Pot mist De Jong en De Ligt eigenlijk nu al

Columnist Menno Pot wil nog een halfjaartje volop genieten van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong in het shirt van Ajax. Na afloop kreeg de journalist van Het Parool een foto van een vriend die hem ontroerde. Een foto met De Ligt en De Jong op de luchthaven van Lissabon.

'Effe resultaatje gepakt tegen Benfica. Matthijs hangt ontspannen op zijn stoel. Schalkse glimlach, gekamde haren', schrijft Pot donderdag. 'Frenkie schenkt de fotograaf een jongenslach. De stropdas van zijn clubkostuum zit een beetje los. Geen tattoos, zonnebrillen of oordopjes. Geen plichtmatige duimpjes of V-vingers. Geen verveelde blikken in die ogen. Het geeft de foto iets vooroorlogs: twee prachtige, blonde, Hollandse jongenskoppen van Ajax.'

Pot denkt dat we over een tijdje vertederd en weemoedig glimlachend naar de foto zullen kijken. 'Ach. Matthijs en Frenkie. Weet je nog hoe goed ze waren? En hoe leuk', schrijft Pot, die ook erg kan genieten van de tv-interviews van het duo. 'Ze luisteren naar vragen. Ze kijken de vraagsteller aan. Ze kijken niet weg. Ze geven originele, onbezorgde antwoorden in knisperfrisse zinnen, opgebouwd uit zelfgekozen woorden. Mediatraining niet nodig. Ze praten voor een camera zoals ze thuis tegen hun moeders praten. Dat is in het geval van Matthijs en Frenkie fijn. (...) Nog een halfjaartje, als het meezit. Als ik naar die foto kijk, mis ik ze al.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Ik wil ze helemaal niet missen over een half jaar. Goed aanbod doen om nog een jaar te blijven en vertellen dat we voor die Champions League gaan! Als het EK dan ook is binnengesleept, kunnen ze als volwaardige vedettes naar het buitenland..
1 0
KingRijkaardII
Precies Menno, precies dit. Gewoon normale jongens. Zo moeilijk is het niet, daar kunnen velen een voorbeeld aan nemen!
0 0
Ajax_026
krijg een beetje een naar gevoel van deze "vooroorlogse hollandse" verheerlijking het voelt ook als een steek naar jongens die er anders bij lopen. Frenkie en Mathijs zijn idd 2 spontane jongens met een goede kop die daar complimenten voor verdienen maar als je er anders bij loopt hoeft dat echt niet persee negatief tezijn. Zlatan, Ronaldo, Ramos en ja ook Messi zijn allemaal haantjes maar presteren ook gewoon.
5 -6
AmsterdamFM
Het was wachten op de eerste reactie over deze opmerking. Vanavond maar weer je eikeltjespyjama aan?
0 0
Joseph
Ohjee, een naar gevoel.. Alle blanken het land uit!
0 -1
Remark
Bravo, je hebt je gouden penning voor politieke correctheid weer binnen.
Maar Menno Pot heeft natuurlijk volkomen gelijk. Wie prijs stelt op opgepompte, getattooeerde patsertjes die in slecht Nederlands voetbalclichés en pseudo-filosofische lulkoek uitbraken komt genoeg aan z'n trekken, maar voor wie van 'vooroorlogs Hollands' houdt is het een verademing dat er twee frisgeknipte, goedlachse, aardige jongens zijn die géén stompzinnige straattaal bezigen en in staat zijn goed geformuleerde, zinnige en eerlijke interviews te geven. En verwar beschaafdheid niet met doetjesgedrag hè, Matthijs schoffelt die zogenaamde tough guys zonodig onder de grasmat en Frenkie voetbalt ze helemaal zoek.
6 -3
Godenzoon24
Idd verfrissend zulke goede spelers zonder sterallures!
4 -1