Grim roemt diverse kwaliteiten Daley Blind

SJvanveen, 18-11-2018 om 10:53, 8918 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De mannen aan tafel bij De Tafel van Kees op FOX Sports zondagochtend hebben de loftrompet opgestoken voor Daley Blind. De verdediger kreeg veel kritiek te verwerken toen Oranje maanden terug tegen Frankrijk speelde, maar vrijdagavond hield hij zich meer dan staande. 

Bij het praatprogramma sprak men over het uitschakelen van een enorm snelle speler als Kylian Mbappé. Hoewel het supertalent niet de directe tegenstander was van Blind, hield de Ajacied zich goed staande. 'Blind is in mijn ogen een heel goede speler', aldus Grim. 'Hij kan de wedstrijd lezen, beslissingen nemen en het tactisch anders oplossen dan van tevoren afgesproken.' 

De Ligt

Ook Matthijs de Ligt kon rekenen op lofzang. De negentienjarige verdediger rekende knap af met Mbappé in een sprintduel en dat oogstte verbaal applaus. 'Hij maakt contact met het lichaam en dan kun je geen snelheid hebben', besloot Cziommer.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Ik begrijp niet waarom Blind bij Oranje en Ajax (na Schöne) niet de hoekschoppen neemt. Dat heeft hij bij United een aantal seizoenen heel goed gedaan. Bij het Nederlands elftal zijn de hoekschoppen van Memphis dramatisch en de hoekschoppen die vanaf links door Ziyech worden genomen zijn ook niet goed. Blind nam de hoekschoppen bij United veel beter dan die twee momenteel bij Oranje en Ajax. Hij was vooral heel goed in het geven van hoekschoppen bij de eerste paal die de kopper dan of zelf ik kon koppen of door kon koppen (dat waren toen dan ook de twee meest gebruikte variaties van United).
7 -2
ajax4lifebaby
Bij Ajax vind ik sowieso dat Ziyech ze niet meer moet nemen, komt helemaal 0 uit. Gewoon alles door Schöne laten doen imo.
3 0
BokkieBokstra
Dat viel me ook op, een aantal dramatische hoekschoppen van Depay. En Blind heeft een mooie trap.
4 0
ajax4lifebaby
En hij speelt lekker bij ons aller Ajax :)
4 0