Israël uit lof voor De Ligt, kritiek op Dolberg

Rinus Israël is enorm onder de indruk van Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt. Als rapporteur van De Telegraaf zegt hij dat De Ligt als verdediger 'tamelijk compleet' is. 'Het zal niemand meer verbazen als ik zeg dat De Ligt fysiek sterk is en bijna al zijn duels wint', schrijft Israël.

De Amsterdammer ziet in dat de timing van De Ligt 'bijzonder goed' is. 'Zijn passing is verzorgd en ook met zijn "mindere" linkerbeen kan hij prima overweg. Voor een verdediger kan hij bovendien alleraardigst koppen. Ik heb weinig op hem aan te merken', aldus Israël, die het logisch vindt dat De Ligt aanvoerder is. 'Met zijn spel en voorkomen is hij immers een voorbeeld voor velen. Bovendien heeft hij een geweldige instelling.'

Israël vindt De Ligt een zeer constante speler en in de ogen van de rapporteur ligt de toekomst van de Ajacied bij één van de betere clubs in Europa. 'Ik denk dat hij dat niveau aankan. Als ik een verbeterpunt moet noemen, dan is het misschien zijn wendbaarheid. Begrijp me niet verkeerd, want Matthijs is zeker niet log. Maar er staat wel een stevige verschijning. Daar zou hij misschien nog een stapje in kunnen maken, al weet ik niet of wendbaarheid echt trainbaar is. Het is in ieder geval duidelijk dat De Ligt een verrijking is voor zowel de Eredivisie als het Nederlands elftal.'

Kasper Dolberg

Waar Kasper Dolberg zelf zei dat hij tegen FC Utrecht zijn beste wedstrijd van 2018 speelde, is Israël kritisch op de Deense spits. 'Dat komt vooral omdat ik weet dat hij veel beter kan. Voetballend zit hij nog niet op het niveau van twee jaar geleden. Toen was hij sterk aan de bal, goed in de aannames en had hij een gevaarlijke individuele actie.'

Die sterke punten heeft Israël in Utrecht niet gezien. 'Ik denk dat hij nog wel een aantal stappen moet maken om zijn oude niveau weer te halen. Bij Dolberg heb ik overigens wel het idee dat er een goed "koppie" op zit. Wanneer hij fit blijft en zijn duels speelt, komt het ongetwijfeld goed. Hij heeft immers wel een prima instelling.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax_95
Dolberg kan zeker nog beter maar gisteren speelde hij gewoon een goede wedstrijd. Het verschil met twee jaar geleden is dat verdedigers nu handen en voeten gebruiken om hem nog enigzins af te kunnen stoppen. Janssen maakte in bijna elk duel wel een overtreding maar Higler zag er vaak niks in.
6 -1
JanTa
Als Feyenoorder was het al heel moeilijk om 1 Ajaxspeler een voldoende te geven laat staan 2 spelrs.
0 -2
Ajax#1900
Tsja, Dolberg bashen scoort nu eenmaal goed blijkbaar. Gewoon negeren. Die jongen scoort al weer iedere 96 minuten een goal en is nog niet terug.
0 -2
AFCA.
Ja dat is ook lekker. Speel je een wereld wedstrijd en dan wordt dat de standaard voor de rest van je carrière. Je kijkt toch gewoon naar het huidige moment en de wedstrijd.
2 0
AjaxPassion
Er wordt echt geforceerd gepraat over Dolberg. Zijn goede eerste jaar wordt overdreven en zijn mindere vorm dit jaar wordt ook overdreven. Daarbij is het spel onder ten Hag heel anders, wat niet in het voordeel van Dolberg is.

Ik zie nog steeds meer dan genoeg goede tot briljante dingen van Dolberg. Zijn aannames, balbehandelingen, slimmigheidjes, afwerken enz. zijn nog regelmatig om van te smullen. Hij had in zijn eerste jaar ook genoeg onzichtbare wedstrijden, het verschil is alleen dat Huntelaar er toen niet was en Dolberg toen alle vertrouwen kreeg.
9 -2