Bruggink: 'Door dit soort salarissen niet meer bij te houden'

Arnold Bruggink denkt dat Ajax binnenkort niet meer bij te houden is door de overige Nederlandse clubs. De analist van FOX Sports verwacht dat Ajax veel geld zal gaan verdienen met de verkoop van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt en mits de Amsterdammers dit geld goed besteden, denkt Bruggink dat het gat met de rest van de Eredivisie enorm wordt.

'Nu ze dit soort salarissen gaan betalen, is Ajax echt niet meer bij te houden. Als ze nu Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt verkopen en ze durven dan inderdaad échte salarissen uit te geven... Van dat geld betaalt De Graafschap de hele spelersselectie.' Volgens Bruggink moet Ajax bij het aankopen van spelers mikken op de Europese subtop. De Amsterdammers kunnen volgens de analist best aankloppen bij een speler van het 'kaliber Sevilla': 'En die gaan ze drie miljoen per jaar betalen.' Collega-analist Kees Kwakman deelt de mening van Bruggink: 'Ik hoorde laatst ook de naam van Jan Vertonghen voorbij komen. Dat salaris kunnen ze straks dus waarschijnlijk gaan ophoesten.'

Bruggink vervolgt: 'Dan wordt dus op een gegeven moment de keuze of je naar bijvoorbeeld Brighton & Hove Albion gaat - die zestig miljoen uit kunnen geven voor een transfer - of Ajax, dat nu qua salaris kan meebieden. Dan kunnen ze (Ajax, red.) echt spelers gaan halen', zo stelt Bruggink, die bovendien weet wat naast het forse salaris een drijfveer zou kunnen zijn om naar Amsterdam te komen: 'Je speelt bovenin de competitie mee en je speelt Champions League. Dat willen veel spelers. Tadić en Blind zijn daar mooie voorbeelden van.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Uiteindelijk moet dit ook de eredivisie beter maken, de lat voor de jongens uit de jeugdopleiding wordt steeds hoger gelegd, de jongens die het niet halen moeten zich via de eredivisie gaan bewijzen.

Ik denk dat de Wit een mooi voorbeeld daarvan is, dat is een harde werker die zeker van waarde kan zijn in de eredivisie, maar zal nooit een basisplaats krijgen bij Ajax 1. Zelfs een speler als Eiting, die een paar jaar geleden gewoon in de basis zou staan, moet nu misschien uitgeleend worden.
1 0
Schwalbino
Volgend seizoen kan ook zo maar anders worden. Kijk naar Bayern dit seizoen. En wij zijn nog lang niet zo stabiel over de jaren als Bayern. Al dat gepraat dat Ajax nu een straatlengte voorop gaat lopen is koffiedik kijken.

Een ding hebben alle hoogtepunten in de club historie gemeen: het succes had niets met het wel of niet hebben van geld van doen.
0 0
Kikke
Wat een onzin zeg, waarom zou je die jongens verkopen om een andere topspeler aan te trekken, laat ze dan lekker blijven en geef hun een salaris van 3 miljoen!
0 0
Schwalbino
Die gaan meer dan 3 miljoen verdienen bij de volgende club.
0 0
Youri08
3 miljoen?
0 0
martijndepro
Je kan gaan betalen wat je wilt, het maakt geen reet uit zolang PSV in staat is een selectie op de been te brengen die ook beter is dat 16 andere eredivisieclubs. Je kunt hen maar 2 x per jaar zelf verslaan, de rest van het jaar zit je in dezelfde race als nu met de lage weerstand. 1 misstap en je kijkt zoals we nu ook zien maanden tegen een ruime achterstand aan.
1 0
Van Reenen
In Nederland heb je 2 topclubs en in Spanje, Duitsland en Engeland wel een paar meer. Duis is het voor de spelers interessant om in een andere, grotere competitie te spelen interessanter dan tegen FC Emmen, Pec Zwolle of Heracles .O ja, niet toevallig ook nog 3 ku(ns)tgras clubs.
0 0
ST
WZAWZDR!
2 0
AlexIbarra
Pff, jongens.. Een paar jaar geleden speelden we 5 keer achter elkaar CL.
Kwam veel geld binnen en hoeveel prijzen hebben we gepakt de afgelopen 4 jaar?

