Koeman: 'Ajax krijgt het moeilijk PSV in te halen'

BVeenstra, 20-12-2018 om 13:50, 21178 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bondscoach Ronald Koeman denkt dat PSV dit seizoen uiteindelijk kampioen gaat worden. De keuzeheer van het Nederlands elftal denkt dat Ajax het na de winterstop zwaarder krijgt door het programma in de Champions League, waardoor PSV mogelijk kan profiteren.

'Ik denk dat Ajax het uiteindelijk moeilijk gaat krijgen PSV in te halen. Ajax gaat verder in de Champions League...', zegt Koeman in een uitgebreid interview met Voetbal International. PSV-trainer Mark van Bommel onderbreekt hem en zegt: 'Ja, maar dat kunnen ook maar twee wedstrijden zijn, hè.' Koeman: 'Oké, dat is ook zo, maar als jij alles fit weet te houden, denk ik dat jullie de grootste kans maken op de titel.'

Als het gaat om de selecties van Ajax en PSV denkt Koeman dat Ajax wel in het voordeel is. 'Ajax heeft meer keus en ervaring. Als je kijkt naar de wissels die Mark kan doen en je zet die af tegen Erik, dan kan Ajax meer als er basisspelers wegvallen', aldus Koeman, die Dusan Tadic een opvallende versterking noemt. 'Voorheen ging Dusan Tadic niet naar Ajax. Ze konden hem echt wel betalen, alleen het bestuur zei: Doen we niet, want we hebben een salarisplafond. Nu hebben ze dat toch losgelaten om te investeren en die spelers wél te halen.'

Dat laatste vindt Koeman een goede verandering. Bovendien is hij lovend over Tadic. ' Ik heb Tadic gehad bij Southampton en weet hoe hij elke dag bezig is; voor het team, met zichzelf. Hij is zo fit en sterk, een voorbeeld voor de Nederlandse mentaliteit. Het is zo belangrijk dat jonge talenten iemand als hij dagelijks aan het werk zien. Dat geldt voor ervaren jongens, of dat nou Tadic, Van Persie, Kuijt of wie dan ook is.'

Donderdag geen verzendkosten bij een bestelling in de Ajax-shop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HenryVakH1972
Duh
0 0
markk
Ik denk dat het wel mee valt, PSV speelt met vlagen dramatisch en het is een kwestie van tijd dat PSV punten laat liggen, zij spelen niet zo consistent als de stand doet vermoeden en hebben met veel geluk toch elke keer weer de maximale score gehaald. Ajax is na de winterstop weer helemaal opgeladen met nieuwe spelers die voor nieuwe impulsen zorgen.
0 0
Linksbuiten
Ik vrees ook dat Koeman gelijk gaat krijgen. Ik zie PSV nog maar heel weinig punten verspelen en weet ook dat zij vaak het geluk van de duivel aan hun kant hebben (kijk hoe vaak ze vorig seizoen in de laatste minuten/seconden van de blessuretijd nog scoorden, zonder die punten waren wij kampioen geweest). Daarnaast is het inderdaad typisch iets voor ons om weer onnodig punten te laten liggen tegen de "kleintjes" en tegen clubs als ADO of Utrecht. Ik hou mijn hart al vast voor Utrecht-uit komende zondag. Het klinkt misschien pessimistisch, maar de laatste jaren hebben we dit helaas telkens zien gebeuren. Ik hoop van harte dat het dit seizoen anders zal zijn maar eerst zien, dan geloven.
0 -1
Hagmag
Glazenbol van Koeman is kennelijk beslagen.
1 0
Cello
Zwak gebrabbel van Koeman. De extra wedstrijden gaan Ajax opbreken?. Hmmm....naast de competitie en bekertoernooi (2 duels) hebben we tot op heden óók 12 duels Europees gespeeld. Dit betekende tot op heden 1 keer verlies, 1 keer gelijk en 14 keer winst in de competitie. En om nu te zeggen dat dat gelijke spel en het verlies tegen PSV-uit te wijtten zijn aan Europese duels?. Nou nee.

