'Passen de plastic vlaggetjes nog wel in deze tijd?'

BVeenstra, 05-12-2018 om 15:30, 8720 views, Ajax Clubnieuws |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Columnist Menno Pot vraagt zich af of het nog wel zo nodig is om voor iedere Europese thuiswedstrijd van Ajax met plastic vlaggetjes te zwaaien. Het is niet dat Pot het idee erachter niet leuk vindt, maar de journalist schrijft in zijn column in Ajax Clubnieuws wel dat het voor het milieu niet bevorderlijk is.

Pot schrijft allereerst dat iedereen inmiddels wel weet dat het niet goed gaat met onze planeet. 'Eén van de meest weerzinwekkende symptomen van onze roofbouw op Moeder Aarde is de immense "plasticsoep" in de oceanen, die grotendeels via vuilstort en rivieren in de oceaan is beland en daar miljoenen zeedieren het leven kost. We mogen als Nederlanders trots zijn op onze jonge landgenoot Boyan Slat, die met zijn organisatie The Ocean Cleanup een geniaal apparaat heeft ontwikkeld om de plasticsoep te lijf te gaan, maar het is natuurlijk óók onze plicht om te zorgen dat er minder nutteloos plastic bijkomt.'

De journalist stelt zichzelf dan ook de volgende vraag: 'Past het in deze tijd eigenlijk nog wel om voor elke Europese thuiswedstrijd 50.000 plastic vlaggetjes te laten maken voor enkele minuten zwaaiplezier voor aanvang? Ik merk de laatste tijd dat ik het eigenlijk niet meer vind kunnen. Kunnen we die traditie eens evalueren? Is honderd procent afbreekbaar plastic een optie? Zijn er alternatieve sfeerverhogende attributen te verzinnen?', vraagt Pot zich af, waarna hij aangeeft dat het het nadenken waard is. 'Al was het maar omdat ik goede hoop heb dat er nog wel een paar van die avondjes in het vat zitten, dit seizoen.'

Scoor nu jouw Ajax-uittenue met twintig procent korting!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hagmag
50.000 aanstekers laten branden en daarna een heerlijk sigaretje ?

Of.... het plastic gewoon vervangen voor een houten stokje en een vlag van papier.
Het is toch maar voor een paar minuten zwaai plezier.
Moet zo'n vlaggetje wel kunnen halen.

Maar is papier en het houten stokje nog wel milieu verantwoord.
Hoeveel bomen moeten er worden gekapt voor een paar minuten zwaai plezier voordat een CL wedstrijd van Ajax in de Arena van start gaat met daarbij de traditionele mars muziek?

Zou het ook niet beter zijn om dit soort wedstrijden overdag te gaan spelen.
Dat scheel enorm veel elektriciteit. Hoeveel lampen, hoeveel watt aan elektriciteit wordt er gebruikt om dit soort wedstrijden in de avonduren te kunnen laten spelen.

Is het gelet op het milieu en de CO2 uitstoot, überhaupt nog wel verantwoord dat er gevoetbald wordt op deze aardbol.
Geen voetbalwedstrijden = geen supporters naar het stadion op welke manier van vervoer dan ook. Televisie's blijven uit, dat scheelt ook weer heel veel energie.
Voetballiefhebbers gaan dan de TV niet aanzetten om naar al die kutspelletjes te gaan kijken waaraan onze BN'ers zo graag en braaf aan mee willen doen.
3 -1
Michels
Wat een dom gelul! Elektriciteit ge-/verbruiken heeft niets met het milieu te maken. Wek je je energie niet op door de aarde te verpesten, is er helemaal niets aan de hand. Je zou je stadion ook 100% zelfvoorzienend kunnen maken. Ga je lekker op je elektrische fiets of in je elektrische auto er naartoe, ben je helemaal bewust bezig. Btw, papier vervaardigd uit bomen die herplant worden is gewoon klimaat neutraal te noemen.
1 -1
ETM
Zoveel verzet tegen een prima gedachte... Zoals Rinus hieronder zegt, blijkbaar heeft Pot een gevoelige snaar bij veel mensen geraakt.
Plastic vervuiling is tot en met Indonesie een hot thema. Nou prima, profiteren ervan, en van de gedachte dat mensen er iets aan willen doen..

Maar kijk eens op dit topic wat er allemaal bij wordt gehaald om die column af te kraken. Is er oorlog in Nederland ofzo?
2 0
KingRijkaardII
Ik weet nog wel iets ander dat sfeerverhogend werkt, helaas mag dat niet meer....Die goeie ouwe tijd waarin het hele olympisch in vuur stond door die prachtige fakkels.....
1 0
PietjePrecisie
Leuk dat ze iets voor het milieu willen doen, maar mensen hun vlaggetje afpakken gaat wel erg ver.

