Jan Mulder: 'Hij voetbalde op tempo nul'

JesseTH, 18-11-2018 om 20:45, 15728 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jan Mulder is van mening dat Frenkie de Jong vrijdag ondanks alle lof op een te traag tempo voetbalde. Zijn zoon, Youri Mulder, kan zich niet vinden in die mening en denkt dat De Jong die manier van spelen expres hanteerde.

'Ik wil iets meer leven, hij voetbalde echt op tempo nul met een tikkie breed en een balletje terug', spreekt Mulder sr. verrassende woorden bij Rondo. Mulder jr. is het niet eens met de uitspraken en gaat ertegenin. 'Het is ook het lokken van de tegenstander. Hij wordt aangespeeld, houdt de bal vast en dan moeten ze ook een keertje komen.'

Sowieso is de jongere Mulder van mening dat het middenveld van Nederland nu goed in elkaar valt. Voorheen was De Jong nog geen onderdeel van Oranje, maar sinds zijn intrede verloopt het soepeler. 'Het is een beetje lullig voor Strootman, maar hij hield het spel vaak op. Dat heb je met De Jong gewoon niet', spreekt Mulder jr. daarover.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Jan ziet het deze x niet helemaal goed, IMHO.
0 0
SnifferClarke
Frenkie speelde, zeker de eerste helft, zeer sober. Bijna geen balverlies, maar hij creëerde ook niets. Ironisch genoeg leidde een slechte voorzet van hem het doelpunt in. Hij speelde prima, maar zeker niet opvallend. Dat komt nog wel.
0 0
Joseph
Doordat Frenkie op "tempo nul" speelde, was er voor de Fransen geen enkele ruimte voor de counter, dat is waarom Koeman een goede trainer is, die heeft het spel van die Fransen goed gelezen, daar zijn ze ook wereldkampioen mee geworden.

Overigens ben ik heel benieuwd wat er gebeurt als je Frenkie op een hoger tempo laat spelen en meer naar voren. Nu wordt hij een beetje neergezet als verdedigende middenvelder, maar ik denk dat hij aanvallend ook veel kan brengen.
0 0
MichelAngelo66
Wat een overspannen reacties hier weer allemaal. Aan krachttermen geen gebrek. Leuk vanachter je toetsenbordje. Ik denk dat Jan Mulder meer in het voetbal heeft gepresteerd fan iedereen hier bij elkaar.
Ja hij probeert vaak te shockeren. Nee hij loopt niet achter de meute aan. Waren er maar meer.
Frenkie is goed maar nog lang niet onfeilbaar. Moet nog beter worden en dat zal ook wel gebeuren, maar moeten we allemaal nu maar blindelings de polonaise gaan lopen? Een beetje kritische noot kan geen kwaad. Er lopen al veel teveel voetballer onterecht naast hun schoenen.
4 -4
3*stars*3
Tuurlijk moet Frenkie beter worden.
Krachttermen is onnodig maar omdat Jan meer heeft gepresteerd dan iedereen hier bij elkaar, betekend toch niet gelijk dat hij geen onzin praat?
Sterker nog, Jan heeft heel wat bullshit geroepen in de afgelopen tig jaar en vooral bij Barend en van Dorp...
0 -2
flodder
Nooit meer vragen.....!!!!!!!!!!!!!!... Waarom ben je nooit Trainer geworden Jan..?
0 0
AjaxForEverAjax
Tactische brilliant. Frenkie controleerde de tempo, gaf daarmee de verdediging de tijd om goed te staan alvorens naar voren werd gespeeld. De Franse counter werd volledig geneutraliseerd. De Fransen lieten na om hoog druk en tempo te spelen. Vanwege Frenkie ? Koeman laat Nederlands grootste talenten de Ligt, Frenkie en Memphis optimaal spelen. De rest wordt meegezogen met een Wijnaldum, die naar mijn mening ook fantastisch speelt.

