'Dolberg moet toch zijn vreugde tonen?'

ArthurV, 03-12-2018 om 22:10, 9792 views, Veronica Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Johan Derksen is van mening dat Kasper Dolberg weleens wat meer emotie mag tonen na het maken van een doelpunt. Afgelopen zondag wist de spits van Ajax tegen ADO Den Haag op keurige wijze de vijfde treffer binnen te stiften, waarna hij zonder uitbundig te juichen terugliep naar de middenlijn.

'Moet je kijken', steekt Derksen van wal bij Veronica Inside. 'Een jongen van die leeftijd, die in een vol stadion op prachtige wijze scoort, moet toch zijn vreugde tonen naar de achterban?' René van der Gijp vindt de wijze waarop de Deen juicht niet zo interessant, maar verbaasde zich wel over het feit dat het doelpunt werd goedgekeurd. 'Dolberg blokt hem! Die bal rolde niet waar hij die verdediger blokt, dit is een overtreding.'

Scheidsrechter Bas Nijhuis, die ook in de studio plaatsnam, is het niet met de Dordtenaar eens. 'Ik zou hiervoor kunnen fluiten, maar ik zou niet ingrijpen. Dit zou ik ook door laten gaan.' Derksen vult aan: 'Het is een contactsport, dan kun je duizend keer gaan fluiten. Laat de wedstrijd eens lekker de wedstrijd worden.'

Scoor nu jouw Ajax-uittenue met twintig procent korting!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RaynoFischer
Hoezo is dat nu ineens een ding?
Zo is hij altijd al, in zijn 1ste seizoen waren dezelfde mensen juist lovend over zijn koele karakter...
Het is ook nooit goed, want als je een Tadic hebt die veel uitbundiger is en het met iedereen wilt vieren is het weer geacteerd...
1 -1
Redrum
Ik ben juist blij dat hij zo juicht en niet als een aandachtszoekende malloot die de kans aangrijpt om er zijn eigen showtje van te maken. Die ingestudeerde dansjes of celebrations, flikker op man. Dat heeft niks met vreugde tonen te maken hoor.
2 0
niquedegraaff
Dit is Dolberg. Koele kikker. Ik vind het prima hoor. Laat 'm lekker. Ik juich zelf ook helemaal niet zo als ik scoor. Het zit in je of niet. Denk dat hij heus wel blij is. Maar er moet altijd wat te zeiken zijn.
0 0
altijdwelwat
Het was de 5-1 misschien speelt dat ook nog wel een rol....
4 0
Redrum
Apart dat uitgerekend de man die met een kop als een oorwurm zichtbaar chagrijnig aan tafel zat bij Veronica toen Ajax zojuist de KO-fase CL had bereikt wat te zeggen heeft over het ontbreken van uitbundigheid bij het vieren van een succes.
0 0
Ajax34
Dat moet Dolberg toch lekker zelf weten hoe hij zijn goals viert.
1 0
SjaakWolfs
Misschien moet AS stoppen met het berichten over iedere scheet van Derksen c.s..Veronica Inside is geen inhoudelijk voetbalprogramma, maar platvloerse komedie. Je kunt je afvragen hoe nuttig het is om al dat geouwehoer serieus te nemen en uitgebreid te gaan afwegen op Ajax Showtime.
1 0
ram
Ik begrijp wel wat ie bedoelt: het komt gek overals een jonge gast geen vreugde uitstraalt. Scoren in Ajax is een van de mooiste dingen die een mens jan overkomen dus ja... Wat dat betreft snap ik wel dat Dolberg in dit geval ongezond overkomt.

Maar hij zegt niet dat hij iets moet veranderen natuurlijk. Hij laat Dolberg gewoon in z'n waarde.

Persoonlijk kan ik altijd erg lachen om dat dooie van Kasper, daar niet van! Maar apart vind ik het zeker.
0 -1
SnifferClarke
Als het mijn zoon was, zou ik bezorgd zijn, was mijn eerste gedachte nadat ik zijn chagrijnige kop zag na zijn doelpunt. Waar zou hij wel plezier van hebben, vraag ik me af.
2 -4
ram
Ja, terecht.
0 0
trainerdv
Kijk even alle 1546135465 goals van Thierry Henry na. Altijd stoicijns: Sommige spitsen zijn echte killers en die juichen niet wanneer ze een sniper schot hebben geleverd.
3 -1
iammike
Oke Johan je hebt gelijk. Sorry Johan.
1 -1
Leo252
Wat een gezeik, scoort hij niet is het niet goed, scoort hij en juicht hij niet is het ook niet goed.
Lekker hé Derksen, zeiken om te zeiken.
2 -1
Ron75
Iedereen juicht op zijn manier. Misschien is het niet juichen van hem wel een soort van juichen (poëtisch hé?). Het is zijn image
0 0
Redrum
Ik vraag me oprecht af he: bespreken ze nou ook nog de wedstrijden inhoudelijk en is dit gewoon een stukje wat AS eruit pikt om hier te plaatsen, of is dit echt het enige wat ze te melden hadden over Ajax?
1 -1
TontoKarnaggel
Nee hoor, normaal gesproken gaat het ook vaak over de echt belangrijke zaken. Het accent van ten Hag bijvoorbeeld, en of Ziyech wel genoeg lacht in een wedstrijd. Onderschat ze niet hoor, die jongens van VI.
1 0
RusselWestbrook
Hij moet helemaal niks, Johan. Wat mij betreft gaat ie na elke goal zitten huilen bij corner vlag

