'Ajax baalt van mislukken Klaassen bij Everton'

BVeenstra, 21-12-2018 om 15:15, 15162 views, FC Afkicken |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bij Ajax baalt men er nog altijd van dat Davy Klaassen is mislukt bij Everton. De middenvelder doorliep in Amsterdam de hele jeugdopleiding, werd een belangrijke speler in Amsterdam en werd zelfs verkozen tot beste speler van de Eredivisie. Een transfer leek dan ook meer dan logisch, maar het jaar in Engeland pakte niet goed uit.

'Bij Ajax balen ze dat Davy Klaassen is mislukt bij Everton', zegt Voetbal International-journalist Freek Jansen in de podcast van FC Afkicken. 'Bij heel veel contractbesprekingen met jonge spelers van zeventien, achttien en negentien jaar wordt de route van Klaassen uitgestippeld. Hij heeft de jeugd doorlopen, is bij Ajax doorgebroken, aanvoerder geworden, werd de beste speler van de Eredivisie, maar bij Everton ging het hopeloos mis.'

'Ze willen bij Ajax jeugdspelers over de streep trekken om hier een topspeler te worden, maar door dat jaar van Klaassen bij Everton is het geen garantie dat het uitmaakt of je op je twintigste of op je 25e weggaat', besluit Jansen.

Sinds afgelopen zomer speelt Klaassen bij Werder Bremen. Bij de Duitse club heeft de Hilversummer een basisplaats en is hij bovendien de duurste aankoop ooit. Afgelopen zomer sprak Ajax Showtime met Klaassen over onder meer zijn jaar in Engeland. Dat interview is hier terug te lezen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Ajax moet helemaal geen spelers aan een Everton of iets dergelijks kwijt raken, zeker geen basis spelers.
Het is een uit de duim gezogen stuk.
0 0
debarbaar
Misschien moet Ajax er van balen dat spelers naar clubjes als Everton vertrekken of gewoon wijzen naar Koeman die zijn afspraken niet nakwam. De meeste Nederlandse voetballers eindigen in Engeland op de bank als er Engelse coaches rondlopen die net zoveel verstand hebben van tactiek als de gemiddelde hysterische schoonmoeder.
1 0
Joseph
Speelde met Ajax een Europa League finale, hoeveel voorbeelden wil je de jeugd geven dat het loont om langer bij Ajax te blijven?!
De Ligt kon ook weg bij Ajax, heeft nu met Ajax overwinterd in de Champions League en staat tegen Real Madrid te spelen in februari.

Je kan die jeugd beter leren dat Ajax een grote club.
3 0
GeleenAjax
Ze kunnen Klaassen nog steeds als voorbeeld nemen:
Hij speelde in de jeugd
Haalde het eerste
Werd aanvoerder
Vertrok op een goed moment

Wijs er daarna op dat een speler naast het juiste moment, ook voor de juiste club en een passende competitie moet kiezen en dus niet voor het grote geld. Neem een Frenkie de Jong bijvoorbeeld. Ook hem zie ik net als Klaassen niet direct slagen bij Man City of überhaupt in Engeland. Ik denk dat dat te fysiek is voor zo'n jongen en ook hij beter kan kiezen voor Duitsland of Spanje.
1 0
behangdelul
Dan de Ligt maar als voorbeeld pakken
0 -1
GeleenAjax
Dan snap je het niet helemaal.......
Het voorbeeld van Klaassen: speelde in de jeugd bij Ajax...haalde het eerste bij Ajax...werd aanvoerder bij Ajax...maakte rond zijn 23ste de stap naar het buitenland op een goede leeftijd.

Jij wil nu de Ligt als voorbeeld gaan noemen. Alleen is dat wel een verkeerd voorbeeld. Alles gelijk aan Klaassen, alleen vertrekt hij waarschijnlijk op zijn 19de / 20ste naar het buitenland. En dat is nou nét wat Ajax liever níet wil...
1 0
Schwalbino
Ajax kan zijn transfer idd niet als argument of voorbeeld gebruiken dat langer bij de club blijven meer kans op een fijne carriere geeft. Toch zijn er voldoende andere voorbeelden dat het niet slim is om te vroeg te gaan.
4 0
Mözil
Helaas pech in de samenloop van omstandigheden. Naast Klaassen werden meerdere soortgelijke spelers aangetrokken, trainer moest weg, het team presteerde slecht. Daarnaast pas mijn inziens de Duitse competitie beter bij Davy dan de Engelse, aangezien het wat meer voetbal is.
1 0
Ozymandias
Het beleid van Everton was die transferperiode inderdaad absurd. Ze hadden Davies al maar kochten toch Sigurdsson én Klaassen. Daardoor hadden ze drie spelers die qua type vergelijkbaar zijn. Sigurdsson is duidelijk van een hoger niveau dan Klaassen en ze hadden de Nederlander dus ook niet moeten kopen. Dan hadden ze met Sigurdsson en Davies de positie van aanvallende middenvelder goed bezet.

Trouwens vind ik onder Brands het transferbeleid ook niet geweldig. Ze hebben grote namen gekocht (of gehuurd met optie tot koop) en die doen het ook zeker niet slecht maar er lijkt geen duidelijk beleid achter de aankopen te zitten. Alsof ze alleen hebben gekeken naar de beste spelers die ze konden krijgen zonder daarbij op te letten of ze wel bij elkaar en de speelstijl van de hoofdtrainer passen.
2 0
AFCAwooz
Precies. Was imo gewoon een goede club voor Klaassen. Duidelijk dat Don Corleone Allerdyce de pik op hem had.
2 -2
Ozymandias
Klaassen was gewoon niet goed genoeg. Er is geen hoofdtrainer ter wereld die voor Klaassen zou kiezen als hij Sigurdsson voor dezelfde positie heeft.
3 -2