Wanneer Ajax foutjes als in de duels met Heracles en PSV kan voorkomen dan denk ik dat, zeker kwa competitie, ons Ajax niks meer gaat verspelen. Zelfs niet tegen PSV.
1 0
TheRiviera
Het zou beter zijn om je woorden in te slikken. Er word elk jaar al jaren achter elkaar geroepen dat Ajax niks meer weg gaat geven, Dat Ajax wel kampioen gaat worden maar we moeten niet negeren dat onze club al jaren weer achter de feiten aan loopt. Wat me opvalt is dat Ajax altijd wel eens punten laat liggen vooral in wedstrijden waarin het niet nodig is. Ik zou het gelijkspel tegen Heracles en het verlies tegen PSV niet zien als iets wat door Europees voetbal komt. Maar we kunnen wel eerlijk zijn en zeggen dat Heracles gewoon verslagen had moeten worden en je kon minimaal een gelijkspel eruit slepen tegen PSV.

En eerlijk Koeman heeft gewoon gelijk. De club is nog op 3 fronten actief dus heeft een programma dat 3 keer zo druk is als die van PSV. Ondanks dat het voor een club als PSV natuurlijk niet de doelstelling is om zichzelf alleen te focussen op de titel het geeft hun wel meer focus,meer energie en meer tijd om zichzelf te richten op de competitie. Dus als Ajax de competitie gaat winnen dan zal de wedstrijd tegen PSV doorslaggevend zijn want ik zie ook PSV niks meer weggeven.

We moeten gewoon realistisch blijven kijken en niet dromerig gaan doen. Hoe meer je zeker bent dat Ajax wel even alles gaat klaren hoe groter de teleurstelling zal zijn.
0 -1
Cello
Natuurlijk ga ik geen enkel woord inslikken. En ja, we zijn op drie fronten nog aktief en ja dus spelen we een paar meer wedstrijden. En dan?
Nu in de eerste seizoenshelft speelden we ook meer wedstrijden en ben ik tevreden met hoe het gaat. Tuurlijk, liever niet gelijkgespeeld tegen Heracles en verloren van PSV. Maar ik geloof dat dat uitzonderingen zijn geweest en zeker geen garantie dat dat nog wel zal gebeuren.

Jij hebt het over realisme, realistisch kijken. Gebasseerd op wat?. 12 europese wedstrijden 2 knvb beker 16 competitieduels...30 duels, waarvan je er uiteindelijk 1 verliest en ik dacht 6 gelijkspeelt en dus 23 wint (over alle competitie's). Je hebt het over teleurstelling.... is dat realistisch dan om alvast een voorschot te nemen op dat het fout zal gaan???.

Zo grappig dat je PSV niets meer ziet laten liggen, maar dat je moeite hebt om datzelfde te zien bij Ajax. Wat een geloof in je eigen club (daar ga ik nog effe vanuit) heb jij zeg....
Gelukkig heb ik vertrouwen in Ajax en maak ik me niet druk om eventuele, mogelijke teleurstellingen.....
0 0
TheRiviera
Het is realistisch om jezelf in het midden te houden. Op basis van de resultaten kan je niet zeggen dat Ajax wel eventjes kampioen word zonder verdere problemen en op basis van de resultaten kan je niet zeggen dat ze nog verder punten gaan laten liggen. Maar het zou me niks VERBAZEN als dat wel gebeurd. Dit heeft niks te maken met geen vertrouwen hebben dit is gewoon typisch Ajax. Het gebeurt elk jaar dat de club wel punten laat liggen in de wedstrijden waarin het niet nodig is. En dat komt simpelweg door een tekort aan mentaliteit bij de spelers.

Er heeft altijd een ''We doen het wel effe'' mentaliteit geheerst bij zowel de club,spelers en supporters. En dat is naar mijn mening een onrealistische instelling. Je kijkt simpelweg door een Ajax bril en daar is normaal gesproken niks mis mee alleen het zorgt er wel voor dat je een minder realistisch perspectief hebt van de situatie.

