Kieft: 'Volledig andere druk richting AEK'

BartVeenstra, 24-11-2018 om 09:55, 10023 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajax-spits Wim Kieft vindt dat Ajax kan leren van de fout die het Nederlands elftal maakte. Na de prachtige 2-0 zege op Frankrijk werd plots gedacht dat Oranje wel 'even' zou winnen van Duitsland. Het liep echter anders: Nederland speelde matig en mocht van geluk spreken dat het in de slotfase nog gelijk wist te spelen (2-2).

Richting het Champions League-duel met AEK Athene van aankomende dinsdag heerst nu ook de opvatting dat Ajax die wedstrijd eigenlijk niet kan verliezen. 'Ajax zit in hetzelfde schuitje voor de Champions League tegen AEK Athene. "Die gaan wel even winnen", roept iedereen. Waarom dan? Het is tevens een tegenstander waarbij onderschatting op de loer ligt', schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf.

Kieft benadrukt dat tot dusver iedereen blij was met de bij elkaar gepakte punten tegen AEK Athene, Bayern München en Benfica. 'Maar nu moet Ajax. Niemand neemt genoegen met minder dan een zege tegen AEK. Zoiets legt een volledig andere druk op spelers. Mentaal vraagt dat om een andere benadering. Die moet je je eigen maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
We hebben sinds Heracles alleen maar wedstrijden gespeeld die we Moesten winnen, in de eredivisie. Nu hebben we er weer zo een, maar dan in de CL.

Op zich heeft Kieft gelijk maar ik denk dat de boys dat mentaal wel aankunnen.
Maak me nu eerst zorgen hoe ze vanavond uit de startblokken gaan komen.
0 0
Inhartennieren
Het is altijd erg mogelijk als jij de te kloppen ploeg bent.
Dat zie je bv altijd aan die wedstrijden tegen PSV.
Zij staan bovenaan, en zij zijn de kampioen, maar op een of andere manier zijn wij altijd de te kloppen ploeg.
Dat is een rare denkwijze maar wel gewoon waar.
De Ligt geeft niet voor niets aan dat hij tegen Duitsland minder druk voelt dan bv tegen Fortuna.
Heel raar, maar dan wordt gewoon aangenomen dat je wint, en tegen een grote tegenstander mag je winnen.
0 0
ajax4lifebaby
Helemaal mee eens, we moeten 110% geven willen we daar winnen.
0 -1
Ajax#1900
Dit is altijd zo'n dooddoener
3 0
chloorbestendig
Vanaf nu is elke wedstrijd een finale.
1 0
Ajax#1900
Van wedstrijd tot wedstrijd bekijken
1 0
ram
Je moet inderdaad niet onderschatten maar van dit AEK moet je gewoon winnen hoor.
0 0
05AFCA
We mogen daar eigenlijk niet verliezen met het oog op overwintering in de CL en de eventuele kans op de 1e plaats in de poule. Stel dat Benfica onverhoopt wint bij Bayern dan krijg je het nog erg lastig met Bayern München thuis in de laatste speelronde. Benfica speelt de laatste ronde thuis tegen AEK. Gewoon vol voor de winst gaan tegen AEK zodat 12 december om de 1e plek gestreden kan worden!
0 -1
Sanalologo
Ik ga er niet van uit dat Benfica in Munchen wint, dus een gelijkspel zou een prima resultaat zijn in mijn ogen. Maar wil je als team stappen maken dan moet je gewoon winnen daar. Denk ook dat we gewoon (eenvoudig) de winst gaan pakken.

Overigens in de thuis wedstrijd tegen AEK had ajax ook al de favorietenrol en moest het gewoon winnen. Net als meerdere keren in de voorrondes in de CL. Ik schat AEK niet hoger in dan Kiev en Luik.
0 0