'Denk dat Barca De Jong het meest nodig heeft'

BVeenstra, 15-11-2018 om 09:55, 13339 views, FOX Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Voetbalanalist Kees Kwakman is van mening dat Frenkie de Jong - bij een mogelijke transfer in de zomer - beter naar FC Barcelona dan naar Manchester City kan verkassen. Dat vertelt de voormalig middenvelder bij Voetbalpraat van FOX Sports.

'Hij moet naar FC Barcelona. Als hij naar Engeland gaat, moet hij wel naar Manchester City gaan. Liverpool zou ook nog kunnen, maar City heeft de meest voetballende ploeg', begint Kwakman. 'Als ik naar het team van Barcelona kijk, denk ik dat zij hem het meest nodig hebben. De aanval begint daar altijd maar bij één man (Lionel Messi, red.).'

En dat is een verschil met de topclub uit Engeland. 'Bij City gebeurt dat door het hele elftal heen. De Jong moet dan de Messi op de eigen helft worden', aldus Kwakman, die ziet dat Barcelona met Sergio Busquets, Ivan Rakitic en Philippe Coutinho al een sterk middenveld heeft. 'Maar Busquets wordt wat ouder, Coutinho speelde afgelopen week niet. Hij gaat dan echt wel aan zijn minuten komen.'

Heb jij jouw Ajax kersttrui al in huis voor de feestdagen?

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
amthree
Wij hebben hem nog harder nodig.
0 0
Ajax34
Wij zijn er van overtuigd dat Ajax De Jong het meest nodig heeft.
4 0
niquedegraaff
Moet nou echt iedere Nederlander zijn plasje over Frenkie doen?
4 0
mvdk
Het is echt te veel inderdaad. Er zijn bizar veel praatprogamma's en columns. We moeten er gewoon niet meer naar kijken, dan wordt het vanzelf minder.
0 0
Gajes
109 miljoen en Ruqui Puig onze kant uit.
0 0
Ozymandias
50 miljoen plus Aleña, Oriol en Puig.
0 0
Chesterson93
Zei iemand 150 miljoen?
0 0
AjaxAmsterdam
He? 250 miljoen?
0 0
Sterspeler
280 miljoen en suarez.
0 0
aanval86
mooie woorden van een Volendam verdediger die zichzelf nogal serieus neemt. we zullen het wel zien.
0 -3
Libero
En waar heb jij gespeeld dat je zo'n kwalificatie mag maken?
1 -1
aanval86
ben op FIFA verder gekomen als kwakman zijn carrière.
1 -2
deeftherave
Moet je op dit forum hoger gespeeld hebben dan de persoon waar je iets op aanmerkt? Hij kan toch gewoon iets vinden van kwakman?
1 -2
Ferd
En Kwakman kan toch gewoon iets vinden van De Jong. Zonder denigrerende opmerkingen te krijgen van een anonieme zeiklul.
0 0
Chesterson93
Hij is denigrerend over zijn ex-club alsof dat een toevoeging is op zijn kwaliteiten? Dan is deze beredenering - van degene die jij aanspreekt - niet vreemd.
1 0
Libero
Hij vindt dat Kwakman niet hoog genoeg gespeeld heeft om zijn mening te geven, de ironie...
0 -1
Schwalbino
Berichtje nr 328. Transferbespiegelingen Matthijs en Frenkie. Zucht.
1 0
Ozymandias
Persoonlijk vind ik dat Barcelona juist De Jong niet nodig heeft. Arthur is een speler die deze rol op zich neemt. Barcelona heeft juist iemand nodig die tussen de verdedigers en middenvelders van de tegenstander speelt. Ik zou Coutinho daar neerzetten maar die lijken ze voornamelijk als linksbuiten te zien. Ze kunnen in mijn ogen dan ook veel beter voor Eriksen dan voor De Jong gaan.

De opvolger van Sergio Busquets hebben ze volgens mij al in huis en heet Oriol Busquets. Oriol is geen familie van Sergio maar heeft net als Sergio een vader die ooit als keeper bij Barcelona heeft gezeten. De vader van Oriol heeft alleen (geloof ik) het eerste nooit gehaald terwijl de vader van Sergio jaren bij het eerste van Barcelona onder de lat heeft gestaan. Daar houden de vergelijkingen ook niet op. Qua speelstijl is Oriol bijna een copy van Sergio.