Kijk bijvoorbeeld naar de komende wedstrijd tegen Utrecht. Op basis van historie is Utrecht altijd een lastige tegenstander. Op basis daarvan zou het me niks verbazen als de club weer punten laat liggen. Dat is gewoon realistisch zijn. Je kan niet op je roze wolk blijven zitten en hopen dat alles wel goed gaat komen. De club staat nog steeds tweede en ook al win je verder alles als PSV hetzelfde blijft doen sta je aan het eind van het seizoen alsnog met lege handen.
0 0
JanTa
Wat mij opvalt is dat Ajax de laatste tijd veel makkelijker is gaan spelen en vooral heel veel spelplezier uitstraald. Dat heb je niet als ze 2x pw spelen moeizaam vinden.
0 0
AlexIbarra
Gebaseerd op gisteren, waar we er bijna uitvlogen omdat we mensen wilden sparen door het drukke programma, heeft hij een punt.

Maar door niets meer te onderschatten vanaf nu en onze brede selectie goed te managen zou het 'drukke programma' geen probleem moeten zijn. Behalve Matthijs en Andre kunnen we iedereen redelijk vervangen.
Ik ga uit van 2 wedstrijden CL en 3 in de beker, dat zijn 5 extra wedstrijden.
De eerste seizoenshelft hadden we ca. 12 (makkelijkere) extra wedstrijden.