Maar serieus: ik begrijp dat een zee van vlaggetjes bijdraagt aan de sfeer, maar er gaat een verkeerd signaal van uit, en er moet toch wat veranderen. Liever een levende zee dan een zee van vlaggen.
2 -1
Caparzo
Als je alle plastic in de oceanen samen drijft, ontstaat er een oppervlak ter grote van een continent. Je kunt wel zeggen dat er geen probleem is (zelfde met CO2), maar daarmee is dat nog niet waar. Alle kleine beetjes helpen, zodat we over 50 jaar misschien weer een wat schonere wereld hebben en het systeem weer langzaam kan herstellen. Voor zij die na ons komen.
5 0
Rinus M.
Blijkbaar raakt Menno een gevoelige snaar gezien de vele Trumpiaanse reacties hier.
3 -1
ETM
Wat schieten er veel in de verdediging bij zo'n column, of beter gezegd in de aanval.
Pot heeft t over tijdgeest. Pot heeft over een Ajax dat een beetje mee gaat in die tijdgeest. Een tijdgeest waarin steeds meer mensen zich zorgen maken over de gezondheid van deze planeet.

Klootzak! Alsof jij zo goed bent. Gatverdamme, denk je nou echt dat Ajax de wereld kan redden?! Eh.. wacht es even, is dit niet 'links'? Jongens, dit is dat linkse virus, rennen! Nou zolang de aarde nog niet gered wordt moeten we de aarde niet willen redden. Next! Is wat hij zegt niet politiek correct? Hoort toch ook bij dat virus? Next! Wat, mogen we nu ook al geen zwarte vlaggetjes meer?!! Of nee, ze zijn wit...
6 -5
InOost
Tja rechts links het zou niet moeten uitmaken, als 99% van de wetenschappers er over eens zijn dat de klimaat naar de klote gaat dan valt er volgens mij niet veel om tegen in te brengen.
1 0
Jordy1337
Helaas zit je daar wel fout, de wetenschap is geen democratie. Als 99% van de wetenschappers iets zeggen, kunnen zij ook nog fout zitten. Hoeveel wetenschappers zijn wel niet geridiculiseerd doordat zij iets zeiden waar de rest het niet mee eens was, om 50 jaar later te zien dat het daadwerkelijk wel zo is. Even voor de duidelijkheid, ik zeg niet dat ik niet geloof in deze problemen, alleen je redenatie klopt niet.
1 0
InOost
Dat gebeurt SOMS en heel zelden, over het algemeen wanneer iets gemeten of getest wordt door vele verschillende mensen en op verschillende manieren dan kan je zeggen dat je dichtbij de waarheid zit. Je kan er misschien over de details oneens zijn maar iets radicaals mis hebben met zo veel metingen gebeurt nagenoeg nooit.
Je kan wetenschappelijke bevindingen niet ridiculiseren omdat in het verleden mensen het fout hadden bij andere onderwerpen.
0 0
Ajax34
Leuk standpunt en dan leveren we tegelijker tijd allemaal onze polyester, acryl, bioplastic(PLA), elastaan, polyamide (nylon), pvc truien, broeken, jassen, sokken, onderbroeken, sjaals, vlaggen ook in want die dragen ook allemaal bij aan de plastic soep als we die gaan wassen. Als je het probleem goed wil aanpakken begin dan bij de grootste vervuilers. Mag je zelf invullen wie dat zijn.
Met zijn allen in de blootte reet in de JCA. De uitploeg legt een knoop in zijn penis.
Probleem opgelost.
5 -8
Ozymandias
Dus maar helemaal niets doen omdat we niet direct alles doen?
0 0
SilverHaze
Hahah jochie dan moet er eerst een alternatief voor plastic in het algemeen gevonden worden. Dit gaat echter pas gebeuren wanneer de olie op is.

Nu een alternatief zoeken is heel lief, maar daar gaat moedertje natuur verder weinig van merken. Echter dan heeft iedereen wel weer een schoon geweten. Past helemaal in deze tijd...

