Maduro: 'Spelers gaan het zelf ook saai vinden'

JesseTH, 23-12-2018 om 19:25, 8817 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Hedwiges Maduro begint de grote macht van Ajax en PSV zo onderhand wat saai te vinden. De analist van FOX Sports beseft dat het bij Ajax de verdienste is van Erik ten Hag en de spelersgroep zelf, maar dat neemt niet weg dat er weinig tegenover komt te staan.

'Ik begin het een beetje saai te vinden', vertelt oud-Ajacied Maduro aan tafel bij Dit was het Weekend. 'Je hoort al geluiden over dat zichzelf moeten prikkelen, dus dat geeft wel aan dat ze het zelf ook saai gaan vinden. FC Utrecht is een andere wedstrijd, maar tegen de kleinere ploegen beginnen uitslagen als 8-0 en 7-1 saai te worden.'

Ondanks het feit dat de voormalig international de dominantie saai begint te vinden, kan Erik ten Hag wel op lof rekenen van zijn kant. 'In het begin is het toch vrij moeizaam gegaan. Je hoorde geluiden over dat het niet goed ging met de spelersgroep, al weet ik niet of dat waar is. Het is knap als je kijkt naar waar Ajax nu staat. Ze doen nog mee om het kampioenschap, zijn door in de Champions League en ook in de beker. Je ziet ook een groei in het spel. Een heleboel mensen zeggen dat het met zo’n spelersgroep makkelijk, maar dat lijkt mij moeilijk te managen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Ik ben natuurlijk geen ex-profvoetballer maar volgens mij kunnen wij het gewoon elke week lastig krijgen als we de focus verliezen. Blessures en schorsingen zijn nooit uit te sluiten en je ziet meteen hoe stroef het gaat als we Wöber linksback moeten zetten en hoe de paniek toeslaat als Andre een keer niet fit lijkt. Tegen Roda hadden we het vet lastig zonder automatismen.

Zowel wij als Psv hebben nog heel weinig last van slecht weer gehad, dat kan de komende periode ook nog voor rare wedstrijden gaan zorgen. PSV heeft weer aardig gemazzeld tegen AZ (ruststand 0-2 was logischer geweest dan 1-1) en voor mijn gevoel gaven wij bijna de wedstrijd uit handen tegen Utrecht. Dat Ajax het beste voetbal kan spelen is van alle tijden maar soms lukt dat niet door omstandigheden, onderschatting, de scheids of de X-factor.

En natuurlijk, wanneer wél alles meezit, winnen we soms met 7-1. Dat is dan een uitschieter naar boven. Een uitschieter naar beneden ligt ook altijd op de loer, en daar moeten de kleintjes op hopen. En dan wel profiteren.
Utrecht heeft een positief saldo tegen ons de laatste 10 jaar, Roda zat ons de laatste jaren meermaals dwars, VVV met hun poepveld, van Vitesse 0-4 thuis verloren, De Grrrrrraaafschap, seizoensoverture tegen Heracles, PEC 1-5 en over al die jaren dat we geen bekerfinale haalden heb ik het niet eens.

Puntverlies ligt altijd op de loer en komt meestal onverwacht. Wanneer je zoals tot voor kort 5 punten en doelsaldo achter staat op psv, kun je het toch niet saai vinden als speler? Al is het maar omdat je de titelstrijd als enige combineert met CL voetbal en beker. Nu we Pisvee weer kunnen ruiken op de ranglijst lijkt dat me helemaal een reden om je duels gretig in te gaan, goed vrij te lopen, zuiver te passen en je kansen erin te schieten.

Daarnaast spelen vrijwel alle topclubs maar anderhalve echte wedstrijd per week, prima ritme. In Spanje speelt Barca vaker tegen Valladolids en Levantes dan tegen Atletico of Real. Duitsland en Bayern idem dito. PSG heeft helemaal geen concurrentie. Alleen in Engeland heb je wat meer topwedstrijden maar die teams komen meestal weer minder ver in de CL.

En mocht het gat tussen ons en de rest écht zo groot zijn, laten we dan gvd eerst eens genadeloos profiteren en 4,5 jaar lang alle prijzen winnen ipv geen prijzen. Dat is volgens mij minder saai dan steeds tweede worden en het valt niet uit te sluiten dat er ooit een moment komt dat wat klagende klupjes in de eredivisie zelf het licht zien en hun niveau verhogen.