Aangezien Psv 2 punten voorstaat en er pas 3 heeft laten liggen in een half seizoen, zijn zij objectief favoriet. Maar als we zondag winnen zie ik het positief in.
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Rooie meeloper, volgend jaar staan we met die schaal, denneappel en Cup met dikke oren.
1 -1
JanTa
Zou ontzettend mooi zijn maar daar denk ik nog ff niet aan.
0 0
CL=5
Al die afgunst op de club die ze heeft groot gemaakt. Ik kan me van een paar jaar terug nog herinneren dat van Gaal tegen Clasie zei: 'En nou kampioen worden...' Zonder Ajax zouden Koeman, Kieft en van Gaal niets hebben bereikt.
0 0
JanTa
Dat Ajax een zwaar programma heeft is alleen maar gunstig voor de weerbaarheid en het maakt de spelers mentaal sterker omdat alleen eredivisie spelers niet verder zullen brengen.
0 0
Cello
Mee eens
0 0
TontoKarnaggel
Hoop en denk dat die extra belasting wel mee kan vallen. Tot nu toe hebben we al 12 CL (incl.voorronde) gespeeld en dat ging helemaal niet onaardig dacht ik zo. Na de winterstop nog maar 7 te gaan dus.....:)
0 0
swing
Koeman de hoerentrainer, clubliefde kent hij niet. Alleen als het hem uitkomt. Harde worst.
4 -1
AJAXTHELEGEND
belachelijke uitspraak van swinger swing .
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Geld daar is hij gek op. Vroeger had hij het over een trein waar je op moest springen, de geldtrein denk ik.
2 0
Joseph
PSV weet ook dat ze 1 punt achter staan, van Ajax gaan ze niet winnen. Dat geluk dat ze in Eindhoven hadden, gaat niet 2x gebeuren. Als iedereen fit is, is PSV kansloos.
Dan moet Ajax keer verliezen dan PSV em dat gaat niet geneuren, zo lang ten Hag zijn beste spelers opstelt.
3 0
Juichtoon
Wens is vader van de gedachte bij Ronald. Vergeet nooit z'n chagrijnige hoofd na Ajax Twente in 2011.
1 0
MM1974
tegen utrecht wordt het zorgelijk
0 0
MankeNelis
Hoezo inhalen, 2 punten kan je toch geen inhalen noemen? Of denkt die lampen lover dat ze 12 punten voor staan?
1 0
Bocarra
De wens is de vader van de gedachte. Koeman heeft duidelijk favorieten. Maar daar behoort Ajax niet bij.
2 0
Van Reenen
Maar zonder Ajax-spelers stond het Nederlands elftal gewoon nog 20e in de ranking. Dus Koevrouw blinkt uit door onze spelers.
0 0
Peewee
Hoezo inhalen? Als Ajax kampioen wil worden moet het ALLES winnen ... dus ook de wedstrijd tegen PSV! Ajax hoeft niets in te halen en heeft gewoon nog alles in eigen hand!!!
3 -1
AJAXTHELEGEND
Koeman is een realist ,maar vergeet dat Ajax al eerder 3 of 4 prijzen in één seizoen won ; Het Landskampioenschap ,de Champions League ,De Wereldbeker ,en als ik het juist heb de KNVB Beker. Verder niets te nadele van Koeman want hij is gewoon een goede trainer.
0 -1
tMuurtje
"Yeah, well, that's just, like, your opinion man."
5 0
Kuningast
Yeah dude!
0 0
AFCAPolarBear
Klaarblijkelijk heeft Koeman niet naar het programma gekeken, want Ajax speelt rond de wedstrijden tegen Real, Heracles uit (voor Real thuis) en daarna thuis tegen NAC. Voor Real uit, speelt thuis tegen PEC en erna thuis tegen Fortuna. Mocht Ajax Real uitschakelen, dan heb je Willem II uit voor de eerste 1/4 finale en ertussen Excelsior thuis. Dan is de competitie afgelopen. Ik denk dat de KNVB beker een grotere aanslag kan hebben op het kampioenschap
2 0
KlasseLasse
ah die 2 potjes cl nog ! miss 1 als je vernederd word een b elftal
0 -1
Raoul14
De wens is de vader van de gedachte.
2 0
Lagasj
Mijn grootste wens voor het nieuwe jaar is deze twee pedante klootzakken af te drogen met ons team en met 7/8 punten verschil kampioen te worden.
Die onbenullen denken echt dat ze Ajax van het kampioenschap af kunnen houden.
En dat geldt voor de komende jaren en jaren net zo, al verliezen we onze beste spelers, in Amsterdam wordt gewoon al tientallen jaren het beste en aantrekkelijkste voetbal van Ned. gespeeld en mag de rest op de bagagedrager mee liften.
Arrogante eikels die niet inzien dat het Nederlandse voetbal in alle gevallen al sinds de 60ger jaren op de Ajax talenten drijft.
Ook nu weer.
Ajax heeft maar 1 vijand en dat zijn van oudsher z'n eigen bestuurders.
Dat zal ook altijd zo blijven.
Maar zeker niet een paar omhoog gevallen provincialen als deze twee oetlullen.
3 -1
Willem410
Ik bekijk het juist positief.
Dat die lampen geen Europees voetbal meer spelen zal nog weleens voor motivatie problemen kunnen zorgen bij een aantal spelers.
Sinds ze uitgeschakeld zijn lopen Lozano en Pereiro er als een zoutzak bij, die gasten weten dat ze op het podium van de CL hun droomtransfer moeten verdienen.
Niemand in Europa intreseert het hoe jij een speler van Heerenveen of Vitesse een rode kaart aan naai maar iedereen kijkt na wat je waard bent op het hoogste niveau en dat weten die gasten maar al te goed als ze straks voor de buis zitten te kijken en niet meedoen.
Kijk na Ziyech, zo'n gruwelijke pot tegen Bayern dat werkt als doping voor die jongen en dat gevoel neemt hij mee na de competitie.
Het gevoel dat je echt wat waard ben en niet alleen de man tegen de Graafschap bent.
0 0
wzawzdbjoey
Lult ook maar wat
4 0
Nijmegenaar
Eigenlijk is het vrij simpel: als je alles wint vanaf nu, dan ben je kampioen. En normaal gesproken denk ik dat Ajax hiertoe in staat is met het kwaliteitsverschil, maar gisteren tegen Roda was er toch de wake-up call dat het allemaal niet vanzelf gaat. Met het geluk en efficiëntie dat PSV heeft, is elk volgend puntverlies dodelijk voor de kampioenschapskansen. Utrecht-uit zondag is daarom van cruciaal belang om te zien waar dit team staat. Winnen we die wedstrijd, dan zie ik niemand ons meer eigenlijk verslaan. Hopelijk laten we het dan ook niet meer liggen bij Groningen-uit of zo. Tijd dat de schaal weer naar huis komt!
1 -1
Knalpot
Als Koeman het zegt dan hebben we ze zondag denk al ingehaald!
3 0
OsvaldoArdiles
'Maar 2 wedstrijden'... Dat betekent dus 4 ED-wedstrijden er omheen binnen 3 of 4 dagen. Blijft een probleem om dan net zo scherp te zijn als wanneer je geen extra belasting hebt. Beste Bommel, dan zijn het inderdaad 'maar' 2 wedstrijden, maar wel een kwart van de wedstrijden in de 2e seizoenshelft die er door beïnvloed kunnen worden.
1 0
Redrum
Ach, laat Bommelbitch maar lekker lullen. Die engnek heeft allang bewezen dat hij in een andere realiteit leeft.
4 0
ETM
Bommelbitch, dat vind ik een goede, die neem ik graag van je over :)
4 0
Redrum
Is goed :p
0 0
Labrador
Ajax heeft sinds Juli ( Utrecht even meegerekend ) 31 wedstrijden gespeeld. Sommige jongens moesten ook weg voor interlands. Ik heb eerlijk gezegd niet de indruk dat het mis zit met de fitheid van dit team.
2 0
Frank1978
Mochten we het niet redden tegen Real, spelen we slechts twee EC wedstrijden na de winterstop. Mochten we wel doorgaan, worden het er minstens vier en natuurlijk is dat een extra belasting, maar ik weet zeker dat dit ons ook een ongelooflijke boost zou geven. Als wij zondag van Utrecht winnen, heb ik er alle vertrouwen in dat dat kampioenschap er gaat komen dit seizoen en wie weet wat er verder nog in zit...
1 0
Bensco
die van Bommel dekt zich al in.. schiet gelijk in de verdediging. geloof me dat ze beginnen te zien dat we eraan komen. Het kwaliteitsverschil wordt steeds beter zichtbaar.
6 0
Redrum
Bommeltje probeert nadrukkelijk de druk bij ons neer te leggen, iets dat me uiteraard totaal niet verbaasd van hem. Hij zit perfect op zijn plek bij psv die enge viespeuk. Vraag me wel af wanneer ze hem daar zat zijn, want volgens mij is hij echt een ongelofelijke teringleier om mee samen te werken.
3 0
Bensco
Van Bommel zit daar alleen maar zodat er een telefoonverbinding bestaat met Van Marwijk natuurlijk. Je gelooft toch niet serieus dat al die wijze voetbalpraat door hem zelf is verzonnen?
1 0
wladimir
Gisteren niet gekeken?
1 -1
DeMeervanweleer
Prima, leg de druk maar bij Von Bommel en de lampjes.
Ik denk dat PSV onder de druk van het moeten bezwijkt. Daarbij gaat die act van Marc een keer mank .
0 -1
Redrum
Bij psv zal veel afhangen van het wel of niet krijgen van blessures.
1 0
Duif63
Bij ons ook, want onze nrs 15 t/m 18 zijn ook niet bepaald een verbetering.
1 0
Redrum
Nee, maar één of twee basisspelers kunnen we prima opvangen. Dat hebben we dit jaar al vaak genoeg bewezen. Er moeten alleen niet opeens 8 wisselspelers in, want dan ben je ook meteen alle automatismes kwijt.
3 0
Nijmegenaar
Dat ligt er net aan wélke spelers uitvallen. Als De Ligt, Ziyech of Tadic uitvalt, dan hebben we een serieus probleem. Verder met je eens.
0 0
GrandMasterFlex
Belachelijke uitspraken van een bondscoach.
9 0
AJAXAFC1
Eens, alleen prima toch als koeman dat denkt en wie dan ook ajax laat het wel zien op het veld ;)
1 0
3*stars*3
Het is hem gevraagd en hij geeft gewoon zijn mening toch?
Daarna geeft hij ook aan dat selectie van Ajax sterker is.

