Driessen hoopt op Barca, FC Porto of Madrid

FinnDekker, 13-12-2018 om 22:40, 6864 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Valentijn Driessen hoopt dat Ajax om uiteenlopende redenen tegen FC Barcelona, FC Porto of Real Madrid moet in de knock-outfase van de Champions League. De eerstgenoemde zou het mooiste affiche zijn, terwijl de andere twee vooral sportief een relatief zwakke tegenstander zijn.

'Als je door wil is de beste tegenstander Porto. Wil je een mooi affiche dan is het Barcelona met Messi en Suárez. Real Madrid wil je ook graag zien. Ten eerste omdat het een grote naam is met historie', aldus de Ajax-watcher van De Telegraaf. De tweede reden is vanwege de vormdip van de Spanjaarden. 'Ze zijn kwetsbaar. Op dit moment is het een zwakke broeder zonder Ronaldo.'

Door de sterke reeks van de Amsterdammers mag Ajax heel wat miljoenen bijschrijven. 'Ajax staat al op plus zestig miljoen euro. Dat kan alleen maar groeien. Ga je door dan krijg je weer een hoop geld. Een recordjaar zit er dik in.' Ook voor Nederland is het succes mooi. 'De kans is groot dat de kampioen zich straks (seizoen 2019-2020, red.) direct plaatst voor de groepsfase van de Champions League.' 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Porto ligt ons voor geen meter en zijn dodelijk effectief in de counter. Dan kom je van een koude kermis thuis. Anderzijds, als je tussen Barcelona of Porto mag kiezen, dan kies ik misschien toch wel liever weer Porto.
0 0
KingRijkaardII
Porto is helemaal niet makkelijk. Ze spelen ontzettend gribusvoetbal en je doet het nooit goed tegen dit soort tegenstanders. Als je wint is het logisch, want het is maar Porto. Als je verliest is het slecht omdat het ook maar Porto is.
2 0
..::Rootje::..
Ja ja, lekker hopen op Real Madrid.
Deze irritante en afschuwelijke vent vergeet even dat de volgende rondes pas ergens over twee maanden beginnen. Dan kan Madrid in heel andere vorm steken.

Maar goed, blijf lekker Real onderschatten.
1 -1
Sjaakvaak
Ah, de grote Real fan Rootje. Real is echt zeer matig op dit moment. Om mij heen hoor ik ook veel mensen hopen op Real. En terecht, die overige 6 clubs zijn waarschijnlijk allemaal sterker.
0 0
FrankAFCA020
En hij vergeet dat Real desnoods in de winter 25 nieuwe spelers haalt.... Is vooral hopen op Porte en anders een mooie uitpot dus geen(PSG, Real, Barca, Juve)
0 -1
Sjaakvaak
Jij vergeet dan weer dat de meeste goede spelers dit jaar niet nog eens voor een andere club mogen uitkomen in de CL. De vijver waarmee ze zich kunnen versterken, is dus zeer klein.
0 0
..::Rootje::..
Valentijn zoekt gewoon iets waardoor hij weer zijn hetze kan beginnen jegens Ten Hag.
Als Ajax bijvoorbeeld niet wint van een Real dat uit vorm is, dan is hij natuurlijk de eerste die er schande van zou spreken.

Mark my words.
1 -1
EuforischeRealist
Precies, kan in de tussentijd nog wel 3x veranderen. Iedere club kan nog de buidel trekken in de winterse transferperiode, spelers geblesseerd raken of juist weer fit.

Je gevoel kan nu goed zijn na de loting en straks in Februari compleet anders of andersom.
0 -1
..::Rootje::..
Inderdaad. Zijn twee maanden, en ook bij Ajax kan hetzelfde gebeuren qua blessures.
Gewoon afwachten, en in februari pas vooruitkijken.
0 -1
Civilengineer
Ajax gaat wel een omzet halen van 150 miljoen, bijna gelijk aan PSV + Feyenoord. Nederland verliest de 11de plek. Volgend jaar weer nieuwe kansen! Het ligt niet aan Ajax, die het meest aantal punten heeft gehaald tot nu toe van heel Europa.
2 0
Bensco
RBS en Rapid Wien zijn beidde door in Europa, die gaan het gat wel vergroten in de strijd om die directe plaatsing. PSV had gewoon 3e moeten worden en dat Feyenoord zich laat uitschakelen door Trencin is ook echt te triest voor woorden.
3 0
AjaxRobEnschede
McKrabby en deze man, VD de slechtste journalisten van Ned. Enge man ook die VD. Gaan we nog een ronde verder dan zal hij hosanna roepen. Maar zo niet, of de ronde er na. Dan TH weer een eikel etc. Intrigant, n..-er, enge man.
7 -5
Youri08
Wat een reactie, geen touw aan vast te knopen.
2 0
3*stars*3
Niet vergeten dat hij een paar maanden geleden bij VI riep dat hij nog wat over Ten Hag had maar het nog ff gaat bewaren.
Blijft een engnek.

Maar we zullen morgen wel zien wat er uit de koker komt.
Real lijkt mij prima en een mooi affiche.
3 -1
Ajacied33
Loting is maandag om 12 uur, verder heb je helemaal gelijk wat Driessen betreft. Eersteklas kwal is het..
1 0
Mikenick
Goede foto erbij wel. Die man wordt blijkbaar toch ook moe van zichzelf.
4 -1
geronimo
Pleur toch op Valentijn
1 -1
Mark03
Is dat zo, wat hij zegt over de Champions League plaatsen voor 2019-2020? Beide Oostenrijkse clubs hebben namelijk weer gewonnen in de Europa League en zijn door naar de volgende ronde.
1 -1
Babangida83
Nee, dat is gelul van de bovenste plank. Goed opgemerkt. De ranking is opgemaakt over 5 jaar. Oostenrijk is de laatste drie jaar goed bezig. Hun twee slechte jaren verdwijnen beetje bij beetje. Ieder jaar halen ze ons daardoor gemiddeld met 2 punten in. Stand is vandaag 30.6 vs 30.4 over 5 jaar. Enkel dit jaar is het 6.8 vs. 5.4. Maar zelfs dit jaar kunnen ze ons nog inhalen. Want Salzburg doet het heel goed. Alleen als Salzburg en Rapid Wien geen wedstrijden meer winnen, is er een kleine kans dat we een rechtstreekse plaatsing hebben in 2019-2020.

En dus dat dit jaar een record jaar is, is ook gelul. We staan op 6.8 UEFA-punten. En daar gaan er niet veel meer bijkomen, vermoedelijk. We hebben er ongeveer 6.2 per jaar nodig om de 11de plaats te consolideren. Met de Europa League finale behaalden we (Nederland) 9.1 punten. Dat was dus een record jaar.
1 0
Dit is mijn club
Goh, valt er niets te zagen Valentijn?
3 -1
Bocarra
Open deuren intrappen en nepnieuws. Het intresseerd niemand wat Driessen roept.
1 -3
ajaxajaxajax
Wijsneus.....
0 -1
Hagmag
Valentijn bedankt
0 -2