Next.
4 -9
Ozymandias
Dus maar helemaal niets doen?
0 0
SilverHaze
Als je iets om het milieu geeft en er iets aan wilt doen is het vrij kansloos om deze vlaggetjeskwestie aan te gaan pakken. Ik vind dat er wel degelijk drastisch iets moet gebeuren, maar dat probleem ligt wel even iets verder dan de vlaggetjes in de arena.
0 -1
Ozymandias
Dus omdat dit niet ver genoeg gaat maar niet doen? We moeten toch ergens beginnen?
0 0
T.reckveugel
Overleg hier over met Halalsema en haar partij, misschien kunnen ze in plaats van die vlaggetjes ballonnen oplaten.
Is die Pot ook al een politiek correcte gekkie op links? Hou op met deze onzin
3 -11
Oliveira
Is misschien wat duurder maar hout en linnen of katoen zou een betere oplossing kunnen zijn. Plastic levert troep op dat in de rivieren belandt omdat de meeste mensen het nut van prullenbakken na al deze jaren nog steeds niet door hebben.
4 0
Bjorn
We kunnen beter overal mee stoppen anno 2018 geloof ik. Grapjes over minderheden, Sinterklaas, Kerstmis, plastic, olie....

Als er een goed milieuvriendelijke alternatief is prima hoor, maar godskolere tegenwoordig is niets meer goed.
9 -7
godenzonenssuper
Ja maar wij in het Westen schijnen dan ook heel fout te zijn. En dan met name de “witte” heteroseksuele man.
2 -1
Ajax_026
"De witte heteroseksuele man" heeft de afgelopen 1000 jaar het meest vrijheid gekend van alle mensen. Sorry dat zij nu iets moeten inleveren zal vast vervelend zijn.
1 -4
RusselWestbrook
Wij, de witte heteroseksuele mannen, hoeven niks in te leveren. We moeten anderen dezelfde rechten geven als wijzelf en dat voelt voor een hoop mensen als inleveren.

Dat is het echte probleem. Dat er groepen mensen zijn die zich onderdrukt voelen omdat ze anderen niet meer mogen onderdrukken.

Niet alleen witte mannen hebben hier last van trouwens. Ook de religekkies zijn hier een kei in.
1 -3
ambtenaar
Hahaha ga lekker ergens lopen demosteren joh.
Heb net zoveel vrijheden als jou of andere mensen in dit land. Wat er 100 jaar geleden is gebeurt heb ik niks mee te maken, dus zou miet weten waarom ik moet inleveren.
1 0
Welja
Gelijkheid is geen systeem gebaseeerd op karma
0 0
ETM
Sterker nog, gelijkheid is geen systeem :)
0 0
Jornnn
Ik kan ook zo boos worden dat we tegenwoordig nog met leren ballen spelen. We weten allemaal hoeveel koeien er moeten worden geslacht voor een beetje leer.
Kunnen we dat niet gewoon afschaffen?! Die goedkope kunstleren ballen zijn een veel beter alternatief.