Alleen Bommel de troll weer met zijn gezuig; ‘ja maar dat kunnen ook maar twee wedstrijden zijn, hè’....
1 0
apeldoorner
Dus...selectie is sterker....lijkt me belangrijker punt dan 2..4..6 extra wedstrijden
0 0
Dit is mijn club
Alles winnen en het maakt geen donder uit wat Eindhoven doet. Schaaltje weer naar waar deze thuis hoort.
2 0
Redrum
Tja, er zijn twee opties: of Ajax verslaat Real of ze worden uitgeschakeld. Worden ze uitgeschakeld zullen ze weinig hinder ondervinden van die twee extra wedstrijden, want na de ontmoetingen met Real staan er twee makkelijke thuiswedstrijden op het programma. Gaan ze wel door dan zijn er nog maximaal 4 extra wedstrijden mogelijk en dan is het maar afwachten wat je daarna voor wedstrijden krijgt en het is helemaal niet zeker dat Ajax daardoor dan punten zou verspelen. En dan nog, dat zou betekenen dat ze halve finale of zelfs finale Cl spelen en dan kan de titel me eerlijk gezegd iets minder boeien, al wil ik die uiteraard wel heel graag winnen. Psv heeft het zichzelf zoals gebruikelijk weer lekker makkelijk gemaakt en kan zich heel simpel focussen op 1 potje countervoetbal per week. Ajax zal wel praktisch alles moeten winnen om kampioen te worden denk ik, want psv zal niet veel laten liggen.
3 0
insectenverdelg
ik durf ,elfs te beweeen dat de EL met eeb extra ronde naar de winterstop belastender werkt.

