'Utrecht heeft op strijdlust vaak meer kwaliteit'

ArthurV, 21-12-2018 om 16:55, 6168 views, Voetbal International |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Freek Jansen weet als geen ander hoe erg de wedstrijd tegen Ajax leeft voor de supporters van FC Utrecht. De Ajax-watcher volgde de club uit de domstad namelijk een paar jaar namens Voetbal International op de voet.

'Ik heb het zelf ook wel mogen ervaren', blikt Jansen terug. 'Als je het vanuit een andere kant bekeek, dan werd daar echt de hele week alles en iedereen in de Domstad opgepompt als Ajax op bezoek kwam.' Volgens Jansen beseffen ze in Utrecht maar al te goed dat Ajax op voetballend gebied meer kwaliteit heeft. 'Maar als het op strijdlust aankomt, dan zie je bij Utrecht vaak meer kwaliteit. Dat wisten ze in de afgelopen seizoenen perfect te vertalen', doelt hij op de edities van de afgelopen jaren. 

Jansen ziet daarbij dat de Utrechters elk jaar een ander strijdplan maken tegen Ajax. 'Ik kon mij vorig seizoen nog herinneren, dat was de tweede wedstrijd onder Erik ten Hag. Toen hadden ze er een soort steppe van gemaakt in Stadion Galgenwaard. Dat was een veld waarop geen grassprietje te bekennen was. Maar goed, een club mag altijd die grenzen opzoeken.'

Wisselspelers

Ook Jansen zag afgelopen woensdag hoe moeilijk Ajax het in de KNVB Beker had tegen Roda JC. Gedurende dit duel maakten voornamelijk de reservespelers hun opwachting, maar zij overtuigden allerminst. 'Als je speelt in een team goed draaiend team, waarin het fantastisch loopt, dan kun je jezelf ook veel beter laten zien. Veel beter dan als je speelminuten maakt in een elftal waar ook de zes basisspelers van de afgelopen week hun niveau niet halen', is Jansen van mening. 'Het was eigenlijk een samenloop van omstandigheden, zo moet je dat zien.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
unis
Strijdlust daar verliezen wij het op ja. Schijnbaar is het voor onze spelers lastig om het op te brengen, of een antwoord te geven. Althans dat was/is het al een aantal jaar. Jammer dat mensen hier Utrecht gaan lopen afzeiken terwijl het probleem toch bij onze spelers ligt. Ach we gaan het zien morgen ;)
0 0
michaellaudrup
Ook weer goed op die idioot Jansen letten die krijgt weer een waas voor zijn ogen.
0 0
Babayaka
Als utrecht naar alles mag schoppen wat beweegt en ajax niet dan maken ze een goeie kans om opnieuw te winnen. Dit soort wedstrijden ben je toch een klein beetje afhankelijk van wat de scheids toe laat.
1 0
AFCAsphere
We hebben tegenwoordig gelukkig de VAR.
0 0
HenryVakH1972
Idd. Die geven echt alles. Respect voor. Helaas doen ze hetzelfde alleen niet tegen psv
1 0
ETM
Ik heb er niet zo'n probleem mee dat Utrecht al zolang het sterkst is tegen Ajax. Utrecht uit is dus een traditioneel lastige pot geworden en lastige potten zijn prima wmb.
Ik zou alleen als ik Utrechtsupporter was echt balen dat je team de rest van het jaar niet hetzelfde kan brengen. Van Dick als trainer nooit echt een fan geweest. Volgens mij een hele pragmatische trainer en het tegenovergestelde van een idealist of zoals dat heet 'een trainer met een visie'. Maar als vent vind k m eerlijk gezegd wel wat hebben. Iets aandoenlijks. Ook vind ik t best knap dat hij zich toch aardig staande wist te houden in Rusland. Won hij niet ook de UEFA cup met St. Petersburg? Een biertje met Dick lijkt me best leuk :)
0 0
AFCAsphere
Utrecht zou met de instelling die zij tegen Ajax laten zien kunnen concurreren met Feyenoord om plek 3, maar ja... ze kunnen het alleen tegen Ajax opbrengen. Best zielig, je zou bijna medelijden krijgen met die supporters. Bijna.
0 0
ETM
Ach we zitten gelukkig niet in dat schuitje.
0 0
insectenverdelg
Daar is Dick best voor in hoor. Als jij maar betaald. :)
0 0
ETM
Biertje is prima, maar t ticket naar Indonesie gaat me wat te ver. :)
0 0
Labrador
Benfica leverde ook strijd. Heel veel zelfs. Ajaks liet toen ook zien hard te kunnen spelen. Volgens mij knalde Te Light er toen een paar keer goed in. Wij winnen gewoon van dat mongolenelftalletje.
0 -7
unis
Tijd voor uw pilletje of niet?!
0 0
AFCAsphere
Te Light... ik moest lachen
0 0
Labrador
Jezus ... Ik bedoel Ajax. Ik ben wel lekker aan het strooien met fouten
0 -2
Ferd
Of je valt door de mand?
0 0
Pauw
Tagliafico, de Ligt, Mazraoui, Ziyech, Tadic, Huntelaar en Neres kunnen prima strijd leveren. Zelf Schöne tegenwoordig.