Nog een optie. Een gratis mok bij je seizoenskaart. Dit zodat je gewoon elke 2 weken je drank kunt tappen in eigen mok. Dit scheelt weer een hoop papieren bekers en kunnen we de ontbossing tegen gaan.
4 -6
Welja
We spelen al decennia lang niet meer met leren ballen.
2 0
ambtenaar
Word ook boos van die lichtmasten altijd, waarom spelen als het donker is.
Of die plastic stoelen ook, ga gewoon staan i.p.v. zitten..
3 -3
Middenweg401
Kom op ambtenaar. Je maakt je er een beetje makkelijk af nu. Met iets meer moeite kom je vast wel op nog 20 ver gezochte voorbeelden.
3 -2
ambtenaar
:-)
0 0
ambtenaar
Goed punt, moet wel zeggen dat mijn stad echt een truttenstad aan het worden is.
Heb ook een schijthekel aan het linkse beleid wat gevoerd word, Femke Halsema in combinatie met GroenLinks Wansink is om te kotsen.
5 -4
Willem410
Milieu is de grootste corrupte bende die er bestaat.
Het draait alleen maar om geld, overal moeten we voor betalen.
Hard schreeuwen over een vlagje of een ballon maar wel graag 40.000 vluchten op Schiphol erbij zo dat onze linkse rakkers wel de halve planeet over kunnen blijven vliegen voor leuke vakantie kiekjes vanaf Bali.
6 -10
Oliveira
Lekker uit verband gerukt. Kom maar eens met echte suggesties waar men wat mee kan dan die onzin dat jij hierboven heb neergezet.
3 -5
Middenweg401
Je hebt liever dat die zgn linkse rakkers de hele dag plastic tassen van zich af gooien omdat ze vliegen? Of zoiets.. Ingewikkelde logica wel.
5 -1
Michels
Wat een rare reacties zeg! Iedereen weet dat plastic slecht is voor het milieu, dus zoeken naar een alternatief is helemaal geen gek idee. Het lijkt wel alsof mensen niet tegen verandering kunnen. Stelletje autisten... Pot zegt toch helemaal niet dat er niet meer gezwaaid mag worden met vlaggetjes. Hij zegt dat er misschien wel betere materialen bestaan om die vlaggetjes van te maken. Er is niemand die je vlaggetje van je afpakt! Wat is het toch lastig voor sommige mensen om aanpassingen te doen. Stel je voor dat ze in de toekomst gemaakt worden van hennep, gerecycled papier of 100% biologisch afbreekbaar plastic gemaakt worden. Dat zou toch verschrikkelijk zijn!
8 -2
SilverHaze
Met je eens over die autisten enzo, maar als we echt iets aan het milieu willen doen heeft het geen zin om aan deze kwestie tijd te besteden. Stoppen met eten of je eigen moestuin beginnen werkt beter. Dan bespaar je alleen al een stadion aan vlaggetjes per jaar.
0 -1
Michels
Natuurlijk zijn er andere dingen die we kunnen doen voor het milieu die meer invloed hebben. Maar dat wil niet zeggen dat je de vlaggetjes dan ineens niet hoeft te vervangen. Elke stap in de juiste richting is er een. Ik snap ook best dat als we stoppen met de gehele bio-industrie, dat dat veel beter is voor de planeet dan een paar elektrische auto's op de weg. Maar dat wil niet zeggen dat we dus maar moeten stoppen met het produceren van elektrische auto's aangezien de meeste mensen hun karbonades niet willen missen...
0 0
SilverHaze
De oplossingen zijn er allang. De olie is alleen nog niet op;)
0 0
mvdk
Zullen we overal maar mee stoppen? Misschien moeten we maar weer gewoon met paard en wagen over straat, zelf ons eten zoeken en lekker in een grot gaan wonen. Kan ons het schelen.
7 -9
Oliveira
Ik moedig het sterk aan dat je dit ga doen!
1 -1
Middenweg401
Lekker ridiculiseren. Iedereen snapt toch hoop ik wel dat er gradaties van "nut" bestaan? Maar je haalt het hele functioneren van de maatschappij er maar bij.
"Kan ons het wat schelen" is helaas de instelling die heerst.
4 -3
mvdk
Jullie linkse gekkies kunnen nergens meer tegen, dat bewijs je maar weer. Mijn reactie was natuurlijk totaal niet serieus. Volgende keer zal ik het er maar bij zetten ;-).
0 0
Welja
Zoek anders effe op wat ridiculiseren betekent. Het is niet zo dat we het niet snappen, maar meer dat we niet kunnen lachen om die kinderlijke rechtse "grappen" als ze weten dat ze geen goede argumenten hebben.
1 -1
JPM
De mensen die hier kortzichtig en ongenuanceerd reageren op Menno's betoog (met bijzonder serieuze achterliggende problematiek) zijn exact de mensen die de ernst van de zaak niet inzien en onze aardbol nog meer naar de klote zullen helpen de komende decennia. Maar goed, alles draait om nu he? Als je nu maar je frietje met mayo kunt vreten, als je nu maar je biertje koud kunt verkrijgen en als je nu maar met je vlaggetje kunt zwaaien in het stadion.