We kunnen onze structurele uitgaven niet echt verhogen dus allemaal salarissen van meerdere miljoenen gaat gewoon niet. Hooguit tekengeld, deel transfersom, prestatiebonussen enz. Problemen als de internationaal niet-aansprekende eredivisie, geen gegarandeerde CL-plaatsing zelfs bij een kampioenschap, taalbarriere en kunstgras zijn er ook komende jaren nog.

Een beetje raar dat de meesten over een leegloop na dit seizoen praten waardoor we veel zwakker gaan worden maar dat dat deze mannen juist verwachten dat we de vierde ster wel ff bij elkaar gaan kopen. Het is fijn dat we nu iets meer uit kunnen geven maar een zak geld kan niet scoren zoals de meesten onder ons weten. Ik bouw veel liever met dit team door.

De hand is wat van de knip en dat is een goede mentaliteitsverandering. In tegenstelling tot transferinkomsten wordt de selectie ook niet zwakker van CL-premies. Maar de realiteit is 4 jaar zonder prijs, momenteel 2x een 2e plaats, slechter wordend veldspel en heel NL dat zich alweer druk maakt over onze 'dominantie' en hoe deze te verkleinen. (Zie het laatste overleg, we betalen meer voor de kleine clubs maar krijgen niets terug)

Als we de komende 5 wedstrijden niet winnen ziet het er gewoon weer somber uit dit jaar, en uiteindelijk is prijzen winnen de enige echte weg naar boven.
1 -1
KKoossiiee
Allemaal leuk en aardig.
Dat geld 'maakt' Ajax toch grotendeels door zijn scouting en jeugd beleid.
Daar gaat het om, dat betaald zich uit.
2 0
Labrador
Heeft wel even geduurd en we hebben nog niets gewonnen maar het begin is er
1 0
Caparzo
Je moet zoals onder al gezegd de begroting sluitend hebben, door meer structurele inkomsten kun je ook meer voor salarissen uitgeven.

Variabele inkomsten zoals transfergelden en CL inkomsten (EL begroot) is een andere pot, daarmee investeer je, nieuwe spelers, betere scouting, maar bijv. ook een eenmalige tekenbonus is een investering (niet op de begroting), dus daar liggen wel mogelijkheden.

Als er van de zomer 200mio binnenkomen, eerst maar 50mio in topscouts investeren (mondiaal), want de levensader blijft de jeugdopleiding. Zonder dat hebben we geen schijn van kans en worden we grijze Europese subtop, met constante instroom van toptalent tezamen met ingekochte gerichte ervaring gaan we structureel bij de top 15 van Europa behoren.
1 0
insectenverdelg
Dus transferinkomsten kunnen investeerd worden in tekengeld en in transferuitgave. Dan ben je al een heel eind opweg.

