R. De Boer: 'Weten dat we opleidingsclub zijn'

JesseTH, 16-11-2018 om 18:10, 3958 views, Voetbalzone |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ronald de Boer beseft dat het een kwestie van tijd is voordat enkele sterspelers van Ajax de club zullen verlaten. De oud-speler van de Amsterdamse club duimt nog voor het langer aanblijven van de grootste talenten, maar weet ook dat het Ajax veel oplevert wanneer zij besluiten wél te vertrekken.

'Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en nog andere spelers. Het zal lastig worden om die jongens te behouden, maar we weten dat we een opleidingsclub zijn. Als de tijd rijp is, moeten zij ook vertrekken', oordeelt De Boer helder in een video op de website van Voetbalzone. 'Hopelijk blijven ze nog een jaar om veel minuten te maken. Die zullen zij ook nodig hebben om de top te bereiken. Maar als zij weggaan, zullen wij veel geld ontvangen.'

De jeugdtrainer in Amsterdamse dienst gaat verder over het belang van wedstrijden op een hoog niveau. 'De wedstrijden in de Champions League en de Nations League maken ze betere spelers, omdat je die wedstrijden nodig hebt om echt te begrijpen wat het hoogste niveau inhoudt. Het gaat ook om de ervaring die je opdoet.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Ook al zijn we een opleidingsclub,we moeten toch proberen om uittocht van jonge gasten uit te stellen en op termijn weer de logische schakel te worden naar de absolute top.
Opleiden blijft een heel belangrijk onderdeel van Ajax wat mij betreft ook de scouting uitbouwen en professionaliseren.
Voorts investeren in echt goede spelers als er talenten verkocht worden die we zelf nog niet kunnen vervangen,we moeten de lat hoog leggen dit zorgt ook voor extra motivatie om te blijven, blijft staan dat er wel een gezond financieel beleid gevoerd moet worden.
0 0
Harrie Nak
Valt me op hoe hij nu opeens weer over “we” spreekt.
3 -1
Ajax2018
Dus omdat jij jaarlijks geld overmaakt voor een seizoenskaart en met een Ajaxpetje oploopt mag je over ‘we’ spreken maar iemand die jaren bij Ajax gespeeld heeft, kampioen is geworden, cl heeft gewonnen, wiens tweelingbroer hoofdtrainer is geweest 4 jaar lang, die as we speak een baan heeft bij Ajax, daarvan is het raar dat die over ‘we’ spreekt? Wauw sommige supporters hebben de verhoudingen echt niet in beeld en vinden zich echt te belangrijk, succes met je Ajaxvlag man, kijkt de boer nog ff naar alle prijzen die die met Ajax heeft gewonnen
0 0
Litmanen85
hij heeft dan nu wel een baantje bij Ajax , maar heb ook liever dat hij niet over "wij" spreekt.
0 -1
Ajax2018
Spreek jij maar liever niet meer over we, de boer is Ajax als jij dat niet snapt jij niet
0 0
mvdk
Ach van mij mag hij het zeggen hoor. Ronald de Boer is ook Ajax. Frank is ook Ajax. Bergkamp, Kluivert, Van Basten, Jonk, Cruijff, Litmanen en noem ze allemaal maar op zijn allemaal Ajax. Wij zeggen toch ook 'we gaan winnen?' Of 'wij zijn Ajax'. Waarom zou iemand als Ronald de Boer dat dan niet mogen? Hij is analist, dat is zijn baan... maar in zijn hart is hij een Ajacied. Dat weet toch iedereen?
2 0
Ajaxvooraltijd
Komt omdat hij ook bij Ajax werkt he.
0 0
Harrie Nak
Valt me op hoe hij nu opeens weer over “we” spreekt.
0 0
Bocarra
Dag in dag uit is het onderwerp het zelfde. Wat een geleuter. De media is hersenloos en fantasieloos.
3 0
M.Olsen
Ik moet vaak denken aan AS Monaco. Tuurlijk je kan talenten voor veel verkopen maar dan? Gaat het dan beter? Mbappe alleen al was evenveel als Onana Frenkie en de Ligt. En ze spelen in een aantrekkelijke competitie. Toch zijn zij ook niet meer in de buurt gekomen van dat jaar met al die talenten.
1 -1
Ajax#1900
Clubs raken hun beste talenten kwijt omdat ze simpelweg niet te houden zijn. Natuurlijk wordt je daar in principe niet beter van, maar het is niet anders.
0 0
JanTa
Natuurlijk is Ajax een opleidingsclub maar ze zij wel heel exclusief duur geworden.
2 0