11 -4
PJSM
Volgens mij is NL de enige die bezig is met het milieu. Ga lekker zeiken in de VS. Al dat gezeik. Ik zou 100.000 plastic vlaggetjes aanschaffen wekelijks en na de wedstrijd bij Menno Pot in z’n reet stampen.
8 -13
Ozymandias
Nee hoor, Nederland loopt ook achter op andere 'progressive' landen als Denemarken, Noorwegen en Zweden en hier in het VK zijn 'single use plastics' zoals rietjes al verboden.
6 0
CDS
Vandaar dat vorige maand in London gedurende het drinken mijn rietje het halverwege begaf en een soort van oploste. De horror :)
1 -1
Ozymandias
Dat is inderdaad de reden maar is er iets mis met drinken zonder rietje als dat beter voor het milieu is?
2 0
Middenweg401
Sowieso niet fijn om in het buitenland in het ziekenhuis te moeten liggen. Hoplijk gaat het weer beter met je.
1 0
Middenweg401
Volgens mij ben je niet op de hoogte.
5 -1
Ronaldinho020
Absurd dat dit als “gezeik” wordt gezien. Wat kost het jou uberhaupt voor moeite? Geen toch? Dus wat zit jij nou eigenlijk te zeiken?
7 -2
Ajax4xbestevaneuropa
Typisch Nederlands gezeik. Er is altijd wel wat. Kijk naar de gemeente Amsterdam en de borden Iamsterdam. Amsterdam is geen lutjebroek en toeristen blijven toch komen, geven miljoenen uit in de stad. En wat doet Amsterdam? Die laat mensen van cruise schepen 8 euro belasting betalen. Gevolg dat deze schepen door varen naar Rotterdam.De baas van deze rederijen voelt zich geschoffeerd door de amsterdamse politiek omdat deze schepen kwaliteit toeristen de stad in brengen die veel geld uitgeven en niet in steegjes pissen. Nu varen ze door naar rotterdam en komen met vervuilde bussen toch de stad binnen. Iets waar de groenen juist van walgen.
Wat dit met de vlaggetjes te maken heeft? Nou dat eeuwige gezeik van altijd Ja maar.
Een van de grootste Amsterdammers aller tijden kon geen eigen plein krijgen. Cruijff die zoveel deed voor de samenleving met zijn foundation, trapveldjes, studies. Maar een eigen plein is natuurlijk veel te gek. Stel je voor zeg dat je van de super bijzondere naam Stadionplein Johan Cruijffplein maakt. Heel zuid in rep en roer. Zelf een overwinningslied maken dat het niet doorging. Terwijl de gemeente en de stadionbuurt eigenlijk Cruijff''s familie schofferen. Jarenlange maatschappelijke betrokkenheid. En de gemeente laat hun oren hangen naar dit zooitje.
Vlaggetjes die slecht voor het milieu zijn past ook in dit rijtje. Het water dat de wc doorspoelt in de Arena, wel wat veel he die duizenden liters water elke wedstrijd voor alle bezoekers. Misschien moeten ze regenwater gaan gebruiken Menno pot...
Rutte die de wereld toesprak over het klimaat terwijl NL al jaren de quota niet haalt die ze afspraken met de EU.
8 -8
Middenweg401
Geen gezeik en niet typisch Nederlands. Vandaag in het nieuws: Oostenrijk gaat na Frankrijk en Italië als 3e Europese land plastic tassen verbieden.
Wat wel typisch Nederlands is: alles wat ook maar een klein beetje ingrijpt op ons gedrag gelijk het predikaat "betutteling" geven.
Maar Menno heeft gewoon een punt. Een berg plastic om een paar minuten zwaaien is ook wel een flinke verspilling. Vrij feitelijk zelfs. Voor een "klimaat neutraal" stadion misschien wat vreemd.
4 -2
AFCAjax
er is een groot verschil tussen overheids geweld en een private organisatie of een individu die zich wat milieubewuster opstelt..
politiek of roverheid heeft hier niks mee te maken, al maken zij het wel een stuk lastiger en duurder om op alternatieven over te gaan.
0 -4
Ozymandias
Politiek heeft niets te maken met het tegengaan van klimaatsverandering en milieuvervuiling?!
2 0
MickS
Mjah op zich heeft ie wel 'n punt, maar die paar vlaggetjes paar keer per seizoen zijn n druppel op de gloeiende plaat bij die hele sloten plastic drinkbekers bij elke voetbalwedstrijd.
Veel effectiever om die te vervangen. Maar ja, bier uit plastic is al niet best, maar uit papieren bekers natuurlijk helemaal ruk.
1 -1
Rik428
Klopt, maar als je elke druppel laat druppelen koelt die plaat toch een beetje af ;)