.. Al had ik dan wel een psycholoog geregeld. Maar hoe hij juicht moet ie verder lekker zelf weten.
7 -1
ram
Hij bedoelt ook niet echt "moet", natuurlijk. Hij geeft aan dat het raar/ongezond/ongeïnteresseerd overkomt. En dat is natuurlijk ook zo.
0 -1
3*stars*3
Hehehe
0 0
The Kaiser
Nu weer niet uitbundig genoeg juichen....
Wat een trieste oude lul is die Derksen toch aan het worden.
Kan dat programma niet van de buis?
3 -1
ram
Ja, alles van de buis wat niet exact jouw meninkje uitdraagt.
0 -2
Bocarra
Eerst moest Ziyech meer lachen en nu heeft de media een nieuw slachtoffer gevonden. Dolberg moet zijn emoties tonen. Wat een zielig gedoe.
3 -1
The Kaiser
De media in het algemeen heeft geen nieuw slachtoffer gevonden, maar ome Johan en zijn bralmaatjes hebben een nieuw slachtoffer gevonden...
0 -1
behangdelul
Als Luuk de Jong dat “overtredinkje” had gemaakt was het een actie van een slimme, geslepen en ervaren spits geweest en bij Jorgensen hadden ze tot aan het plafond gekomen tijdens het kringrukken. Hou toch op! Gewoon een hele slimme actie.
2 -1
ram
Tuurlijk hadden ze dat bij Jorgensen ook gezegd. Niet huilen, Calimero.

Het was ook gewoon een overtreding. 100% en dat weet iedereen hier maar omdat het Ajax is én er een mooie goal volgt, vinden we het best. Ik ook hoor. Maar als je die goal tegen krijgt, wordt je gek... Dus kom op. Beetje reëel zijn is niet verboden hoor!
0 -1
VanDeMolen
Ja nou, denk dat iedere scout op de tribune een streep door z'n naam heeft gezet, omdat hij niet juicht.
2 0
ETM
Ik vind zn sobere vieringen juist erg leuk. Speelde vroeger ook met een gozer die na zn doelpunten zelfs zn hoofd naar beneden hield gewoon omdat hij niet zo centraal wilde komen te staan.
Je ziet overigens ook gradaties bij Dolberg. Een belangrijke goal dan zie je wel een soort trots in zn viering, soms nog iets met zn armen. Maar bij de 5-1 tegen ADO loopt hij gewoon terug.
Maar goed, al met al moet een speler het helemaal zelf weten zolang hij geen nare gebaren erbij maakt.

Ziyech juicht ook wat apart. Ben geen fan van zijn gebaartjes, maar mag van mij allemaal. Maar toen hij de 4-1 tegen Lyon in de Arena vierde met Traore, dat vond ik echt schitterend. Toen was hij zo geemotioneerd dat hij geen ruimte had om gebaren te maken. Prachtig.

Wil je mooie juichbeelden (ook vrolijke Dolberg) zoek dan op youtube: Formidabel Ajax zorgt voor 'catastrophe'

(heb die video een keer of 50 gezien :)
2 0
ajax2004
Vroeger zou het niemand zijn opgevallen, maar doordat tegenwoordig iedereen probeert zo opvallend mogelijk te juichen valt het vooral op als iemand amper juigd.
Cruijff of van Basten deden ook niet veel meer dan sprongetje en een vuist in de lucht.
2 0
Rhythim
Ja laten we even iemands karakter veranderen
11 0
MBAFCA11
Als hij zelf scoort juicht hij amper, maar soms komt hij toevallig in beeld als iemand anders scoort. Dan juicht hij weldegelijk veel uitbundiger. Misschien houdt hij er niet van om in de spotlights te staan, so what?
13 0
masterrr
Wellicht tikkeltje autistisch, of zeg ik nu wat geks
Kan hem ook helpen als koele kikker
3 -6
Schwalbino
Hij juicht echt wel als er gescoord wordt alleen als hij zelf scoort is hij meestal ingetogen. Dus ja wat je erin lezen wil.
5 0
3*stars*3
OHaha schatje van Derksen werd ook weer eens opgetrommeld.
Ook apart dat Derksen actief bezig is met heksenjacht tegen Makkelie maar alles is best, als het om Nijhuis gaat.

Maar genoeg over die 2.
Waar maken die mannen zich druk om, over juichen van Dolberg.
Het was een klasse goal en of hij nou danst, vingers in zijn oor stopt of emotieloos wegloopt, so be it.
Dolberg scoorde in totaal 3x in de Kuip en bleef ook ijskoud.
Sterker nog, Dolberg scoorde in beide halve finales in de EL en bleef ijskoud.
Dat is Dolberg...
11 -2
TontoKarnaggel
Haha, je kan wel zien dat het goed gaat met Ajax. We zijn precies 11 seconden aan bod gekomen.
Even zeiken over het juichen van Dolberg, 2 doelpunten ter discussie stellen en gauw weer door over arie boomsma :)
18 -2
Mikey Stormram
Totaal geen overtreding joh, juist dit soort acties moeten voor het voetbal behouden blijven. Slimmigheidje, en het mag ook want voetbal is en blijft een contactsport waar zo’n mannelijk blok gewoon moet kunnen. Normaal vind ik Van De Gijp vaak goeie dingen zeggen, waarschijnlijk is deze uitspraak geregisseerd, vooral omdat Nijhuis er dan bij zit om te discussieren.
4 -3
ETM
Volgens mij is of alles geregisseerd (afgetemd script met 'gemaakte' meningen) of al die heren begrijpen niet gek veel van het spel.
2 -2