Driessen: 'Frenkie is de grote architect'

SJvanveen, 20-11-2018 om 22:52, 7584 views, Natafelen met Kees |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Frenkie de Jong was dinsdagavond onderwerp van gesprek bij Natafelen met Kees op FOX Sports. Aan de tafel was het merendeel van de journalisten lovend over de Ajacied, Henk Hoijtink poogde een kanttekening te plaatsen bij zijn optredens tegen Frankrijk en Duitsland afgelopen week. 

'Vanaf de tweede helft tegen Peru zijn ze (Oranje, red.) eigenlijk gaan voetballen en toen zijn Pröpper en De Jong ingebracht. Vanaf dat moment zit er voetbal in. Ze durven te voetballen dat is overgeslagen naar meer jongens. Frenkie is de grote architect', aldus Driessen, die De Jong in De Telegraaf met Johan Cruijff vergeleek, maar zijn eigen vergelijking uit zijn verband vindt gerukt. 'Hij is geen Cruijff en ook geen tweede Cruijff. Hij heeft alleen vleugjes waarmee hij mij doet denken aan Cruijff.' 

Hoijtink is het niet helemaal eens met bovenstaande en zag dat Frankrijk en Duitsland, door zich aan te passen aan De Jong, het de middenvelder moeilijker maakte. 'Tegen Duitsland was hij geen bepalende speler. In de topwedstrijden staat Frenkie de Jong nog steeds niet in de zone op het veld waar het allemaal gebeurt.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
masterrr
Dit kun je toch moeilijk een journalist noemen
1 0
MankeNelis
vermoeiend die man
1 0
Puurvoetbal
Driessen is niet geheel nozel. Eerst maakt hij Frenkie de Jong bijna belachelijk door de vergelijking met JC. Vervolgens denkt hij dat Ronald Koeman door het aan de kant van lampen bewust Ajax aan het dwarsbomen is. Dat noemt zich journalist.
5 -1
Schwalbino
Repeteerwekker Driessen.
0 0
Bloedgezellig
De grote architect het moet toch niet gekker gaan worden doe ff normaal
1 -1
RusselWestbrook
Hoijtink was gisteren weer zo zuur, bij de beesten af gewoon. Zuchtend en steunend elke keer als iemand, in zijn ogen, te positief was. Hij ging nog net niet huilen en met dingen gooien, maar Jezus wat een ergernis die kerel.
4 -1
Libero
Hij zei nog "Is niet zuur bedoeld, maar...". Bijna net zoiets als "Ik ben geen racist, maar al die buitenlanders...".
2 0
3*stars*3
Die Hoijtink heeft echt een zwaar leven...
5 0
Libero
Chef sport bij Trouw zijn , dan kom je wel aandacht te kort ja.
2 0
GrandMasterFlex
Je hebt nog een extreem goede middenvelder nodig die voor evenveel voetbal zorgt als Frenkie. Dan is het voor een tegenstander onmogelijk het spel te stoppen door hem uit te schakelen.
3 0
insectenverdelg
propper is wat dat betreft al beter dan de Roon.
2 -4
Ajacied0591
Vond de Roon beide wedstrijden zeer sterk spelen.
6 -2
AjaxPassion
Vond de Roon tegen Frankrijk zeer sterk, tegen Duitsland was hij onzichtbaar. Kwam doordat het tempo veel hoger lag en Duitsland heel hoog en vrijwel overal druk zette. Daar kon de Roon niet zo goed mee omgaan.
0 -3
Ronaldinho020
Exact, nu is het heel simpel. Schakel hem uit en je schakelt het hele middenveld uit.
1 -1
Youri08
Net als Xavi en Iniesta
0 0
gebruikersnaam
en vergeet Busquets niet, daarmee hadden ze er 3.
0 0
amthree
Driessen had het ook over de psvers die ''toevallig'' allebij geblesseerd waren. Volgend weekend doen ze weer mee en dan is er niks aan de hand.
4 0
Illegaal
Geen probleem, het is ten alle tijden beter om deze wedstrijd te spelen, is weer een wedstrijd meer ervaring tegen de oud wereldkampioen.

De jongens hebben een week tijd om uit te rusten.
Als die 2 van Psv wel hadden gespeeld en De Ligt en Frenkie niet dan waren hier verschillende aan het huilen dat Psv spelers voorgetrokken worden.
0 -2
Ruudje74
De KNVB moet eens wat aan PSV doen. Dat kan gewoon niet langer...spelers zogenaamd geblesseerd terughalen, op 50% Europa League wedstrijden spelen met vaak B-keuze. Sancties!!! Spelers van PSV de komende 4 jaar niet meer oproepen, PSV uitsluiten van Europees voetbal. Bah, kan natuurlijk niet, je kunt niks hard maken, maar walgelijk.
4 -1
Ajax#1900
Oké Ruud
1 0
Youri08
Vond het al vreemd waarom Dumfries niet speelde.
0 0
geronimo
Dat is boerenslimheid
2 -1
Joseph
Denk dat Frenkie, de Ligt en Blind meer leren van een wedstrijd tegen Duitsland dan 90 minuten toekijken.
3 0
Siemmie
Precies. Dat die PSV'ers geen ambitie hebben en alles op het kampioenschap gooien, prima. Maar Ajax en de Ajacieden hebben aanzien in heel Europa, dat is het belangrijkste (en mooiste).
1 0
Jari_held
Nou weer eens een titeltje zou ook wel lekker zijn
1 -1