Vertrek van De Ligt 'kwestie van tijd' genoemd

BVeenstra, 07-12-2018 om 08:35, 12331 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Volgens Valentijn Driessen, chef voetbal bij De Telegraaf, duurt het niet lang meer voordat in navolging van Frenkie de Jong ook Matthijs de Ligt een nieuwe buitenlandse club zal vinden. De Jong vertrekt zo goed als zeker voor een bedrag van 75 miljoen euro naar Paris Saint-Germain, zo maakte de ochtendkrant bekend.

'Het is een kwestie van tijd alvorens Matthijs de Ligt in de voetsporen van zijn ploeggenoot De Jong treedt. Ook hij zal zonder internationale tussenstap in de zomer van 2019 aansluiten bij een club uit de topacht van Europa', schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf. De journalist is van mening dat het duo Europese topclubs ervan moet overtuigen dat het sportief en financieel lucratief is om weer spelers uit de Eredivisie te contracteren.

'Dat kan alleen als De Jong en De Ligt direct aanhaken en zich als versterking manifesteren bij onder andere Paris Saint-Germain. Lukt ze dat, dan geven zij de waarde van de Eredivisie een enorme impuls, evenals de waarde van de Nederlandse topclubs en hun spelersselecties.'

Tegenover Telegraaf TV vertelt Driessen dat de aanstaande transfer van De Jong voor een dubbel gevoel zal zorgen bij directeur spelersbeleid Marc Overmars. 'Overmars zal handenwrijvend naar de bankrekening zitten staren, maar hij zal het ook nat in de handen hebben. Hij moet een vervanger vinden voor Frenkie de Jong en dat zal heel moeilijk zijn.'

De feestdagen komen er weer aan! Scoor nu snel jouw ideale Ajax-cadeau voor de kerst!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hakkie
Proof me wrong Frenkie and Matthijs. Stay!
In Nederland heb je een perfecte rust-arbeidsverhouding en verdien je goed. Wat is er tegen om nog een jaar in die verhouding nog aan je fysieke gesteldheid te werken. Met de verhoogde inspanning van meer competitieduels en meer bekerwedstrijden, naast mogelijke Europese verplichtingen adviseer ik om een jaar extra bij Ajax te werken aan de hogere fysieke inspanningen die jullie te wachten staat.

Laat ook je clubhart spreken. Dit jaar kunnen jullie ver komen in CL, volgend jaar zijn jullie kandidaat voor de beker met de grote oren, als het team bij elkaar blijft.
0 0
Pierre Heno
Jahaaha Valentijn!! dàhat wéééééten we nu wèhehehehèlllll!!! Valentin 'the bloody obvious' Driessen
( zijn er maar 2 trouwens).
0 0
X-RaY
Driessen verdient een bitch slap.
Heerlijk lijkt me dat. Zo met de vlakke hand op dat irritante gezicht van hem.
2 0
Pierre Heno
In Amsterdam zeggen we dan ' moet je er eentje met de losse vingers...ja?? "
0 0
MankeNelis
Die moet flink tegen z'n huig gepist worden.
2 0
hallo1
Mooi moment voor terugkeer Vertonghen.

