Van der Gijp: 'Paris Saint-Germain een geldmachine'

JesseTH, 07-12-2018 om 21:15, 9499 views, Veronica |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

René van der Gijp, Johan Derksen en Wim Kieft zijn negatief te spreken over de waarschijnlijke overstap van Frenkie de Jong naar Paris Saint-Germain. De middenvelder zou komen te spelen in een eentonige competitie en volgens de heren zou hij er beter aan doen om te vertrekken naar Engeland, Real Madrid of Barcelona.

'Dat zijn clubs met historie. Paris Saint-Germain heeft die historie pas over honderd jaar', klinkt een kritische Van der Gijp bij Voetbal Inside. 'Paris Saint-Germain is gewoon een geldmachine, meer niet. Er lachen zich er twee de pleuris, dat zijn de zaakwaarnemer en Marc Overmars die 75 miljoen krijgt. Die zeggen allemaal tegen De Jong: de beste keuze die je kunt maken. Dit is leuk voor Zlatan die alle grote clubs gehad heeft, vreselijk je zakken vullen daar. Neymar is daar toch maar voor één ding heen gegaan? Voor het geld.'

Derksen richt zich enig moment later vooral op de zaakwaarnemer van De Jong, Ali Dursun. 'Ik lees in de kranten dat de zaakwaarnemer een goede relatie is van de familie, die heeft zich helemaal in die familie gewerkt. Als je dit soort zware gesprekken moet voeren over zoveel geld, dan zou ik Rob Jansen, Rodger Linse of die Italiaan uit Monaco (Mino Raiola, red.) nemen.'

Tot slot is ook Kieft niet positief over een eventuele overstap naar de volgens de heren saaie Franse competitie, maar de oud-spits bekijkt ook het positieve. 'Ik vind het wel een hele goede speler en dat blijkt er ook uit dat zoveel clubs interesse hebben, maar hij moet gewoon een goede keuze maken. Je ziet hoe moeilijk het voor Mbappé en Neymar is om daar nog weg te komen. Het is wel leuk dat zo’n jongen daar nu ineens staat en dat het met het Nederlands voetbal op die manier ook goed gaat.'

De feestdagen komen er weer aan! Scoor nu snel jouw ideale Ajax-cadeau voor de kerst!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Het aparte aan de situatie Frenkie vind ik het inschatten van zijn waarde voor het huidige Ajax voetbaltechnisch gezien. Ja dat die groot is dat is wel duidelijk.
Je hoeft maar een paar minuten Frenkie te zien en je weet dat je naar iets speciaals kijkt. In mijn ogen zit zn grootste meerwaarde erin dat je via Frenkie dood eenvoudig onder druk kan uitspelen, en ook de dynamiek die hij brengt, waarbij ik doel op de ruimte die hij creeert voor anderen om in te bewegen.
Dat Frenkie begeert wordt door de Europese top vind ik geenzins vreemd. En wie stelt dat hij het grootste talent heeft zou ik niet zo 123 tegen kunnen spreken.

Maar toch denk ik niet dat je Frenkie het meeste zult missen. Dat is het aparte. Ik betwist zn kwaliteiten dus niet, maar als ik t geheel bekijk vind ik Frenkie makkelijker op te vangen dan enkele anderen. Ik denk ook dat Frenkie nog veel beter wordt en heb nooit gedacht dat dat bij Ajax zou zijn.

Ik denk dat een vertrek van De Ligt of Ziyech er veel harder in zal hakken. Of zelfs een plots vertrek van Tadic.

De verwachting lijkt me dat naast Frenkie ook De Ligt en Ziyech zullen vertrekken. Daar stel ik me op in.
Ik hoop en heb goede hoop dat Ajax daar tegenover geen andere spelers makkelijk zal laten gaan. Onana, Tagliafico en Neres als voorname voorbeelden, laat ze alstjeblieft blijven. Ze staan in de schaduw van eerder genoemden, maar ik ben heel blij met ze.

