Heitinga ziet 'toptalent' De Ligt wereldtop halen

ThijsZwagerman, 17-11-2018 om 18:55, 5794 views, nu.nl |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

John Heitinga is zeer onder de indruk van Matthijs de Ligt. De oud-verdediger noemt de aanvoerder van Ajax een toptalent en ziet dat De Ligt over kwaliteiten beschikt die uniek zijn voor een speler van zijn leeftijd.

'Ik zie in Europa geen andere verdediger die zo jong al zo goed is als Matthijs', zo begint de trainer van Ajax O19 zijn lofzang tegen nu.nl. 'Natuurlijk zal hij best nog een keer een foutje maken, maar hij weet precies wat hij wel en niet kan. In Nederland is verdedigen soms een vies woord. Maar goed verdedigen is een vak en er zijn er maar weinig die dat echt goed beheersen.'

Ook in het aanvoerderschap ziet Heitinga een bevestiging voor zijn mening over De Ligt: 'Hij houdt zich heel makkelijk staande en is niet voor niets op zijn negentiende al aanvoerder van Ajax. Of het nou een uitwedstrijd is tegen Excelsior of in de Allianz Arena tegen Bayern München, hij staat er altijd. Matthijs is heel rustig en stressvrij, dat vind ik knap op zijn leeftijd.'

Heitinga schaart De Ligt zonder twijfel in de categorie 'toptalent': 'Je hebt talenten en je hebt toptalenten. Matthijs hoort in die laatste categorie. Hij heeft heel veel voorwaarden om de wereldtop te halen. Op jonge leeftijd is hij fysiek al enorm sterk, maar hij kan ook enorm goed voetballen. Bovendien heeft hij het vermogen om heel kritisch en realistisch naar zichzelf te kijken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Barra
Johnny is vast een aardige gozer, maar heb hem nog nooit zinnig over voetbal horen praten. Alleen maar cliché teksten en als analist mag ik hem helemaal niet horen.
1 0
ram
Poeh hey! Dit zijn wel uitspraken zeg!

Dat mannetje van Barca, hoe heet ie..; Messi geloof ik, kan ook wel wat worden. Denk ik.
1 0
off
Hoe jammer ik het ook vind, de ligt moet. Na dit seizoen gewoon weg. Het is uit het perspectief van de voetballer zelf gewoon jammer om ruim 3kwart van je wedstrijden tegen niet noemenswaardige voetballer te spelen. Hoe jammer ik het ook vind voor onze club
1 -4
AdK
Dat beseft hij zelf vast ook wel. Matthijs is altijd zelfbewust geweest als het om zijn eigen ontwikkeling ging.

Dat Ajax Blind en Tadic aantrok, trok hem over de streep om dit seizoen te blijven.
Dat ze dit seizoen CL spelen is, en de wedstrijden in Oranje, zijn voor hem dé leermomenten.

Volgend seizoen is hij wellicht weg, maar hij kiest denk ik wel zorgvuldig zijn leerweg uit!
Die gaat niet zomaar naar lukraak elke topclub. Daar moet voor hem een toekomst in zitten waarin hij zich verder kan ontwikkelen.
Hij wil ook in de basis blijven bij Oranje, dus het zou stom zijn om dan een club te kiezen waar zijn perspectief summier is op een basisplaats.
0 0
Rujar
Sowieso voor een verdediger is het echt ongelofelijk om op die leeftijd al top te zijn. Als aanvaller heb je veel meer krediet en mag je fouten maken. De echte top verdedigers zijn vaak toch oude rotten.
1 0
Freddy Al
Matthijs gaat nog beter worden maar hij past nu al in het rijtje Krol, Koeman ,Stam en het zou me niet verbazen als hij nog groter wordt.
0 0
Joseph
Laten we even duidelijk maken waar we het over hebben, Heitinga loopt nog een beetje achter..

Matthijs de Ligt hoort nu al bij de beste verdedigers ter wereld, de vraag die over blijft, is dus niet of hij de wereldtop haalt maar of hij de 2e voetballer ooit wordt die als verdediger de gouden bal wint.

Hoort de jonge Mbappe dan ook niet bij de wereldtop? Nou goed, als je ziet hoe hij in de zak zat bij Matthijs de Ligt, kun je het je wel afvragen..
6 -1
insectenverdelg
wat een scherpe analyse. en dat als allereerste. wat een oog voor talent.
3 -1
wdeneush
Oh daar heb je Johnny ook nog even.
3 -1