Als je eerste schaal winnen geen prikkel is, wat dan wel?
0 0
ErikDeBosz
Waarom zit Maduro überhaupt bij Fox? Wat een ramp is die gast als analist.
0 -5
Pierre Heno
Ach het valt wel mee toch allemaal? Alleen is het spel- en trainers niveau in de NL klompetities wel bijzonder laag aan het worden. En dat kunstgras helpt ook niet bepaald.
Duitsland: Bayern en Dortmund delen de lakens uit ( uitgezonderd dat jaar FC Leipzig)
Spanje : Barcelona en Real met Atletico als een soort 'Feyenoord' .
Engeland: daar kunnen topteams wel sneller verliezen van de de kleinere clubs.
Frankrijk: PSG, Lyon ....en dan heb je het ook wel gehad.
Portugal: Benfica, Porto en Sporting
NL: Ajax, PSV en Feyenoord en heel soms AZ en nog 'somser' Twente maar die kun je eigenlijk niet meerekenen.
0 0
Bjorn
Dit hoor je over de Spaanse competitie nooit.
1 0
M.Olsen
Hij heeft deels gelijk. Maar als we een keer of twee niet met 8-0 winnen hoor je ook gelijk: triest dat Ajax moeite heeft met dit soort ploegen.
2 0
Dit is mijn club
Blijkbaar kan Maduro beter netwerken dan met scherpe inzichten komen.
2 0
chloorbestendig
Man hou nou toch eens op, dit is het eerste seizoen in jaren waar het verschil zo groot is, volgend seizoen kan het zo allemaal weer anders zijn. Laten we vooral even normaal doen en eens proberen te genieten van het feit dat er in iedergeval 1 club mooi voetbal met resultaten kan combineren.
6 0
geronimo
In andere landen is het net zo, kijk maar naar Duitsland, Italië , Frankrijk, Spanje, Engeland , Schotland enz, altijd de zelfde clubs bovenaan
0 0
Babayaka
Ja hoor
0 0
AsensioWillemsen
Die Maduro voegt niks toe op tv. Open deuren in trappen lukt mij ook nog wel
4 0
Bensco
Ik vind dit echt regelrechte onzin. 2 jaar geleden liep men juist te zeiken dat we tegen de kleintjes moesten werken aan ons doelsaldo en dat het verschil te klein was. En nu ineens is het saai? klinkklare onzin van Maduro.
5 0
Bazenvan95
EERST WAS HET DE NIVELLERING/NIETS TE VERTELLEN IN EUROPA, EN NU IS HET TE SAAI..????
5 0
Caparzo
Je capslock staan volgens mij aan, kan dat zijn?
0 0
Rujar
Eredivisie is vrijwel geen reet meer aan. Nu we weer leuke Europese wedstrijden hebt geniet je weer van het kijken. Nog een paar jaar en het is echt dood
1 -3
Duif63
Van 8-0 overwinningen krijg ik nooit genoeg. Bovendien hebben we de laatste jaren maar heel zelden nog monsterscores gehad.
11 0
3*stars*3
Precies en voor Ajax blijven duels als ADO, Vitesseen Utrecht uit, ook altijd pittige duels.
Alleen maar mooi dat Ajax zo volwassen oogt.
Niet alleen in de eredivisie.
2 0
RaynoFischer
Hij heeft gelijk zo saai dat Ajax erg goed is....
bijna alles is positief op het moment en er valt weinig te zeiken......

En daar houden wij Nederlanders niet van, we MOETEN altijd iets te zeiken hebben!!1! :P
6 -1
Ajax_026
of te wel het is ook nooit goed.... geniet gewoon van de goals want een 0-0 is pas saai.
0 0
f.m.d.
Daar kan wat aan gedaan worden, maar daarvoor is leiderskracht nodig bij de KNVB.
0 0
Labrador
Weet je wat pas saai is? Natafelen, de tafel van kees ,de ere tribune en dit was het weekend. DAT us pas saai
14 -1
JPM
Haha, nice
0 0