Dit alles gezegd hebbende, ik vind het zo zuur dat Ajax zo'n speler maar 1.5 seizoen in de basis kan hebben. En dat is dan nog langer dan bijvoorbeeld Sanchez.
1 -1
Ruff Rhythim
Nou...niet elke Engelse club heeft een rijke historie hoor....
2 0
mvdk
Maar die krijgen het geld over het algemeen uit tvgelden. Dat is iets anders dan een oliesjeik, die gewoon echt alles kan kopen wat hij wil. Ook de maan.
0 0
Youri08
Volgens mij is een groot aantal PL clubs gewoon eigendom van een of andere miljardair.
2 0
Labrador
Liverpool,Arsenal,United,Spurs. Dat zijn clubs met historie.
0 0
Middenweg401
Liverpool en United bedoel je.
Arsenal en Spurs mogen niet in de schaduw staan van Ajax. Die andere 2 eigenlijk ook niet. :) Traditie is was anders.
Maar Arsenal en Spurs zijn voetballend juist wel de 2 teams die hem passen.
0 0
Tomajax1990
Je zou bijna in de stress schieten als Ajax zijnde, opeens zoveel financiële mogelijkheden. Het zou toch ook leuk zijn om als Ajax zijnde iedere grasmat van de eredivisie te laten vervangen om met je geld te showen. Ik ben Frenkie nu al dankbaar, want je had toch niet moeten bedenken dat zo’n jongen bij PSV nu had gespeeld. De beste talenten horen bij Ajax!
3 0
Koekepeer
Behalve die van Willem 2
0 0
Youri08
Kieft zei precies wat ik al denk sinds dit nieuws: je komt daar niet meer weg, niemand kan je meer betalen. Beter eerst naar Barca, Real, Bayern etc.
7 -1
Bky
Want anderen kunnen je wel betalen als Barca 75 miljoen voor je betaalt?

Wat is daarmee het verschil? Dat je al voor Barca speelt? Wat dan als Frenkie daar weg wil, maar anderen kunnen hem "niet betalen"?
2 -1
Youri08
PSG heeft vorig jaar 220 miljoen betaald voor 1 speler van Barca, dus bereid om dat te doen. City wilde Messi voor geloof ik 400 miljoen kopen van Barça. Dus beter eerst naar een traditie club en eventueel later naar een olieclub. Andersom zal dat nooit gebeuren.
2 -1
Bky
Ene kant eens, maar aan de andere kant, dat het nog niet gebeurt is, betekent niet dat het niet gaat gebeuren.

Daarbij heeft Barca ook gewoon spelers gekocht voor 130 en 110 miljoen. Bayern heeft het geld er wel voor. Real betaalt 70 miljoen voor een 17 jarig talent.
0 0
Koningtoto
Dit dus. Hij tekent zijn eigen doodvonnis. Daarom geloof ik het niet. Gesprek prima, ik ga ook niet ergens werken, zonder me te verdiepen in de mogelijkheden.
2 -2
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Doodvonnis? Ben je gek of zo? Wat een geneuzel. HIJ moet het zelf weten. Straks wint ie na Ajax uiteraard nog drie keer met Paris de CL. Is het dan nog een slechte keuze?

Trouwen wat heb je met koning toto?
3 -3
Koningtoto
PSG gaat de CL nooit winnen. Oke doodvonnis is ietwat overdreven, maar een slimme keuze is het imo niet. En juist daarom geloof ik de stap naar PSG ook niet.

Koningtoto is een plat Amsterdams figuur. Ik verdien veel geld met de toto. Vandaar dat ik me identificeer met Koningtoto.
0 0
Erik1966
Telegraaf staat straks enorm voor lul.
5 -3
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Ja voor paal
0 0
De_Realist
Even er vanuitgaande dat dit gerucht uberhaupt waar is. Ik vind PSG echt een prima stap voor Frenkie. Misschien niet veel geschiedenis maar wel een topclub in Frankrijk momenteel die CL speelt. Een stap omhoog zowel sportief als qua geld gezien, hij kan daar denk ik sneller wennen dan als hij naar de Premier League gaat.
2 -2
Middenweg401
Vooral financieel, maar dat zal bij de hele top 10 het geval zijn. Sportief mwha... De training telt niet en die competitie word je niet blij van. Enkel de gegarandeerde CL deelname blijft dan over, maar ook dit zit bij al die clubs wel goed.
Barca is perfect voor hem, maar als je toch geleidelijk naar de absolute top wil kun je beter naar Arsenal of Spurs gaan.
1 0
OpNaarNummer4
Precies, daarnaast gaat ie spelen met Neymar, Mbappe, Draxler, Di Maria en Cavani. Stuk voor stuk absolute top voetballers (vergeet er sowieso nog een paar). Vooral Mbappe en Neymar zullen de komende jaren strijden voor de Ballon D’or. Real Madrid en Barcelona hebben natuurlijk topvoetballers, maar de selecties daar zijn verouderd. Messi is natuurlijk fantastisch om mee te voetballen, maar gaat niet meer zo lang mee als Mbappe en Neymar. En bij Real heeft Ronaldo een groot gat achtergelaten. Ja qua historie is Barcelona of Real Madrid misschien mooier, maar als je naar toekomst perspectief kijkt is PSG een betere keus. Staat ook met Tuchel een aanvallende coach voor de groep. groep
2 -2
insectenverdelg
hahaha. en als hij naar Barca gaat is de stap weer te groot gok ik. Frenkie is nog Jong, vond t een verstandige stap persoonlijk.
1 -1