Mulder vindt puur aanvallend technische voetbal het enige ware voetbal. Ik ook. Helaas is het naïef om tegen Frankrijk zo te spelen. Maar daarmee is hij niet bekrompen of over de datum. Hij ziet Frenkie liever dribbelen en vooruit passen. Een liefhebber.
3 0
Ajaxadept
Begrijp absoluut niet dat dit soort "analisten" nog naar hun mening gevraagd worden. Mulder en van Hanegem dito zijn 'over de datum heen' en gewoon niet meer geschikt om hun mening (?) over het hedendaagse voetbal te geven. Nodig liever van der Vaart uit, die weet de prestaties van die gasten op echte waarde te beoordelen en snapt het spelletje zoals Koeman dat voor het team uitgestippeld had. Sinds Frenkie meedoet in plaats van Strootman loopt het bij Nederlands elftal, dat is geen toeval. Mulder blijf voortaan in België, we hebben je bekrompen mening niet meer nodig!
1 -1
Barra
Jan moet altijd even tegen de wind in pissen, waar juist hij eigenlijk altijd een voorstander was van een type speler als Frenkie en een hekel had aan alle "controleurs"
0 0
Aspers73
Ik vind dat Mulder helemaal gelijk heeft. Het was zeker in eerste helft allemaal zeer obligaat. De Jong kan en moet veel beslissender worden.
5 -7
3*stars*3
Ja obligaat en waarom denk je?
Frenkie speelt met zijn brains en zag gewoon geen ruimtes liggen want de Fransen kwamen niet om te voetballen maar tegenhouden.
Weet zeker dat Frenkie de slimste voetballer is in basis van oranje en als hij geen ruimtes ziet, dan tikt hij maar met tegenzin breed of naar achter en wacht hij maar ff met opstomen.
0 0
Zuiderling
Veel tactisch benul heb je dus niet !!
4 -3
Ronaldinho020
Jan Mulder, schande dat die man nog een podium krijgt waar hij betaald zijn analyzes mag delen.. kijk graag naar Rondo, maar deze aflevering weer mateloos geergerd aan deze man, helaas..
6 -3
AFCA-B93
Ik heb het gevoel dat dankzij het vertoonde spel van Ajax en vooral Frenkie (dieptepasses durven geven ipv breedte), de Oranje internationals ineens gezien hebben hoe het ook kan. Zij spelen ook ineens zulke ballen in sinds Frenkie opgeroepen is. Zal wel weer door een Ajax-bril kijken volgens sommigen, maar wat ik noem valt anderen toch ook wel op?
0 0
jackwolf
Wat ik niet begrijp is geen van al die analisten doorziet dat Koeman het Nederlandse elftal precies zo heeft laten spelen als Ajax.
Met twee diepgaande backs, twee controleurs , een diepgaande middenvelder en drie zwerfende spitsen.
Aanvallend, creatief en toch in control.
Dank u Ajax!
12 0
Joseph
Je bedoelt met Frenkie in de basis? voor de rest zie ik niks bijzonders in de formatie.
0 0
geronimo
Dank u EtH!
3 -1
AgeM
Hij heeft wel een eigen stijl van ruimte invullen door heen en weer te lopen met bal
Er zijn er hier die Frenkie gisteren de eerste helft een assist zagen geven op Wijnaldum .
Vond Frankrijk gisteren niet uitgesproken gretig , er ontbraken er ook nog een paar (bijv Pogba ) .Waarschijnlijk omdat het toch al geplaatst was en liever Duitsland ziet degraderen .
Sluit me aan bij de woorden van van Hanegem , die vind de Jong best een geweldige voetballer , maar zag in de tweede helft toen de Jong minder in het spel betrokken werd andere voetballers opleven en excelleren
Ben benieuwd of Koeman de Jong in de basis laat starten morgen . zou me niet verbazen als dit niet het geval zou zijn ivm met het "al geplaatst zijn "
Dan zou er een soort tweede garnituur starten dat zomaar ondersteboven gevoetbald kan worden door Duitsland . Die hebben nog een appeltje te schillen , en dat mag Donny dan zeker weer opknappen
0 -6
Ajax1zalzegevieren
gek verhaal
1 0
Ronaldinho020
Wtf is dit dan allemaal? Wauw haha
0 0
Stone020island
Gast alleen de nummer 1 gaat door. Je betooog slaat dus nergens op
0 0
AgeM
Dank je voor je reactie Einstein ! Gelukkig heb ik gisteren zondag met Lubach gekeken daar werd alles haarfijn uitgelegd! Moet jij ook doen ! kan je lachen !
0 0
AlexIbarra
Als je met De Roon en Wijnaldum op het middenveld staat, is het wel fijn als je met Frenkie iemand hebt die de bal in de ploeg houdt.