Heb er best veel vertrouwen in.
0 0
MM1974
Utrecht is gewoon een kinderachtig ploegje,wedstrijd van het jaar,kom op elke wedstrijd moet je knallen.
1 0
Redrum
Utrecht is een extreem kinderachtige club gewoon. Nooit iets winnen, nooit meedoen om de prijzen, alleen maar toeleven naar één wedstrijd: thuis tegen Ajax. Als ik daar over na ga denken word ik gewoon een beetje misselijk. Feyenoord probeert in ieder geval nog altijd met man en macht de beker te winnen.
2 0
Redrum
Een club mag de grenzen opzoeken ja, maar ze mogen er niet overheen gaan. Helaas hebben wij zo'n incapabele prutserbond dat clubs wel altijd de grens over mogen. Dat veld van vorig jaar had nooit goedgekeurd mogen worden.
2 0
WheermolenFC
Utrecht heeft de laatste jaren helemaal niks klaargespeeld tegen Ajax op eigen terrein; van de 6 gespeelde wedstrijden won Utrecht er slecht 1 en dat was nog een mazzelgoal ook. Van de rest had Ajax er in minstens 4 moeten winnen omdat Ajax meer en betere kansen had. Die gingen er alleen niet in.
0 -3
stefanwillem
Dat veld van vorig jaar was niet “de grenzen opzoeken”, dat was pure competitie vervalsing waar de KNVB zoals gewoonlijk te laf was om hier iets tegen te doen. Utrecht is niet meer dan een zielig hoopje debielen bij elkaar en ik hoop dat Ajax zondag geen ene moer heel laat van dat enge clubje.
1 0
AlexIbarra
Die wisselspeler die uit de ondergrondse dugout sprong om Tagliafico een beuk te geven (en de wedstrijd te vertragen) vond ik nog schandaliger dan het veld.
Als ik bij een bond werkte zou ik zo'n gozer een half seizoen niet laten voetballen.
Ken je plaats imbeciel!

Wat Müller deed is natuurlijk veel pijnlijker maar dat is een wedstrijdsituatie en (volgens mij) per ongeluk. Een milde schorsing voor onbesuisd gedrag is dan ok.
Maar hoe kun je je als veldspeler nou verdedigen tegen een wisselspeler die jou aanvalt? Bij de minste of geringste reactie krijg je zelf een kaart, en als je dat niet wil moet je maar hopen dat die jongen uit zichzelf een keer stopt?

De bond predikt "Respect", "Geen agressie", en doet helemaal niks.
1 0
AFCAsphere
Is daar een video van? Kan me die situatie niet herinneren.
0 0
ajaxajaxajax
Kutrecht krijgt een pak slaag.
0 0
insectenverdelg
heb het gevoel dat wij op strijdlust dit jaar juist stappen hebben gemaakt. Gewoon direct er bovenop en noet laten voetballen. direct afjagen. Das Utrecht echt niet gewend.
7 0
Koningtoto
Potjes tegen Bayern en Benfica waren ook op strijdlust. En die schat ik 70 keer hoger in dat utrecht.
5 0
Radie125
Utrecht gaat eraan
7 0