overigens wordt de fnanciele situatie qua salaris en tekengeld overdreven. Ja Tadic heeft heel veel tekengeld gehad. Maar hrt gerhaal is als volgt. hij had een transfer clausule in zijn contract staan. echter als deze zou worden geactiveerd zou Twente 2 of 3 ton krijgen. ook zou tadic zelf 2 miljoen mee proviteren.Ajax en Southampton hebben bewust de transfersom lager grhoyden, tadic heeft bewust afgezirn van zijn inkomsten uit de transfer en Ajqx heeft t trkengeld opgeschroefd. Op deze manier is FC Twente buitenspel gezet.
1 0
Youri08
Tekengeld is ook een manier op het salaris netto te spekken. Ook bij Blind is er behoorlijk tekengeld betaald om er voor te zorgen dat hij netto enigszins in de buurt van zijn ManU salaris kwam. Bij hem is het transferbedrag naar boven geschroefd, ManU gaf hem nog een jaarsalaris mee. Waarschijnlijk ook een foefje om belasting of iets dergelijk te omzeilen.
0 0
insectenverdelg
Dat klopt ook. precies t omgekeerde. en voor Ajwx voordeliger omdat op die manier je dus vrij makkelijk t uit je begroting houden. met 5t tranfergeld kan je dus echt wel investeren in je selectie. ook ( verkapt) in t salaris.. ben bemiewd als je 5 kale salaris van Blind ziet, zonder dde gift van United en tekengeld dus, of dat echt zo hoog is.
0 0
Youri08
Volgens diverse "bronnen/ sites" verdienen Tadic, Blind, Ziyech maar ook Huntelaar zo rond de 3,5 miljoen bruto.
0 0
NoPants
Welke bronnen en sites? Ik zie zo vaak bullshit berichten waar je de spelvouten per lijn kan tellen, ze roepen maar wat. Huntelaar 3?! Bron?
0 0
insectenverdelg
en dat is zonder t salarsi dat umited nog door betaald en tekenteld?
0 0
Youri08
Ja.
0 0
AlexIbarra
Thx, wist ik niet.
0 0
Youri08
Gevaarlijke trend je salarispost zo substantieel opschroeven. Dat kan eigenlijk alleen als je vaste inkomsten meestijgen en niet op basis van (incidentele) transferinkomsten.
0 -1
Bky
De vaste inkomsten zijn ook gewoon gestegen. Geen idee waarom je woorden als substantieel gebruikt. Waar denk je waar al dat geld van die sponsorcontracten en China heen is gegaan? En waarom denk je dat Menno Geelen opeens zo snel promotie op promotie kreeg.
1 0
Youri08
Stel, je verkoopt Ziyech, de Ligt en de Jong. Haal je 200 miljoen op, waarschijnlijk meer. Je koopt, om deze jongens te vervangen voor pak 'm beet 50 a 60 miljoen aan spelers. Wiskundig gezien prima deal. Deze nieuwe spelers zijn minimaal categorie Blind qua salariseisen dus moet er ook bijvoorbeeld 3 x 5 miljoen tekengeld betaald worden. Het salaris zelf begint dan ergens rond de 3,5 miljoen bruto, en, opnieuw, wellicht meer als je CL nivo nastreeft, maar laten we uitgaan van die 3,5 miljoen. Nu weet ik echt niet wat voor werkgeverslasten Ajax moet betalen over het salaris maar ik denk toch wel minimaal half miljoen. Komen we op 4 miljoen x 3 spelers dus 12 miljoen per jaar. Dat is een stijging van minimaal 5 miljoen euro tov de situatie nu. (De Ligt en de Jong bij elkaar 3 miljoen, Ziyech 4 miljoen). Om zo 3 spelers te vervangen is geen enkel probleem maar het gaat natuurlijk scheeflopen als je ook vd Beek, Onana, Dolberg, Mazraoui, Tagliafico etc moet vervangen de komende jaren of je wil je op een bepaalde positie versterken zoals een extra spits.