Frenkie vervangen wordt nog een stuk lastiger. Ik zie weinig kandidaten die betaalbaar zijn voor Ajax en ongeveer dezelfde kwaliteit hebben....
0 0
31xAjax
Wöber....
0 0
hallo1
Naast Vertonghen en Blind op het middenveld.
0 0
RobbertB
Ik ben benieuwd wie Ajax terug gaat halen. Of juist door laat stromen.
2 0
MM1974
hopen dat de scouts niet liggen te slapen voor goede vervangers
0 0
Schwalbino
Wat een zwetser is die man toch. Als die twee van meet af prima gaan presteren bij hun nieuwe clubs geeft dat de waarde van de eredivisie helemaal geen nieuwe impuls. Buitenlandse clubs gaan daardoor echt niet anders tegen de eredivisie aan kijken. Hoeveel eredivisieploegen spelen er internationaal?
3 -1
behangdelul
Even rekenen: van Dijk is nu al het fenomeen in de BPL, die ging voor 84,5. Die is 27. De Ligt is minstens net zo goed (heeft van Dijk zoveel meer bewezen? In ieder geval niet in de CL of bij het NL elftal ten tijde van detransfer). De ligt is 19, die moet minstens 85mio gaan kosten! Ja met alle respect, maar dan moet je het als Ajax zijnde gewoon doen. Stel je voor dat die jongen zijn been breekt ....brrrrr
0 0
Ozymandias
Van Dijk werd al als beste centrale verdediger van de Premier League gezien toen Liverpool hem kocht en bij Engelse clubs bestaat nog steeds het gevoel dat zelfs buitenlandse topspelers het in de Premier League misschien niet redden. Daarom besteden ze altijd meer geld voor spelers die zich al in de Premier League hebben bewezen dan voor een speler van hetzelfde niveau die in een andere competitie speelt. Ik denk dat een bedrag van tussen de 75 en 85 miljoen realistisch is voor De Ligt (ervan uitgaande dat Ajax zo'n 75 miljoen euro voro De Jong krijgt).
0 0
Aspers73
Zo bouwen we natuurlijk nooit een team op. De besten steeds na 1 of seizoenen verkopen. Hoop ook dat ze beseffen dat dit hun leukste voetbaltijd ooit zal zijn. Vanaf het moment dat je weggaat, zal voetbal echt je werk gaan worden. Zlatan refereert hier nog regelamtig aan. Hij mist de Ajax tijd want vanaf dat hij weg ging werd voetbal ineens werk.
0 0
Ajax27
Tjah... is al 20 jaar zo en zal nooit veranderen. Wij zullen het kikkerlandje blijven, de competitie zal altijd achterblijven op competities van de traditionele top-5. Dus we blijven altijd een opleidend land waar de absolute toppers opgeleid worden voor de Europese top. Enige wat hopelijk structureel veranderd is dat we een kern van 3-4 spelers krijgen met internationale ervaring, welke nog fit genoeg zijn om meerdere seizoenen te ballen, zoals Tadic
0 0
Ozymandias
Het is al veel langer dan 20 jaar zo? Zelfs in de jaren '70 raakte Ajax bijna al hun toppers kwijt. Van die selectie bleven alleen Swart en Keizer hun gehele loopbaan bij Ajax.
0 0
Schwalbino
In de jaren 70 gingen ze pas in hun prime. Nu gaan ze al ruim voordat ze die hebben bereikt. Het zal niet meer zoals in de jaren 70 worden. De verhoudingen toen waren scheef en ze zijn in de loop der jaren o.a. door de val van de muur een stuk rechter getrokken. Nederland is te klein qua markt om Nederlandse clubteams nog structureel een rol van betekenis te laten spelen internationaal.
0 0
goajaxgo
pfff...Alsof je je daar bij neer zou moeten leggen. Met 17 miljoen inwoners is Nederland helemaal niet zo'n kleine markt en met creativiteit, slimheid en lef kun je veel bereiken.
0 0
Horrontelli
Zo, wat een statement. Dus De Ligt blijft niet altijd bij Ajax? Die zag ik niet aankomen.
6 -1
Ajaxvooraltijd
Valentijn open deur. Journalist zijn is een beroep waar je een opleiding voor volgt, maar bij een hoop is dat niet te merken, zowel bij de commerciële omroep als bij "kwaliteitskranten". Van de publieke omroep weten we wel dat ze ons belastinggeld direct door de plee spoelen als ze weer een zak van 40 miljoen krijgen. Laatst nog kwam de zak van Sinterklaas binnen namens de VVD en de Christenunie enz. omdat ze verlies draaien wegens tegenvallende reclame-inkomsten en op programma's waar alleen NPO en Vara leden naar kijken en voor de rest niemand. Mijn god! Als het je ooit even tegen zit, solliciteer dan gewoon lekker ergens in de luie volgevreten mainstream media, er is altijd wel een plekje voor een nieuwe zwerver, linkse vlees en sinterklaashater, feministische blanke mannenhater of economisch gelukszoeker met een niet Nederlandse achternaam die weer subsidie oplevert namelijk. Valentijn is ook zo'n kansloos geval zonder enig talent die wel een dik salaris opstrijkt. Sinds een jaar of tien kijk ik amper nog tv, behalve sport (liefst zonde commentaar) en betaal ik al helemaal niet meer voor een abbo op een krant met heden ten dage nog minder intellectuele waarde dan een Suske en Wiske.
7 -4
koppensneller
OMG !!! what the f@ck is dit nou weer . Dit is een voetbalforum , het bericht gaat over de Ligt . Krijgen we weer zo"n kansloze PVV rant van een of andere maatschappelijk teleurgestelde . Laten we politiek er buiten laten . Ajax is voor man, vrouw , links , rechts , kerkelijk , atheist , etc.
3 -2
mgtow
Beetje rustig makker. Je asielzoeker moet voer. Ga eens naar de keuken.
3 -3
Maxwell5
Iemand van AS mag deze mafketel best een schop onder z'n hol geven.
0 0
AjaxForEverAjax
Je stinkt uit je mond. Ga je kunstgebit afspoelen.

