'De Jong kan bij PSG wennen aan topniveau'

ThijsZwagerman, 08-12-2018 om 19:15, 7862 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kenneth Perez zou kunnen begrijpen waarom Frenkie de Jong mogelijk een transfer naar Paris Saint-Germain maakt. De analist van FOX Sports denkt dat de middenvelder van Ajax in de Franse competitie meer kans op speeltijd heeft dan in andere Europese topcompetities.

PSG wordt al jaren met speels gemak kampioen van Frankrijk en de vraag is dan ook of De Jong zich met die geringe tegenstand wel voldoende ontwikkelt: 'Ik denk het wel, want hij is natuurlijk pas 21 jaar. Het is ook lastig (om de juiste keuze voor een nieuwe club te maken, red.). In Engeland is de competitie natuurlijk fysiek sterker, maar ook veel sneller. In Frankrijk is het fysiek net zoals in Engeland, want het zijn wel allemaal beesten, maar je komt wel in een team waar je kunt wennen aan topniveau', aldus Perez, die dus denkt dat De Jong zich in de Franse competitie prima zou kunnen doorontwikkelen.

Volgens de Deense oud-voetballer blijven er bovendien genoeg duels over waarin De Jong zal worden uitgedaagd: 'In de Champions League moet je het dan laten zien. Je hebt natuurlijk nog steeds wedstrijden tegen Olympique Lyon en Olympique Marseille. Dat zijn ook wel echte wedstrijden, maar ik denk dat de stap van de Eredivisie naar dat niveau (Premier League, red.) heel groot en misschien zelfs te groot is.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Wat de politiek in het groot doet, zie je ook terug in de voetballerij. De zelfhaat is zo groot in dit land, het is niet te geloven. Maar die zelfhaat veroorzaakt in feite een self-fulfilling visciueze cirkel. Want als je jonge spelers zo vroeg al weg lult, omdat het hier zo slecht zou zijn, dan veroorzaak je dat het hier alleen nog maar slechter zal worden omdat je alle goede spelers steeds eerder weg "wenst".

Ongelooflijk dom...
1 0
martin1234
Ik word er onderhand ziek van dat de ene expert over de andere heenvalt om te zeggen dat het bijna 'not done' is om op je '20ste' nog in de eredivisie te voetballen. Dat de competities in het buitenland allemaal zoveel beter zijn. Wat is dat voor zelf haat ten opzichte van het eigen nationale clubvoetbal?
1 0
Bocarra
De mening van Perez intresseerd ons niet.
1 -1
Labrador
iemand die een ggrensrechter voor ** neger uitmaakt neem ik sowieso niet meer serieus.
0 0
MankeNelis
Alle fake adviseurs hebben hun zegje klaar. Hij lijkt al 3 dagen nergens anders over te gaan.
2 0
kaashaas
Perez ga tapijten verkopen of zo...
Word moe van dit soort media geile mee vaarders .
We willen toch gewoon de beste voetballers in de ED.
2 0
insectenverdelg
PSG kan wennen aan topniveau van de Jong!
3 0
amthree
De media loopt hier te zeiken dat we geen tegenstand hebben in de eredivisie. Psg heeft het helemaal niet in frankrijk als je bijna elke wedstrijd met 5-0 wint... Dus hoezo een betere stap? Alleen voor het geld ga je daar naar toe...
3 0
Ajaxxxisdebeste
Ze jagen iedereen weg... wordt een sfeer gecreeerd van dat je niks meer kan leren in de eredivsie, maar zie liever ze vertrekken na het winnen van wat prijzen anders waarvoor doen we dit nog.
2 0
mvdk
Het probleem is dat niemand wil dat Ajax te goed wordt. Behalve wij natuurlijk:P. Als Ajax met 2 vingers in de neus 10 landstitels wint hebben ze niks meer te zeggen.
1 0