Van Hooijdonk looft Ajax: 'Fantastisch voetbal'

Bij de NOS heeft Pierre van Hooijdonk teruggeblikt op de eerste seizoenshelft van Ajax. De oud-aanvaller geniet van Dusan Tadic, hoopt op verbetering bij Kasper Dolberg en ziet een stijgende lijn in de coaching van Erik ten Hag.

'Op een gegeven moment heeft Ten Hag het doorgekregen en is hij niet meer gaan wisselen', doelt Van Hooijdonk op de periode na het debacle in Eindhoven tegen PSV. 'Behalve in de beker tegen Roda JC en dat was bijna fataal. Maar Ajax heeft fantastisch voetbal laten zien, begrijp me niet verkeerd.'

De ex-Feyenoorder ziet Tadic als een van de belangrijkste spelers. 'In een half jaar tijd heeft hij eigenlijk alleen maar goede dingen gedaan. Hij neemt initiatief, maakt goals, geeft assists, is niet egoïstisch en presenteert zich binnen en buiten het veld fantastisch. Hij weet hoe het is om in de top te spelen. Van zo'n jongen leerde je vroeger het vak als jonge jongen in de Eredivisie.'

'Af en toe zie je nog flitsen van het niveau dat Dolberg twee jaar geleden liet zien. Kijk maar naar die goal - met buitenkantje rechts - tegen ADO. Dat was geweldig', sluit Van Hooijdonk zijn verhaal af over Dolberg. 'Maar je ziet het te weinig bij hem. Het is ongelooflijk dat je als centrumspits in de wedstrijd tegen De Graafschap niet scoort.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
toch wel mooi dat v Hooydonk exact dat doelpunt van Kasper noemt. Ik zelf vond zn goal tegen Heerenveen uit de voorzet van Kristensen nog mooier. Ik hoop echt dat Kasper straks weer helemaal terug is, een van mn grote favorieten bij Ajax. Dat hij t altijd zo moeilijk heeft voor de camera's bij interviews maakt hem bij mij ook nog ns extra sympathiek, ik heb n zwak voor die jongen.
0 0
robbertvd
Schwalbe maker van Hooijdonk
0 0
El-Dorado
Ik denk dat het beste nog gaat komen zelfs.

Vind inderdaad ook mooi om te zien dat Tadic ook totaal niet egoistisch is, siert hem ook.
1 0
Jariiii
Mooi kerel die Van Hooijdonk.
Als hij een compliment is het gewoon gemeend en waardevol.
5 0
markk
Ten Hag zegt wel dat er meer dan 11 basisspelers zijn maar er zijn slechts 11 spelers die echt basis waardig zijn, daarna gaat het niveau heel snel naar beneden naar een Ajax-1 onwaardig niveau:

Onana - ??
Tagliafico - ??
Blind - Wober
De Ligt - ??
Mazraoui - ??
De Jong - ??
Schone - Blind
Van de Beek - ??
Tadic - Neres
Dolberg - Huntelaar
Ziyech - Neres

Hoogstens 2/3 Ajax-1 waardige wissels. Ik hoop dat Bande en Veltman binnenkort fit zijn en Magallan, Lainez, Traore ook aan de selectie worden toegevoegd.
0 -9
MitsjollAjax
En dan 16 spelers noemen????
0 0
Gajes
Labyad, Sinkgraven en Eiting zijn ook prima imvallers. Ervaren 2de (goede) keeper missen we wel. Vanuit Jong zullen er ook weer spelers aan gaan haken in het 2de seizoemshelft. Hoop wel dat aangetrokken spelers die het niveau niet aankunnen verkocht worden (Cassiera, Orejuela, Kristensen)
5 0
AlexIbarra
Het mooiste is dat Tadic, Dolberg, Neres en vdBeek in mijn ogen allemaal niet in topvorm zijn momenteel. Ziyech iets beter maar ook wisselend en had een blessuretje.

Stel je voor dat een paar van die jongens echt gaan vlammen of er een lekkere tandem De Jong-Dolberg of Tadic-vdBeek ontstaat (soms zie je het een beetje bij Ziyech-Mazraoui).
Dan zijn we helemaal niet te stoppen. :)

De laatste weken vond ik het veldspel sowieso vaak niet al te denderend meer.
Gelukkig kan iedereen er ff uit, ik ben benieuwd wat de 2e seizoenshelft gaat brengen!
3 0
3*stars*3
Klopt, dacht ik ook aan.
De spelers die je opnoemde waren al een tijdje niet in topvorm, dus kan alleen maar beter met hun en met Ajax.

