'Dolberg leek ook voor flink bedrag te vertrekken'

BVeenstra, 08-12-2018 om 12:55, 9459 views, NOS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Bij Willem II en RKC Waalwijk hoopt men 'stiekem' op een transfer van Frenkie de Jong, maar beide clubs weigeren te vroeg te juichen. Mocht het van een overgang komen, ontvangen de twee Brabantse clubs een behoorlijke geldsom.

Wanneer De Jong voor 75 miljoen euro wordt verkocht aan bijvoorbeeld Paris Saint-Germain, ontvangen de twee Brabantse clubs vijftien procent van het transferbedrag. Het Brabants Dagblad rekende uit dat Willem II in dat geval 6,36 miljoen euro mag bijschrijven, terwijl RKC Waalwijk 3,77 miljoen euro rijker wordt. 'Eerst zien, dan geloven', zegt Berry van Gool, algemeen directeur van Willem II, tegen de NOS.

Mocht het van een transfer komen, weet Willem II wel hoe het geld geïnvesteerd kan worden. 'Ons stadion is al 23 jaar oud en we willen het kopen en renoveren, om zo meer comfort te kunnen bieden. We zouden bovendien van 14.500 naar 16.500 toeschouwers willen groeien. En we zouden ook de spelersmarkt op kunnen gaan, want met dat geld kun je in een vijver vissen waar dat normaal gesproken niet mogelijk is.'

Ook bij RKC Waalwijk hoopt men op een extra geldsom, zo zegt algemeen directeur Frank van Mosselveld. 'We willen binnen drie jaar weer bij de top van de Eerste Divisie horen, dus dit kan daar zeker bij gaan helpen. Maar eerst moet ik het nog maar zien. Dolberg leek ook voor een flink bedrag bij Ajax te vertrekken en hij is nu een stuk minder waard. Ik wil het nieuws van Frenkie de Jong horen.'

De feestdagen komen er weer aan! Scoor nu snel jouw ideale Ajax-cadeau voor de kerst!

Wij spraken met voormalig topatleet en halve finalist van Expeditie Robinson Gregory Sedoc. Lees zijn verhaal over Ajax hier!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
15% is best veel. Misschien zijn er ook nog andere partijen die iets meepakken.

Op zich een goede stimulans voor Overmars om een beetje creatief te boekhouden, en niet alleen maar een zo hoog mogelijke transfersom te vragen. Een doorverkooppercentage, speler(s) of terugverhuur in de deal betrekken wordt zo wel aantrekkelijker, ook fiscaal.

Op zich kunnen we een hoop eisen stellen, aangezien er genoeg gegadigden zijn, wij het geld niet nodig hebben en iedereen het liefst heeft dat hij hier blijft. We gaan het zien...
0 0
Joseph
RKC is natuurlijk weggegooid geld, die staan kansloos in de keukenkampioen divisie, die gaan dan heel misschien promoveren, maar daarna ook direct weer degraderen.

Jammer dat Willem II niet de volle bak krijgt, die zouden de eredivisie net iets sterker kunnen maken.
0 0
AFCAMM
Dit is voor Willem II en RKC natuurlijk een prachtig bedrag, als ze dat mogen ontvangen. Moet zeggen dat ik het beide clubs ook echt gun, als het geld goed gebruikt wordt, zoals gezegd.
1 0
f*ck010
Opzich mooi dat het geld op deze manier in de Nederlandse competitie word geïnvesteerd. Rkc gaat nu waarschijnlijk naar echt gras en Willem 2 (wat ik sowieso een van de meest sympathieke clubs in NL vind) kan het niveau van de onderste middenmoot zo weer iets omhoog trekken. Ik heb liever dat het geld op deze manier naar deze clubs gaat en zo geïnvesteerd zal worden dan wanneer het naar het buitenland of naar de schulden van Twente zou gaan.
2 0
ajaxajaxajax
Nou nou nou Frank van Mosselveld, Dolberg een stuk minder waard........blijf jij nou maar lekker in de keukenkampioen divisie..........
3 -3