Sta je ook nog 1-0 voor dan is het helemaal zinloos om gekke dingen te doen.
Ik had het ook leuk gevonden als Mbappe de bal 30 keer hoog had gehouden in de wedstrijd maar daar was het kennelijk de wedstrijd niet naar..
2 -1
ajax4lifebaby
Hij speelde idd anders dan normaal, de eerste helft. Ik ga er vanuit dat hij instructies had meegekregen, maar frenkie moet wel frenkie blijven en lekker alles naar voren.
1 0
Web
Frenkie voelt heel goed aan wat een team nodig heeft.
Hij wacht altijd eerst wat zijn tegenstander doet, daagt ze uit en zet ze op het verkeerde been. Ik keek vrijdag met dubbel gevoel, genieten maar dat hij gaat vetrekken komt snel dicht bij.
De top gaat hem ophalen, die gaan echt niet wachten en mis grijpen.
En ik denk dat hij allang uitgestippeld heeft wat hij wil, Frenkie heeft zijn plan al klaar
1 -1
Daniii
Ik kan die Mulder echt niet aanhoren, daar ga je spontaan van zappen
3 -4
Dexy
Wat een onzin.

De echte top-spelmakers van dit moment maken er juist een kunst van om hun passes zo lang mogelijk uit te stellen. Bekijk ze maar stuk voor stuk: Messi, De Bruyne, Hazard, Neymar, James en Isco. Allemaal stellen ze hun passes uit, waarmee ze op het juiste moment hun opponent weten te verrassen. Messi doet niet anders dan op 'tempo nul' voetballen, maar hij is wel by far de beste spelmaker op deze planeet.
4 -1
Ronaldinho020
Deze heren stellen de passes niet uit, ze wachten op het juiste moment.. lijkt hetzelfde maar is toch wel een cruciaal verschil.
1 0
JanTa
Juist!
0 0
wdeneush
Ga lekker de vut in, en laat ons met rust. Ouwe chagrijn.
6 -4
NouriVandeBeek
Soms moet je wat soberder spelen en Frenkie deed dat prima. Je kan niet altijd spectaculaire dingen doen. Zeker niet tegen een verdedigend Frankrijk. Waarom ga ik eigenlijk in op Jan Mulder?
5 -2
AgeM
Waarom is Frenkie hier altijd boven alle kritiek verheven ?
1 -4
Remark
Nou, niet boven jouw kritiek, toch? Inmiddels ben ik minder benieuwd naar Frenkies toekomst dan naar hoe lang jij nog blijft volharden in je ontkenning van dit grootste talent sinds Johan Cruijff. Maak je toch niet zo druk joh, houd je liever bezig met je eigen protegé Hakim Ziyech. Die schijnt net een puike partij te hebben gespeeld tegen Kameroen ofzo...
2 -1
AgeM
Remark het is zeker niet mijn bedoeling om uw nachtrust te verstoren , dit is al de tweede erg late reactie . En uw nuance wordt er hierdoor niet beter op . Kijk naar mijn reactie bij "Ik wil beter en beter worden " en zie daar mijn uitgangspunt . En ik zal voor uw gemoedsrust en levenslust mijn reacties achterwege laten .
0 0
Middenweg401
Het gemin bij elke licht kritische noot (en dat geldt niet alleen bij Frenkie) valt mij ook op.
1 -1
FrietvanPiet
Frenkie de Jong heeft een bepaalde stijl van voetballen wat ongeduldige mensen als Jan Mulder tegen de borst stoot. Maar als je verder kijkt dan je neus lang is, smul je daar 90 minuten lang van.
6 -1
Wijnvoord
top
0 -1
Wijnvoord
top
0 0