Trouwens niet verrassend dat spel wat minder werd omdat seizoen vroeg begon en Ajax 1e seizoenshelft eindigde met 32 duels.
Des te knapper dat Ajax zelfde doelsaldo heeft en zo blijft hijgen in de nek van PSV en ongeslagen is gaan overwinteren in de CL.
0 0
Ozymandias
Vermeulen en Van Hooijdonk hebben maar weer eens de onzin herhaald dat Ten Hag's opstelling schuldig was aan het gelijkspel tegen Heracles Almelo omdat er een "B-team" zou hebben gestaan. Feit is dat er tegen Heracles acht basisspelers (Tadic, Blind, Ziyech, Onana, Neres, Vd Beek, Mazraoui en De Ligt) in de basis stonden. De enige spelers die rust kregen waren Huntelaar, Tagliafico en De Jong. Tagliafico kreeg rust omdat hij nauwelijks vakantie had gehad en De Jong kreeg rust omdat hij pas net terug was gekomen van een blessure. Het verlies van PSV kwam door een fout van Ten Hag maar het gelijkspel tegen Heracles is volgens mij vooral een fout van de spelers.
8 0
Lazell
Wat moeten mensen een hekel aan hun vrouw hebben, dat za na 'En nu, studio voetbal met Arno Vermeulen, Pierre van Hooijdonk, Kees Jansma en Tom Egbers' serieus kunnen blijven kijken.
0 -1
geDaante
Het verlies tegen PSV kwam inderdaad deels door Ten Hag, maar ook Overmars en co. die geen goede back-up voor De Ligt hebben geregeld.

Ik blijf erbij dat met minder opportunisme en paniekreacties in het aankoopbeleid, er een nog betere en gebalanceerdere selectie had kunnen staan. Dat kan een verschil maken tussen achtste finale CL of Kwart/Halve finale, en wel of geen kampioenschap.
0 -9
Ozymandias
Wöber is een prima back-up voor De Ligt. Alleen denken veel Nederlandse trainers vreemd genoeg dat twee rechtspoten of twee linkspoten centraal achterin niet kan. Dat was gewoon een grote fout van Ten Hag die dacht dat Ajax met Blind en De Jong centraal achterin PSV voetballend hun wil op kon leggen en daardoor verdedigend niet in de problemen zou komen.
1 -1
31xAjax
Hij had gewoon Schuurs op moeten stellen....
1 -1
Ozymandias
Ik had persoonlijk voor Wöber gekozen maar ook Schuurs was denk ik een betere optie geweest dan een centraal duo met Blind en De Jong.
1 0
31xAjax
Erik ten H. wisselde 4 spelers vergeleken met de wedstrijden voorafgaand aan Heracles. Tagliafico, de Jong, Schöne en Huntelaar. Dat was zeer risicovol want we zaten nog midden in de fase waarin het nieuwe team tot stand kwam.

Maar het was vooral de uitleg die hij er aan gaf. Gelukkig is hij daarna tot inkeer gekomen muv PSV en Roda. Het gesprek met Tadic heeft hier erg aan bijgedragen....
0 -3
Kuningast
Van mij mag Ajax komende zomer wederom een speler a la Tadic halen. Als we stappen omhoog willen blijven maken heb je meer van dat soort spelers nodig met ervaring, kwaliteit en de juiste mentaliteit.
1 0
AJAXTHELEGEND
ik heb er volle vertrouwen in dat Dolberg weer wekelijks gaat scoren .
3 -1
kaashaas
Ik denk dat Bosz het beste bij Dolberg naar boven wist te halen.
0 -1
3*stars*3
Ook niet vergeten dat Dolberg voor alles en iedereen nieuw was he?
Sinds vorig seizoen weet iedereen wie hij is en krijgt hij ook aardig wat beuken en trappen maar dat hoort ook bij ontwikkeling om slim en hard te worden.

Nog iemand die belangrijk was voor aanvallen van Ajax en voor Dolberg, was Traoré.
2 -1
Middenweg401
Zelf voor zichzelf was hij nieuw als spits.
0 0
NaarCLbeker5
Ik heb een terugblik op de eerste seizoenshelft gemaakt, door allerlei teksten uit de media te verzamelen in een uitgebreid document. De nadruk ligt op de CL.
Voor wie alles nog eens terug wil lezen; download via: https://we.tl/t-FqPilCf10S
6 0
arigold
Mooi!
0 0
KlasseLasse
Ik dacht ik lees ff snel dat stukje maar het zijn 72 paginas hahah!
Ik lees het vanavond!
Maar voorals nog bedankt en er zit veel werk in goed gedaan
Fijne kerst alvast en IEDEREEN, hopenlijk pakken we een paar mooie prijzen
1 0