Dit is een voetbalforum.
1 0
geronimo
Driessen next
0 0
glob
Heel simpel, Blind naar middenveld. Vertongen en Magalan in het centrum, met als back ups Wöber en Veltman/Schuurs.
0 -1
AJAIXIXIXI
Haal toby dan maar op als vervanger.
0 0
TontoKarnaggel
Thanks Valentijn, enorm veel opgestoken weer..
4 0
Ruff Rhythim
En hier krijgt ie dus voor betaald he?
5 0
RaynoFischer
No shit Sherlock...
Gras is groen, water is nat etc etc.
4 -1
MickS
Iets met open deur enzo. Alsof niemand dat nog weet.
2 0
Ajaxbrl
Nou Overmars dat word spenderen! Doe je best!
0 0
Youri08
Als alle informatie klopt over de transfer van de Jong en waarom clubs wel of niet aan de prijs kunnen voldoen, dringt zich wel de vraag op welke van de top 8 clubs de Ligt ook daadwerkelijk kunnen betalen.
0 0
EuforischeRealist
Dat kunnen ze alle 8, zeker met de suikeroompjes die daar tegenwoordig achter de schermen aan de touwtjes trekken.

De vraag is of ze het willen? Ga ze alle 8 maar af en kijk maar welke clubs van die acht op dit moment een (te) oud centrum hebben. Dan weet je dat hij niet naar City en PSG gaat, want die barsten van de relatief jonge CV's, Bayern gaat uiteindelijk afhaken in dit verhaal van met geld smijten omdat zij dat niet doen. Liverpool zie ik om beide redenen ook niet als realistisch voor hem.

Blijven over; Barca, Real, Juve en Man U/Chelsea/Tottenham/Arsenal. Het zijn er meer dan 8 maar die laatste 4 gooi ik even op 1 hoop omdat het ze op dit moment of aan geld of aan prestaties ontbreekt door wat voor reden dan ook.

Kortom, het wordt Spanje of Italië voor De Ligt denk ik.
0 0
Jariiii
Had PSG voor De Jong niet verwacht. Interessante club, minder aansprekende competitie.
En laten we hopen dat de concurrentie voor De Ligt zo groot zal zijn dat hij voor nog heel wat meer weggaat dan die 75 miljoen, die mij eerlijk gezegd nog een beetje tegenvalt. 90 miljoen zou wel leuk zijn.
1 -2
koppensneller
Grappig , heb ik nu ook . 75 miljoen is een onvoorstelbaar gedrag . Sanchez voor 40 miljoen wou je al niet geloven. Toch lijkt het 75 na de afgelopen berichtgeving op een matig fooitje. Hopen dat dit het begin van de bidding contset is.
0 0
davidgravemaker
De 75 miljoen valt jou tegen? Doe even normaal man.
2 0
Jariiii
Ik zeg niet dat hij meer waard *is*, wat ik bedoel is dat het allemaal zo volledig is doorgeslagen (ik bedoel,een Van Dijk die 80 miljoen oplevert!) dat geen bedrag meer ondenkbaar is voor een talent als De Jong, zeker als je bedenkt dat de allerrijkste clubs allemaal achter hem aan zitten. Als hij 90 of 100 had opgeleverd had ik ook niet raar staan te kijken. Maar begrijp me niet verkeerd, 75 is nog altijd de jackpot.
1 0
Youri08
Mee eens hoor, maar het spel is nog niet uit denk ik, wellicht dat City zich nog in de strijd mengt. Die 75 miljoen is de ondergrens voor Overmars dus wie weet dat ze elkaar nog de tent uit bieden.
0 0
Jariiii
Laten we het hopen. En ik vermoed dat Barça hem nog altijd heel graag wil hebben - en dat hij daar zelf ook het liefst heen gaat.
0 0
deeftherave
Betwijfel of Barca bereid is om meer dan 75 miljoen neer te tellen.

@Youri08: Voor City misschien eerst maar eens onderzoek omtrent financial fairplay afwachten. Geld genoeg, maar mogen ze het ook uitgeven? Hoop het wel btw ;-)
1 0
Youri08
Kunnen beter nu handelen haha, nu hebben ze nog geen sancties ;)
0 0