'Tegenstander kijkt niet alleen meer naar Ziyech'

FinnDekker, 05-12-2018 om 21:40, 15359 views, Voetbal Primeur |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Youssouf Hersi is onder de indruk van de aanval van Ajax. De oud-Ajacied is onder andere zeer te spreken over hetgeen Dusan Tadic in de ploeg heeft gebracht sinds zijn komst. 

'Sinds hij is gekomen heeft Ajax een boost gekregen. Hij is heel technisch, is ook een normale jongen en doet geen gekke dingen', somt de oud-aanvaller de kwaliteiten van de Ajacied op. 'Met Tadic erbij kijken tegenstanders niet alleen meer naar Ziyech.'

Hersi wordt door Voetbal Primeur ook gevraagd naar zijn voorkeur in de spits. 'Kijk, Dolberg is een talentvolle jongen, die de afgelopen jaren wel wat heeft laten zien. Maar met Huntelaar staat er iemand. Met zijn verleden vind ik wel dat Huntelaar moet spelen.'

Scoor nu jouw Ajax-uittenue met twintig procent korting!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De Stift
Uitstekende aankoop. Volgend seizoen Suárez, Vertonghen, Doan en Boadu halen.
0 0
Ozymandias
Suarez is totaal onrealistisch, die verdient meer dan 10 miljoen euro per seizoen in Barcelona en is daar een vaste basispeler. Boadu heeft Ajax al een paar keer afgewezen en zal nu echt niet komen tenzij hij zeker zou zijn van een vaste basisplaats (iets wat hij niet zal hebben). Vertonghen zou ik alleen halen als hij transfervrij is aangezien hij al meer dan een jaar in rap tempo minder aan het worden is. Bij Doan vraag ik me af of hij Ajax wel zou versterken.
0 0
RusselWestbrook
Tadic is een goede transfer hoor, maar de allerbeste transfer van Overmars is Frenkie de Jong.
3 -2
Web
Ik begrijp wat je bedoeld, het grootste talent wat Ajax ook nog eens heel veel geld gaat opleveren.
Maar Tadic is denk ik belangrijker voor het team op dit moment? Bij zoveel goals betrokken, en hij brengt ook nog een winnaars mentaliteit in de groep.
Ook al speelt hij niet altijd goed, heeft altijd beslissende momenten.
0 0
ETM
Toen de komst van Tadic in de geruchtenmolen kwam geloofde ik er geen klap van. Tadic bij Twente was de enige eredivisie-speler waarvan ik hoopte dat hij naar Ajax zou gaan.
Ik keek geregeld naar Southampton puur vanwege Tadic. En ik vroeg me geregeld af waar een Liverpool bleef om hem op te pikken. Het werd uiteindelijk dus Ajax...

Het oogt niet heel spannend. Balletjes vast houden, een beetje zwerven, dan weer naar buiten dan weer naar binnen, maar of hij nu terugspeelt, de combinatie aan gaat, de voorzet geeft, achter alles zit een gedachte. Hij brengt zn medespelers zovaak op de juiste plaatsen in het spel. Dat kan Tagliafico zijn. Dat kan de spits zijn. Dat kan Vd Beek zijn, en dat kan zelfs spelmaker Ziyech zijn. Tadic is niet echt een componist, hij is meer een dirigent.

Buitenspelers zijn haast altijd grillig. Maar Tadic is niet grillig te noemen. Die speelt geen aantal potjes op rij onzichtbaar en dat je je moet afvragen of Pietje niet moet spelen. Nee Tadic is eigenlijk altijd aanwezig. Gekoppeld aan zn overzicht en traptechniek levert dat dan de genoemde statistieken op,... en bijv een plaats in de knockoutfase van de CL ;)

Hersi heeft gelijk, het is een wereld van verschil. Tadic is geen buitenspeler waarbij de tegenstander zich bekommert over of die ene back hem kan aftstoppen. Hij is een subtiele spelmaker in de kleine ruimte.
5 -3
Web
Ik kan er niets aan toevoegen, helemaal mee eens.
1 0
3*stars*3
Dikke duim want moest natuurlijk een like zijn.
Vond hem tijdens WK ook goed spelen en dacht eigenlijk dat Ajax kansloos zou zijn omdat er meer kapers zouden komen.
Gelukkig liep het anders.
1 0
Youri08
Goed omschreven.
2 0
Ozymandias
De komst van Tadic is (in mijn ogen) de beste transfer die Overmars heeft gedaan. Het lijkt alsof zijn komst de spelersgroep een soort geloof in hun eigen kunnen heeft gegeven. Hij heeft ook met alle spelers waar hij mee speelt direct een goede verstandshouding. Volgens mij heeft hij een geweldig spelinzicht en weet hij zijn ploeggenoten ook goed duidelijk te makkelijk wat ze van hem kunnen verwachten en wat hij op zijn beurt van hun verwacht. Dat zag je de afgelopen wedstrijd met Labyad bijvoorbeeld goed. Die komt pas net aan spelen toe en Tadic en hij voelden elkaar direct goed aan.
11 -2
3*stars*3
Zeker weten beste transfer van Marc.

Weet ff niet uit mijn hoofd maar zijn stats zijn dit seizoen uitstekend.
Volgens mij kon Suarez alleen zulke cijfers halen.
Makkelijk om het in de Eredivisie te laten zien maar hij doet het ook in EU.
Hij is ook een man die duidelijk waarde hecht aan het collectief en dat was jaren wel anders want zo’n natuurlijke leider/motivator ontbrak.
Zie je ook duidelijk na de doelpunten dat hij het ook echt wilt vieren met elkaar en de fans.
Qua persoonlijkheid doet hij mij al een tijdje denken aan Pantelic.

Maar hoop nu dat we wel met een grotere prijs of het liefst prijzen eindigen.
3 0
Ronaldinho020
Of hij een natuurlijke leider/motivator is weet ik niet.. oogt namelijk niet natuurlijk naar mijn mening. Maar ach wat zal het.
De vergelijking met pantelic kan ik wel inkomen, ook een held.
1 0
ETM
Zijn stats waren in de meeste seizoenen in de PL ook uitstekend. Al helemaal als je je bedenkt dat hij bij Southampton speelde. Wonder dat hij niet in de PL werd opgepikt.
0 -1
insectenverdelg
Daarnaast zij zn stats ook gewoon van grote klasse. lekker zn carriere bij Ajax laten afsluiten. heb je jaren pleziier van en verdient zn geld dubbel en dwars terug. Brengt met al t transfer geweld de komende jaren ook enige stabiliteit in het team .
2 0
JPM
Echt een wereldaankoop inderdaad. Naast al zijn relevante pluspunten die je hierboven opsomt, zijn de statistieken van Tadic werkelijk te bizar voor woorden. Hij heeft zijn transfersom dan ook al dubbel en dwars terugverdiend.
6 0
Ozymandias
Inderdaad, ik geloof dat hij in 25 wedstrijden bij 22 doelpunten direct betrokken was. Ik hoop dat hij tot het einde van zijn loopbaan als voetballer bij Ajax blijft. Hij heeft de spelintelligentie om zijn spel aan te passen wanneer hij minder snel wordt (zoals bijvoorbeeld Giggs heel goed heeft gedaan namate hij ouder werd). Tadic kan op '10' komen te spelen wanneer hij te langzaam wordt voor een positie als basisspeler.
5 -1
JPM
Yep, en hopelijk wil hij na zijn loopbaan een plek in de staf. Lijkt me een geweldige gast om erbij te hebben die de juiste mentaliteit zal weten over te brengen op de jonge spelers.
4 0