Het is jammer dat bij Barcelona de eigen jeugd zo weinig kansen krijgen. Ik hoop dat als talenten als Aleña, Oriol en Puig besluiten om te vertrekken Ajax zich in de strijd mengt om hun aan te trekken. Die drie hebben het potentieel om in de toekomst het nieuwe middenveld van Barcelona te vormen maar zullen in Barcelona waarschijnlijk jammer genoeg niet de kans krijgen om door te breken.
0 0
HansBeus
Er is maar één club in Europa die Frenkie de Jong het hardste nodig heeft, en dat is ons aller Ajax!....... wat nu als de zomerstop er aan komt, en de Ligt, Frenkie de Jong. Ziyech, Donny v/d Beek, Neres, Onana die gaan of zijn dan al weg, en god mag weten wie nog meer, dan word de spoeling wel heel erg dun bij Ajax, dan is de vraag ook nog of Tagliafico ook nog weg mag/gaat?........................... zet het maar eens op papier (de opstelling zonder deze spelers) dan gaan je nekharen overeind staan!.......... en is er helemaal niks, nakkes en nada meer over!.. en dat kan je met geld beuren van deze spelers echt niet goedmaken hoor!..., ja zes op een rij is dan ineens heel dichtbij!..
0 0
Sterspeler
Ik ben ervan overtuigd dat Overmars niet meer dab 3 a 4 sterkhouders laat vertrekken. Donny Nico en David blijven gewoon en onana misschien ook.
0 0
wladimir
Kotarski | El Maach
Mazraoui | Kristensen
Veltman | Schuurs
Wöber | Botman
Bakker | Sinkgraven
Blind | Eiting
Schöne | Ekkelenkamp
Gravenberch | Pasquali
Tadic | Cerny
Dolberg | Pereira
Labyad | Bandé
0 0
Tscheu
Talentvol!
0 0
Libero
Paniek! Peeuw!
0 0
Danos
Tja daar kan je toch niks over zeggen, dat is afhankelijk wie ze halen.
En niet altijd word de beste club met de beste spelers kampioen maar over het algemeen de beste ploeg.
0 0
Joseph
Bij City heeft hij op Messi na betere spelers om zich heen en een betere coach. Enige reden voor Frenkie om naar Barcelona te gaan is Messi, ik weet niet hoe graag hij daarmee samen wilt spelen, maar voor het beste voetbal hoeft hij het niet te doen.

Daarnaast moet Frenkie zich hier eerst maar eens ontwikkelen als sterke aanvaller, zou zonde zijn als hij daarin steken laat vallen in zijn ontwikkeling. 2 goals en 0 assists is veel te mager voor een speler als Frenkie.
0 0
Sterspeler
Bij Barca zie ik hem een sterkhouder worden. Daar worden jongens wat ouder en ontstaat ruimte Bij city verzuipt ie. Helemaal zodra Guardiola opstapt en de clubfilosofie weer op 1 staat.
0 0
NoPants
Ter stegen, busquets, coutinho, en messi zouden bij city sowieso spelen.

Alba, umtiti, dembele, en suarez doen niet onder voor wat er bij city op die posities speelt.
0 0
Ozymandias
Ter Stegen zou zeker niet in de basis staan bij City. Guardiola zal altijd kiezen voor de keeper met het grootste voetballende vermogen en dus Ederson verkiezen boven Ter Stegen (waarmee ik zeker niet wil zeggen dat Ter Stegen niet een goed meevoetballende keeper is maar Ederson excelleert daarin).

Busquets zou inderdaad zeker in de basis staan en Coutinho ook maar zelfs Suarez zou door de concurrentie van Aguero niet zeker zijn van een vaste basisplaats (al denk ik wel dat Suarez iets beter is dan Aguero). Ik denk dat Alba ook wel een basisplaats zou hebben bij City.

Over Messi bestaat natuurlijk geen enkele twijfel.
0 0
JesseMKB33
Onzin, Busquets, Coutinho, Suarez, Pique, Alba en Ter Stegen
zouden allemaal basis staan bij City. Cillessen, Umtiti, Dembélé, Arthur, Rakitic en Vidal zouden ook niet misstaan.
0 0
A'dam Oud-West
Ik zie bij Barcelona, met de aanwezigheid van Arthur, die noodzaak absoluut niet. Die jongen is maar een beetje ouder en heeft ook nog maar net z'n aanpassingsperiode achter de rug. Je zult zien dat veel aanvallen ook via hem en Coutinho gaan lopen. Die laatstgenoemde heeft de luxe dat hij terug kan zakken, om Messi voorin te laten.
1 0
chrisjuhhh
Frenkie de Jong en Mathijs de Ligt kunnen beter na dit seizoen nog een seizoen bij Ajax blijven .

Ten eerste kijken of je continuïteit kan handhaven .

Ten tweede aankomend EK 2020 en dan kan je beter vertrouwd spelritme behouden bij je club je speelt als het goed is CL of EL zo wie zo naast wedstrijden voor het Nederlands team op zekers .

Ten derde doe eens wat levensjaren op hier in Nederland en laat je niet gek maken , kijk anders eens terug wat Cruijff erover zei en doe een jaartje eraf van wat hij voorstelt .

Ten vierde echt een mooi afscheid nemen van de Fans op weg na een EK of erna je kan dan bij echte opzien een mooie club kiezen tenminste als je perse weg wil en niet de media of geld beluste dagfiguren .
4 -1
Joseph
Het zal ontzettend moeilijk worden om de Ligt te behouden, die jongen speelt verdedigend al makkelijker dan Vertonghen in zijn laatste jaar bij Ajax, verdedigend is hij klaar bij Ajax. Het enige dat hij in de eredivisie nog kan verbeteren, als hij dat wilt, is zijn rushes naar voren.

