'Jonge ploeggenoten kunnen profijt hebben'

FinnDekker, 02-01-2019 om 19:00, 7574 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Pieter Zwart heeft vanwege de komst van Lisandro Magallán naar Ajax een analyse gemaakt van de Argentijn. De kersverse Ajacied beschikt over de nodige bagage en is ijzersterk. Maar voetballend gezien is Magallán geen echte Ajax-speler, zo blijkt uit het artikel van Voetbal International.

'Magallán toont zich bijzonder beheerst in zijn defensieve acties, wat mede blijkt uit het feit dat hij in 39 competitieduels slechts vier gele kaarten gepakt heeft. Desondanks verovert hij opvallend vaak de bal met zijn tackles, zelfs wanneer tegenstanders hem over zijn mindere linkerbeen proberen te passeren', begint de analyticus eerst positief over de verdediger.

Snel volgt de zwakke plek van de 25-jarige rechtspoot. 'Op technisch gebied is er nogal wat voor verbetering vatbaar bij Magallán. Hij is bepaald geen typische Ajax-verdediger die makkelijk van achteruit het spel vormgeeft en versnelt. Zodra hij onder druk gezet wordt, blijkt de Argentijn een stuk minder balvaardig.' Magallán behoorde bij lange na niet tot de beste voetballers van zijn oude team. 'Ajax hoeft ook niet te verwachten dat de nieuwe aankoop gaat indribbelen naar het middenveld.'

Zwart denkt desondanks dat de Argentijn een versterking kan zijn. 'Ajax heeft met Magallán een volwassen verdediger in huis gehaald. De Argentijn beschikt over een hardheid en natuurlijk leiderschap waar jonge ploeggenoten profijt van kunnen hebben.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Ik weet niet of hij De Ligt volgend jaar kan doen vergeten maar voorlopig hebben we helemaal geen vervanger voor Matthijs bij een blessure / schorsing. Zie PSV-uit voor de gevolgen.
Op Veltman reken ik nog niet dus er moest sowieso iemand komen.

Wat in onze selectie mist is een krijger op het middenveld, een echt snelle aanvaller (tenzij Cerny het licht ziet) en een beest achterin. We hebben Matthijs maar Blind, Nico, Mazraoui hebben weinig duelkracht / lengte en Frenkie, Wöber, Kristensen of Sinkgraven zijn ook geen slopers. Dat is 80% vd tijd ook niet nodig voor ons 'eigen spel'.

Toch is het sowieso goed voor onze boys om dagelijks te trainen met wat 'mannelijkere' tegenstanders en ook in bepaalde wedstrijdsituaties is het fijn om opties te hebben. Zodat als de tegenstander een (2e) kopsterke spits brengt en gaat pompen, ons centrum het niet aflegt op kracht. Dat je niet Klaas als diepe spits zonder snelheid hebt terwijl de tegenstander 40 meter ruimte achter de verdediging laat, enz.

Het wordt gewoon afwachten hoe Magallan het doet maar voorlopig hebben we genoeg voetballers achterin, en ben ik blijer met een slager die geen fouten maakt.
0 0
MPAjax
een modelprof met meer persoonlijkheid erbij in de verdediging, zal de rest qua persoonlijkheid goed doen aangezien de jonge jongens die nog moeten ontwikkelen en dat dat in de champions league belangrijk is zoals de laatste keer was gebleken tegen ac milan: van der hoorn tegenover ballotelli
1 0
Pheadrus
Toen hadden we de VAR moeten hebben. Was nooit een penalty geweest en Ballotelli had geel gepakt.
1 0
10Sneijder10
Sanchez zou er voetballend ook niks van kunnen.
We weten allemaal waar hij nu speelt.
In Nederland ben je al kapot geanalyseerd voordat je ook maar één bal hebt geraakt.
We zien het wel als hij op het veld staat.
1 -1
afcas
je weet dat we in nederland juist enorm achterlopen wanneer het aankomt op analyses?
1 -2
geronimo
Nico was volgens diverse wijsneuzen ook niet goed genoeg voor Ajax
4 -1
Beretta
Mooi, hij heeft 8 maanden om basisdingen te leren voor als we balbezit hebben. Dan kan hij vanaf volgend seizoen prima de Ligt opvolgen.
6 0
chrisjuhhh
Hij speelt of speelde bij Boca LCV
0 0
ajax4lifebaby
Wel 400 berichten over hem gelezen, maar we moeten het gewoon afwachten. Soms zakken de grootste talenten door het ijs en verrassen sommige spelers keer op keer tot ze wereld top zijn.
3 0
ElBlanquito
precies. 1ste weken van davinson sanchez waren voetballend ook een ramp. Medespelers wisten niet wat ze meemaakte toen daar na 2 maanden enorme veranderingen in kwamen...
0 -1