Wat die bekers betreft heb je gelijk, wel interessant om eens naar Duitsland te kijken. Daar zie je bijvoorbeeld dat je een prima hard plastic beker krijgt met statiegeld, als je nieuw bier haalt krijg je een nieuwe beker en als je naar huis gaat lever je hem weer in. Nauwelijks afval rondom het stadion. Ben zelf bepaald geen milieufanatiekeling, maar sommige dingen kosten echt weinig pijn en moeite om beter te doen
2 0
Ronaldinho020
In principe prima initiatief natuurlijk, vrij simpel en toch effectief.
0 0
3*stars*3
Hij heeft wel een punt.
Moet wel erbij vermelden dat je bij Pot ook weet dat het niet zeuren om het zeuren is en hij dit meent.
Zou wat zijn als het een Driessen of Hoijtink is, die alleen maar naar iets zoeken om te zeiken.

Maar zou mooi zijn als Ajax een mooie milieuvriendelijke oplossing kan vinden.
En owja, in Brabant ook. ;-)
2 0
Bloedgezellig
Hennep vlaggetjes
8 -1
Aspers73
Precies. En na de wedstrijd oproken!
3 -1
JenkieDeFrong
het liefst tijdens maar dan hangen die kutstewards weer in je nek
1 -2
SilverHaze
Nee, de V en WA. Dat is nog veel erger.
0 0
chloorbestendig
Briljant, en dan komt Ky-Mani elke wedstrijd zingen, tel uit je winst.
2 -1
Aeter
Een man met een plan. Ik hou er van.
3 -1
Radie125
zullen we ook zonder supporters gaan spelen. Al dat gerij van en naar het stadion is niet goed voor het milieu.
9 -7
Tinus
Goed meegedacht, daar komen we verder mee! Trouwens wel eens van het OV gehoord? Google het eens....
Had er nog niet over nagedacht, maar hij heeft natuurlijk helemaal gelijk. Nu heb ik überhaupt werkelijk helemaal niets met die vlaggetjes, maar ik kan me voorstellen dat andere supporters het wel leuk vinden. Er zou toch wel een milieuvriendelijk alternatief zijn? Goed dat Menno Pot dit onderwerp aansnijdt.
6 -2
Joop50
Hij gaat waarschijnlijk ook lopend op vakantie en gebruikt stof luiers voor zijn kind..... hij heeft natuurlijk gelijk, maar het blijft selectief gelul.
4 -13
chloorbestendig
Ik rij ook auto, dus kan ik ook gewoon olie in de sloot gooien. Ik gebruik normale luiers voor mijn kind, dus kan ik gewoon mijn afvalbak in de struiken legen.
3 -2
Rentokill
Ik nie snap nie
0 -1
Middenweg401
Het is ernstige dat jullie niet begrijpen dat Joops vergelijking krom is.
Dat komt omdat er altijd op een dergelijke wijze geredeneerd wordt in discussies. Geen kruid tegen gewassen tegen dit soort kroegepraat als van ome Joop.
2 0
Joop50
?
0 -3
marrene
Wat een idioot. Past goed bij de GL gemeenteraad in Amsterdam. Hij hoort ook al bij de geitenwollensokkenmaffia. Zum kotsen die lui.
10 -13
ram
Ja, die vuile teringhonden willen een betere, schonere en meer tolerante wereld. Het is toch niet te geloven! De wereld en medemensen verkankeren is natuurlijk veel beter.
5 -2
godenzonenssuper
Groenlinks voor een tolerante wereld?
0 0
ram
Ehm, ja, tuurlijk.. Wat dacht jij dan..
1 0
Sunny
Tja, we worden van alle kanten al zo'n 30 jaar gewaarschuwd dat het mis gaat met de natuur en het milieu, je kan het om je heen zien en voelen en jij begint over idioot en geitenwollensokkenmaffia. Misschien moet je eens wakker worden en niet zo dom reageren op verstandige taal
3 -2
Ozymandias
Kun je me uitleggen waarom je tegen het vervangen van dit soort plastic vlaggetjes bent?
7 -4
Welja
Als ze in Eindhoven gewapperd hadden was hij helemaal voor geweest.
0 0
Ronaldinho020
Ontwetendheid, bang voor verandering.
2 -7
FrietvanPiet
Haha, wat een gelul. Daar houden misschien wat gekkies rekening mee, maar 99 procent van de voetbalsupporters niet.
6 -9
ram
Dat zegt vooral iets over voetbalsupporters... Stel egoïstische en ongelooflijk simpele zielen.
2 -4
Ozymandias
Kun je me uitleggen waarom je tegen het vervangen van dit soort plastic vlaggetjes bent?
6 -3
Duif63
De invloed van de groene maffia in Amsterdam wordt met de dag gekker. En die Pot laat zich er nog door beïnvloeden ook. Idioot. De volgende stap is met zn allen verplicht op de fiets naar uitwedstrijden in de provincie. De spelers en trainers natuurlijk ook.
