'Niet de bedoeling dat hij meer vooruit gaat spelen'

Wim Kieft gelooft dat het Frenkie de Jong zijn rol is bij Ajax om meer vanuit de controle te spelen, zo laat hij blijken bij Rondo. De buitenwacht vraagt geregeld om meer rendement hoger op het veld van de jongeling, maar de oud-spits ziet die rol voor anderen weggelegd in Amsterdam.

'Ik denk dat het bij Ajax niet de bedoeling is dat hij meer vooruit gaat spelen', oordeelt Kieft, waarna hij nader toelicht. 'Je hebt Tadic en Ziyech die daar de beslissende bal kunnen geven. Je wil zien dat hij de nummer tien is die alle steekballen geeft, maar in deze rol is hij ook enorm belangrijk.'

Ondanks alle lof aan het adres van de talenten van Ajax, zag Kieft in de groepsfase van de Champions League niet enkel positieve dingen. 'In de wedstrijd tegen Bayern kwamen er dingen aan het oppervlak, ook met De Ligt. We verwachten heel veel van die jongens, misschien wel veel te snel.'

'Het is een ontdekkingsreis voor die jongens', voegt Aad de Mos er onmiddellijk aan toe. 'In de periode van Wim hadden we Rijkaard en we wisten niet of hij een stopper, verdedigende middenvelder of een tien was. Die jongen is ook zoekenden naar de ideale positie.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Maar als hij niet meer vooruit mag spelen , haal je volgens enkelen hier zijn kwaliteit weg !
Dan is hij alleen maar schakelspeler die risicoloze balletjes mag geven . daar wordt je toch geen wereldtopper mee ? Of 75 miljoen , of een nieuwe Cruyff.
En dat geduld en dat lange kijken is in een laag tempo misschien zinvol , maar tegen Bayern behoorlijk fataal geworden !
Neem dan Donny , dat is echt de nieuwe Neeskens !
0 0
ETM
Met alle respect voor jouw bijzondere kijk op Frenkie, maar ik begrijp niet hoe je zijn enorme talent en vooral vaardigheid zo laag kan waarderen.
1 -1
Jeugd
Het kan misschien niet de bedoeling zijn dat hij dieper gaat staan maar ik begin de risicoloze pasjes over 5 meter wel een beetje beu te worden.
De jong ontwikkeld zich niet op deze manier en hij kan er veel meer uit halen.
1 -3
ETM
Je hebt achter de voortse linie spelers nodig die zowel tempo kunnen maken als er ruimte ligt, als uit kunnen stellen als er geen ruimte ligt. Bij Ajax speelt dit geheel zich vaak af op de helft van de tegenstander. Die speler moet dan heel comfortabel zijn aan de bal, de kleine ruimte niet schuwend. Zoals Ajax speelt, een speler die overal een korte driehoek kan maken, en soms kan weg draaien om het spel verneld te verleggen ipv te resetten. Dit alles kan Frenkie op een heel hoog niveau...
1 -1
NouriVandeBeek
Volgens mij snap je het niet echt. Dat geduld bij Blind en Frenkie de Jong is juist de reden dat we zo dominant zijn. Geduldig en rustig zoeken naar de opening. Niet onnodige balverlies lijden. Kijk maar eens naar Busquets. Die houdt het vaak ook simpel.
1 0
Minsc
Ontwikkeld zich niet maar ontwikkelt zich gelukkig wel.
3 -1
Schwalbino
Ze blijven allebei een goed niveau halen. Bekeken over alle wedstrijden dit seizoen maken ze extreem weinig beslissende fouten voor de positie waarin ze spelen. Geldt eigenlijk voor de hele defensie.

De Ligt gaat nu proberen te kijken op welke momenten hij ook aanvallend meer kan brengen. Dan ga je echt een beetje aan Ronald Koeman denken.
2 0
Peteronline
te koop: balletje breed....75 miljoen
3 -11
Schwalbino
Trolletje 'Humor' te koop.
5 -1