Maar goed, hij is ook pas 19, niet elke jongen van 19 zit te wachten op een vertrek naar het buitenland. Ajax moet hem deze zomer opnieuw een verbeterd contract aanbieden, dan is de financiële prikkel ook weg om te vertrekken.

Frenkie heeft bij Ajax nog genoeg te leren, hij ziet zichzelf volgens mij wel wat aanvallender staan, daar heeft hij zijn stempel nog niet gedrukt met 0 assists in 10 wedstrijden.
1 0
chrisjuhhh
Daarom het is de media en rand figuren die er een war boel van maken en aannemen .

Maar als oud voetballers nu ook al beginnen wordt het steeds moeilijker om hun te behouden en dan doet je het met wat jij zegt openbreken en verbeteren .
0 0
JesseMKB33
Hier is echt niets van te maken
1 -4
chrisjuhhh
Als voetbal te moeilijk is voor je kan je beter niet reageren enkel lezen .
Tenzij jij het beter onderbouwt natuurlijk , want ik kan van jouw reactie ook niets maken .
0 -1
JesseMKB33
Heeft niet echt met het voetbal te maken. Het is ook geen belediging en een reactie op een forum hoeft zeker niet grammaticaal perfect te zijn. Het is echter misschien handig om je reactie even rustig terug te lezen voor je hem verstuurd. Echt duidelijk is het namelijk niet.
1 0
Redrum
En wie ben jij dan precies dat jij je geroepen voelt om het grammaticaniveau hier op dit forum voor Ajax-fans te controleren en te verbeteren? Ben je een soort gefrustreerde leraar Nederlands die de verloedering van de Nederlandse taal niet langer aan kan zien? Of krijg je er misschien een lekker gevoel van als je iemand online de les leest? Geeft dat je het gevoel dat je beter bent dan anderen misschien? Ik vraag me oprecht af wat bepaalde mensen er toe drijft om op een forum voor Ajax-fans zelf inhoudelijk geen reet bij te dragen, maar wel anderen die inhoudelijk iets bijdragen volledig af te branden omdat ze wat onduidelijke taal gebruiken of spelfouten. Is het misschien zo dat als je dit in het echt doet je dan klappen krijgt en je het maar online doet ofzo? Want ik weet vrij zeker dat de gemiddelde voetbalsupporter die jij hier heel mans de les leest je in het echt een pomp op je snufferdje zou geven als je zo bijdehand komt doen. Wat dat betreft is het internet wel een uitvinding voor mensen zoals jij of niet dan?
2 -1
Sterspeler
Calm your tits.
0 0
JesseMKB33
Wat zeg jij nou allemaal? Kan je wel lezen? Ik zeg dat een reactie zeker niet grammaticaal perfect hoeft te zijn. "Volledig af te branden", vertel mij maar eens waar ik dat doe? Ik zeg nog: "Het is geen belediging." Het enige wat ik zei is dat hij misschien zijn reactie eens terug moet lezen, aangezien het niet echt duidelijk is. Leuk ook dat je zegt dat iemand geslagen zou worden als hij iemand probeert te helpen. Heel stoer ben je hoor! Dit is echt oprecht de domste reactie die ik hier ooit heb gelezen en dat zegt heel wat.
2 -1
Jari83
kun
0 0
JesseMKB33
Hahahahhahahahahaha. Als je iemand wil verbeteren, doe het dan goed. Kun en kan zijn allebei goed in deze zin. Sukkel.
0 0
AjaxAmsterdam
En weer iemand die over het buitenland praat..
Dit gaat mij steeds meer irriteren!

En waarom heeft Ajax, Frenkie niet nodig dan?
Ik denk juist dat Ajax hem het meest nodig heeft en niet Barça of City.

Dit is nog maar zijn eerste seizoen dat hij week in week uit in de basis speelt. Laat de talenten van Ajax eerst maar eens prijzen pakken, want feit is dat Ajax al een aantal jaren droog staat.
4 0
CollinAFCA
Tuurlijk heeft Ajax Frenkie nodig, maar wees eens reëel.
De kans dat hij na de zomer nog bij ons speelt is erg klein.
0 0
AjaxAmsterdam
Ik schat de kans ook klein dat ze aankomend seizoen hier nog zullen spelen. Maar ik vind het bizar dat bijna iedere analist en journalist de jonge jongens naar het buitenland praten!

Eerst lopen klagen dat het Nederlands voetbal steeds verder afzakt, om vervolgens te klagen dat er te weinig tegenstand zou zijn en het beter is om zo snel mogelijk naar het buitenland te gaan. Hypocriet ten top.

Het is voor Ajax zowiezo beter als onder andere de Ligt en de Jong minimaal nog 1 jaar blijven.
0 0
MK77
Volgens mij heb ik Barca zonder Messi ook nog wel een paar aardige wedstrijden zien spelen
2 0