Ik wil alleen duidelijk maken dat we ons niet moeten blindstaren op het transfergeld en dan denken dat we maar even met de grotere jongens mee kunnen gaan doen omdat we CL nivo nastreven. Als je eigen jeugd moet gaan vervangen met aankopen op hetzelfde nivo zal je salarispost substantieel stijgen. Die post kan best minimaal 50% stijgen de komende 2 jaar. En Ajax heeft nu eenmaal niet de garantie van CL inkomsten, enorme tv gelden en substantieel stijgende marketing en sponsor inkomsten.
0 0
Willem410
Als je van de zomer 150 miljoen vangt voor de Ligt en Frenkie dan zouden ze er eigenlijk 10 jaar lang 15 miljoen van moeten pakken en structureel bovenop de begroting zetten.
Dan schroef je de begroting 15% op en dat elk jaar, als het goed is ga je daardoor weer meer geld verdienen door vaker CL en spelers die meer waard zijn waardoor je een vliegwiel effect zal moeten krijgen.
Maak je het jaar erop weer 50 miljoen winst dan zet je weer 5 miljoen extra op de begroting verdeeld over 10 jaar.
0 -1
Youri08
En voor de vervanging van deze 2? Hoe ga je dat doen?
0 0
insectenverdelg
exact. Daarnaast kan je er niet meer om heen dat transferinkomsten een steeds belangrijker gedeelte wordt van je inkomsten.
0 0
Youri08
Ja maar het is geen structurele inkomsten bron.
0 0
ETM
Men loopt mi te hard van stapel. Vooralsnog zijn Tadic en Blind geen ' gewone voorbeelden'. Het zijn 'uitzonderlijke gevallen'.
Met een sterk verbeterde financiele positie denk ik dat je meer moet denken aan andere vissen in dezelfde vijfer dan aan een andere vijfer.
Ajax houd nu 1 keer haar spelers vast. Maar ik geloof niet dat dat mechanisme nu structureel doorbroken is.
Bedenkt men zich wel voldoende hoe bijzonder de huidige selectie eigenlijk is? Met talenten De Ligt en Frenkie. Met een aangebleven Ziyech.
Wat misschien een wat onderbelicht punt is is de ogenschijnlijke verbetering in de scouting. Sanchez, Tagliafico, Neres..
Ik denk dat daar vaker wat uit voort gaat komen dan dat Ajax Tadicen gaat halen.
0 -1
Bensco
de commerciële inkomsten zijn natuurlijk ook flink gestegen. Ajax haar structurele begroting loopt ook steeds verder uit op de rest. Het enigste waar ik mij zorgen over maak is dat men er te gemakkelijk vanuit gaat dat we elk jaar CL spelen terwijl we daarvoor al 3 jaar geen CL voetbal hebben gespeeld . Zolang we gedoemd zijn tot die voorrondes is dat niet elk jaar gegarandeerd. We moeten hier waakzaam voor zijn want je ziet nu hoe enorm belangrijk het is. Het is niet alleen het prijzengeld maar ook je commerciële inkomsten stijgen, je naambekendheid wordt groter en je spelers hun waarde stijgt.
1 0
Koningtoto
lol, psv betaald net zoveel, maar er is niemand in het journaille die zich afvraagt waar dat geld vandaan komt. Kansloos geneuzel.
1 -3
Litmanen85
psv kan geen 3 miljoen salaris betalen wat wij betalen voor Blind en Tadic.. Dan nog Ziyech en de grote talenten.. Nee dat kan alleen Ajax
0 0
insectenverdelg
Als je zometeen 200 miljoen ophaalt in de volgende transferpeiode kan je rustig 100 miljoen investeren en de andere 100 miljoen aan salarissen voor de komende 5 jaar besteden. dat is 20 miljoen per jaar op je salarishuis. Dat is idd niet bij te houden voor de rest van de Nederland. Zijn de CL miljoenen nog niet eens aangeroerd.
0 -2
Youri08
En als je dan CL misloopt 2 jaar? Vorig jaar draaide wel al 13 miljoen verlies.
0 0
Ferd
Nee. Dat kan niet. Ben jij Rick Vd Boog?
1 0
Ajax4life16
Hoe vaak is het nu al gezegd dat dat niet mogelijk is? Je moet een sluitende begroting hebben en transfers tellen niet mee bij een begroting! Met dit geld kan je wel investeren door bv de Arena te kopen, om zo een grotere omzet te maken, waardoor de begroting omhoog kan. Dit zal alleen niet overnacht gebeuren, dus verwachten dat Ajax volgend jaar het salarisbudget omhooggooit met 10 miljoen kan je ook niet.
0 0
Pheadrus
Het lijkt mij dat je wel een sluitende begroting hebt. Stel uitgaven zijn 120 mil en inkomsten zijn maar 100 mil. Het gat vul je gewoon aan met een deel van je spaarpot van rond de 100 mil. Dat is een sluitende begroting.
0 -1
Litmanen85
sluitende begroting voor 1 jaar. Je begroot op inkomsten. Niet op eventuele transfers en extraatjes
0 0