'Voor Ajax en PSV goed om jongens te gaan verhuren'

NielsOpdam, 03-01-2019 om 08:50, 11391 views, FOX Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Kees Kwakman denkt dat het voor Ajax en PSV slim is om spelers te gaan verhuren. Dat vertelt Kwakman bij Voetbalpraat van FOX Sports. 

'Voor Ajax en PSV is het misschien wel goed om wat jongens te gaan verhuren', opent Kwakman. 'Perr Schuurs bij Ajax, verhuur die jongen een half jaartje aan sc Heerenveen. Ik noem maar wat. Azor Matusiwa is al naar De Graafschap gegaan. Hij is natuurlijk geblesseerd geweest, maar toen bij Jong Ajax was hij echt heel erg goed.'

Kwakman heeft nog meer kandidaten bij Ajax, die misschien verhuurt kunnen worden. 'Vaclav Cerny, verhuur zo'n jongen. Ze doen het nu al met Kaj Sierhuis en bij Dani de Wit was er sprake van. Als je die jongens verhuurt, maak je die andere clubs ook sterker.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
GvanAchteren
Helemaal niet zo gek. Als we bv Heerenveen een half jaartje door verhuur zouden kunnen versterken met Veltman, Eiting, Labyad, Cerny en voor mijn part Johnsen of Wöber dan komen deze spelers aan speeltijd op niveau toe en aan exposure. En we hebben meer kans dat PSV straks punten laat liggen in Heerenveen. Niet dat we dat nodig hebben, maar zou wel lekker zijn toch.
0 0
MPAjax
he trouwens kees kwakman zou open deuren in moeten gaan trappen, dat levert geld op
0 0
debarbaar
Verhuren in Nederland betekent de facto dat ze ook tegen je spelen, dan draaien ze per ongeluk je nek om. Dus niets pelen zoals overal elders in de wereld is al een verbetering. Je verhuurt daarnaast geen mensen die volgend jaar in de basis kunnen spelen. Schuurs verhuur je dus niet want die moet wenenden en het spelletje kunnen dromen. Daarnaast heb je altijd met druiloren van trainers te maken die je spelers niet opstellen en daar worden ze niet beter van . Verhuren ja, soms, maar dan met een clausule dat voor elke wedstrijd dat ze niet in de basis staan een ton moeten betalen.
1 -1
ratje
Ferrari zou auto's moeten gaan verkopen
1 0
Redrum
Die Kees Kwakman zegt toch wel hele verfrissende dingen. Spelers verhuren, hoe komt ie erop? Briljant!
1 0
Montana
Verhuur spelers aan middenmoters/subtoppers met een 'gentlemans agreement' dat ze niet tegen Ajax mogen spelen. Zo maak je de 'top van het NL-voetbal' wat sterker en hopelijk beter. Als we weer willen meedoen in de EU dan zouden we tijdens transferwindows spelers moeten aanbieden aan deze teams. Zo helpen we andere teams om geen schande te zijn in europa, Ajax heeft spelers die kunnen ontwikkelen en veel teams gaan dan ook beter spelen wat het ook weer leuker maakt.

Gaat natuurlijk nooit gebeuren op deze manier maar het is wel een manier om NL-voetbal te laten groeien denk ik.
1 0
Ar
Wie is Kwakman?
En waarom luisteren wij naar zijn gekwaak?!
2 -3
ghouleseddik
Je moet de mens achter de voetballer ook niet uit het oog verliezen. Schuurs is met zijn vriendin naar Amsterdam verhuisd om te gaan samenwonen, zij is er gaan studeren. Dat zijn grote veranderingen, zeker als je nog zo jong bent. Geef Perr gewoon de tijd.
6 0
Web
Zo is het, geef hem de tijd
0 0
marrene
Hij heeft gelijk. Hoe hoger het niveau van het eerste (en dat willen we allemaal) hoe groter het verschil tussen de O19/Jong AJAX en het eerste wordt. Daar moet een oplossing voor gezocht worden.
De weg die Ronald de Boer aflegde. Voor grote talenten is het beter iedere week te spelen in de eredivisie dan in de KKD.
0 -1
Bobbaasje
Kees Kwaman (speler o.a NAC en Groningen) kan gewoon analist worden van FOX Sports :p
1 -3
Rsv
Hij zegt vaak wel zinnige dingen
3 -5
oxxer
In dit geval spuit hij de Kwak volledig mis.

Dat verhuren werkt niet, misschien moet Ajax extra voorwaarden opnemen in zo een huurcontract.
0 -2
chrisjuhhh
Kwakman snap het beleid niet van Ajax net als meerdere .

Echte talenten blijven bij Ajax mee trainen om het niveau omhoog te krijgen iets wat je niet hebt bij Heerenveen of AZ of de Graafschap .

Ja ritme is belangrijk maar in het geval Schuurs weten ze wat ze willen in het geval Sierhuis en Matusiwa kunnen ze kijken hoe ze zich houden op hoger niveau en ook bij Ajax willen ze spelers doorschuiven als een Danilo , Khun , etc .
5 0
Kees999
Tot nu toe is dat verhuren geen succes gebleken In de eerste divisie is meer dan voldoende weerstand met al die sterke clubs die er tegenwoordig in spelen. Bovendien denk ik dat bij Ajax de trainingen, begeleiding en kennis op een veel hoger niveau ligt dan bij de meeste clubs in de eredivisie.
1 0
3*stars*3
Tweet van Yaya Ajax van vorig week.
Ajax verhuurde sinds 2014 33 spelers. Daarvan was er 1 die na verhuur nog speelde voor Ajax (Dijks) en 6 bij Jong Ajax (Dijks, Muric, Zivkovic, Leeuwenburgh, Sporkslede, Meleg).
1 0
ETM
Altijd zo ontzettend boeiend wat Kees allemaal zegt. En hij onderbouwt zn frisse stellingen ook altijd zeer overtuigend. Zodra ik zn naam boven een artikel zie staan ga ik er altijd echt even voor zitten.
4 0
Jelephi
Hahahhaha dat heb ik bijv. ook met Theo Jansen. Die heeft echt heel boeiende stellingen en interessante feiten. Kunnen ze samen geen programma maken? Theo
1 -1