Als Ajax nu met 12 puntten 1 keer gelijk speelt en 1x verliest. moeten we deze 2 a 4 potjes ook wel aan kunnen qua belasting.
2 0
Redrum
Zeker weten, als je EL speelt heb je altijd maar 2 dagen om te herstellen en je te focussen op de volgende wedstrijd. Dat is eigenlijk net te weinig. Dit jaar lijkt Ajax qua resultaat weinig last te hebben van de Europese wedstrijden. Wat dat betreft zie ik het wel positief in. Het mag geen excuus zijn om de titel niet te pakken vind ik.
2 0
ajaxxcied4life
Tja, dat is deze man zijn mening en gedachte. Mogelijk heeft hij gelijk. Laten we hopen van niet.
2 0
Web
Koeman wat lul je toch dom, ben jij nou de man met veel ervaring heeft in het voetbal?
Wij zijn nog niet op de helft, waar haal je die weisheid van daan?
Totaal nergens op gebaseerd.
Ajax heeft een veel evenwichtige selectie dan PSV
2 -1
AJAXAFC1
Psv heeft nog geluk dat ze geen blessures en schorsingen gehad hebben als die lantaarnpaal de jong wegvalt of bergwijn zijn ze de sjaak
1 0
Redrum
Ik denk serieus dat Luuk de Jong misschien wel de belangrijkste speler van psv is en dat zegt ook alles over die club. Bij ons zou Luuk de Jong misschien de lijnen mogen kalken, maar als voetballer zouden wij zijn diensten nooit willen gebruiken. Een verschrikkelijke vent in het veld, maar door zijn constante gesleur, geduikel, geduw, getrek en vooral gezeik is hij voor een club als psv heel belangrijk. Daarnaast is Bergwijn ook belangrijk (de enige echte voetballer die ze hebben) en Lozano is gewoon zwaar overrated maar voor de eredivisie natuurlijk wel heel bruikbaar voor ze.
2 0