Ik ben voor zo groot mogelijke vlaggen, als ze maar wel van plastic zijn !
7 -16
Wesl
Je betoog slaat als een lul op een drumstel
3 -3
Ozymandias
Kun je me uitleggen waarom je tegen het vervangen van dit soort plastic vlaggetjes bent?
3 -4
Ferd
Duif heeft een iq van 63, hij is overal tegen en loopt altijd schuimbekkend negatief commentaar te leveren hier.
3 0
Duif63
Burgerlijke ongehoorzaamheid, meer niet. Maar soms geeft dat best een lekker gevoel.
0 -3
Ozymandias
Burgerlijke ongehoorzaamheid... en dan kiest je van alle dingen die je daarvoor kan doen dit daarvoor uit?! Man, wat een zielig figuur ben jij...
2 0
marrene
Dom gelul ook. Het zal een wereld van verschil zijn als die vlaggetjes niet meer worden gebruikt. Idioot.
2 -7
ram
Goed antwoord op zijn simpele vraag! Moest je er lang over nadenken? Ik vind vooral je argumentatie erg sterk. Je laat duidelijk weten dat je verstand van zaken hebt. Verder mooi oplossingsgericht en je laat mooi blijken dat je het beste voor hebt met de aarde. Jij bent duidelijk een zeer slim en verstandig persoon. Pure klasse!
3 0
Aeter
Als iedereen er zou over denkt als jij, verpauperd de wereld in een dag. Fijne dag verder. Denk er nog even over na of slaap er een nachtje over. ;-)
2 -2
Ozymandias
Het zal geen wereld van verschil zijn maar alle kleine beetjes helpen. Waarom ben je tegen het vervangen van dit soort vlaggetjes? Zal het voor jou een wereld van verschil zijn als je voortaan met een vlaggetje van gerecycled papier moet zwaaien?
4 -2
chloorbestendig
Het is anders, dus veels te spannend, dus het is verkeerd.
2 -3
Aeter
Ja, en dan komen de 'linkse fascisten' aan de macht enzo. Gekkies hier.
2 -3
chloorbestendig
Ja, hoe durf je over zulke dingen na te denken, zo doen we het al 20 jaar, dat mag nooit meer veranderen. Verandering is spannend.
2 0
Lane 8
Echt sommige mensen.. :(, klimaatveranderingontkenners zijn het grootste gevaar van de wereld, zeker omdat ze steeds meer domme mensen op hun hand krijgen, want ze zijn vooral vaak ook tegen vluchtelingen en dat ligt over het algemeen goed bij het plebs.
2 -2
chloorbestendig
Het ziet er op zich wel aardig uit die vlaggetjes, maar je voelt je verder aardig simpel als je met zo'n dingetje staat te zwaaien. Volgens mij waren er al plannen om de ArenA 'groener' te maken, dus dan is het vervangen van al dat plastic een logische stap, helaas gaat het vaak allemaal te hard voor de meeste mensen, die beginnen natuurlijk meteen te mekkeren dat je van 'onze vlaggen' af moet blijven. Geef ipv een vlaggetje maar een kop koffie in een biologisch afbreekbaar bekertje op een koude CL avond, doe je langer mee dan die 2 minuten wapperen met dat ding.
7 0
3*stars*3
Heb ook nooit meegedaan maar als je het op TV ziet, ziet het er wel mooi uit zo voor de wedstrijd.
En voelen de spelers ook dat het “showtime” is.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Gerecycled papier waar bij elke gekapte boom er 3 terug gezet worden is een perfecte alternatief of maak ze biologisch afbreekbaar... Kan niet uitstaan als ik mensen rotzooi in de natuur zie pleuren dat egocentrische walgelijke gedrag... Er staat geen prullenbak zeggen ze dan, ja uh dan neem je het lekker mee tot je er één ziet of neem het niet mee domme...@%#%#%
3 0
Aeter
Dan maken we toch biologisch afbreekbare vlaggetjes?
2 -1
Stamhoofd
Als er een goed alternatief is, prima. Moeten hier ook niet te moeilijk over gaan doen met z'n allen.
3 -1
Bloedgezellig
Van de pot gerukt
3 -10
ram
Want?
0 0
mgtow
Lazer eens op Menno Pottenbakker. Met je gutmenschgezwam. Mocht je er weer niet op van je wijf? No shit, misschien eens als een vent gedragen.
7 -20
ram
Poeh... dit soort reacties... Echt plaatsvervangende schaamte. Ook jegens ons schoolsysteem, manier van opvoeden bij een groot deel van onze verrotte samenleving. Vreselijk.

