit, kun je daar geen risico in nemen. Dan wil je direct inzetbare spelers hebben waarvan je weet wat ze kunnen.

Gewoon groep bij elkaar houden en in de zomer spelers laten vertrekken. Als je een goed jaar blijft draaien, ga je daar niet op inleveren.
1 0
Unuvar1980
Wat een onzinverhaal Sintenie...wat denk je..dat ze Magallan eerst een half jaar op de tribune zetten ? Wober voor 12-14 miljoen verkopen is prima. Aardige speler maar niet meer dan dat. Bovendien kan je voor dat geld eventueel ook nog Alvarez halen. En 42 miljoen voor Neres..op voorwaarde dat Lainez wel komt en wellicht nog een spits..altijd doen
1 -1
Ruff Rhythim
Ja makkelijk gezegd van achter je schrijftafel...
3 0
Hagmag
Het vertrek van Wöber is naar mijn mening geen aderlating. Magallan is ook bij de selectie.
Als je Wöber, qua geld kan ruilen met Lainez, dan ga je er op vooruit.
Neres NIET verkopen, die komt nog wel aan zijn trekken.
5 0
sjaakahz94
Wober is in potentie een hele goede verdediger, als je die laat gaan ben je dom. Is een linkspoot, meevoetballend goed, snel en kopsterk. Daarnaast nog maar 20 jaar en al de nodige ervaring, zowel wedstrijden als training bij Ajax. Heeft alleen even een reeks wedstrijden nodig en dan zal hij er staan. Ook nog een oostenrijker, lekker down to earth en ligt goed in de groep. Je moet gewoon niemand laten gaan.
5 0
Joseph
Verschil tussen Wober en Neres is natuurlijk wel de prijs. 43 miljoen voor Neres gaat richting de hoofdprijs, 14 miljoen voor Wober is te mager.

Ik kan me voorstellen dat beide jongens niet tevreden zijn met de huidige situatie, dus ingrijpen zou dan niet gek zijn.

Wober zou ik met het huidige bod behouden, maar ik zou hem wel verhuren. Wober moet minuten maken, is veel te goed voor de bank, dat heeft hij tegen Bayern wel bewezen. Met iets meer wedstrijdritme zou hij die domme overtreding ook niet maken denk ik.
0 -1
insectenverdelg
14 miljoen voor wober is heel veel. Als TH npg niet in zijn hoofd heeft dat hij volgend jaar basisspeler is, moet je dat aannemen. Direct. Gaat zeer we8nig minuten maken zolang blind niet geblesseerd raakt. Als Sinkgraven goed hersteld is gaat die op de back positie ook nog de voorkeur krijgen verder kan de ligt ook prima op links met Magallan of Veltman er naast. Zijn dus veel opties over in de verdediging.
1 -1
Joseph
Blind zal met de komst van Magallan naar het middenveld verhuizen, zeker volgend seizoen zie ik Blind niet meer verschijnen als CV.

Veltman is veel te licht voor die positie, dus zo veel opties hebben we niet. Daarnaast kostte Wober 7,5 miljoen, dus 6,5 miljoen overhouden aan een speler die redelijk tot goed speelde tegen Bayern is veel te weinig. Zeker aps je bedenkt dat hij geen ritme had en pas 20 jaar is.
0 0
trainer
43 miljoen gelijk verkopen
2 -9
FWAjacied
Dit is het enige juiste verhaal dat moet klinken bij Ajax.
1 -1
EuforischeRealist
Helemaal mee eens! Je moet er niet aan denken dat je als Ajax zijnde nu je krabbel zet onder een verkoop (met name van Neres) en dat dan ergens deze of begin volgende maand Ziyech of Tadic langdurig geblesseerd raken. Dan zou je dus terug moeten vallen op een 18-jarige talent die zich nog moet bewijzen en helemaal nieuw is in een land en competitie of op een ook nog jonge Cerny die net terug is van langdurig blessureleed en nog maar moet zien of hij ooit iets van zijn belofte kan inlossen.

Een verkoop van Wöber (met een mooie winst) zou ik ergens nog kunnen begrijpen, al zie ik hem een volgend seizoen ook nog wel in de basis komen zodra De Jong vertrekt en Blind mogelijk naar het middenveld schuift, maar Neres lijkt me echt niet verstandig.
6 -2
Joseph
Ik kan mij goed voorstellen dat Neres niet tevreden is. Het zou ook bizar zijn, een bod van 43 miljoen weigeren voor een bankzitter, dat past niet bij Ajax.

Bij Ajax hoort gewoon een groot talent op de bank te zitten, met Lainez is dat ook het geval. Als je hem ziet spelen kan ik mij ook niet voorstellen dat we er veel zwakker van worden.
0 0
goajaxgo
Nog los van het feit dat ze hebben geroepen dat er niemand zou vertrekken tijdens de winterstop. Hoe geloofwaardig ben je dan nog? Op de lange termijn loont duidelijkheid en standvastigheid altijd, in tegenstelling tot zwalken.
1 -1
Djabber
Volgens mij is er wel vaak de kanttekening bij gezet dat niemand van de basis spelers in de winter zal vertrekken. (Helaas) hoort Neres niet tot de basis 11. Dus in die zin vind ik het niet heel vreemd. Zeker niet bij een dergelijk bod. Neemt niet weg dat ik 'm liever gewoon zou behouden. Tenzij het om een bad van circa 60 miljoen gaat. Maar dat gaat natuurlijk never nooit gebeuren.
0 0
EuforischeRealist
Volgens TH hebben we toch meer dan 11 basisspelers? Dan vind ik dat dat hier ook betrekking op moet hebben en dat Neres dus in ieder geval moet blijven.

Die jongen zal dit seizoen misschien wat heen en weer schipperen tussen basis en bank, maar gaat volgend seizoen met het hoogstwaarschijnlijke vertrek van Ziyech gewoon 80% in de basis spelen.

Lainez zal misschien wel net zo goed of beter zijn, maar als je nu Neres en van de zomer Ziyech kwijt raakt en je haalt alleen Lainez terug ga je er behoorlijk op achteruit. Bovendien ga je een speler van 18 geen 50 wedstrijden per seizoen kunnen opstellen, want dan breek je hem af.
0 0
sjaakahz94
Lainez is bij lange na niet het niveau neres en heeft ook niet dezelfde potentie. Neres is echt goed en het is belachelijk dat hij niet meer als nu speelt bij ons. Oke 43 miljoen is veel, maar wij gaan daar kwalitatief gezien NIET op vooruit. Dan houdt het voor mij al op.
0 0