K & K lovend: 'Is weleens anders geweest'

ArthurV, 24-12-2018 om 17:10, 3777 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Supporters Kale en Kokkie kijken terug op een erg goed jaar van Ajax. Het welbespraakte tweetal was gedurende het jaar 2018 wegens tegenvallende resultaten uiterst kritisch op Erik ten Hag, maar zien nu dat de trainer van Ajax het uitstekend doet.

'Hij heeft het aardig op de rit staan, eerlijk is eerlijk', begint Kokkie voor de camera van AT5. 'Maar als je nu één of twee zeperds had opgelopen na het gelijkspel tegen Heracles Almelo, en je had toentertijd het afgelopen halfjaar in gedachten, dan denk ik dat je gewoon toe was aan een andere trainer.' Kale vult aan: 'Als je ziet hoe Ajax staat en FC Utrecht gewoon echt van het kastje naar de muur speelt, dat is in de voorgaande jaren weleens anders geweest.'

Ook over de bekerwedstrijd tegen Roda JC van afgelopen woensdag wordt gesproken. Hoewel Kokkie positief is over Ten Hag, is hij kritisch op het handelen van de oefenmeester voor het bekertreffen. 'Begin nou gewoon met één of twee wissels en hou alles voor de rest hetzelfde. Speel vervolgens tot de rust volle bak en dan sta je met 0-3 of 0-4 voor. Als je er dan drie afhaalt, heb je alsnog vijf wissels gehad.'

Veltman

Gedurende het fragment maakt Joël Veltman een praatje met de heren. De verdediger geeft nogmaals aan dat het de goede kant opgaat met zijn blessure en spreekt over de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid. 'Weet je wat het is, wij zitten momenteel in een goede vorm. Real Madrid is misschien niet hoe ze waren de afgelopen jaren, maar het is de vraag wat ze in januari gaan doen... Dan kunnen ze zo weer helemaal top zijn.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Te veel wisselen in je team is niet goed, dan kun je haast nog beter Jong Ajax in z'n geheel laten spelen. Maar dat is ook geen strak ingespeeld team.

Toch zit er wel verschil tussen gewisseld worden in de rust en 2 daagjes lekker vrij, niet bij het team zijn, geen voorbereiding, niet met de bus, lekker met je familie of vrienden zijn enz.
Als topsporter ben je minimaal 24 uur met de voorbereiding op de wedstrijd bezig, van niet te veel neuken / goed slapen tot je voeding, afspraken met je gezin blabla.

In die zin snap ik dat als je mensen écht rust wil geven, je ze gewoon niet meeneemt. Het gaat niet alleen om de fysieke belasting van 45/90/120 minuten maar ook om jezelf opladen.
3 0