En de term "gutmensch" ook, hahah! Ik vind dat by far het meest debiele woord ook. Dat hoort gewoon echt niet te bestaan.
3 -4
Wesl
stoer man
3 0
Lazell
Als een vent gedragen is de leefbaarheid van de planeet naar de tyfus laten gaan? Als je er wat van zegt ben je geen vent?

Wat bestaat er simpel volk op deze wereld.
5 -2
Ajax412
Bedankt voor deze bijdrage aan dit forum.
5 -6
mgtow
Jij ook ouwe en een fijne voortzetting van je dag.
3 -1
f*ck010
"Passen onnozele columns in clubbladen nog wel in deze tijd?" 1 van de meest weerzinwekkende symptomen van onze roofbouw op moeder aarde is de papiertroep op straat. Wat mij betreft schaffen we de columns van Menno Pot af zodat er minder papier hoeft te worden gedrukt en we zo moeder aarde kunnen redden.
6 -6
Ferd
Ik lees ze online, dus je argument slaat als een tang op een varken.
2 0
Brian95
Amen
5 -3
Petterson1964
Inderdaad afschaffen.
Maar ga je dan zelf ook niet meer 2x per jaar op vakantie met het vliegtuig ivm het milieu Menno?
14 -7
aka
Idd,en de voetballers zn grote auto’s inleveren
0 0
Ronaldinho020
Makkelijk scoren he kerel, hij oppert alleen om natedenken over eventuele alternatieve. Of fit nou bio afbreekbare vlaggetjes zijn of iets anders.. hij zegt toch niet: “belachelijke, afstraffen punt”.
0 -1
aka
Maar dat bedoelt ie wel
0 0
Ronaldinho020
Nee, hij bedoelt dat er gekeken moet worden naar een meer ecologisch verantwoordelijk alternatief. Geen dingen verzinnen kerel.
0 0
InOost
Ik snap dat niet zo, misschien gaat hij wel meer dan 2x per jaar op vakantie met het vliegtuig. Betekend dat dat hij dan maar niks anders mag doen ivm het milieu?
Veel mensen zijn hypocriet, maar om dan elke poging tot goeds af te straffen omdat iemand niet 100% z'n best doet slaat nergens op. Of dat als excuus te gebruiken om zelf niet te veranderen...
7 -3
Bjarkos
Het gaat toch meer om prioriteiten stellen denk ik.
1 -3
AFCA2211
Helaas ben ik het met hem eens.
10 -6
Bjarkos
Belanden die vlaggetjes in de oceaan dan?
2 -7
Ajax412
Ja
6 -4
Bjarkos
Hoezo dan?
2 -2
Ajax412
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/veel-meer-plastic-dan-gedacht-eindigt-in-zee~be54c433/
6 -2
Bjarkos
Ja, ik weet dat er veel plastic in de oceaan terecht komt. Maar rijdt Overmars dan stiekem in z'n eentje met een vrachtwagen naar zee om het daar te dumpen?
3 -4
Ajaxxxisdebeste
Stortplaatsen zorgen voor veel afval in rivieren door vogels die het oppakken, wind etc etc. Die vlaggetjes kunnen ook prima van gerecycled papier gemaakt worden natuur blij, iedereen blij.
0 0
Ajax412
...
2 -1
Bjarkos
Ja, kan je zo doen.. Ik vind DIT gebruik van plastic relatief 'controleerbaar'. Het grootste deel van de de mensen laat z'n vlaggetje in het stadion liggen. Een andere deel zal z'n vlaggetje mee naar huis toe nemen. Wat is dan eigenlijk het grote probleem? Een klein asociaal deel van de mensen dat z'n vlaggetje, buiten het gebied dat wordt schoongemaakt, dumpt?
1 -3
Ajax412
Als Ajax de verantwoordelijkheid kan nemen om een duurzamer alternatief aan te bieden is dat toch van deze tijd om hier op in te spelen? Ik vind het echt totaal niet gek dat Menno hier een lans voor breekt. Ajax stopt jou en mij die plastic vlaggetjes onder je stoel, dan is Ajax verantwoordelijk voor het gebruik van deze plastics, hoe oncontroleerbaar dan ook. Is het zo moeilijk voor Ajax om haar maatschappelijke betrokkenheid te tonen door over te stappen op biologisch afbreekbaar plastic voor deze vlaggetjes?
5 0
Kupke
Jezus, wat een verpauperd land is dit als we ons hier zorgen om moeten maken. Doe niet zo moeilijk mensen
8 -31
ram
Je bedoelt het anderom, toch? Hoop ik? Dat ons land aan het verpauperen is juist omdat er mensen zijn die moeilijk doen over het vervangen van plastic?
4 -1
Ajaxxxisdebeste
De belichaming van het probleem sprak hier even...
7 -2
Ozymandias
Inderdaad, wat een verpaupering als we ons zorgen gaan maken om het voortbestaan van de mensheid...
18 -6
marrene
Wie heeft jou in je hersenpan gescheten? Halsema?
2 -14
ram
Wie in die van jouw? Gekkies als Wilders? Of nog extreem rechtser en nóg dommer en egoïstischer?
4 -1
Ajaxxxisdebeste
God wat kunnen sommige zo ongelofelijk dom zijn
2 -1
Ajax412
Ach, sommige mensen gaan het nooit begrijpen. Ik hoop alleen dat dat er net niet genoeg zijn om het helemaal naar de klote te helpen. Als we die vlaggetjes kunnen vervangen met een afbreekbaar alternatief, dan zou dat ideaal zijn en moet Ajax dit trots naar buiten toe uitvoeren en uitdragen.
7 -2
OKP-AFCA
Wel spijtig dat de grootste idioot nog ergens president is ook om die andere idioten van alles wijs te maken. Looking at you Trump.
3 0
AFCA2211
Is de wereld niet aan het verpauperen door denkwijzen als de jouwe?
24 -6
ajacied93
iets met spijker en op zn kop!
13 -4